Aggregated reviews for Läkarna podcast

En podd för läkare, vårdpersonal och medicinskt intresserade. Vi bjuder in specialistläkare, vårdmakthavare och snackar högt och lågt inom medicin i Läkarpanelen. Handläggning, jobbångest och läkaryrket diskuteras på ett direkt och lättsamt sätt.

flamsiga (1/5)

Bra teman och många gånger värt att lyssna på för oss inom yrket, men tyvärr mest pga de intressanta gästerna. Blir så trött på deras flamsighet och överdrivet avslappnade attityd (våga stå för att ni kan något!).


Tänk på vid inspelning av avsnitt!! (2/5)

Ni Måste stoppa gäster som börjar varje ny mening med ”eh” för det är så irriterande att lyssna på, förstörde mkt av avsnittet om inlärning där gästen gjorde detta konstant, även mitt i meningar. Det var ett i övrigt intressant avsnitt men det försvinner när det enda man hör är ”eh”


Från en ssk (4/5)

Lyssnar med glädje på ett avsnitt efter det andra och lär mig, skrattar igenkännande åt situationer och den osäkerhet man kan känna som både ny ssk och AT. Sen fastnar skrattet i halsen ibland, framförallt när Johan Bjarby på sina ställen raljerar över otydligheter som hänvisas till sjuksköterskors arbetsuppgifter eller inblandning. Jag tar lite illa vid mig av sådan nonchalans eftersom jag (även om jag ”bara” är sjuksköterska), oftast kan vägleda vilsna AT-, ST- läkare efter 20år i yrket.


Från tjej med läkardrömmar (5/5)

Är så tacksam över att få ta del av denna podd! Jag vill själv bli läkare och drivkraften till det blir minst sagt starkare när ni delar med er av erfarenheter i allmäntjänstgöringen och åren på läkarprogrammet. Sedan är det ju självklart intressanta intervjuer med specialisterna. Fortsätt med detta, ni är grymma!


Tack! (5/5)

Vill bara tacka för er fina poddinsats! Gör min AT på Norrtälje sjukhus men är f n föräldraledig och då haft tid att lyssna igenom era avsnitt. Uppskattar nivån på diskussionen, alltid relevant för UL/AT. Favorit avsnittet hittills har nog varit med Åsa Kadowaki. Hög igenkänningsfaktor på mycket av det ni tog upp. Spontant kan jag tycka att Åsa kanske skulle ta lite mer tid att lyssna in frågorna före hon plöjde fram sitt resonemang, men alla har väl sina förbättringsområden! Keep up the good work! Mvh, Carl-Arne Gustafsson


Tack! (5/5)

En fantastisk podcast som är otroligt härlig att bara lyssna på men också för att lära sig massor. Spektrat är brett, vilket gör att det finns något för alla.


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)

Min favoritpodd! Är själv röntgensjuksköterskestudent och kommer oxå jobba på Vrinnevi när jag är klar till sommaren vilket gör att det är lite extra kul att lyssna 😍


Superbra podd! (5/5)

Full av inspiration och grymma tips, bästa kuren om man har pluggstress och motivationsbrist!


Prima podd! (5/5)

Grymt pedagogiskt & trevligt sällskap under pendling! Inspirerande med glimtar från andra sidan, för en som paddlar i preklinträsket. Tack för ert fantastiska arbete!!


Superduper intressant (5/5)

Jag är en kvinna i mina bästa år som verkligen inte kan NÅGONTING om läkaryrket och kommer troligtvis aldrig jobba inom vården. Ändå längtar jag efter nästa avsnitt!


Toppen! (5/5)

Ni är fantastiskt grymma! Bra podd!


Listener (2/5)

Jättebr podd, försök att inte säga "hmm" hela tiden


:) (5/5)

Intressanta avsnitt som är lättsamma att lyssna på samtidigt som de är väldigt informativa och lärorika. Ser fram emot kommande avsnitt!


Förening av nytta och nöje (5/5)

Fantastisk medicinpodd som kombinerar trevlig lyssning och intressanta samtal med faktisk nyttig information. Det är lite som att bli lurad att lyssna på en föreläsning för det är så trevlig stämning och bra flyt. Utan att man behöver anstränga sig plockar man med sig en del matnyttigt och har roligt på vägen. Tack!


Sofie (4/5)

Jättebra pod överlag, spännande innehåll och bra frågor. Dock är det en av er (den som läst i Uppsala) som avbryter exakt hela tiden, får ont i magen av hur du bryter in. Kan vara något att tänka på, att lyssna klart innan du ställer din fråga (oavsett om svaret inte blev det du tänkt) samt att släppa in din poddkollega mer.


Toppen (5/5)

Så bra!


Kul men underproducerad (3/5)

Jättebra gäster och bra teman samt duktiga programledare! Tyvärr lite spretigt innehåll och onödigt långa avsnitt! Kanske ta in en klippare? Hälsningar


Väldigt intressant podcast. (5/5)

Jättespännande podcast även för mig som inte är läkare men har intresse för medicinska frågor.


Utmärkt (5/5)

En blandning av det bästa från den medicinska podcastvärlden. Temaavsnitt, intervjuer och allmänna reflektioner kring läkaryrket och vården i allmänhet. Tankeväckande, kul och påläst. Fantastisk podcast för både färska och mer seniora kollegor såväl för den medicinskt intresserade


Hög igenkänningsfaktor (5/5)

Har visserligen bara hunnit lyssna på pilotavsnittet ännu så länge och även om jag haft min legitimation i ett drygt år så är det hög igenkänningsfaktor. Ser fram emot att lyssna på resten av era avsnitt – särskilt det med Nina Cavalli-Björkman, som jag upplevde som en mycket klok föreläsare under studietiden.


Jättebra podd! (4/5)

Mycket intressant att lyssna trots att jag inte förstår allt ert "fikonspråk". Er nyfikenhet och engagemang samt alla experters råd och enorma kunskap gör mig till en tryggare patient. Nina Cavalli-Björkman var helt fantastisk.


Så himla bra! (5/5)

Hej jag är en vanlig lyssnare så tillvida att jag inte är läkare eller sjuksköterska. Heller inte sjuk som många av dem AT-läkarna träffar i sitt jobb - men är ändå intresserad förstås av att höra hur det kan vara inom sjukvården - och framför allt hur det kan vara att komma ny som läkare i jobbet. AT-läkarna tar upp verkligheten - till exempel genom cancerfrågor eller svåra kirurgiska ingrepp eller kanske allra värst hur man känner och tänker när man måste lämna ett besked till anhöriga att man inte kunde göra någonting för att rädda patienten.. Och allt detta presenteras ändå med glimten ögat. Visserligen är det svårt förstås med vissa facktermer men mig gör det ingenting eftersom jag blev intresserad och kanske till och med slår upp var det nu kan betyda om det någon gång hakar upp sig - men det gör förvånansvärt sällan genom att båda läkarna så enkelt och rättframt intervjuar sina gäster. Så det här har faktiskt blivit min favoritpizza!


Superpodd! (5/5)

Oerhört intressant att lyssna på! Tyvärr har jag lyssnat klart på avsnitten som finns för tillfället... Så jag längtar tills nästa kommer!!


Min favoritpodd (5/5)

Jag är avis på de som pluggar nu för tiden, för det finns så många kunskapskällor digitalt. Ni lyckas leta upp bra personer som experter, men era kompetenta frågor hjälper till att göra detta till en fantastisk pod. Heja heja :)


Otroligt härlig stämning - inspiration för en läkarstudent!! (5/5)

Ni går upp i min topp tre lista (av ca 20 poddar)!!


Endometrios (5/5)

Hejsan! Tack för en superbra podd! Kan ni snälla göra ett avsnitt om endometrios och hur man ska tänka/agera när man bemöter misstänka endometriospatienter? Och såklart även patienter med konstaterad endometrios. Jag upplever att det finns stora utvecklingsområden inom ämnet. Ni kan hjälpa till att göra skillnad. Mvh, Hanna, gynekolog.


TACK! (5/5)

Tack för hittills för allt jobb ni gör för denna podd! Ni fyller verkligen er nisch och helt fantastiskt att lyssna på. Ge Nina ett super tack för hennes fina insats i veckans podd. Så många personliga reflektioner och åratal av visdom, en riktig guldklimp!


M (2/5)

helt obegripliga termer och ord hela tiden som inte förklaras. Omöjligt för en "vanlis" att förstå vad som menas


Läkarstudent i Uppsala (5/5)

Intressant att lyssna på även för en studerande!


Precis vad man behöver som AT-läkare (5/5)

Rolig och inspirerande! Ser fram emot nästa avsnitt!


AT-läkarna (5/5)

Charmigt, underhållande och inspirerande. Lyssna!


Förena nytta med nöje! (5/5)

Perfekt sätt att på ett trevligt sätt få massa bra medicintips medans man diskar!


👌🏼 (5/5)

Bara lyssnat på piloten men rakt in i hjärtat! 👏🏼 så bra! 💁🏼💁🏼


👍🏼 (5/5)

Är sjuksköterska på kirurgavdelning, älskade podden!! Bra för alla som arbetar inom den somatiska vården.


Nytänkande (5/5)

Rolig och nytänkande podd för alla mer intresse av medicin.