Aggregated reviews for Det politiska spelet

En podd för dig som älskar politik och är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna i maktens korridorer. Här hör du både skarpa analyser och en hel del skvaller om partierna och personerna i Sveriges riksdag. Ansvarig utgivare: Klas Wolf-Watz

Det politiska spelet   (5/5)

Avspänd ton av initierade spelare med rätt distans. Gött.


Intressant   (3/5)

Bra och intressant men torehammar kunde gärna få lägga band på sig lite och minska på flamset.


85% trams = ingen podd för politiska nördar längre   (1/5)

Toppen när Fredrik och Thomas gör sina analyser. Tyvärr tramsar programledaren för mycket, det blir olidligt när varje ingång ock ämne ska förlöjligas. slutade till slut lyssna. Ta in en ny programledare, Johar B?


Tyvärr sorgligt   (1/5)

Tyvärr bevisar de själva tesen som de försöker bestrida i vecka 24-2019. Känns riktigt sorgligt att det finns begränsat med samhällspoddar som inte ligger på gal/vänster-delen av den politiska skalan. Som intresserad av politik blir jag ledsen att det jag har att välja mellan är uppenbara höger- eller uppenbara vänsterperspektiv (som i detta fallet). Jag sätter * men hade satt ** om det inte vore för att recensioner gjorda av privatpersoner tenderar att gå mot topp eller botten, sällan nyanserat som min kommentar i övrigt.


Roligt och samtidigt fördjupande   (5/5)

Min favoritpodd alla kategorier. Torehammar skapar en rolig miljö, samtidigt som det som avhandlas är nördigt och seriöst med detaljer om olika förslag och utspel från politiken. Gillar också det höga tempot som är långt ifrån P1:s snigelspråk.


Nyskapande journalistik   (5/5)

Toppen podd! Henrik Torehammar gör en lysande insats att på ett nytt sätt närma sig svensk politik och att leda samtalet på ett sätt som inte görs någon annanstans i svensk media. Resultatet är kul, informativt och entusiasmerande. Kommentatorerna han har med sig bidrar med gedigen kunskap som ger en informerad bild av den politiska diskussionen idag.


Trams från programledaren sänker   (2/5)

5 i betyg för när panelen får komma till tals, diskutera och analysera och vara seriösa. 0 i betyg för alla tillfällen när programledaren Henrik Torehammar öppnar munnen och tramsar länge, krystat och löjligt i ett försök att få höras, synas och vara rolig vilket bara faller platt. Råd till programledaren: Var lite mer seriös, försök inte vara rolig och tramsa och låt din eminenta panel komma till tals. Detta skulle kunna vara så bra med en bra moderator till programledare.


Vad har ni med diplomatvärlden att göra   (1/5)

Hur kan de bara tro att en av dem skulle lägga sig i diplomatkåren. Ingen av dessa journalister kan sätta sig över dem. Tyckte de var roliga innan men inte efter detta avsnitt. Slutlyssnat. Elefantkyrkogård kommer från hemtagna diplomater och har inte med EU parlamentet att göra.


Nä nu får det räck   (2/5)

Trams och en ambition av att göra sportstudio kring politiken. Politik får inte banaliseras till den här nivån, till ett strategispel. Ni bygger på politikerföraktet


Häng med i politiken   (5/5)

Politikerna vänder kappan efter vinden, de olika opinionsinstituten publicerar siffror som går i tvärs och nån arm människa vädjar till att vi alla ska sjunga ”We shall overcome”. Kvar står den vilsna medborgaren, väljaren, lyssnaren och undrar vad som är vad. Här är svaret, det politiska spelet har aldrig varit mer lättförståeligt, underhållande och i sann public service anda, allmänbildande. Tack Furten!


Värt vänta på... varje vecka   (5/5)

Underbar mix av röster varje vecka. Klokskap och humor på högsta nivå moderarade av grymme HT.


Otroligt insatta!   (5/5)

Underbart nördigt för oss som är intresserade av svensk politik. En humoristisk sida som bottnar i ett genuint intresse och massor av kunskap.


Lustigkurren sabbar podden   (3/5)

Det här hade varit intressent om den skrikiga fjanten bara försvann. Han gör samtalet obegripligt och man hör på de andra hur de skruvar på sig besvärat.


Trams   (1/5)

Henrik Torehammar är extremt oprofessionell. Han borde ha en egen vlogg, inte arbeta på public service eller denna podcast. Han gör podden tramsig, oseriös, gapig, sensationsdriven. Det upplevs som att han är mer intresserad av politikernas hår, kläder och sexliv än av Svensk politik. Jag lyssnar mycket hellre på EUpodden och USApodden då dessa är mycket seriösare än denna pod. Skärpning, sluta slösa våra skattepengar.


Tramsigt   (1/5)

Tyvärr får låg nivå. Det fick bli ett avsnitt att behöva lyssna på den där Henrik var bara för jobbigt. Fick liksom stress påslag av att behöva lyssna på han. Underligt aldrig någon annan har lyckats med det tidigare. Det ska han va eloge för


Det politiska spelet   (4/5)

Bästa podden, bra, kunniga programledare och mycket humor. Kan föra ett analytiskt samtal utanför rena kommentarer i nyhetsprogram. Henrik Thorehammar är ett intelligent kitt som gör programmet spännande. Lotta B


Kul programledare!   (4/5)

Jag gillar verkligen den här podden! Särskilt programledaren Henrik T. Han är speciell, påläst och slagfärdig! Ett roligt och avslappnat sätt att ta till sig aktuell politik.


Kan någon få tyst på människan? Mina öron blöder!   (1/5)

Så sorgligt att det här är exakt en sån podd jag hade älskat om det inte vore för den olidliga rösten av Henrik Torehammar! Om människan saknar självinsikt så snälla stoppa honom och låt någon annan leda podden 🙏 Han tramsar och gapar sig igenom hela programmet, gör om gör rätt!


Tona ner trams   (1/5)

Jag älskar politiska poddar, men programledaren skriker och tramsar sig för mycket. Lite trams är okej men det blir ofta för överdrivet och gapigt. Ibland pratar han så snabbt och osammanhängande att man inte kan följa.


Den politiska apan   (5/5)

Podden täcker allt utom den evolutionära bakgrunden till det politiska spelet. Men vem vet, plötsligt får någon en uppenbarelse och så är vi där. Lysande synergi Bästa hälsningar naturfilosofe


Kanonbra!   (5/5)

En kanonbra bra pod. Skulle dock vilja efterlysa mer av Fredrik Furtenbach och Tomas Ramberg, gärna på bekostnad av Henrik Torehammar. Vad vore bättre än att lyssna på Rambergs anekdoter från hans ungdom på 1800-talet eller höra Furten snacka om metodval och procentsatser i en timmes programspecial om opinionsundersökningar? -Rickard


Nea   (4/5)

Insatt och intressant! "Bara" 4:a då era kvinnliga gäster ofta blir avbrutna mitt i resonemang och meningar vilket känns trist och gammaldags.


Ikredd   (5/5)

Utomordentligt bra sätt att hålla sig ajour med inrikesnyheter


Trams   (1/5)

För dig med lågt intellekt.


Politikanalys för folk som ha infotainment   (5/5)

Fördjupande och seriöst nog för att ge ökad förståelse för veckans inrikespolitiska händelser. Gäster som man aldrig höra för lite av, här dessutom på ett mer personligt sätt.


.   (3/5)

Sänker pga gapighet och larvhumor. Annars bra.


Politisk propaganda   (1/5)

i sann vänsterliberal anda..


Poddare   (1/5)

Gapigt!!


Gaphals förstör podden   (1/5)

Överdrivet gap och trams blir inte humor - det blir bara pinsamt! Tona ner gaphalsen så blir podden riktigt bra!


Enormt bra   (5/5)

Tramsigt men inga hängslen eller svångremmar och en uppriktighet som saknas snart på alla platser i vårt till döds tråkigt media tränade samhället...


Hörvärt   (5/5)

Definitivt värt att lyssna på


Ingen...   (5/5)

...kommentar.


Svensk politik   (5/5)

Svensk politik har aldrig varit så rolig och lättförstålig utan denna podd. Absolut borde du lyssna!


Jättebra!   (5/5)

Fantastiskt! Fem stjärnor!


Roligt och lärorikt   (5/5)

Sveriges klart bästa podcast om politik.


Bra P1   (5/5)

Fördjupning och infotainment när det är som bäst. Kul att låta furten och ramberg få så mycket tid.


Supergöttigt   (5/5)

Ännu en nyhetssammanfattningsprogram,fast för politiknördar. Perfekt! ❤️


Tramsigt, men bra   (4/5)

Lyckade inblickar bakom journalistikens ridå. Blir kanske lite tramsigt ibland, men det vägs upp av att få höra vad som faktiskt legat bakom de drev alla hört om. P.s. Vad gråvatten är kan du fråga vilken seglare som helst... (Och det är inte precis en skandal att släppa ut)