True Crime 2018

Verkliga krimfall, arbetet bakom utredningarna.

Uppstickare: Olösta fall

Spännande Nyhet! Podd

Olösta Fall är en uppstickare inom den svenska true crime-genren. Sofie Nyblin och Nathalie Seow tar upp ouppklarade mord och fall om försvunna personer. Både äldre och nyare fall diskuteras i hopp om att nya tips ska nå polisen som kan ge anhöriga svar.

Olösta Fall

Olösta Fall
(NaN)
Olösta Fall är en podcast om försvunna personer och ouppklarade mord av och med Sofie Nyblin och Nathalie Seow. Både äldre och nyare fall diskuteras i hopp om att nya tips ska nå polisen som kan ge anhöriga svar.


P3 Dokumentar

P3 Dokumentar
P3 Dokumentar er rå virkelighed lige nu og her, og giver dig de mest utrolige og ualmindelige historier fra næsten helt almindelige unges liv. P3 Dokumentar tæller indtil videre titlerne "Mig & Markus", "Ægte Porno" og "Efter festen".


Palmemordet

Länspolismästaren och tidigare SÄPO-chef Hans Holmer sa strax före sin död:

Om sanningen om mordet på Olof Palme kommer fram, så kommer den att skaka Sverige i dess grundvalar

Kanske ligger det någonting i det, med tanke på att det ofta sägs att palmeutredningen är den näst i världen största polisutredning efter Kennedy-utredningen. Det sägs att det tar nio år att läsa genom allt material i Palmeutredningen. Förhoppningsvis finns det människor som hellre tar till sig materialet genom att lyssna på det.

Inom den svenska true crime-genren har kanske podden Palmemordet visat sig störst, eller åtminstone den podd som varat allra längst. Just i skrivande stund har Palmemordet stöd av 216 användare och får just nu $513 per avsnit.

Visste du att: när Jimmie Åkesson deltog i morgonpasset i P3, fick han frågan om vilken favoritpodd Svar: Palmemordet.

Palmemordet

Palmemordet
(NaN)
Podcasten Palmemordet är granskning av alla fakta i mordet på Sveriges statsminister Olof Palme den 28:e februari 1986. Vilka fakta finns det? Vilka spår har utretts ordentligt och vilka är fortfarande lovande? Målet är att vara en resurs för den som är intresserad av Palmemordet. Syftet med podden är inte att lösa mordet - vi är här i syfte att presentera alla spår och fakta. Vi har ingen egen teori. Det sägs att det tar nio år att läsa genom allt material i Palmeutredningen. Det finns människor som hellre tar till sig materialet genom att lyssna på det. Det är för dem vi gör den här podcasten.


Spår

Det startade med det numera berömda berömda rättsfallet om mordet i Kalamark som skedde år 2004. Kaj Linna är den man som också häktades och senare dömdes för mordet, när Spår startar sin podd satt Linna fortfarande i fängelse, men hävdade starkt att han var oskyldig. Men förra året 2017, fick Kaj Linna resning i högsta domstolen där man kom fram till att han faktiskt var oskyldig. Linna fick ganska snabbt efter det största skadestånd som någonsin betalats ut i Sverige, totalt 5,5 miljoner kronor.

Spår Podcast fick väldigt stor spridning väldigt snabbt då den kom, det spred verkligen ordet om speciellt mordet i Kalamark. Men podden hade faktiskt större betydelse än så eftersom att flera uppgifter som de själva kartlade. Bland annat ljudupptagningar som de själva gjort med det så kallade kronvittnet i fallet. Det fick en avgörande roll i Kaj Linnas resningsärende.

Spår

Spår
(NaN)
I ett känt kriminalfall hittar vi det okända och följer spåren. Vi berättar om Sveriges mest omtvistade fall - där förtroendet för rättsväsendet urholkats. Spår skildrar okända platser och ljusskygga människor från Sveriges undre värld.Brandkärrmordet2006 mördas en kvinna i sitt kök i en lägenhet i Brandkärr i Nyköping. Polisen blir övertygad om att ett vittne har sett mordet. Kvinnans son ska ha varit i köket och sett en omaskerad man skjuta ihjäl mamman. Pojken är sju år gammal. I polisförhör pekar pojken ut mördaren. En lokal krögare vid namn Son Do. Polisen hittar ingen teknisk bevisning på platsen. Det enda som binder Son Do till mordet är pojkens utsaga. Ändå döms Son Do till livstids fängelse. Men Son Do har hela tiden nekat till brottet. Spår hittar nya uppgifter som kastar ett annat sken på vad som egentligen kan ha hänt i Brandkärr.Spår är en samproduktion mellan Acast och A-one Produktion. Följ Spår på Instagram och Facebook för mer information: @sparpodcast