Aggregated reviews for 4Health med Anna Sparre

En podcast om hälsa och hur kroppen fungerar.

Tack!   (5/5)

Tack för alla bra poddradio du skapar. Lyssnar med stort intresse och önskar att läkarkåren kunde ha ett holistiskt förhållningssätt.


Min PCOS är borta efter 3 mån lektinfritt   (5/5)

Hej Anna, jag är så tacksam för din podcast och ditt viktiga arbete - för mig är du större än någon rockstjärna, filantrop eller nobelprisvinnare! Jag hoppas att kunskap om funktionell medicin fortsätter växa allt snabbare så att liv kan räddas, vårdresurser sparas och lidande minskas. Vill också berätta att alla mina PCOS-symtom precis försvunnit efter knappt 3 månader på lektinfri diet. Det skulle vara väldigt intressant att höra dig intervjuva Dr Gundry som skrivit boken Plant Paradox på ämnet. Vill avslutningsvis rekommendera lyssnarna dina avsnitt om cancer och ketogen diet - skulle gärna höra fler avsnitt om ketogen diet mot cancer då jag önskar fler kände till effekten. Min mammas elaka hjärntumör botades helt mha ketogen diet.


Bättre än läkemedelsmedicin!   (5/5)

Om en vill bli frisk och leva utan sjukdomar, depression, hålla kroppen smidig och hälsosam. Annas podd är bäst av alla poddar jag lyssnat på innom Holistic hälsa. Tung information och riktig information.


Åh alltså vilken podd!!!   (5/5)

Wow så bra podd! Är jätteintresserad av antiinflammatorisk mat och hälsa och tarmfloran osv men är väldigt ny i allt detta. Och så hittade jag denna pärla! Anna går så pedagogisk igenom de olika ämnena och tipsar också om andra avsnitt där olika saker tas upp mer ordentligt. Intervjuerna är så intressanta och Anna ställer precis de frågor man vill ha svar på. Och dessutom så konkret hur man själv kan omsätta det man lärt sig i handling! Att lyssna till Anna känns antiinflammatoriskt i sig för att jag blir så glad av hennes positiva glada ton. Tusen tack Anna för denna podd! 👌


Bästa podden   (5/5)

Så bra podd, älskar att lyssna på alla olika avsnitten om hälsan. Får mig en tankeställare om och om igen. Då lärorikt! Tack för all info. Extra credd till doktor Cecilia Fürst som är min guru 🙏


Bästa podden för hälsan   (5/5)

Jag lär mig nytt varje dag mha denna fantastiska podd. Underbart koncentrat av allt man vill veta. Enkelt att förstå och ta till sig även mer tung fakta. Tack Anna! Fortsätt precis som du gör! Perfektion!


Superbra!!   (5/5)

En av de bästa poddarna inom hälsa! Jag gillar extra mycket att du lyckas göra många avsnitt väldigt informativa, avslappnade och roliga att lyssna på utan att slösa tid på orelevant info. Det är fantastiskt skönt att inte behöva snabbspola igenom för godbitarna i avsnitten. Du håller en röd tråd som man kan lyssna intensivt på. Det gillar jag! Tack för du delar din kunskap!


Mycket intressant pod   (5/5)

Har nyligen upptäckt denna pod. Anna uppfattar jag som mycket kunnig och har bred kunskap. Har förmågan att på ett pedagogiskt sätt förklarar hur det vi fungerar. Kommer att lyssna på många tidigare avsnitt.


Bästa podden EVER!   (5/5)

Anna är kunnig, påläst och har förmågan att hitta en otrolig bredd och kunskap i sina intervjuer. Så tacksam för allt jag lärt mig om mig själv och kan vidareförmedla. /Annika pt och postural tränare


Bästa hälsopodden   (5/5)

Du är bäst Anna! Har lyssnat så många gånger på alla dina avsnitt. Gillar din avslappning avsnitt nr 12 som jag kan rekommendera.


Så proffsig!   (5/5)

Podden är så himla bra, alla avsnitt och all information är väl förklarad och väl underbyggd med fakta och studier samt logik. Dessutom är det roligt att lyssna på någon som är genuint intresserad och påläst. Rekommenderar alla i min omgivning att lyssna på denna podd.


Bra podd om hälsan   (5/5)

Jag har ”fått” denna podd på hjärnan. Mycket varierande Allt passar inte men mycket intressant Anna är mycket kunnig i det som hon tar upp.Härligt Anna


Den bästa hälsopodd som finns   (5/5)

Den bästa av hälsopoddar. Jag är sjuksköterska och vårdlärare och har många år undervisat om hälsa. Din podd har gjort att jag har fått fördjupad och mycket ny kunskap. Du är så pedagogisk och förmedlar på ett så bra sätt hur vi ska leva för att hålla oss friska. Önskar bara att dina råd kunde sprida sig ännu snabbare. Hoppas att du orkar fortsätta med ditt viktiga arbete. Tack Anna för allt du gör för ett friskare Sverige.


Tack!   (5/5)

Tack för allt arbete du lägger på både pod och hemsida. Mycket bra och intressant information.


Tala inte snabbläsa innantill   (1/5)

Jag indrar om du vill nå ut med ditt budskap? Du pratar så fort att det låter som en papegoja om jag slappnar av det minsta. Det är jattejobbigt att lyssna på. Jag vill gärna ta del av dina kunskaper men hinner inte fatta vad du säger. När jag startar podavsnittet låter musiken dom en gammal kasettband det gungar, svajar. Å sen när du börjar prata är det som du står under dödshot och ska hinna säga så mycket dom möjligt på minsta korta tid. Ledsen, det förtar allt.


Bäst!   (5/5)

Så otroligt bra. Sakligt, vetenskapligt, pedagogiskt, inspirerande. Tack Anna , för allt ditt arbete. Du bidrar med så mycket kunskap.


Äntligen Morley Robbins   (5/5)

Tack ANNA!! PS Speciellt Morley har ju massor med research i ryggen - kunde du be honom om länkar till de papers han nämner i sina intervjuer? Inte för att JAG misstror - men många andra gör ju det just för att det han kommer med är ofta såå långt ifrån den etablerarde "sanningen". PS När kan man ta blodproverna som Morley rekommenderar genom dig?


Riktigt bra pod om hälsa   (4/5)

Har precis hittat Anna Sparres pod och tänker lyssna igenom många av upplagda avsnitt. Informativt och bra framställt och de skapar nyfikenhet på att prova och lära mer för en god hälsa Ständigt lärande !


Superintressant och viktigt   (5/5)

Pluggar till Tarmflorist ( copyright på det fantastiska ordet ;-) ) och finner tonvis med komplement till min kurs för djupare förståelse. Otroligt bra podd, som jag delar hej vilt till alla jag känner via sociala medier. De nyaste intervjuerna med Morely Robbins är tydligen " gammal" information, men ny för oss i Norden ? Superviktigt att sprida detta ju!! Hur många hälsocoacher som helst verkar inte ha en aning om detta,eller inte tro på det ?? Älskar din podd! Tack!


Vilken skatt!   (5/5)

Hittade 4health-podden nyligen, och plöjer nu alla avsnitt. Så gediget om så mycket som rör våra kroppar och knoppar! Och Annas lugna härliga sätt att berätta sen!


Fantastisk hälsopod!   (5/5)

Tack för en fantastiskt lärorik och intressant pod med viktiga teman och intressanta intervjupersoner! /Anna


Simply awesome   (5/5)

Anna utför en insats som vi knappt sett början på tror jag. Hon sammanfogar ny forskning med lite mer avsides okända behandlingsformer. Jag hoppas vi i Sverige är i ett skifte där vi ser hela individen och slutar tro att läkemedel är enda vägen till hälsa. Jag tror hon är en av de som banr väg för ett friskare och mer välmående samhälle på alla plan. Tack!


Så intressant och bra👌🏻Tack ANNA!   (5/5)

Efter att lyssnat på alla avsnitt så har jag och min man ändrat våran kost! Och vi mår såå BRA i kroppen ! Sen hoppas att min kropp kan orkar reparera sig och hoppas att den orkar med 50 år till nu när vi ändrat kosten och fått så mycket fin och bra kunskap tack vare Anna.... allt detta borde man få lära sig i skolan! Fortsätt så och hoppas flera hittar hit !


Räddade min hälsa!   (5/5)

Anna har en fantastisk förmåga att hitta nya infallsvinklar kring hälsa att ta upp. Därför är hennes podd något som jag alltid lyssnar på. Detta har gjort att jag kunnat rulla tillbaka hälsoproblem kring diabetes, celiaki och problem med sköldkörteln. Allt gott! Anders


Suveränt!   (5/5)

Anna har en förmåga att göra det svåra enklare med sitt sätt att beskriva olika förklaringsmodeller. Varje avsnitt känns som en gåva! Tack för att du delar med dig tillsmmans med mycket bra gäster!


Bästa hälsopodden!   (5/5)

Intressant och informativ podcast med många spännande gäster. Anna har mycket kunskap och intressanta infallsvinklar. Bäst är att hon tipsar till tidigare avsnitt, så man kan få mera info eller repetition. Har lyssnat i flera år men går ändå ofta tillbaka och lyssnar på äldre avsnitt för att fräscha upp mina kunskaper när jag ställs inför nya hälsoutmaningar.


Den mest välgrundade hälsopodden i Sverige   (5/5)

Intressanta intervjuer med bland annat välrenommerade läkare och hälsovetare. Flera intressanta områden täcks in och man får en djupare förståelse för kost, hälsoproblem och genetik, bland annat. Anna är grundad och saklig. Podden rekommenderas varmt.


För att livet vill leva!   (5/5)

Tack gör en jättebra Podd! En kunskapsbank och inspirationskälla av klass! Har dig i örat i bilen, på arbetet och under promenaden. Jag sprider ditt budskap till alla jag möter! Keep up the good work! Du gör skillnad! Hälsar Peter Hardö


Fantastiskt intressant   (5/5)

Anna är sååå bra och så bra innehåll!


5 ⭐️   (5/5)

Du och din podd är alltid ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ hoppas du finns kvar länge för du behövs 🌟🌟🌟🌟🌟


Toppen!   (5/5)

En verkligt bra hälsopodd! Anna är fenomenal att sammanfatta och förklara även djupa ämnen.


Tacksam!   (5/5)

Så TACKSAM att jag hittat denna podd och fått hjälp på min väg mot hälsa!


Tack Anna för en superpod!   (5/5)

Du bjuder alltid in intressanta gäster med stort kunnande. Jag ska återuppta lyssnandet efter en tids uppehåll och lyssna ikapp! Hälsningar Sarah


Kanon program ! Alla borde lyssna !   (5/5)

Viktiga ämnen ! Den absolut bästa Podden om du vill lära dig om hälsa ❤️❤️❤️


Tack!   (5/5)

Bästa podcasten! Tack för allt jobb du lägger ner för att lära oss!


Kunskap som läker kroppen   (5/5)

Tack Anna att du gör vad du gör! Hämtat så mycket kunskap från din podd som jag använder mig dagligen! Tack för inspiration!


Fantastisk pod   (5/5)

Mkt intressant pod som behandlar alla möjliga hälsoapekter. Alltid korrekt och man känner alltid att det är väl förberett och det är kompetenta personer med mkt kunskap. Ska bli intressant att se vad som tas upp under 2019😃.


Från en trogen lyssnare   (5/5)

Dags att uppdatera recensionen: Denna pod är fortfarande en av veckans höjdpunkter :-)! Ser alltid fram med spänning till varje nytt avsnitt! Välgjorda intervjuer blandas med något kortare avsnitt med sammanfattad intressant information o mkt trevligt presenterat! Jag har lärt mig massor om hälsa som både appliceras hemma i familjen o glatt delas ut till alla i min närhet som är intresserade. Tack tack tack Anna! Du gör ett fantastiskt jobb 💪. Otroligt att du lyckats sammanställa så mycket av detta i dina e-böcker som också är jätte bra! 🤗från Johanna


Kunnigt & inspirerande   (5/5)

Uppskattar verkligen Annas fantastiska pod! Man kan lyssna på samma avsnitt flera gånger och fortfarande lära sig något nytt!


Toppen 😊   (5/5)

Jag älskar podden 4health, jag lär mig massor om hälsa!


Superpodd!   (5/5)

Så himla bra podd! Väl underbyggd och saklig information. Perfekt för alla hälsonördar!!


Toppen!   (5/5)

Tydligt och förståeligt berättar och förklarar Anna i varje avsnitt hur vår kropp fungerar, fysiskt och mentalt. Som sjuksköterska med särskilt egenintresse i detta önskar jag att ALLA skulle lyssna på 4health och förstå hur mycket man som människa kan göra själv först för att må bättre innan man tar till läkemedel. Tack för fantastisk pod, jag hoppas du kan fortsätta länge till! 😊


Matnyttigt!   (5/5)

Så intressanta ämnen på bra nivå! Rekommenderas!!!!


Fantastiskt lärorik podcast!   (5/5)

Tack vare Annas pod har jag under 2018 kommit i kontakt med Funktionsmedicinare och har nu hopp om att bli frisk på riktigt. Tack Anna!


Superpodd! En superduper pod som jag tror ligger lite före son tid för den stora massan!   (5/5)

Tack tack tack, Anna, för ditt engagemang med att upplysa oss om hur vi ska ta hand om vår hälsa. Vi måste bryta våra gamla rutiner och börja leva modernt, klokt, hållbart och holistiskt!


Petra   (5/5)

Bästa podden! Mycket lärorik, inspirerande och pedagogisk. Lär mig hela tiden något nytt. Får verkligen förtroende för Anna och hennes kunskaper, hon vet vad hon pratar om.


Fantastiskt bra!!!   (5/5)

Jag har lärt mig sååå mycket. Den bästa hälsopodden! Tack Anna!


Bästa hälsopodden!   (5/5)

Så mycket bra information som är lätt att ta till sig. Väldigt intressanta personer intervjuas, det är som att sitta på intressanta föreläsningar varje gång jag långkör bilen eller tar en promenad.


Hållbar hälsa för dig och mig!   (5/5)

Superbra podd! Så mycket kunskap! Tack Anna för all info <3


👌❤️   (5/5)

En fantastisk pod som alla borde lyssna på!!


Bästa podden!   (5/5)

Tack för en superbra pod! Anna kan på ett enkelt och tydligt sätt berätta om sådant som är krångligt och svårt. Jag lär mig massor i varje avsnitt. Rekommenderas starkt!


Bästa hälso podden!   (5/5)

Så himla intressant podd! Tydligt o bra förklarat. Vad mkt man får lära sig i varje avsnitt.


Lyssna för din hälsas skull 👍🏼   (5/5)

Lyssna på Anna med gäster , man lär sig så mycket intressant om hälsa, kropp och knopp


Toppen!   (5/5)

Superbra information om allt det vi aldrig får höra från den vanliga sjukvården!


👏👏👏   (5/5)

Mycket bra information 👍🏻👍🏻👍🏻


Bra podd!   (5/5)

Intressant och engagerande


Fantastiskt intressant!   (5/5)

Vilket jobb du lägger ner Anna, på research och förberedelser, på väl utförda intervjuer, på att förklara och ”översätta” så att alla kan hänga med. Kan inte tacka dig nog för allt du levererar! 🙏🏻👍🏻🥇🏆


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️   (5/5)

Tusen tack Anna för en fantastisk podd💗Jag jobbar i hälsokostbutik och är även utbildad hälsocoach men lär mig hela tiden något nytt genom att lyssna på din podcast. Den kunskap du förmedlar är guld värd⭐️/Carina


Bästa podden!!!   (5/5)

Man lär sig så otroligt mycket på Annas pod. Med gäster i framkant inom området i samband med Annas genuina intresse för sina lyssnares utmaningar är det en fröjd varje gång ett nytt avsnitt läggs upp!


Bästa hälsopodden   (5/5)

Väldigt intressant och lättillgänglig information för dig som är intresserad av hälsa och hur du kan förbättra din livskvalitet. Rekommenderas starkt!


Superpodcast   (5/5)

En superpodcast där pålästa Anna förklarar hälsa på bredden och djupet på ett lättförståeligt vis.


Toppen!!   (5/5)

Helt fantastisk podd! Lär mig så otroligt mycket inom kost och hälsa genom den 🙏🏼👏🏼. Anna lär ut på ett jättebra pedagogiskt sätt som gör att jag bara vill höra mer mer mer 🤩. Tack för denna podd Anna!!


Bästa podden!   (5/5)

Fantastisk podd med högst aktuella ämnen och intervjuer med kunniga människor. Vi behöver all kunskap vi kan få för en bättre hälsa och bra välmående i vardagen! Tack för att du gör detta!


Suverän   (5/5)

Så mycket kunskap Anna delar med sig av. En mycket väl genomarbetad podd med bra och intressant innehåll och med fantastiska gäster.


Världsklass💫   (5/5)

Grymmaste hälsopodden där Anna tar dig igenom senaste rön och forskning på ett lättförståeligt och underhållande sätt. Världsklass och ligger på min topplista över global hälsoinspiration!🔥💫 Tack Anna för ditt extraordinära jobb! // Ulrika Sohtell


Tack Anna!   (5/5)

Har lärt mig så otroligt mycket av denna podd!


Toppenpod!   (5/5)

Bra spridning och variation på ämnen!


Faktaspäckad podd   (5/5)

Mycket lyssningsvärd podd som ger instick i den moderna forskningen om hälsa och livsstil. Intressant gäster varvas ned nya ämnen.


Toppenbra!   (5/5)

Bästa podden! Så mycket intressant om kost och hälsa. Man lär sig nya saker hela tiden.


Alla borde lyssna!   (5/5)

Annas podd är verkligen så bra och informativ. Oavsett ämne lyckas hon göra svårt och komplex information om hälsa förståelig och lättillgänglig. Det är alltid intressant och gör mig inspirerad att fortsätta min och min familjs hälsoresa. Nu sist med fokus på rörelsemönster, mycket spännande! Tack Anna för allt ditt engagemang och jobb!


Bästa hälsopodden!   (5/5)

Anna är så kunnig och har så bra gäster, jag har följt podden sedan början av 2016.


Tack för din inspiration och vägledning.   (5/5)

Jag och min fru lyssnar regelbundet på din pod. Den senaste med Cecilia Furst var fantastiskt. Du har så många kompetenta gäster och jag önskar att vi enklare kunde gå in på I tunes och ge dig och dina gäster ett stort hjärta från oss varje gång vi lyssnat. Allt du tar upp är så intressant och vägledande, bra att du också sammafattar samtalen, då experterna ibland blir för tekniska. Tack igen för allt och speciellt till dina fina gäster. Vi bor i Stockholm och det är så härligt att höra dig berätta och vägleda. Hälsar Björn och Kerstin


Pensionär   (5/5)

Tack för en mycket lärorik Pod med bra tips för att förbättra sin hälsa, rekomenderas starkt.


Bästa podden!   (5/5)

Anna förklarar på ett bra sätt, ger konkreta tips, pratar inspirerande och det hjälper mig verkligen att komma på rätt bana igen genom att lyssna på en av hennes poddar om jag skulle tappa mitt eget fokus. Tack snälla för en fantastisk podd! Det är sällskap på jobb, på promenaden, vid matlagningen, på cykelturen, när jag handlar...ja, you name it! ;) Nästa tips jag ska testa är leverpastejen - spännande! Rekommenderas varmt!


Fantastik pod!   (5/5)

Tom jag som är väl insatt i hälsa lär mig massor. Tack Anna!


Tack 😁   (5/5)

Tack för en superbra pod. Du inspirerar mig till att äta nyttig mat.... och gå ner i vikt 👍


Bra och lärorik podd!   (5/5)

Har nyligen hittat podden och de avsnitt jag lyssnat på hittills har varit superbra och lärorika!


Fantastisk!   (5/5)

Så mycket lättförståelig information på ett inspirerande och intressant sätt. Intervjun med Mia Lundin om våra hormoner blev för mig ett livsavgörande moment - jag är så tacksam för det 💖 Anna har en behaglig röst och ett trevlig sätt att prata på 😃


Bästa podden   (5/5)

Informationsrik och så bra på alla sätt! Kan inte sluta lyssna.


Bästa hälsopodden !!!   (5/5)

Anna levererar en oändlig ström av sin fantastiska kunskap. Absolut bästa hälsopodden, kan inte få nog och lyssnar om och om igen på avsnitten.


Outstanding!   (5/5)

I särklass den bästa podden om hälsa! Anna Sparre är en superstjärna! Bättre än så här kan det inte bli!


Absolut den podden!   (5/5)

Jag är så glad att jag har hittat rätt i poddträsket. Här får man fantastisk och nödvändig information om hur man ska leva för att må bra. 👏👏👏 Tack!


Bästa podden❤️   (5/5)

Är så tacksam över denna pod. Två timmars lyssnande varje dag när jag pendlar till och från arbetet. Så lyxigt! Den har hjälpt mig mycket och ger inspiration att fortsätta leva hälsosamt. Din breda och djupa kunskap förmedlar du på ett begripligt sätt. Alltid intressanta och kunniga gäster, vilka du intervjuar på ett ytterst professionellt sätt. Älskar dina sammanfattningar som förtydligar det viktigaste. Sluta aldrig med det du gör. Alla borde lyssna på detta och ta makten över sin egen hälsa. Bästa hälsningar


Bästa hälsopodden   (5/5)

Jag har lärt mig så mycket av Anna hur kroppen fungerar och hur man ska göra för att få bättre hälsa. Hon delar sin kunskap på ett mycket pedagogiskt sätt och intervjuar dessutom intressanta personer. Bästa podden!!!


Intressant   (5/5)

Många bra avsnitt att lyssna på


Jättebra!   (5/5)

Superkunnig själv och tar dessutom in intressanta gäster.


Bästa podden!   (5/5)

Älskar att ta en promenad med Anna i lurarna! Jag har lärt mig massor och vill lära mig mer! Anna förklarar allt så bra med sin lugna skånska röst. Jag som alltid ogillat skånskan tycker numer att den är härlig! Längtar alltid efter nästa promenad så jag får lyssna mer! Stort tack Anna för att du delar med dig av all din kunskap på ett fantastiskt lättförståeligt sätt! //Josefine


Frågor till framtida avsnitt av denna underbara pod   (5/5)

Så himla bra pod! Jag jobbar i en hälsokostbutik och finner detta väldigt bra och kompletterande till kunskap jag redan har. På en bra nivå och intressanta ämnen. Jag skulle gärna höra avsnitt på ämnena: olika omega3 (fisk vs svartvinbärsolja), förstoppade och tröga magar (hur kan man långsiktigt ändra detta, alltså inte tillfälliga lösningar så som psyllium etc, psykiska och fysiska orsaker bakom), psykiska orsaker bakom olika sjukdomar, homeopatiska perspektiv på vanliga folksjukdomar (allergier bla)...


Intressant, lärorikt och pedagogiskt   (5/5)

En fantastisk pod om hälsa och kost. Lärorik, med intressanta och varierande ämnen och tydlig och pedagogisk presentation. Uppskattar även de intressanta gästerna, fortsätt med detta!


Fantastiskt lärorikt!   (5/5)

Tack Anna för den mest lärorika podden jag lyssnat på! Jag trodde att jag hade någorlunda koll på paleo, hormoner och hälsa, men jag har lärt mig väldigt mycket nytt av dig. Speciellt gillar jag de avsnitt där du intervjuar människor med olika perspektiv på hälsa och välmående. Genom att lyssna på dig har jag blivit mycket bättre på att lyssna på vad min kropp sänder för signaler, tolka dem och göra förändringar därefter. Jag blir både inspirerad och peppad att göra ännu fler och nyanserade livsstilsförändringar med förhoppningen att en dag vara helt frisk och ha en hög energinivå. TACK!


Så bra!!   (5/5)

Såbra!!


Har följt podden från början   (5/5)

och lär mig hela tiden nytt o nyttigt vetande fr Anna o de hon intervjuar. Skönt att veta att det finns en någon som Anna som verkligen går till botten med detta viktiga ämne- vår hälsa. Massor av tackkramar/Veronica


Inspirerande!   (5/5)

Superinspirerande podd! 😁


Guldgruva   (5/5)

En mycket intressant och välgjord podcast om hälsa. Väl värd att lyssna på!


Inspirerande Pod!   (5/5)

Lärorikt, intressant och många aha-upplevelser! Tack för en pod jag inte vill vara utan!!


Great pod!!   (5/5)

Podden är enormt bra! Massor av matnyttig information! För att utbilda sig i funktionell medicin och metyleringar etc. vilka kurser rekomenderar du och andra att man tar? Löst kemi ich biokemi på universitetet ochbanmökt mig till paleo Institute, men känner att jag behöver mer. Rekommendationer?


Guldpodd   (5/5)

Kan inte få nog av denna pod! Så bra och intressant! /Erika


Denna pod är som ”Huvudrätten på Nobelmiddagen”   (5/5)

Jag har lyssnat på avsnitt 89 med Mia Lundin och detta var precis vad jag sökte. Den här podden är berikande, inspirerande och upplyftande. Man finner hoppet igen, om mänskligheten. Annas dialekt är pricken över i:et 😃


Dåligt ljud   (4/5)

Lyssnade på avsnittet om naturlig hudvård och det var väldigt intressant. Men....ljudet på gästen var väldigt ojämnt och störande. Inget ovanligt i podcasts men vad är problemet? Varför kan man inte få ett bra ljud i podcasts år 2018??


Nöjd & glad   (5/5)

Hej Anna! Lärt mig så mkt om mat, kost , träning mm genom din pod. Har tom syrat vitkål! Testat surtantens inläggningar också för att testa olika grönsaker och smaker. Blev intresserad o extra miotiverad att ta tag i kosten då jag lyssnade på Martina, numera inga kolhydrater o inga mejeri prudukter, fettkaffe någon gång i veckan, det sätter fart i kroppen! Känner mig pigg o har gått ner något kilo på kuppen!// Jeanette


Medveten andning med Anders Olsson.   (1/5)

Blev nyfiken och ville lyssna på ovannämnda avsnitt som första avsnitt ur denna podd. Besvikelsen blev stor och förstår inte om podden är seriös eller ett skämt med tanke på att den inbjudna andningsexperten hade det mest enerverande andningen jag någonsin hört och det var helt omöjligt att lyssna klart. Först trodde jag att ha snörvlade mellan varje mening och frågade mig varför han inte avbokat och valt en bättre dag för intervjun istället men sen fattade jag att det inte skulle upphöra, att han andades så. Helt opsykologiskt att predika om rätt andningsteknik när han förstör sin egen föreläsning med just sin andning. Om det var humor så var det inte uppskattat. Synd men jag lyssnar aldrig mer.


Fantastisk hälsopod   (5/5)

Anna är så grymt påläst och så bra på att förklara komplicerade sammanhang så att även en annan kan förstå och minnas det som sagts. Tack Anna för att du delar din kunskap och dina intervjuer med oss 💕


Bästa hälsopodden!   (5/5)

Älskar den här podden! Rekommenderar den till alla! Såå mycket inspiration och kunskap hämtar jag här. Tack fantastiska Anna!


Allt för kropp och knopp   (5/5)

Absolut bästa podden för den som vill få fakta och förklaring kring hur kroppen fungerar. Alltid kunniga intervjupersoner och Anna själv är fantastisk!


Riktigt bra pod   (5/5)

Jag är så glad att jag hittat denna pod, den har förgyllt många cykelturer och jag tycker det är så intressant. Jag gillar att du grundligt förklarar hur kosten påverkar oss och hur allt fungerar i kroppen. Otroligt proffsig! Tack


Hoppfull   (5/5)

Tack så mycket för att jag får ta del av denna skatt inom hälsa! Du har en värmande hoppfull röst i en lite tung värld.


Ett måste för den hälsointresserade   (5/5)

Kan varmt rekommendera Annas podcast - full av fakta och kunskap som presenteras på ett lättsmält sätt. Gillar särskilt alla handfasta och konkreta tips på hur man med små medel kan förbättra sin hälsa. Tex har jag själv nu vågat mig på att äta inälvsmat och med hjälp av Annas praktiska tips och trix så tycker jag numera att kycklinglever är riktigt gott. Så lyssna på denna podcast - det kan definitivt förändra ditt liv i positiv riktning. //Helena


Bästa hälsopodden   (5/5)

Tack Anna för ett fantastiskt jobb, är så innerligt glad att få ta del av allt!


Alla   (5/5)

Hej Anna! Har inte förstått hur mycket mer det finns att lära, trots att jag snart fyller 49 år. Har snart lyssnat på alla poddar från dig och känner mig alldeles nyvaken, det blir 5 stjärnor på alla Mvh Annika Hylén Jönsson


Sakligt och seriöst   (5/5)

Denna podcast är absolut den bästa. Saklig o seriös, utan flams och trams. Full av kunskap och intressanta intervjuer. Tar ämnena på alvar. Jag lär mig otroligt mycket.


En riktigt kunskapsbank!   (5/5)

Sedan jag upptäckte den här podden för några månader sedan, har jag lärt mig otroligt mycket. Fantastiskt att få ta del av så mycket kunskap från en mängd kunniga personer och (äntligen) lära sig mer om kroppen och allt vi påverkas av. Heja dig Anna!


En underbart lärorik och varm podcast   (5/5)

Anna har en nyfikenhet som verkligen smittar av sig. När jag som funktionsmedicinare vill att mina patienter ska sätta sig in i ett ämne, som påverkar dem, hänvisar jag ofta till Annas pod då det alltid är bra att få så mycket information som möjligt och gärna från olika håll. Anna levererar svåra ämnen på ett lättförståeligt sätt utan att förlora djupet och tyngden. Lyssna och lär!


Så bra !!   (5/5)

Jag lyssnar på din podcast i bilen och jag har säkert lyssnat på 25 avsnitt och jag fortsätter att ladda ner. Jag kan tyvärr inte betygsätta varje podcast, men jag vill ändå ge dig en eloge för att du får in så många intressanta talare. Intresset för det du talar om växer för varje avsnitt. Tack för att du håller detta igång. Du är så trevlig och lugn att lyssna på och jag gillar hur du förenklar och ställer frågor/sammanfattar experternas kunskaper. Bravo Anna !!! Du är till stor hjälp och inspiration.


Lärorik pod!   (5/5)

Riktigt intressanta ämnen som diskuteras. Har tagit till mig mycket. Lyssna o njut på din promenad, en perfekt kombo!


Femstjärnig podd!   (5/5)

Tack för en bra podd med massor av intressant information som man annars inte hade kunnat ta del av så lätt. Inspirerar till att prioritera hälsan!


Så bra!   (5/5)

Superbra podd som alla borde lyssna på. Mycket informativ och inspirerande. Lyssnar på mina promenader. 😊


Helena MH   (5/5)

Bästs podden. Längtar alltid till nästa avsnitt. Har lyssnat på ALLA avsnitt och vissa flera gånger😇🤓 Tack Anna!


Nytt liv!   (5/5)

Hej. Har nu under 10 veckor lyssnat och tagit åt mej av alladina tips. Äter LCHF och har minskat 8 kilo . En bra pod som får upp ögonen för ett hälsosammare liv. Tack från Maria i Alingsås


Riktigt bra podd   (5/5)

Började lyssna för någon vecka sedan efter tips från en vän. Så intressanta avsnitt, lyssnar på flera i veckan. Min nya vän i hörlurarna.


Optimum-metoden   (5/5)

Tack Anna för en jättebra intervju med Markus Greus. Precis som du beskriver avsnittet verkar detta så enkelt! Ni är båda sköna att lyssna till utan onödiga utfyllnadsord. Bara bra information rakt upp och ner! Nästan 2 timmars ren underhållning. Tack! /Helene


Såå bra och intressant!   (5/5)

Superbra podd, så glad att jag hittade hit! Massor av intressanta ämnen och intressanta gäster. Enkelt språk, men som ändå på djupet förklarar.. Alltså, bara så bra! Rekommenderas verkligen!


Bästa hälsopodden!   (5/5)

Bra variation med information, gäster och ny forskning. Anna har en bra inställning till hälsa, ser till helheten. Men djupdyker även in i detaljer. Hoppas du fortsätter länge :) Tack för all info lär mig så mycket!


Så bra!   (5/5)

Jättebra podcast med massor av intressant info!! Fortsätt så! 👌👌


Äntligen !   (3/5)

Äntligen hittat en pod som ger många svar och nya vinklingar på frågor och funderingar jag har haft länge angående hur kosten påverkar kroppen , hälsan , beroenden , allergier mm 🙏🏾 sååå tacksam för dig Anna Sparre som gör denna pod och som är så klartänkt och tydlig som intervjuare . Tack mvh Kim


Bästa   (5/5)

Bästa podcast någonsin. Tänk vad kunniga människor som Anna Sparre och hennes gäster berikar livet! Jag delar till alla jag kommer på! Barn förstås, vänner i fågelcirkeln, arbetskamrater, grannar, tjejen i kiosken och idag kvinnan i charken på Ica vars man har IBS. Med vänlig hälsning, Evamaggan.


Bästa podden!   (5/5)

Favoriten bland hälsopoddar! Tack Anna, har lärt mig mängder med bra fakta om kost, näring, hormoner mm. Lyssnar om favoritavsnitten gång på gång!


Sjukt bra podd!   (5/5)

Pedagogisk - korta och informativa avsnitt!


Otroligt bra!   (5/5)

Jag har precis hittat din podcast och lyssnar nu på flera avsnitt om dagen. Jag har jobbat med kost och hälsa i 15 år och det känns så bra att jag nu kan rekommendera din podd till mina kunder då dina råd går helt i linje med mina. Tack! Bästa hälsningar från Lena Manea


4health   (5/5)

En av dom bästa hälsopoddarna som jag lär mig massor av. Lyssnar ibland på program flera gg t.om /Carola


Innehållsrik och intressant om näring & hälsa   (5/5)

Anna är otroligt kunnig och förklarar på ett jättebra sätt. Fantastisk källa till information och senaste forskningsrön inom hälsa och näring. Älskar hur hon går in i detalj i näringsfysioligiska och biokemiska processer, bryter ner det och gör det begripligt.


Bästa hälsopodden   (5/5)

Anna är otroligt påläst, kunnig, pedagogisk, inspirerande och intressant att lyssna på. Då och då dyker det upp mycket intressanta gäster. Har denna podd i lurarna när jag cyklar till och från jobbet och när jag är ute och springer. Eller cyklar med min racer. Eller paddlar. Eller åker skidor. Eller gymmar. (Dock inte när jag simmar...) Man KAN allttså fysa rätt hårt utan att äta en massa kolisar. Rekommenderas - både podden och den livsstil hon förespråkar.


Bäst   (5/5)

Tack för bästa hälsopodden!


En fantastisk podd!   (5/5)

Vill bara säga att jag älskar dina underbara avsnitt och alla underbara föreläsare som är med i podden! Håller på att lyssna igenom alla och alla är så fantastiskt bra! Avsnitt 81 med Peter Wilhelmsson gillar jag skarpt! Samt avsnitten med Annika Dalqvist!. Vore fantastiskt kul och få höra fler intervjuer av Ralf Sundberg och Jonas berqvist men det är bara några tips! Fortsätt precis som du gör! Tack för att du finns❤️ Kram Elinor


uppskattar!   (5/5)

Väldigt intressant podd om näring, hälsa och framföraltt välmående. Tydligt och bra förklarat om saker som ibland är kanske svåra att förstå. Har hjälpt mig att få en ökad förståelse om hur livstil hänger samman med mat, mående och vanor. Uppskattar konkreta tips utifrån varje ämne som podden berör!


Ett måste!   (5/5)

Jag uppskattar verkligen att få ta del av alla intressanta och upplysande intervjuer och lärdomar Anna Sparre förmedlar. ❤️ Om du är intresserad av vad som verkligen gör skillnad för ditt välbefinnande och din hälsa, så måste du lyssna. En verklig guldgruva. Tack, Anna Sparre. Du är guld värd.


Tack❤️❤️❤️   (5/5)

Är så glad jag hitta den podden med så mycket viktig, intressant information och olika intervju personer. Du förklarar så tydligt och i en långsam takt. För mig passar varann vecka perfekt. Finns ju ett helt bibliotek med alla dina avsnitt som jag kan lyssna på flera gånger samt att jag nyligen hittat poddvärlden. Ta hand om dig Anna och var rädd om dig! Du gör ett fantastiskt arbete🌹❤️


Varierande & superintressant   (5/5)

Annas podcast är en av mina favoriter. Superbra gäster och alltid intressanta ämnen där jag lär mig nåt nytt varje gång. Så tacksam att ha hittat detta!


Ett stort tack till min nya "husguru".   (5/5)

På 70-talet fick jag boken Let's eat right to keep fit av Adele Davis. Boken och dess innehåll har följt mig under åren. Nu har jag hittat din fantastiska pod med intressant innehåll på svenska och så lättillgängligt. Stort tack!


Imponerad   (5/5)

Är verkligen fascinerad av Annas kunskaper/förmåga att ta reda på relevant fakta. Detta märks inte minst i intervjuer med bra frågor och framförallt bra följdfrågor. Det krävs mycket kunskap för att klara av det! Tänk om Sveriges alla allmänläkare kunde lägga den här kunskapen till sina redan fantastiska kunskaper. Då skulle vi få världens bästa sjukvård, eller friskvård kanske man ska säga. Stort tack till Anna för att du delar med dig av dina kunskaper!


Avsnitt om ingefära   (5/5)

Ligger på Rhodos och lyssnar igenom många avsnitt! Så bra du gör det! Tack! Mvh Gunilla Ullenius i Luleå


Inspirerande!   (5/5)

Kunnigt, handfast, energiskt och inspirerande!


Grymtbra pod! Heja dig Anna Sparre👊🏻   (5/5)

Älskar denna pod, fantastiskt lärorikt och intressanta ämnen! Riktigt grym!


Tar steget med inälvsmat   (5/5)

Tack för en väldigt lärorik pod! Jag har länge vetat att inälvsmat är väldigt nyttigt och dessutom bra för miljön att äta mer av djuret. Jag har dock fått kväljningar av att bara lukta och se på ex lever. Men tyckte avsnitten kring inälvsmat var peppande. Jag gjorde en förrätt med kycklinglever enligt ett av recepten till vår familj i veckan och fick godkänt. Tänker att detta ska hålla i sig, planen är att upprepa det nästa vecka, och så småningom kan större doser intas! Tack för att jag blev peppad till detta!


Sveriges bästa podd!   (5/5)

Jag brukar aldrig ta mig tid att betygsätta men här måste jag bara göra det. Den här podden är så fantastiskt på alla sätt. Intressanta intervjuer, Annas trevliga sätt och behagliga röst, inspirationen. Så fort jag känner mig lite uppgiven eller oinspirerad så lyssnar jag på ett avsnitt så blir jag supertaggad att fortsätta leva hälsosamt. En podd som informerar om saker som gör skillnad för hälsan och som skänker mig hopp om att jag inte nödvändigtvis är helt utlämnad till mina gener. Det är helt beroendeframkallande och jag vill bara lära mig mer mer mer. Älskar avsnitten och diskussionerna kring epigenetik men de konkreta tipsen är även guld värda. Har till exempel lärt mig göra majonnäs på 30 sekunder tack vare Anna. Tack för allt du lär oss Anna och snälla sluta aldrig med det du gör.


Lättillgänglig och inspirerande podd om hälsa.   (5/5)

Utan pekpinnar inspirerar Anna till en hälsosammare livsstil genom att bjuda in olika experter inom olika områden och diskutera hälsa med dem.


Intressant och inspirerande   (5/5)

Många spännande intervjuer och bra information. Tack!


Matnyttigt   (5/5)

Väldigt bra podd! Pedagogisk och rätt tempo så att man hinner förstå. Jag har börjat intressera mig för hälsa och fick tips om denna podd, har inte ångrat det en sekund, tack för bra jobb och jag ser fram emot fler avsnitt :)


Återkoppling   (5/5)

Tack för ett fantastisk pod. Du, Anna får intervjuerna att "flyta" med dina intelligenta frågor, sammanfattningar och reflektioner. Varje avsnitt är en lektion i hur jag fungerar och stärker mig i tron att jag är en hel människa och att allt hänger ihop. Tack för de avsnitt som varit och jag kan bara säga Tack på förhand för fler avsnitt. Till dig som blir inbjuden till Annas pod... Tacka Ja direkt, du har blivit utvald 🙏🏽💖


Bra!!   (5/5)

Bra, enkelt, med viss hänvisning till forskning. Erkända intervjuobjekt.


En fantastisk podd   (5/5)

En aldrig sinande ström av bra avsnitt! Tack Anna för att du delar dina och andras kunskaper om vägen till hälsa och välmående. Superintressant och inspirerande. Keep going 👍🏼❤️


Bästa hälsopodden!   (5/5)

Tänk vad jag har lärt mig av alla fantastisk podavsnitt genom åren. Vilken kunskapskälla du sitter på Anna. Sluta aldrig:) /Camilla ,en blivande funktionsmedicinare tack vare dig


149   (5/5)

så bra och heltäckande information


Fantastisk hälsopodd   (5/5)

Äntligen och helt otroligt att någon tar sådant ansvar med information om hälsa. Så mycket nytt att ta in trots att jag i många år arbetat som specialistsjuksköterska. Vi inom sjukvården har inte en chans att hinna med förebyggande hälsovård. Denna podd är mycket nödvändig.


Du förlänger våra liv - gratis!   (5/5)

Det skulle vara roligt att räkna på hur mycket du sparat vårt svenska samhålle, med tanke på att du utbildar stora delar av det svenska folket i att ta hand om sin hälsa, komma till rätta med sina besvär och sjukdomar, helt gratis. Sedan kan man ju sätta det i relation till hur mycket de livsmedelsindustrier tjänar som säljer produkter utan tillstymmelse till näring, och med pestcider... Känner att en ren marknadsekonomi fungerar bara i en värld med utbildade, upplysta, förnuftiga konsumenter. Jag önskar med hela mitt hjärta att Sverige kunde bli ett föregångsland när det gäller funktionsmedicin, och Anna du gör ett hästjobb när du jobbar brett med din information! Vi är alla dig ett stort tack skyldiga! Kram Ann


Tacksam lyssnare   (5/5)

Tack för en fantastisk podd! Fortsätter lyssna på dig Anna! Jag lär mig massor!


Fantastisk pod   (5/5)

Toppenbra pod med massor av intressant innehåll. Anna besitter själv stor kompetens och är dessutom oerhört duktig på att förklara även det mest knepiga. Hon lyckas också ställa precis alla de frågor man vill få svar på i sina intressanta intervjuer, och bryter ner svaren i följdfrågor tills allt är enkelt att förstå. Mycket inspirerande, kan varmt rekommenderas. Längtar alltid till nästa avsnitt.


Intressant, faktaspäckat och personligt.   (5/5)

Anna Sparre lyckas med konststycket att presentera mycket fakta om kost och hälsa på ett intressant, lättförståeligt och personligt sätt! Många intressanta gäster gör de olika avsnitten levande och spännande. Fler intervjuer med Ralf Sundberg, tack!


Fantastisk!   (5/5)

Jag har nyligen upptäckt sin pod och hemsida. Vilken skatt! Jag är redan en hälso- och kostmedveten person. Dina poddar ger mig alltifrån värdefulla vardagstips samt fördjupad kunskap från experter. Din pod har gjort min semester till en riktig hälsotrip, och det känns som om jag mår bättre än någonsin! Jag har tagit extra promenader varje dag, bara för att få avnjuta ytterligare ett avsnitt. De har också gett ny näring till min kosthållning! Min chef kommer att älska dig när jag kommer så här boostad till jobbet efter semester! 😂 Kram och stort tack!


Bästa podden!   (5/5)

Bästa podden som bygger på fakta och vetenskap och där varje avsnitt är SÅ intressant! Tack för allt jag fått lära mig och för att min hälsa blivit mkt bättre tack vare all ny kunskap <3


Mkt informativ podd inom hälsa!!   (5/5)

Mkt informativ podd inom hälsa!!


Superbra podd!   (5/5)

Fantastiskt bra och informativ podd!


Bästa hälsopodd genom åren   (5/5)

Jag bara älskar 4health med Anna Sparre! Anna fyller avsnitten med varierande och intressant information (och många spännande intervjupartners), ger värdefulla tips och inspirerar verkligen till att ta tag i livet på olika plan. Jag har själv gått igenom en otrolig hälsoresa (med alla faser av mot- och medgång!) tack vare Annas podd. Det finns en uppsjö av hälsopoddar även på andra språk som jag följer men Anna är verkligen bäst på att sakligt förmedla sin kunskap, att fortsätta leta ny forskning och att våga korrigera och uppdatera information som hon gett tidigare men där det finns nya resultat. Jag uppskattar källkritiken och allt jobb som läggs ner för att hålla podden levande och intressant! Keep on the good work, Anna!!


Vändpunkten.   (5/5)

Denna pod har hjälpt oss på så många sätt. Vår hälsoresa började när vår numera 3-åriga son föddes i september 2014. Han hade nästa från dag ett ont i magen och var konstant förstoppad trots att han bara ammade. Han skrek i princip dygnet runt. Han sov inte, kräktes upp nästan all mat, växte dåligt och vägrade ligga på mage. Det enda som hjälpte var när vi satt med honom på en pilatesboll och gungade honom upp och ner. Då blev han lugn och kunde sova. Vi sökte vård på vårdcentraler, BVC, akutmottagning men blev hela tiden anvisade med att det är "kolik" och det går över. Ingen hade något som helst intresse i varför han skrek dygnet runt utan ordinerade sempers magdroppar och även laxerade mediciner som t.ex movicol. Jag och min fru satt på all tid vi hade över och letade med ljus och lykta på nätet efter någon eller något som kunde hjälpa oss. Min fru uteslöt gluten, mjölk, soja utan något reslutat. Hon testade eliminationsdiet lågt på biogena aminer och salicylater (enligt lista från Royal prince albert sjukhus i Sydney) vilket gav lite effekt. Till slut var hon så utmattad att hon satt en hel natt på akuten och fick då en hyperallergen välling med fria aminosyrir utskriven vilket gjorde att hon slutade amma. Först då blev vår son lugn. I takt med att han blev äldre och började äta fast föda så blev förstoppningsproblematiken värre och han kastade sig av smärta på nätterna. Vi fick fortfarande samma råd från sjukvården att det går över. Ett svar vi absolut vägrade att godta. Det var då vi kom över denna pod och efter att ha lyssnat på ett avsnitt med Peter Martin där han pratade om SIBO som vi insåg att vi måste försöka få hjälp av en funktionsläkare för att gå till botten med hans problem. Vi försökte få en tid i Sverige men eftersom det i princip är omöjligt så sökte vi oss utomlands. Vi hittade då en funktionsläkare i Manchester som vi har haft kontakt med via Skype. Hon tog flertalet prover (CDSA, gentest, organiska syror m.m.) och en äntligen fick vi en diagnos på Albin. Hans avföringstest visade på i princip helt brist på goda bakterier i tjocktarmen och istället en överväxt av candida, klebsiella och entrobacter. Det fanns även i tunntarmen vilket innebar att han hade SIBO. Han näringstatus var långt under normalt och brist på framförallt vitamin B12. Han behandlades med antibiotika och även nystation mot candiada. Efter det ordinerades strikt Paleokost väldigt låg på kolhydrater initialt. Han åt även probiotika som till en början gjorde honom mer förstoppad men efter mycket "trail and error" hittade vi rätt även där. Orsaken till att detta uppstått även en överproduktion av histamin i hans mastceller och även en brist på DAO som gör att han inte kan bryta ner biogena aminer. Det i samband med att fått en dålig tramflora från start gjorde honom extremt förstoppad vilket i sin tur ledde till SIBO. I samband med att min vi la om kosten för vår son skull försvann nästa alla våra symtom och hälsoproblem som vi haft i stort sett hela livet. Min fru har haft depressioner i omgångar, koncentrationssvårigheter, förstoppning, astma m.m.) Jag har haft svåra säsongsallergier, eksem som barn, ADHD diagnos sen jag var sex år. Utan denna pod hade vi aldrig kommit på rätt väg. Vår son hade förmodligen haft mycket större risk att utveckla autoimmuna sjukdomar till följd av sin SIBO. Det finns t.ex. tydliga kopplingar mellan patogena bakterier som t.ex. Klebsiella och IBD sjukdommar som Chrons och Ulcerös kolit) samt med Bechtrews sjukdom. (både ulcerös kolit och bechtrews finns i vår släkt) Idag äter vi en paleokost som är låg på biogena aminer (framförallt histamin) och vi mår bättre än någonsin.. Så av hela mitt hjärta vill jag säga tack till dig Anna som gör denna pod och får ut så mycket bra information. Den har hjälpt oss och vår son till ett friskt och mycket bättre liv.


Mycket bra och intressant pod   (5/5)

Otroligt mycket intressant information om en mängd hälsorelaterade ämnen. Jag lär mig massor och håller motivationen uppe till en sundare livsstil.


Tack❤️   (5/5)

Intressanta intervjuer på ett proffsigt sätt.Du delar generöst dina kunskaper och erfarenheter med oss. Vi lyssnar, lär och lever nu en hälsosammare vardag. Tack Anna och keep up The Good Work❤️🌹☀️


Du lär mig massor...   (5/5)

Jag har kanske tagit mig igenom 1/4 av alla dina intressanta avsnitt och tar varje chans jag kan att lyssna på ett nytt. Du är så fantastiskt kunnig och förmedlar livsviktig info på ett pedagogiskt sätt. Du gör grymma intervjuer med underbart spännande och kunniga personer. Tusen tack för du ger oss alla möjligheten till en friskare kropp. / Sara Axelson Sahlén


Pedagogiskt om hälsa   (5/5)

Tack Anna för att du på ett så pedagogiskt sätt förklara hur jag kan förbättra min hälsa. Dina råd är praktiska och lätta att omsätta i vardagen. Stort tack för denna pod som jag gärna delar med andra.


En måste-pod   (5/5)

En måste-pod för alla oss som försöker bättra på vår hälsa med vardagliga och hälsosamma bra val. Annas pod tar upp intressanta, matnyttiga och engagerande ämnen och bjuder in intervjupersoner som belyser dessa ämnen på ett pedagogiskt sätt. Mina personliga favoriter är avsnitten med Mia Lundin. Jag har tipsat om denna pod bland mina Viktväktar-vänner då jag tror många där har stor nytta av innehållet.


Källa till kunskap   (5/5)

Tack för en fantastisk podd! Proffsigt producerad, trevlig att lyssna på och SÅ mycket fantastisk kunskap om kropp och knopp och dessutom så många kunniga och intressanta gäster. Och även om ett avsnitt inte verkar tilltala/intressera mig direkt, lyssnar jag iaf för jag vet att jag lär mig en massa nytt och får upp ögonen för nya saker och kunskap.


Bästa podcasten på hälsotemat   (5/5)

Bästa podcasten jag känner till på hälsotemat. Jag lär mig mycket om våra komplicerade kroppar varje gång jag lyssnar!


Vilken stjärna!   (5/5)

Vilken tur vi lyssnare har som helt gratis får ta del av denna guldgruva till information. Ständigt intressanta ämnen och intervjupersoner, sakligt och pedagogiskt. Skön känsla att köra ett Paleo pass på gymet med veckans pod och Anna Sparre i hörlurarna. Tack! Josefin Aldell


Gastric bypass   (5/5)

Hej Anna, vill verkligen tacka för denna podden du gör för oss kunskapstörstiga:) du förmedlar intressant fakta om aktuella saker och beskriver dem mest krångliga saker på ett enastående pedagogiskt sätt. Jag har en fundering gällande gastric bypass operationer jag är inte överviktig själv men vet att jag reageras lite avskräckande då andra tar upp ämnet men egentligen har jag inga fakta för att tycka som jag gör jag ryser lite var gång jag hör det och det opererad till kors och tvärs. Tycker detta är mycket aktuellt och hade gärna sett ett avsnitt om detta. Tack så mycket Anna för det du gör// Maria


147 Gratis och ätbart   (5/5)

Fantastiskt inspirerande. Är jägare, men tänk så mycket mer ätbart det finns naturens skafferi.


Fråga och recension   (5/5)

Hej Anna! Tusen tack för en riktigt bra podd. Mycket information och väldigt intressanta ämnen. Hälsningar Emelie


Favoritpodd!   (5/5)

Älskar 4Healths podcast, varje avsnitt är extremt lärorikt och intressant! Ser det som en investering i min hälsa att lyssna, tack Anna för att du delar sån värdefull information!


❤️   (5/5)

Otroligt intressant och och tydlig podcast!


Tack. Tack. Tack!!!   (5/5)

Jag vill bara säga tack för en fantastiskt bra podd! Jag sitter visserligen och gråter nu, men det är av tacksamhet för: -ett oerhört bra avsnitt om hormoner och klimakteriet med Mia Lundin. -att jag tack vare detta enda avsnitt känner att jag lärt mig massor om mig själv och min kropp. -att jag så sakteliga håller på att få in i min skalle att jag behöver vara snäll mot mig själv, tagga ner, sänka kraven och njuta av livet. Till dig Anna Sparre vill jag säga: fortsätt att göra poddar! Du är en riktigt vass programledare med kunskap och med en underbar radioröst. Tack igen!


Näring o hälsa   (5/5)

Rekommenderas starkt! Konkret och på ett oftast ;-) lättförståeligt sätt beskriver Anna hur komplex kroppen är. Superbra fokus på miljö o hållbarhets tänk! Super bra! Dagens avsnitt m Dr Cecilia Furst var jätteinspirerande😀


Fantastisk hälsopod   (5/5)

Anna är otroligt påläst, mångkunnig och har alltid intressanta personer som hon intervjuar i viktiga ämnen. Detta avsnitt med Anders Lönedal var otroligt givande, som alla avsnitt med Anders L. Jag önskar att alla människor ger sig själv tiden att lyssna, det finns så mycket intressanta avsnitt som hjälper oss att få mer insikt och kunna leva friskare. Alla kanske inte vill lyssna på allt, även om jag gör det. Tack Anna för ditt engagemang och arbete!


En super bra pod för bättre hälsa   (5/5)

Lyssna och lär. Anna förmedlar information, tips och råd på ett lättillgängligt och engagerat sätt. Anna dina pod avsnitt är en otrolig informationsbank. Tusen tack 🙏 Susanne


Restless legs   (5/5)

Tack för en toppenbra pod. Jag söker information om restless legs. Är det något som du har tagit upp?


Bästa som hänt mig   (5/5)

Denna podd är sååå proffsig, såå inspirerande!!! Anna har gjort att jag har återkommit till min starka fundering om att byta yrke, från jurist till näringsterapeut!! Tankarna fanns för 20 år sen efter att ha drabbats av en parasit i magen under resa i Kina. Tog då några kurser i steget mot yrkesbyte. Mycket annat hände sen men nu har Annas podd, hennes blogg och FB-sida gett mig tillbaka viljan, fokuset och kraften så galet mycket! Innehåll, pedagogik, rösten, valet av intervjuade och intensiteten i inlägg o podd (alltid något varje vecka) är Helt ovärderliga!! Tack, tack, tack till superkvinnan Anna!! Plommonet


Skitbra podd   (5/5)

Med en glad röst och mycket kunskap berättar Anna för oss om hur vi kan påverka vårt välmående.


Bra sammanfattning om antiinflammatorisk kost   (5/5)

Tack för ett fantastiskt avsnitt och en superbra pod som inspirerat mig många gånger att kämpa vidare!


Jätteintressant!   (5/5)

Mycket bra och intressant pod. Det är lätt att förstå och gör att man blir intresserad och vill veta mer. Tack Anna!


Hypertyreos och operation   (5/5)

Hej! Tack för ett bra avsnitt om hypotyreos och binjureutmattning. Jag har önskemål om ett avsnitt om hypertyreos och livet efter valet med att operera bort sköldkörteln. Jag är nyopererad efter diagnos hypertyreos men hittar väldigt lite info om detta. Hoppas det finns intresse. Hälsningar Caroline


.   (1/5)

Vidrigt! Prata mer naturligt så det går att lyssna. Herregud.


Bästa hälsopodden ever!   (5/5)

Jag har lärt mig så otroligt mycket bra om hälsa och det bästa med Anna är att hon är objektiv och beskriver tydligt och förklarar och ger olika synvinklar på stora ämnen. Fantastiska gäster som Mia Lundin, Lchf ingenjören och Karl Hultén är bara några av favoriterna! Sluta aldrig med denna underbara podd. Önskar en fördjupning i syra-bas balansen. Tack😊


Lärorikt   (5/5)

En lärorik pod som ger all kunskap kring att ha en god hälsa.


Favoriten bland hälsopodar   (5/5)

Lyssnar med glädje de mornar jag har nåra ensamtimmar på jobbet. Så härligt att ha tiden för mig själv med hörlurar och Annas inspirerande röst i öronen. Där grejar jag på och tiden bara flyger iväg, jobbar o lär mig nytt samtidigt. Tack Anna


Kunskapsbank!!!   (5/5)

Att lyssna på Annas podd har varit helt avgörande för min hälsa. Har följt ända sedan början! Jag har flera autoimmuna sjukdomar och har blivit såå mycket bättre av att inspireras och följa Annas råd. Speciellt intressant på sistone är det här med tarmflora och måendet. Helt plötsligt utökades familjen med " djur " som skulle matas😂😂😂 Min dotter inser nu att att man måste hålla invånarna i tarmen på gott humör och knaprar snällt i sig prebiotika i olika former! Vi var nog rätt nyttiga förut med men så mycket roligare och lättare det blir när man förstår kunskapen bakom. Tack snälla Anna och jag blev bara glad att du gjorde ett kort avsnitt för du var stressad, blir glad att du verkligen lyssnar o prioriterar hårt när du har mycket runt dig. Ska du intervjua någon mer patient är jag nog perfekt! Läkt ut sååå mycket inflammationer, MS, diskbråck, hypofysit mm Kram i vår-sommarsolen


Bästa podden   (5/5)

Anna förklara svårbegripliga saker på ett lättsamt och pedagogiskt sätt. Bäst gillar jag de konkreta tipsen.


Så lärorikt och upplysande.   (5/5)

Så lärorikt och många nya tankar och aha upplevelser. Vill lyssna mer. Rekommenderar varmt Annas poddar. <3


Intressanta ämnen   (5/5)

Intressanta ämnen och mycket information som känns väl underbyggd.


Intressant   (5/5)

Mycket lättlyssnat och intressant


Superpodden för hälsa   (5/5)

Anna ger massor av kunskap helt gratis. Lyssna o lär.


Diabetes Typ 1   (5/5)

Anna har gett mig kunskap och fakta som gör min vardag mycket enklare. Som belöning, för att jag lyssnar på Annas 4Health har jag fått högsta vinsten. Jag mår mycket bättre! Lyssna och njut!


Tack Anna!   (5/5)

Du ger mig fantastisk inspiration!


Mycket uppskattat och lärorikt   (5/5)

Tack för en bra podd Anna! Lyssnar gärna så fort du kommer ut med ett nytt avsnitt. De är väldigt lärorika och intressanta och jag hoppas du kan hålla oss uppdaterade om hälsa så länge som möjligt. Mvh Erika


Bra pod   (5/5)

Tydlig och superbra information , Anna är mycket kunnig och vet vad hon pratar om, tack för en fantastisk och informativ pod, mvh Karin ❤️


Bottenlös kunskapsbrunn!   (5/5)

Anna gör ett hästjobb med podden. Här finns allt man behöver veta och behöver ta del av. Fantastiskt informativt. Rekomenderas verkligen. Bra jobbat!


Supertack!   (5/5)

Så himla påläst och kunnig. Anna beskriver och förklarar de inre mekanismerna så man förstår. Senaste avsnittet om inflammationer är så bra! Flera avsnitt har jag lyssnat både två och tre gånger på. Hoppas att din kunskap sprider sig i landet, så många behöver veta det du pratar om för att kunna sköta sin hälsa och påverka sitt liv.


Fantastisk pod!   (5/5)

Lär mig alltid något nytt man kan göra för att förbättra sin hälsa. Tack Anna för att du gör hälsa enkelt!


5stjärnig hälsopod   (5/5)

Anna är fantastiskt duktig i sin godhjärtade ambition att ge högkvalitativ vetenskaplig kunskap inom hälsa lättillgänglig och dessutom gratis. Sluta aldrig med ditt inspirerande jobb Anna! Hade i början svårt för att ta in all ny kunskap efter årtal med felinformation från samhälle och utbildningar men dina väl underbyggda uttalanden gör det lättare att välja det nya "fettinnehållande" hälsolivet!


En livsförändrande podcast!   (5/5)

Lyssna på denna podcast och det kommer förändra ditt liv! Jag är otroligt tacksam för all kunskap och goda råd som jag får via Anna och denna podd. Jag blir motiverad, inspirerad och nyfiken. Stort och hjärtligt tack!


Jättebra!   (5/5)

Tack Anna för en jättebra pod! Jag lär mig jättemycket och hoppas att du inte slutar spela in intressanta ämnen.


Fantastisk och späckad med kunskap   (5/5)

Jag ÄLSKAR den här podden, lyssnar gärna lite varje dag. Anna är fantastisk, pedagogisk och metodisk i sina upplägg. Det känns som att ha en privat rådgivare, hon tar upp saker som är relevant för alla. Framförallt så är det som att ha någon som håller en i handen på hälsoresan, en får hopp om att det är möjligt för alla att lyckas. TACK!


Pedagogiskt om matsmältningen   (5/5)

Veckans höjdpunkt är alltid när det kommer ett nytt avsnitt från dig Anna. Du är så otroligt pedagogisk och saklig med dina oceaner av kunskap. Jag är distriktssköterska och har arbetat i många år inom vården. Jag hade verkligen önskat att jag fått denna djupare kunskap som dina avsnitt här ger, under min grundutbildning till sjuksköterska och att läkarna jag arbetar med hade fått det i sin grundutbildning. Tänk så mycket friskare vi hade varit då. Nu har jag börjat arbeta halva tiden i egen regi med att förebygga sjukdom, och i det arbetet är du en stor inspirationskälla. Med tacksamma hälsningar från Caroline


Ang neoglucogenes   (4/5)

Superintressant avsnitt! Jag kämpar för att nå ketos :) Ang "överskott" av protein; Kan det vara så att det, förutom att aminosyrorna i sådant protein görs om till glukos (neoglucogenes), utan i vissa fall istället oxideras genom termogenes (dvs blir till värme")? Vad beror i så fall dessa olika utfall av" överskottsprotein" på?


Fantastisk podd   (5/5)

Anna Sparre delar med sig av sin gedigna kunskap om hälsa från alla möjliga vinklar på ett otroligt pedagogiskt sätt. Hennes podd är välplanerad, faktaspäckad och fantastiskt intressant. Otroligt många olika ämnen att djupdyka i för den hälsointresserade. Tack Anna för allt jobb du lägger ner, jag har lärt mig otroligt mycket.


Mycket bra!   (5/5)

Detta är första gången jag lyssnar på Anna Sparre. Avsnittet vittnar om Mias och Annas kunnighet i dessa frågor. Jag kommer garanterat att lyssna på fler avsnitt. Tack!


Beroende?   (5/5)

Du är en toppenpedagog Anna! Du gör den ibland svåra o lite torra kunskapen om kroppen till ren njutning som skapar beroende. Längtar till lördag!! Åsa


Bästa podden!   (5/5)

Så intressant och och lärorik. Ger mer kunskap om kroppen hur vi fungerar och hur vi själva kan påverka vår hälsa.


Så många intressanta ämnen! I love it!   (5/5)

Så många intressanta ämnen! I love it!


Marie   (5/5)

Slukat alla avsnitt från första början när jag upptäckte podden. Vissa har jag lyssnat på flera gånger. Kanopodd! Mycket lärorik och komplicerade saker förklaras på ett enkelt sätt. LÄngtar hela tiden till nya avsnitt! Underbara Anna gör det igen och igen! Oerhört tacksam för att jag hittade till denna lärorika podd!


Mycket informativ   (5/5)

Kanon information. Bra förklaringar på komplicerade samband. Särskilt avsnitt 139 tyckte jag var suverän. Alla borde lyssna på det avsnittet angående kolesterol för att VERKLIGEN förstå hur allt hänger ihop.


Kolestorol   (5/5)

Anna förklarar alltid på ett mycket pedagogiskt sätt så att det är lätt att förstå.


Kolesteol   (5/5)

Tak for at du forklare det emne Hilsen En der ikke misser et afsnit


👍👍👍   (5/5)

Spännande, intressant! Ser fram emot nya avsnitt!


Toppen Anna!   (5/5)

Jag har nu lyssnat på en massa av dina poddavsnitt och kan inte sluta. De är beroendeframkallande när jag vill lära mig mer om hälsa ur alla möjliga synvinklar på ett lättförståeligt sätt. Love IT! 💁🏼👍


Tack!   (5/5)

Lyssnat på första avsnittet om hållning, redan beroende av dina kunskaper 🙏🏻 Glad påsk! //Anna Flensby


Viktigt för alla!   (5/5)

Jag är så tacksam att Anna bildar oss på allt detta viktiga. En stor skatt av livsviktig information som jag aktivt rekommenderar till alla jag bryr mig om.


Bäst i klassen   (5/5)

Har sagt det förr, det finns många bra hälsopoddar, men den här lägger jag överst på listan över att lyssna på.


Lysande!!!   (5/5)

Varmt tack för den tid och det engagemang som du lägger ner på denna mycket intressanta och välbehövliga pod! När den klassiska vården inte räcker till är denna pod ovärderlig för att själv kunna hitta de pusselbitar som kan hjälpa till att återfå livet. Varmt tack för allt du gör!


Lärorikt o bra!   (5/5)

Alltid intressant & bra!!


Tack!   (5/5)

Har hittat hit till din pod genom en vän och det är jag väldigt glad över! Härligt inspirerande är det att lyssna på dig och inbjudna gäster. Tack för all inspiration ❤


Anna Sparre 4Health   (5/5)

Rekommenderar, inspiration för hälsa och välmående 😊


Toppen podd   (5/5)

Så intressant att få lära sig om helheten. Hur hormoner, kropp, kost, välmående och träning hänger ihop.


Anna Sparre en stjärna inom hälsa   (5/5)

Anna Sparre, denna gudagåva inom hälsa! Med betoning på helheten, hälsa inifrån och ut. Med en evig vetgirighet, stor kunskap och härlig positiv anda förmedlar Anna till oss lyssnare budskapet att hälsa inifrån och ut kan vi alla uppnå genom att fokusera på olika delar i kroppen. Det är häftigt att i varje podcast avsnitt höra Anna vända ut och in på facktermer, begrepp och hörsägen för att med enkla ord alla förstår förmedla vad vi alla kan göra för att nå hälsa. Vilken enormt stor kunskap, innerligt intresse, oerhörd energi och genuin medmänsklighet du besitter Anna! Jag önskar att hela världen var fullkomligt överöst av "DIG"! Vilken harmoni det skulle bli 😊 Jag hoppas du aldrig slutar göra denna podcast! Älskar den ❤


Lärorik podd. Väl värd att lyssna på - och lyssna om.   (5/5)

Lyssnar för att lära mig och påminna mig samt få inspiration. Anna förklarar på ett tydligt och enkelt sätt. Mycket lärorikt och bra! Hälsningar Yvonne E


Mycket intressant och upplösande!   (2/5)

Hej och tack för en mkt intressant och lärorik pod. Det har blivit en ny vana för mig att lyssna på ngt varje kväll. Många går i repris! Hälsningar Gunilla


Super   (4/5)

Mycket bra och intressanta ämnen.


Superpodd!   (5/5)

Enda ljuspunkten i att jag precis hittat hit är att jag har fantastiskt många avsnitt kvar att upptäcka :) Att lyckas balansera lättförståeligt-övergripande-konkret så bra med äkta fördjupning är en konst. En konst Anna Sparre lyckas fenomenalt med. Väl påläst och med egna praktiska erfarenheter bjuder hon på mycket välplanerade och intressanta intervjuer, såväl som egna avsnitt med tydligt avgränsade områden inom vad som annars lätt kunde blivit ett oöverskådligt stort ämne. Högsta betyg från mig!


Trevlig informativ pod!   (5/5)

Tack för en trevlig och informativ pod med så mycket bra tips och råd! Har tipsat många om din pod då du intervjuar så intressanta personer som har så mycket kunskap precis som du 😊


lwk1974   (5/5)

Bra


Hälsolektion i toppklass   (5/5)

Anna tar upp ytterst intressanta ämnen och förklarar på en lagom djup nivå.


Superbra pod! Räddaren i nöden!   (5/5)

Har lyssnat i ca 1 års tid på denna pod påväg till jobbet och varje dag har det gett mig inspiration och mycket fakta från olika synvinklar, mycket bra! Jag kopplar av när jag lyssnar och blir positivt inspirerad trots bilköer:) Inget trams utan intressanta ämnen och påläst innehåll, tack! När jag tappar motivation och känner mig nere så kommer jag lättare upp efter att ha lyssnat på något av dina intressanta avsnitt, stort tack! Mvh Lina


Fantastisk matnyttig podcast   (5/5)

Har precis hittat hit men älskar varje avsnitt. Anna förmedlar kunskap, om något som jag själv har svårt att ta till mig när jag läser i en faktabok, på ett enkelt och lättförståeligt sätt med en aldrig sinande energi och glad framtoning. Ser fram emot åt upptäcka fler godbitar i arkivet och många nya avsnitt förstås!


Jättebra podd   (5/5)

Jättebra och intressant podd som tar upp viktiga ämnen om hälsa, kost, livsstil. Jag får mycket inspiration av både ämnena som tas upp och av gästerna som kommer till podden. Tack för en kanonbra podd! Avsnitten med Bitten var fantastiskt bra med massor av konkreta tips på hantering av sockerberoende.


Insikt och kunskap för alla   (5/5)

Denna podd har en så stor variation och den är verkligen för alla, oavsett kost och diet, att lyssna på. Bra med förklaringar och samband. Jag tipsar hela tiden andra om denna podd. Tack!/Annelie


Bästa häsopodden ever!!!   (5/5)

Tack Anna för en fantastisk hälsopod! Du är otroligt kunnig, förklarar pedagogiskt så allt blir lätt att förstå och bjuder in många intressanta föreläsare inom olika områden. Önskar att vården-Sverige kan ta till sig lärdomarna i din pod!


INSPIRATION   (5/5)

Rekommenderar med själ och hjärta denna pod för den ger verkligen kunskap om kroppens funktioner kopplat till aktuella områden som vi människor ständigt stöter på i vardagen och egentligen behöver fylla på med fakta om för att kunna välja hur vi ska leva utifrån individuella behov och önskemål. 5 av 5 stjärnor!


Bra och saklig pod om hälsa!   (5/5)

Detta är min favoritpod när jag tar min dagliga powerwalk! En pod fylld med intressanta fakta om hur du bl a kan förbättra din hälsa genom att förändra din kost utifrån dina egna förutsättningar och hälsoproblem! Anna föreslår inga quick-fix, utan ger väl beprövade råd och saklig information för dig som vill förbättra din hälsa långsiktigt! Tack för att du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter, Anna!


Innehållsrik hälsopodcast med intressanta ämnen   (5/5)

Fantastiskt bra podcast med en mycket duktig Anna Sparre. Jätteintressanta ämnen varje vecka om allt som har med kropp och hälsa att göra. Kan varmt rekommendera denna podcast, ser fram emot varje avsnitt


Hällsopodd   (4/5)

En tydlig och mkt informativ podd med många olika saker som rör kropp och hälsa.


Många intressanta avsnitt!   (5/5)

Anna Sparres 4Health ~ en pod med intressanta och lärorika ämnen inom hälsa och kost. Suveräna Anna, med expertis som gäster, delar med sig av kunskap och ger värdefulla tips om näringslära, stress, mindfulness mm. Prenumerera på den här appen!


Bästa posen   (5/5)

Tack för en inspirerande pod! Fantastiskt bra😍


En av Sveriges bösta hälsopoddar!   (5/5)

Bäst!


Verktygen att äta sig friskare   (5/5)

En fantastisk podd - ser så mycket fram emot nya avsnitten Du förklarar det som är svårt på ett lättförståeligt sätt och du hänvisar källor för forskning och hur pålitliga de kan vara Din podd har gett mig verktygen för att kunna genomföra en auto immun kost (underfunktion i sköldkörteln) - min auto immunitet är väl utredd och jag har ätit medicin i över 15 år - jag tog steget till en ganska strikt LCHF och uteslöt gluten, mejeriprodukter och baljväxter och sedan september 2016 (4 månader) så har jag halverat medicindosen och alla andra värden är jättebra Hoppas att du kan fortsätta podden och inspirera många fler att ta steget till att äta sig friska


Mycket intressant podd!!   (5/5)

Så himla bra intervjuer!


Bästa hälsoappen   (5/5)

Längtar till varje lördag då ett nytt inspirerande avsnitt läggs ut. Tack Anna för det :)


Friskvårdsintresserad   (5/5)

Fantastisk podd med intressanta ämnen och suveräna gäster! Man lär sig jättemycket och får en helhetsbild av kroppen och dess funktioner och reaktioner!


Lowa12345   (5/5)

Fantastisk podd, späckad med matnyttig information om kost och hälsa med bra vetenskaplig förankring


Bästa Anna Sparre   (5/5)

En riktigt kunnig och klok kompis som alltid är med på promenaden. Outtömliga ämnen som intresserar och engagerar. Anna besitter en djup insikt och kunskap inom kost och hälsa och hon delar frikostigt med sig. En mer engagerad och intressant podprofil får man leta efter. Anna har alltid intressanta och kompetenta intervjugäster. Hoppas att du fortsätter Anna! Heja dej!!!


Bästa podden   (5/5)

Mycket lärorik och intresant pod. Har ändrat min kost och fått många frågor besvarade som man inte fick i sjukvården. Tack för lärorik pod.


På topp   (5/5)

Härligt inspirerande hälsopodd som ger mej som lyssnare både kunskap och nyfikenhet om kropp och själ. Ett stort stort tack.


Så mycket kunskap   (5/5)

Tack Anna för att du delar med dig av all kunskap och att du hjälper oss att bli en bättre version av oss själva!


Tack Anna!   (5/5)

En mycket informativ podd som belyser hälsa i sin helhet. Den har hjälpt mig i allt från stresshantering till kostomläggning och gett mig oanade resultat. Fortsätt sprida denna viktiga information på ditt sätt Anna! Den kommer att hjälpa många människor till ett bättre friskare liv!


Tack!   (5/5)

Tack Anna för all information du delar! Du är en stjärna. Bästa hälsopodden!


Den bästa podden!   (5/5)

Den bästa podden! Det är så mycket man lär sig och kommer till insikt med genom att lyssna på denna podd med alla intressanta ämnen.


Kanonbra   (5/5)

Fantastiska program om viktiga saker. Mycket informativt!


Helt fantastisk!   (5/5)

Ett måste för alla som är intresserade i hälsa. Jag älskar strukturerad approach till varje fråga!


Grymt intressant   (5/5)

Anna levererar avsnitt efter avsnitt med grymt intressant och viktig information. Jag längtar till att få sitta i bilen och lyssna igenom tidigare avsnitt. Alltid på detaljnivå, ibland får man lyssna ett par gånger för att koppla allt :)


Bästa podden inom hälsa och livsstil   (5/5)

Anna Sparres podd har fått mig att reflektera över min livsstil och gett mig en stor kunskapsbank kring kost och dess påverkan av kroppen. Kort sagt har Annas podd bidragit med positiva förändringar för mig och mitt liv.


Bästa podden!   (5/5)

Som att få en present varje lördag! Bästa podden som jag alltid längtar efter att få en stund för mig själv att lyssna på. Har lärt mig så mycket av Anna och rekommenderar alla att lyssna på ALLA hennes avsnitt.


Bara Bäst   (5/5)

Högsta betyg för en välarbetad och välformulerad podd. Den bästa av häksopodderna just nu!


En helt ny vardag med Anna!   (5/5)

Hej Anna! Lyssnar på din podd varje dag jag går till jobbet. Inser hur viktig tanke, medvetenhet och kunskap är i en livsstilsförändring som jag genomgår för tillfället. Du hjälper mig att komma in på rätt spår med alla dina informativa och oerhört spännande program. Det finns allt för alla i din repertoar. Heja dig Anna, jag kommer att fortsätta lyssna, för jag vill hela tiden veta mer. Kram Pernilla Söderlind i Höga Kusten😘


Bästa podden för din hälsa!   (5/5)

En hälsopod, som både är övergripande och djupgående! Anna Sparre har en oerhörd kunskap, förklarar och går igenom intressanta och aktuella ämnen och belyser dessa i ett hälsofrämjande perspektiv. Gästerna i podden är mycket kunniga inom sina områden och Annas kompetens gör att intervjuerna ger otroligt mycket ny kunskap och förståelse för bland annat kroppens komplexitet och hur allt hänger ihop. Hennes enorma kunskap och pedagogiska sätt ger mig massor av nya lärdomar i varje nytt avsnitt. Ska du lyssna på en enda pod är denna första valet alla gånger.


Viktig folkbildning!   (5/5)

En av Sveriges viktigaste folkbildande podcasts! För träffsäkerheten, djupet och närheten till applikationen i vardagen.


Suverän pod!!!   (5/5)

Kan verkligen rekommendera denna podcast!!! Har lärt mig massor. Anna är kunnig och påläst och har många intressanta intervjupersoner!! Lyssna!!!!


Otroligt bra pod!   (5/5)

Så mycket intressant kunskap som alla borde ta del av!


Bästa podden   (5/5)

Toppenbra pod med otroligt mycket bra kunskap. Både Anna själv och dom hon intervjuar är otroligt kunniga och förmedlar sin kunskap på ett sätt som är lätt att förstå trots att det många gånger är rätt krångliga ämnen som diskuteras!


Toppen pod   (4/5)

Jätte bra pod med intervjuer och information om hälsa!


Fantastisk podcast   (5/5)

En fantastisk lärorik podcast som tål att lyssnas på om igen. Man lär sig något nytt om kroppens funktioner varje gång. Tack Anna!


4health 4life   (5/5)

Jag har lyssnat på många hälsopodcast och 4health är i särklass den bästa! Spännande intervjuer, otrolig pedagogisk och beskriver i detalj och på djupet hur saker och ting hänger ihop. Tack Anna Sparre jag hoppas verkligen att du fortsätter länge med podden!


Hälsa o livskvalité   (5/5)

Mycket lärorik pod om hälsa med kunniga och inspirerande Anna samt med många intressanta gäster. Rekommenderas varmt!


Inspirerande & Kompetent   (5/5)

Älskar denna pod! Inspirerande och motiverande. Anna är fantastiskt kompetent och sprider sin kunskap, samtidigt som hennes nyfikenhet lyser ut genom lurarna när hon intervjuar andra. Jag lär mig och delar med mig vidare. Fortsätt att göra skillnad. Tack grymma du!


Anna Sparre   (5/5)

Hon är såååå viktig för alla som vill ha en sund och frisk kropp och hon berättar på ett entusiastiskt och informativt sätt... Hejja Anna!!!


Bästa podden   (5/5)

Oerhört intressant och utbildande 👍🏼


Stort tack!!   (5/5)

Tack Anna för att du delar med dig av din enorma kunskap! Även att du intervjuar personer som i sin tur delar med sig av sin kunskap inom olika intressanta ämnen. Din pod är informativ, intressant och inspirerande! Tack för att du gör det du gör! Du gör skillnad!


💐   (5/5)

Toppen pod, Anna har en förmåga att intervjua många intressanta och kunniga personer inom kost, hälsa o friskvård


Superpodd!   (5/5)

Vilken bra podd. Har lyssnat på nästan alla avsnitt. Mycket intressanta intervjupersoner plus en mycket bra och kunnig intervjuare. Omgivningen blir imponerade av alla kunskaper jag fått genom podden. Toppen, toppen!👍


Bästa podcasten   (1/5)

Bästa tänkbara podcast med matnyttig information.


Tack!   (5/5)

Tack för en fantastiskt bra hälsopod! Verkligen lyxigt att få så mycket kunskap serverat på detta sätt. Hoppas verkligen att du har möjlighet att fortsätta detta fantastiska jobb du gör!


Bästa hälsopodden!   (5/5)

Anna är otroligt kunnig och kan på ett mycket pedagogiskt sätt förklara de mest komplicerade processer så att alla förstår. Hon har även väldigt intressanta intervjupersoner med i podden.


Tack   (5/5)

Anna för en kunnig och inspirerande pod. Gillar även att du bjuder in så intressanta gäster! Jag hoppas att du fortsätter att bilda och inspirera oss länge till! (Den här recentions sidan bråkar, och är avsändarnamnet upptaget, så raderas allt man skriver. Iaf har den gjort det för mig. Nu på 4:e försöket😬) Mvh Tina


Suveränt bra hälsopodd!   (5/5)

Anna är väldigt kunnig och intervjuar intressanta personer om viktiga och lärorika ämnen. Har tipsat flera väninnor bland annat om avsnittet som tar upp klimakteriet!


Bästa   (5/5)

Inspirerande och bra ämnen.


Trogen lyssnare   (5/5)

Superbra och lärorik pod om kost och hälsa. Intervjupersonerna är alltid mycket kunniga och intressanta att lyssna på. Har tagit till mig av tipsen och lever nu mycket hälsosammare.


Lätt att hänga med, informationsrik och spännande podd   (5/5)

Jag lyssnar på mycket podd, kräsen vad det gäller information, källa, uppläsande. Anna berättar på ett sätt gällande varje ämne som gör att man verkligen förstår och blir ännu mer nyfiken. Det är lätt att ta till sig informationen, hänga med och det finns en trevlig, ödmjuk ton i hela podden som gör att tempot och behagligheten känns bra. Jag hoppas att på den fortsätter under 2017! Kanske ett avsnitt gällande djur och påverkan på våran hälsa vore något?


Bästa poden   (5/5)

Har lärt mig så mycket. Tack Anna fortsätt att vara så bred i din information och intervjuer. Längtar till lördagarna och ett nytt avsnitt


Bästa podd   (5/5)

Hej, Har lärt mig så mkt om min kropp så jag hanterar bättre min hypoteros. Tack bästa Anna för du ger mig kunskap och verktyg för livet. Kram /Alena


Mycket lärorikt och spännande   (5/5)

Jag älskar att lära mig mer om hur vi fungerar, hur kosten påverkar och hur kroppen reagerar på olika omständigheter osv. Anna har verkligen lyckats på ett enkelt och informativt sätt att föra ut både sin egen fantastiska kunskap och spännande intervjupersoners kunskaper på ett väldigt intressant sätt. ALLA borde lyssna på detta!


Superpodd!!   (5/5)

Superpodd!!


Så mycket kunskap!   (5/5)

Älskar att få veta hur allt hänger ihop i våra kroppar. Alla som intervjuas är ödmjuka och pedagogiska och Anna ställer superbra frågor.


Lärorikt om hälsa   (5/5)

Massor med intressanta avsnitt med sakkunniga om hälsa.


X   (5/5)

Bästa podden! Förgyller verkligen mina långpromenader.


Suverän   (5/5)

Mycket intressant och lärorikt att lyssna!


Suverän   (5/5)

Tack för du delar med dig av fin kunskap!


Intressant podd om hälsa   (5/5)

Väldigt bra podd med intressanta intervjupersoner kring hälsa. Har lärt mig mycket


4Health en favorit-pod   (5/5)

Anna Sparre är alltid oerhört påläst i allt hon gör. Hon hittar dessutom hela tiden nya spännande personer att intervjua. Ett måste i mina hörlurar på promenaden eller i bilen!


Bästa hälsopodden   (5/5)

Riktigt bra podd som gör "tråkigare" ämnen väldigt intressanta. Förklarar pedagogiskt, tydligt och gör det lätt att förstå. Min hälsa har förbättrats oerhört tack vare Anna.


En favorit   (5/5)

Jättebra och lärorik pod. Alltid intressanta ämnen


Tack för inspirationen   (5/5)

En pod jag återkommer till för att förstå och skaffa inspiration för min hälsa.


Superbra podcast   (5/5)

Toppen program! Tack för inspiration till ett sundare jag. Tack!!


Lärorikt!   (5/5)

Bra podd om man vill gå in på djupet gällande träning och hälsa. Lär mig alltid något nytt i varje avsnitt.


Kanon!   (5/5)

Superbra o intressant pod! Anna ger oss lyssnare kunskap o lättförståelig information om hur vi kan få bättre hälsa o mående. Denna podden är ett måste för mig varje vecka.


Helt outstanding pod!   (5/5)

Så tacksam att få ta del av den bredden av ämnen som avhandlas. Och vilka gäster, de bästa i sin klass. För mig personligen ledde ett avsnitt till att jag till slut förstod att det var tarmdysbios jag led av och kunde påbörja behandling och mår idag mycket bättre. Tack Anna!


Superbra podd!   (5/5)

Bra och lättlyssnad podd med hands on tips👌🏻


Grymt bra!!   (5/5)

Riktigt bra pod med alltid lika vettigt och otroligt lärorikt innehåll. Intressanta gäster och breda ämnen som alla berör hälsa på ett eller annat sätt!


Bästa podden+++++   (5/5)

Tycker podden är både bra och lärorik. Lever själv med ulcerös kolit sen 5 år tillbaka. Men med kost och ett bättre levende så mår jag idag bra utan massa mediciner!


Massör   (5/5)

Lyssnar alltid på vsnitten och längtar till nästa. Hoppas verkligen podden lever vidare. Mvh Maria


Bästa podden   (5/5)

Alltid intressanta intervjuer.


Väldigt informativt!   (5/5)

Bästa svenska hälsopoden!


Anders Lönedal   (5/5)

Tack för en jättebra pod som inspirerar! Anders Lönedal båda avsnitt rekommenderas varmt!


Världsklass   (5/5)

Otroligt intressant och vetenskapligt underbyggd podd, både hälsoinformation och inspiration❤️


För långa intron   (4/5)

Bra och intressant, dock alldeles för långa intron. Brukar spola fram ungefär 4-5 min tills intervjun börjar


Toppenpodd!   (5/5)

Grymt bra pod med många intressanta avsnitt. Mycket lärorik. Tack Anna Sparre!


Inspirerade   (5/5)

I maj 2016 startade jag min hälsoresa och på sex månader har jag ställt om såväl kost som livsstil. Tack vare 4health har jag lyckats hålla motivationen uppe. Anna är rolig att lyssna på och den kunskap hon delar med sig av är ovärderlig! Tusen tack!! Vänliga hälsningar/Linda


GULD!!   (5/5)

Otroligt bra!


Bästa hälsopodden!   (5/5)

Fantastisk pod! Älskar att du har ett vetenskapligt förhållningssätt. Fortsätt i samma stil!


Förgyller lördagspromenaden   (5/5)

En podd som får lyssnaren att på djupet förstå de mekanismer som ligger bakom olika hälsotips. Den motiverar mig till att leva mer hälsosamt. Anna hittar alltid intressanta ämnen och nya spännande personer att intervjua. 4health vidgar mina vyer och förgyller mina lördagspromenader.


Smörgåsbord   (5/5)

Så glad jag är att jag har hittat denna podd! Om man som jag är intresserad av hälsa är det som ett smörgåsbord där man kan botanisera bland intressanta ämnen och gäster! Inspirerande!! //Christina


Kvacksalveri   (1/5)

Försökte stå ut för att få andra perspektiv... men nej. Mitt vetenskapliga inre stod inte ut. För mycket förenklingar, okritiska frågor och felaktigheter.


Hur bra som helst!   (5/5)

Anna är mycket kunnig, intressant och tydlig. Otroligt intressant att lyssna på detta! Alla borde göra det! Så glad att jag blev tipsad att lyssna och prenumerera på denna pod! Tack Anna för din viktiga kloka pod!


Freja   (5/5)

Såå bra podd! Den har fått mig att se över min kost och att börja äta bättre!


Mia   (5/5)

Äntligen får jag svar på mina frågor! Jättebra


Riktigt bra!   (5/5)

Mycket fakta kring kost och hälsa presenterade på ett bra sätt


Bästa podden   (5/5)

Jag har precis hittat fram till denna podd och är helt såld! GRYM podd Mycket intressanta ämnen och bra tips 👌🏼 Har lärt mig en himla massa nytt! Tack!! Lyssnar på podden nästan varje dag när jag promenerar till jobbet!


Tack   (5/5)

Superbra podd för hälsofrågor 👍🏻👍🏻👍🏻


Många intressanta & bra reportage!   (5/5)

Och lättförståeligt. Rekommenderas varmt för alla som vill veta mer om att leva ett hälsosamt & rent liv.


Super!!!   (5/5)

Alltså... Sååå pedagogiskt, informationsrikt och intressant. Tummen upp för Annas kunskap och sammanställning av den!


Kanonintressant!   (5/5)

Rekommenderas varmt till alla!


Bäst!   (5/5)

Den podd är en av de bästa inom hälsa. Anna bjuder på fakta, information, väcker frågor och funderingar och förklarar även det mest komplicerade på ett pedagogiskt sätt. Denna podd får ni inte missa!


Svensk hälsopodd med många toppentips!   (5/5)

Jag har lyssnat på alla Annas podavsnitt sedan starten och kan verkligen rekommendera den. Trots komplicerade frågor så förklarar Anna på ett enkelt sätt. Jag har lärt mig massor och fått en större förståelse för hur allt hänger ihop. Extra roligt med en svensk pod som förklarar hur vi kan bli mer hälsosamma och må bättre!


Vetgirig   (5/5)

Slukar avsnitt efter avsnitt, fortsätt nörda ner i detaljer! Tack för inspiration på väg mot ett bättre jag :)


Pod i toppklass   (5/5)

Så bra och intressanta ämnen, med massa nödvändig fakta!!


MCT mm   (5/5)

Precis börjat lyssna på podcasten och ser fram emot massor av lärorika timmar! Mkt sammanfattande och lätt att förstå. Anna framför allt så solklart och logiskt.


Intressant och lärorik pod om hälsa   (5/5)

I Annas pod återfinns ett faktaspäckat material om alla tänkbara hälsorelaterade ämnen, från biokemiska förklaringar till handfasta tips i vardagen. Många avsnitt har för mig varit riktiga ögonöppnare, inte minst inom hur viktigt blodsockret och insulinet är för sjukdomsutveckling och vikt. Keep up the good work!


Älskar't!   (5/5)

Jätteintressant! Längtar alltid till lördagar och Annas podd!


Professionell journalist och hälsorådgivare   (5/5)

Anna imponerar med sina intervjuer av intressanta forskare och andra sakkunniga inom kost och hälsa. Det är ett måste att hänga med 4Health om du är intresserad av att må bra och utveckla din hälsa på bästa sätt, i synnerhet om du har hälsoproblem av något slag.


Människa   (5/5)

Tusen tack för all kunskap som delas här! Fantastiskt att kunna hämta klokskap och visdom på detta sätt! Sluta aldrig☺️!! Kram


Tack Anna för en mycket bra pod!   (5/5)

Tack Anna för en mycket bra pod!


Från uppladdning till nedladdning   (5/5)

Hej Anna! Nu har jag lyssnat på samtliga avsnitt (vissa flera gånger faktiskt) och känner att det är dags att skriva min första recension i Itunes:) Jag är föredetta bergsklättrare på elitnivå och forskar numera inom lärande och undervisning i biologi. Mer specifikt handlar min forskning om hur man i undervisning kan stötta gymnasieelever att förhålla sig kritiskt till hälsoinformation på nätet. Trots att jag själv är forskare (eller kanske just därför?) så har jag länge nonchalerat ny forskning kring just kost och hälsa. Jag har tryggt lutat mig på det som jag fick lära mig både under min tid som elitidrottare och under mina universitetskurser i fysiologi, anatomi, träningslära, metabolism mm. Under min första tid som lärare minns jag hur jag använde Axa:s "Uppladdningen” och Livsmedelsverkets hemsida som den självklara kunskapsbasen när jag och eleverna diskuterade kost- och hälsa. Din fantastiska pod tillsammans med min forskning har verkligen fått mig att tänka och göra annorlunda. I höst kommer jag att uppmuntra eleverna att istället jämföra kostråd och ingående samtala om hur man som privatperson (alltså inte expert) faktiskt kan ta del av och ifrågasätta kvaliteten på vetenskapliga studier. Uppladdningen får helt enkelt stå för ETT perspektiv som sedan jämförs med andra, exempelvis Ann Fernholms Ett sötare blod eller den forskning som presenteras på Kostdoktorns hemsida. Min roll som lärare är ju inte att komma med rätta svar utan att möjliggöra för mina elever att ta så välinformerade beslut som möjligt. Naturligtvis spelar ju känslor, kultur, vanor och ekonomi också roll för hur vi väljer att leva våra liv, men alla ungdomar borde ju faktiskt få utveckla förmågan att också förhålla sig kritiskt till hälsoinformation, exempelvis nätet. Du kan lita på att vi kommer att ladda ned flera av dina fantastiskt välproducerade, problematiserande och intressanta poddar och på olika sätt inkludera dem i undervisningen. Jag är särskilt imponerad av hur du integrerar så många olika dimensioner av hälsa samtidigt som du verkligen dyker ned på djupet och inte backar för detaljerna. Dessutom är ju ditt vetenskapliga förhållningssätt to die for:) Tusen tusen tack Anna. Keep up the good work! Kram Jonna


Awsome   (4/5)

Helt klart en av dom bästa svenska podcasts just nu tillsammans med Styrkelabbet och Rättegångspodden! Det enda jag saknar är faktiskt länkar/namn till dom studier som backar upp Annas påståenden. Läser iofs inte bloggen så det kanske finns där?


Bästa hälsopodden   (5/5)

Tror jag har lyssnat på alla avsnitt minst en gång, otroligt bra och detaljerad information kring allt som rör hälsa! Lyssnade just på allra första avsnittet om huksittande igen .. Säkert tredje gången... Och inser att jag får ta en ny genomgång av alla avsnitt bara för allt är så bra😊😊 så ut i solstolen o tanka lite mer d-vitamin, lite medveten andning o bara njuta😍 Tack Anna för all tid o engagemang du lägger ner på podden ! Kram!!


Bästa hälsopodcasten   (5/5)

Fantastiskt lärorik och intressant hälsopodcast!


Vääääldigt intressant!   (5/5)

Lyssnar alltid på Denna podden när jag är ute o går eller grejar i trädgården, underhållande o framför allt lär jag mig så mycket nytt! Hon berättar ingående så att jag verkligen förstår hur kroppen fungerar. Lär mig något nytt här ifrån hela tiden. Rekomenderas starkt!


Innehållsrik och givande podcast   (5/5)

Tack Anna för en fantastisk podcast! Det senaste avsnittet om D-vitamin var väldigt bra och jag lärde mig mycket om hur vi påverkas positivt av solen samt fick jag än en gång bekräftat hur viktig den är för vår hälsa! Tack för att du informerar oss om alla hälso-ämnen! Jag ser fram emot ett nytt avsnitt varje vecka! Tack!


Innehållsrikt och varierat om hälsa!!! 💖   (5/5)

Innehållsrikt och varierat om hälsa!!! 💖


Toppenpod!!!   (5/5)

Hej Anna! Tack för en superbra pod! Upptäckte den nyligen så nu har jag hela semestern på mig att lyssna ikapp avsnitten!! Jag har ett förslag på ämne du skulle kunna ta upp: Proteinet BDNF. Det verkar bl.a. ha betydelse för vår mentala hälsa. Finns inte jättemycket att hitta på internet, men jag gjorde för ett tag sedan en sammanställning för att öka BDNF i hjärnan. Jag har helt klart fått effekt!! Öka BDNF genom att: Träning, 3x30 min i veckan Periodisk fasta Minska socker i kosten Mer sol Mer Omega 3 Mer Gurkmeja Mer Resveratrol (ämne i rött vin) Stresshantering Bra sömn


Mikaela   (5/5)

Hej Anna! Din podcast har verkligen varit en del i bättre hälsa. Du besitter så mycket kunskap att det knappt går att förstå. När jag själv skall försöka sprida kunskapen vidare får jag oftast hänvisa dem till att själv lyssna. Jag har en fråga, som är något luddig, men jag ska försöka ställa den. För att mycket kort beskriva min bakgrund började jag för 3 år sedan träna och "äta bra". (vad jag trodde då) Dvs, äta extremt lite kalorier. Jag drog ner på både fett och kolhydrater och fastnade i kvarg och protein-hetsen. Jag fick i alla fall resultat i form av -10 kg på vågen, efter att tidigare vägt 62 kilo och 160 cm lång. Har aldrig varit speciellt överviktig, utan bara otränad och lite för galen i godis. Hur som helst, mina senaste 2 år har varit kämpiga då jag hela tiden känt en rädsla över att gå upp igen. "hur ska jag äta nu då? För att stanna här, men ändå känna mig nöjd?". Den frågan har jag undrat över i två år. Tack vare din pod och vägen in på en kost med MER FETT i, har jag äntligen funnit rätt väg käns det som. Jag har i 3 månader ätit mer fett än innan, och minskat på mitt protein. Kolhydraterna har jag som sagt ätit begränsade sedan 3 år tillbaka. Det hjälper verkligen! Det jag undrar nu är att när jag räknade efter 1 dag så kan jag enkelt komma upp i 2500/3000 kalorier på en dag. Tidigare har jag legat på 1400. Jag har endast gått upp 1 kilo på tre månader av denna kost, men jag kan inte undgå att bli lite orolig för om jag är påväg mot samma vikt som förr. Jag försöker att inte tänka så, utan att kroppen kanske legat på ett underskott väldigt länge och nu gladeligen lägger på sig det den behöver. Vad tror du? Jag vet att du inte räknar kalorier och att en kalori inte alltid är en kalori, men jag kanske överdriver med fettet? Jag tränar mycket löpning, ca 2-3 mil i veckan, samt styrketränar i form av Gymnastik. Tror du att jag kommer fortsätta öka i vikt på de kalorierna? Ursäkta lång och luddig fråga! Önskar helt enkelt lite mer info kring LCHF/PALEO kopplat till en redan tränad person. Allt gott! / Mikaela


Lchf   (5/5)

Jag är fast i din podd! Det är så intressant att lyssna på en person som vet vad hon pratar om👍🏻 Du har övertygat mig om att ge lchf en ny chans. Tack 😊


Du påverkar positivt!   (5/5)

För drygt ett år sedan rekommenderade en kompis mig din podd. Det var med stor skepsis jag tryckte på playknappen. Idag har jag lyssnat på ALLA podd-avsnitt. Mina favoritavsnitt har jag njutit av minst tre gånger. Jag har reflekterat mycket kring innehållet, och tack vare dig har jag ändrat inställning till livet, och framför allt till kostens betydelse. Jag är 80-tallist, uppväxt på bröd och pasta samt på tron att en kalori är en kalori. Jag trodde på fettskräcken och jag trodde att det bara var att äta mindre, stressa vidare och träna mer för att jaga hälsan. Jag har varit helt oförstående och fruktansvärt oupplyst av komplexiteten att välmående ju bygger på helheten av bland annat kost, sömn, stress, hormoner, tarmflora, andning och mental inställning. För 5-6 år sedan upptäckte jag LCHF, men mina försök att äta LCHF-inriktat längre än några veckor i rad misslyckades alltid - även om jag verkligen insåg logiken bakom denna kost. Jag har alltid levt i kolhydratdrift, och det senaste decenniet pendlade min vikt mellan 75-100 kg. Jag sov dåligt och jag stressade både privat och professionellt - och i perioder tränade jag intensivt. Huvudvärkstabletter och mer socker blev lösningen för att kunna stressa ännu mer. Idag undviker jag socker, gluten, laktos, frukost och sötningsmedel. Istället äter jag mycket fett och massor av grönsaker. Jag väger stabilt kring 80 kg utan att vara hungrig. Jag somnar innan klockan 22 och jag sover hela nätterna - jag mår oförskämt bra. Varje dag. Livet har blivit så mycket enklare. Jag har blivit ödmjuk inför att tänka annorlunda. Jag har kunnat lyfta blicken tack vare dig och din podd. Ditt engagemang och din podd påverkar trångsynta människor som jag själv - tack så mycket Anna för insikten av att livet inte behöver vara en ständig kamp! Simon


Super   (5/5)

Suveränt bra och väl genomarbetad!


Bästa podden :)   (5/5)

Bästa podden som finns och alltid lär man sig något nytt och blir sporrad till ett hälsosamt liv. Mia Lundins avsnitt är lite extra allt ❤️ Monica Halmstad


Anna Sparre - guldstjärnan!   (5/5)

Vill rikta ett stort tack till denna podcast som Anna Sparre underhåller. Många bra gäster. Variation av ämnen. Extra bra cred för att Anna både översätter sina poddar vid engelsktalande gäster samt alla referenser hon ger till tidigare inspelade avsnitt. Det blir enkelt att hitta och leta bland avsnitten då. Denna podd lyssnar jag på varje dag. Och jag är så tacksam för den då den gett mig lugn och ro i min vardag. Stort tack Anna!❤️🌹


Galet   (2/5)

Bra pod med intressanta forskningsrapporter och intervjupersoner. Men allvarligt... "Bli frisk från cancer" - med hjälp av kosten? Vad bra, då kan vi ta bort alla behandlingar så blir man frisk bara man utesluter kolhydrater! Vilken nyhet! Att man kan bromsa förloppet, okej...intressant. Och seriöst. Men bli frisk? Vem tror på det? Tänk på hur ni lägger upp/vrider informationen i avsnitten. Sjukt!


Så intressant!   (5/5)

Tack Anna för att du förklarar så bra hur allt fungerar och hänger ihop i kropp och knopp.


Tacksam   (5/5)

En fantastisk Pod som ger så mycket kunskap på så många nivåer. Alla borde lyssna och lära sig detta!


✨👏   (5/5)

Toppenbra! Mycket duktig Anna som förklarar bra i många viktiga ämnen! Tusen tack för allt du gör för oss 💖


Alltid värd att lyssna till   (5/5)

Anna Sparre är mycket påläst och en väldigt bra intervjuare. Man lär sig alltid något nytt och blir inspirerad att lära mer!


Dålig källkritik   (1/5)

Ingen expertis, bara kvacksalveri. Mycket påhitt och spekulationer.


Fantastiskt bra poddar   (5/5)

Med stor variation och mycket intressanta och aktuella intervjuer!


En glad bloggare   (5/5)

Hej, har precis upptäckt detta med poddar. Eftersom jag är väldigt intresserad av kost och hälsa blev Anna Sparre podd en självklarhet. Super bra intervjuer, intressanta ämnen så jag rekommenderar denna podd varmt. Fortsätt ditt arbete med podden Anna! Jag kommer fortsätta lyssna kram Pernilla


Suverän!   (5/5)

En makalöst bra hälsopod! Alla borde verkligen lyssna på denna. Tack för din härliga energi och ditt fantastiska engagemang!


Mycket intressant och begriplig hälsopodd   (5/5)

En podd som tar upp mycket intressanta ämnen kring hälsa på ett begripligt sätt. Anna förklarar begreppen så det blir enkelt att förstå och ställer bra frågor till intervjupersonerna. Hennes podd är som en buffé med godsaker!


Fantastiskt intressant   (5/5)

Med ett stort intresse för hälsa, kost och träning så är Annas pod det perfekta sättet att ta till sig ny forskning, spännande intervjuer och handfasta tips och råd. Rekommenderas för alla!


Toppen pod   (5/5)

Konkret och lättförståeligt 👍


Bra podd!   (5/5)

Spännande podd med fakta, forskning och intervjuer med intressanta gäster inom kost och hälsa! Bra upplägg på podden gör det enkelt att ta till sig info.


Trams   (1/5)

Ovetenskapligt trams presenterat som fakta.


Intervjun med Mia Lundin   (4/5)

Väldigt bra och lärorikt avsnitt. Kommer nog att ladda ner och lyssna om. Hoppas att du får tillfälle att intervjua henne fler gånger. Du är insatt och ställer jätte bra frågor. Det är kul att lära sig viktiga saker.


10 av 10   (5/5)

Otroligt bra och intressant pod. Pedagogisk och behaglig röst. Toppbetyg!


Så himla bra podd!   (5/5)

Tack Anna för att du ger mig så himla mycket inspiration till att leva hälsosammare liv! Längtar till nästa podd! 😍


Bästa podden!   (5/5)

Tack Anna för en strålande podd! Jag läser till apotekare men tror att det finns många andra alternativ innan mediciner behövs. Kroppen är fantastisk och ju mer man lär sig ju mer förstår man hur komplex den är. Du förklarar på ett mkt pedagogiskt sätt och jag gillar att du går ned på cellnivå. Dina avsnitt om tarmen är otroligt spännande, ett område som det också kommer mkt ny forskning inom. Jag har erfarenheter av att meditation har otroliga hälsofördelar, önskar därför ett avsnitt kring fördelarna med detta. You go girl!! Fortsätt med det du gör! / Fredrika


Bästa podden!   (5/5)

Inspirerande och sjukt bra fakta , bästa jag hört! Är grymt tacksam för all gratis information jag får äran att ta del av! :)


Mycket bra   (5/5)

Mycket intressanta fakta.


Bästa podden!   (5/5)

Tack Anna för att du upplyser oss <3


Tack för en superbra pod   (5/5)

Har precis lyssnat på ännu ett givande podavsnitt med Anna och vill uppmana alla som är intresserade av kropp och hälsa att göra detsamma. Anna förmedlar så mycket intressant med sin gedigna kunskap och sitt engagerande och positiva sätt. Ser fram emot nästa avsnitt. Med vänlig hälsning, Tjorven26


Fantastiskt bra   (5/5)

Hej! Jag hittade denna podcast nyligen och jag är mkt fascinerad över den rikliga och mkt pedagogiska information som finns här. Jag har nu massor av avsnitt att lyssna på. Jag har sedan 8 år ätit LCHF och känner nu att jag behöver utveckla min kostprofil för bättre hälsa och viktstabilisering! Särskilt intressant är detta med tarmens funktion!! Kram Majsan


Varierande, intressant och väldigt informativt   (5/5)

Mycket intressant att höra om hälsa, mycket fakta presenterat på ett bra sätt.


Lärorik och otroligt intressant!!   (5/5)

Har aldrig varit med om en så lärorik och intressant podcast någon gång. Varje avsnitt är pedagogiskt samt håller en mkt hög kvalité och har minst en aha upplevelse. Intervjuerna är otroligt intressanta och i många fall fascinerande att lyssna på!! Alla bör lyssna på denna pod, ALLA! Tror att många hade fått sig en tankeställare och börjat se saker och ting med andra ögon. Älskar denna pod!


Bästa hälsopodden   (5/5)

Det här är min absoluta favorithälsopodd. Anna är otroligt kunnig och påläst och kan konsten att förklara komplicerade forskningsresultat så man begriper. Intervjuerna är intressanta och Anna ställer väldigt bra frågor utan att lägga in egna värderingar. Rekommenderas varmt för alla som är intresserade av sin hälsa.


Intressant och bra podd!   (5/5)

Ibland för mycket facktermer men i man förstår det mesta ändå. Följer detta med stort intresse


Du är bäst!   (5/5)

Tack Anna för en fantastiskt podd. Jag tycker att jag kan ganska mycket om hälsa och mat men jag lär mig alltid något nytt när jag lysnar på dig. Och mycket behöver upprepas för att inte återgå till gamla ovanor.


Bästa betyg   (5/5)

Tack Anna för en riktigt bra podcast . Vill veta mer om veganism , eftersom jag är vegan ( i första hand av för djurens skull) /Eva


En kanon bra och intressant pod   (5/5)

Många bra intervjuer och har själv fått många nya tankar genom att lyssna på podden 😃


Suverän pod för alla molekyl-nördar!   (5/5)

Anna lyckas alltid få till intressanta ämnen på en lagom men ändå lite djupare molekyl-nivå som gör att man bara vill höra mer! Oavsett om det rör fysisk träning eller tarmfloran blir det riktigt fängslande. Denna pod är mitt sällskap på löpbandet, mycket mer inspirerande än musik! Ser fram emot kommande avsnitt!


Rekommenderas varmt   (5/5)

Bästa podden om hur man äter och lever för att må bra. Anna håller en hög ambitionsnivå och har mycket god kompetens inom sitt område. Oerhört lärorikt!


Fantastiskt bra podd   (5/5)

En riktig guldgruva! Rekommenderas varmt!


Tacksam   (5/5)

Jag vill tacka dig för en pod som ökat min kunskapsnivå och min motivation avsevärt. Jag uppskattar din pedagogiska förmåga och ditt objektiva förhållningssätt. Du är trovärdig genom att du anger källor och tar upp flera aspekter på de frågor du behandlar. Du gör en viktig samhällsinsats genom att påverka människors kunskap om hälsoeffekter. Jag är imponerad!!!


Superbra!!   (5/5)

Intressant, påläst ich kunnigt av dig Anna! Och även superbra gäster. Lyssnar varje gång du kommer med en ny, men lyssnar även om på tidigare. De är ju så faktaspäckade!! Tusen tack! Maggzn Forsberg


Såå bra!   (5/5)

En pod helt i min smak - 4Health tar upp hälsa ur många olika perspektiv. Poden behandlar intressanta ämnen, redogör för relevant forskning på ett lättillgängligt sätt och ger goda praktiska tips på hur man själv kan förbättra sin hälsa. Rekommenderas varmt!!


Min favoritpodd   (5/5)

Jag brukar inte lämna recensioner men denna pod är så pass bra så jag kände att jag borde faktiskt lämna betyg. Som förälder till två pojkar känner jag att Anna ger mig tipsen och verktygen att ge dem en bättre start på sin färd in i livet. Jag brukar lyssna på denna pod i bilen på väg till jobbet och det förgyller min resa. Jag lär mig alltid nåt nytt så tack för en bra pod och fortsätt jobba så hårt som du gör.


Fantastiskt   (5/5)

Är det att gratis få lyssna på Annas kunskap och underbara intervju personer - dessutom lära sig så mycket 👍


Kunskap i flera olika nivåer   (5/5)

Som blivande biologilärare, fysiologinörd och biohacker älskar jag att lyssna på dessa podar! De innehåller mycket ny, matnyttig och viktig kunskap som jag både kan använda privat och i undervisningssammanhang. Tack snälla för att du lägger ned så mycket tid, Anna! Längtar alltid tills nästa podavsnitt släpps.


Mycket lärorikt!   (5/5)

Tycker det är jätteintressanta ämnen, viktigt och lärorikt! Spännande gäster! Ta gärna upp sjukdomen ME som i princip är okänd för många och tom många läkare.


Bra Pod   (5/5)

Bra information och en väldigt trevlig podcast. Tack för allt du lärt mig!


Bästa podden!   (5/5)

Tack så mycket för en väldigt lärorik podcast! Jag lär mig supermycket varje gång och blir inspirerad till att hålla min hälsosamma livsstil. Tack vare dig så har jag börjar blötlägga mina nötter och känner mig numera helt lugn i magen när jag äter dem. Hade vart intressant med ett avsnitt om vitaminer och mineraler. Vad är deras funktion i kroppen och när och hur tar man dem för att få bästa upptag? I samband med särskild mat? Vilket magnesium är bäst och vilka märken? Är det nödvändigt att äta omega 3 även på Paleo/ Lchf kost? Keep up the good work! Hälsningar Simona


Så intressant!   (5/5)

Det är alltid lika intressant att lyssna på Anna - hon förklarar så bra och tar upp sånt som man oftast inte vet så mycket om men vill veta mer om. Jag blev fast direkt! Lyssnar så fort jag får möjlighet 😜👏🏻👍🏻🙌🏼🌟


Toppbetyg!   (5/5)

Garanterat bästa podcasten inom ämnet och min favoritpodd. Anna förklarar så att det blir både lättbegripligt och roligt oavsett ämne!


Fortsatt kanon!   (5/5)

Fortsätter älska podden! Härligt jobbat Anna!


Grym lärdom om kroppen   (5/5)

Sparre är grym och tar upp allt som är värt att veta för att bli mer bulletproof! Alltid kul att biohacka👍🏼


Superbra   (5/5)

Vill bara höra mer 😊


Bästa hälsopodden!   (5/5)

Jag har lärt mig och fått bekräftat så mycket genom denna podd. Inte bara har Anna koll på kost och träning hon förklarar även hur kroppen fungerar och hur allt hänger ihop på ett ingående och samtidigt mycket pedagogiskt sätt.


Toppenpodd!   (5/5)

Som nybliven lchf:are (som försöker att hålla nere pä mejjerier) är jag helt lyrisk över all kunskap och alla aha-upplevelser jag fått av pod-avsnitten!


Riktigt bra och informativt   (5/5)

Den här podcasten är tydlig, informativ och det är inget gnäll eller skitsnack i den. Rekommenderas!


Tack Anna!   (5/5)

Superintressanta ämnen och intervjupersoner som ökat mitt intresse för kost, hälsa och träning. Gillar när det ibland blir lite "nördigt" och på detaljnivå, men samtidigt lättförståeligt och bygger på trovärdiga fakta och resonemang. Tack Anna!


Inspirerande kunskap om vägen till välbefinnande!   (5/5)

Anna har en välartikulerad behaglig röst som motiverar och inspirerar. Hon tar upp aktuell ny kunskap om vad man bör äta och vad man bör undvika. Intressanta experter gästar och delar med sig sin kunskap och sina erfarenheter. Att förändra sina vanor är svårt men efter att du börjat lyssna så märker du snart att du vill inget hellre än att börja leva ett rikare hälsosammare liv! Tack Anna!


Ovetenskapligt trams   (1/5)

Mycket löst snack och påhitt om "ny forskning".


Såå bra   (5/5)

Älskar denna podcast, roliga å intressanta ämnen! Sex tummar upp av fem möjliga 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼


Tveksamt   (1/5)

Noll trovärdighet att ta in en säljare för att prata om brunt fett


💐   (5/5)

Jättebra förklaringar som verkligen gör att man förstår de olika sambanden mellan kost och sjukdomar. Toppen!


Tack!   (5/5)

Tack för en väldigt bra, lärorik och intressant pod!


Nummer 54 borde ALLA lyssna på!   (5/5)

TACK för en fantastisk podd! Funktionsmedicinläkaren Cecilia Fürst är underbar!!! Kommer helt klart fortsätta lyssna.


Den bästa podden om kost & hälsa!   (5/5)

Tydlig, lättförståeligt och underbart att lyssna på! Bästa podden om kost & hälsa.


Anna Sparre   (5/5)

Hej Anna, Du har en mycket intressant pod, som både ger fakta och inspiration! Mvh Micke Ljungdahl


Bra där!   (4/5)

Lärorik pod som ger ut verktygen för att förändra sin livsstil till det bättre. Dock dåligt ljud i vissa intervjuer.


Toppen!   (5/5)

Tack för en helt otroligt bra podcast. Så intressant, kan knappt sluta lyssna. Har lärt mig massor. Kan varmt rekommenderas!


Enda hälsopodden du behöver   (5/5)

Mycket av det jag lärt mig "the hard way" om min hälsa har Anna råd och kunskap om - jag rekommenderar alla att lyssna och ta till sig om allt från bra kost (och varför) till delade magmuskler och träning.


Otroligt nyttigt och lärorikt   (5/5)

Som rubriken lyder, otroligt pedagogiskt och nyttig information


Bästa svenska hälsopodden   (5/5)

Anna förklarar bra och infon är lättbegriplig och väl re-search:ad. Bra ljud. Skånska! :(


Suverän pod   (5/5)

Massor med intressanta fakta. Jag lär mig mycket om kost och livstil genom att lyssna på Anna och hennes gäster.


Rekommenderas   (5/5)

Intressant och lärorikt


Initierad och givande på alla sätt   (5/5)

Mycket upplysande och intressant pod för dig som är intresserad av kropp och hälsa. Ja även för en som normalt inte "bryr sig" om relaterat. Avsnitt nummer 12 till exempel, om ketos, var en ögonöppnare för mig.


Glad   (5/5)

Att jag hittat din podcast :)


Mr   (5/5)

Bra podcast. Mycket intressant innehåll.


Anna   (5/5)

Helt suverän pod med mycket bra och viktigt innehåll. Rekommenderas varmt!!!


Intressant   (5/5)

Bra podcast! Kunnig och bra innehåll och jag hoppas på fler och intressanta intervjuer!


Tydlig och informativ.   (5/5)

Anna är mycket kunnig och delar generöst med sig. Bästa häldopodden :) Ljudet har blivit bättre än i början.


Bra!!!!!!   (5/5)

Mkt bra information som alla bör veta!


Underbar podd!   (5/5)

Är helt såld på denna podcast. Har rekommenderat den för alla jag bryr mig om och vill väl! =)


Bästa svenska hälsopodden just nu   (5/5)

Koncist, pedagogiskt och högaktuellt. Behöver inte längre följa massa utländska poddar för att hålla mig uppdaterad.


Hatten av till Anna Sparre!   (5/5)

En fantastisk podd om du vill veta mer om hur du själv fungerar.


Inspirerande!   (5/5)

Fantastiskt bra och underhållande podcast. Extra kul med intervjuer tycker jag! Anna är otroligt kunnig och förklarar enkelt. Vill bara höra mer och mer :)


Hälsa från flera perspektiv - på svenska   (5/5)

Hej Anna, Tycker podden är grym. Ljudet är super numera och det är både lugnande att lyssna på dig samt intressant/givande men lättfattligt (även med komplexa biokemiska mekanismer). Samtidigt som man får ett sammanhang, ser helheten. Gillar att du fokuserar på så många bitar och inte snöar in bara på ett ämnen. Det är nästan det som är mest värdefullt. Att du förklarar hur allt hänger ihop. Hormoner, mineraler, stress, body mind, bindväv osv. Den överblicken är svårast tycker jag. Samtidigt smyger du in förklaringar på mekanismer på ett lättfattligt sätt. /En lyssnare


Rekommenderas   (5/5)

Innehållsrikt och lättlyssnat med nyanserade värderingar.


Super!!!!   (5/5)

Mycket intressant att lyssna till och presenterat på ett lätt och trevligt sätt.


Mycket bra.   (5/5)

Ljudet är bra nu och mycket bra innehåll. Anna blir duktigare och duktigare att tala, men kanske borde jobba lite med andningen och pauseringen. Då kommer det bli ännu bättre. Tack så mycket.


Kostrådgivare   (5/5)

Anna är otroligt kunnig och tar alltid upp högintressanta ämnen!


Bra podd, dåligt ljud   (5/5)

Bra Podd, informationsrik, förtroendeingivande och aktuell, men alldeles för dålig ljudkvalitet. Ljudet är burkigt och klipper av. Hoppas att Anna Sparre investerar i vettig utrustning snart.


Intressant och bra info   (5/5)

Anna förklarar bra hur kosten och hälsan hänger ihop. Önskar dock att inspelningen höll bättre kvalitet. Det är ganska skrälligt ljud så en bättre mikrofon och att spela in i ett mer ljuddämpat rum kan hjälpa.


Tummen upp :-)   (5/5)

Lärorikt och intressant.


Bra podcast om kost, hälsa & träning   (5/5)

Kan varmt rekommendera 4Healths podcast med Anna Sparre. Massor med intressant och användbar information om allt som har med kost, träning, hälsa och välmående generellt att göra.