True Crime 2018

Verkliga krimfall, arbetet bakom utredningarna.

Uppstickare: Olösta fall

Spännande Nyhet! Podd

Olösta Fall är en uppstickare inom den svenska true crime-genren. Sofie Nyblin och Nathalie Seow tar upp ouppklarade mord och fall om försvunna personer. Både äldre och nyare fall diskuteras i hopp om att nya tips ska nå polisen som kan ge anhöriga svar.

Olösta fall

Olösta fall
(NaN)
Olösta Fall är en svensk podcast om försvunna personer och ouppklarade mord av och med Sofie Nyblin och Nathalie Seow. Både äldre och nyare fall diskuteras i hopp om att nya tips ska nå polisen som kan ge anhöriga svar. Sprid gärna ordet till en vän, ju fler som lyssnar desto större skillnad kan vi göra tillsammans.


P3 Dokumentär

P3 Dokumentär
(NaN)
Programmet som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dem som var med när det hände. Ansvarig utgivare: LOUISE WELANDER


P3 Dokumentar

P3 Dokumentar
(NaN)
Ung virkelighet på radio og nett. Produsert av NRK P3. Les og opplev dokumentarene på P3.no!


P3 Dokumentar

P3 Dokumentar
P3 Dokumentar er rå virkelighed lige nu og her, og giver dig de mest utrolige og ualmindelige historier fra næsten helt almindelige unges liv. P3 Dokumentar tæller indtil videre titlerne "Mig & Markus", "Ægte Porno" og "Efter festen".


Palmemordet

Länspolismästaren och tidigare SÄPO-chef Hans Holmer sa strax före sin död:

Om sanningen om mordet på Olof Palme kommer fram, så kommer den att skaka Sverige i dess grundvalar

Kanske ligger det någonting i det, med tanke på att det ofta sägs att palmeutredningen är den näst i världen största polisutredning efter Kennedy-utredningen. Det sägs att det tar nio år att läsa genom allt material i Palmeutredningen. Förhoppningsvis finns det människor som hellre tar till sig materialet genom att lyssna på det.

Inom den svenska true crime-genren har kanske podden Palmemordet visat sig störst, eller åtminstone den podd som varat allra längst. Just i skrivande stund har Palmemordet stöd av 216 användare och får just nu $513 per avsnit.

Visste du att: när Jimmie Åkesson deltog i morgonpasset i P3, fick han frågan om vilken favoritpodd Svar: Palmemordet.


Spår

Det startade med det numera berömda berömda rättsfallet om mordet i Kalamark som skedde år 2004. Kaj Linna är den man som också häktades och senare dömdes för mordet, när Spår startar sin podd satt Linna fortfarande i fängelse, men hävdade starkt att han var oskyldig. Men förra året 2017, fick Kaj Linna resning i högsta domstolen där man kom fram till att han faktiskt var oskyldig. Linna fick ganska snabbt efter det största skadestånd som någonsin betalats ut i Sverige, totalt 5,5 miljoner kronor.

Spår Podcast fick väldigt stor spridning väldigt snabbt då den kom, det spred verkligen ordet om speciellt mordet i Kalamark. Men podden hade faktiskt större betydelse än så eftersom att flera uppgifter som de själva kartlade. Bland annat ljudupptagningar som de själva gjort med det så kallade kronvittnet i fallet. Det fick en avgörande roll i Kaj Linnas resningsärende.

Spår

Spår
(NaN)
I ett känt kriminalfall hittar vi det okända och följer spåren. Vi berättar om Sveriges mest omtvistade fall - där förtroendet för rättsväsendet urholkats. Spår skildrar okända platser och ljusskygga människor från Sveriges undre värld. Förlösamordet2012 försvinner mångmiljonären Göran Lundblad. Han är spårlöst försvunnen. Hans dotter Sara och hennes pojkvän Martin börjar bete sig märkligt, det är som att de vet att han aldrig kommer komma tillbaka. Fallet tycks olösligt. Ända tills Martin erkänner för en privatperson, att Göran ligger begravd i en åker. Och de döms för mord. Men under tingsrättsförhandlingarna pekas en alternativ gärningsman pekas ut. Går en mördare fri? Spår är en samproduktion mellan Acast och A-one Produktion.