Aggregated reviews for Ekots lördagsintervju

Intervju, analys och fördjupning av veckans stora politiska händelser. Ansvarig utgivare: Klas Wolf-Watz

Så politiskt färgat att det blir pinsamt.   (1/5)

Intervjun med Louise Erixon från Sölvesborg SD var ett alldeles utmärkt sätt att locka ännu fler till SD. Det är det bara att tacka för, även om ni inte förstod att det var just det ni gjorde. SDs bästa sympatidragare.


Oproffsigt   (1/5)

Varför betalar vi i Sverige för detta? En proffsig intervjuare tar ej ställning eller så tydlig vädrar sin egen politiska ideologi. Ganska sjukt. Väldigt inkompetent. Skärpning SR. Jag kan ej lyssna längre om detta ska pågå.


Vinklad   (1/5)

Tyvärr klarar inte programledaren av att vara opartisk i sitt uppdrag. I intervju med Jonas Sjöstedt nämner hon gång på gång SD som ett ”brunt” parti. Liknande språk och åsikter lyser rakt igenom i andra avsnitt. Uppenbart att public service inte är till för hela folket, trotts att hela folket ska betala.


Ok, men vänstervridet   (3/5)

Ok intervjuprogram (bra för att vara SR). Oftast seriösa och aktuella ämnen. Tyvärr med en tydlig vänsterprägel, ej neutralt och inte heller alltid intellektuellt hederligt. Lyser igen på val av ämnen, ledande frågor, val av vinklingar, etc. Antagligen oftast inte med uppsåt, men likväl partiskt. Men kanske inte så förvånande med tanke på att >50% av journalistkåren på SVT/SR röstar på Miljöpartiet (se ex. partisympatimätningarna bland journalister, som Göteborgs universitet gjort; eller fundera över vilka som utbildar sig till journalister).


Skogis   (2/5)

Tyvärr klarar inte Monika av att vara neutral i sina intervjuer. Vänstervridningen framskymtar hela tiden. Synd att Jörgen inte är kvar


Bättre med ersättare   (2/5)

Är bra mycket bättre när inte den ordinarie programledaren står för intervjuerna.


Sämre och sämre   (1/5)

Tomas Ramberg är mest ute efter att borra och borra, hur marginell frågan än är. Han är en felfinnare av sämsta slag.


Skandal   (1/5)

En blir förbryllad, stum och förtvivlad över det faktum att Piketty-intervjun, den i särklass viktigaste intervjun detta år, dummas ned till outhärdlig sydeuropeisk dubbnings-såpa. Det är omöjligt att fokusera på intervjun. En normalutbildad person med duglig engelska ska kunna förstå innehållet. Hör till saken att personer som lyssnar på makthavarintervjuer om nationalekonomi redan där har sorterat ut sig själva till denna grupp. Här finns ett hedervärt folkbildarsyfte (därav svenskan) som fullständigt saknar effekt eftersom inget hatas så innerligt av svenskar som röstdubbning. Två ljudfiler till poddversionen tack!


Kar   (3/5)

VARFÖR står det inte först vem som är intervjuad? Ganska enkelt att förstå vilket program det är när man valt att gå in och kolla på det! Andra sr-program kan ju uppenbarligen skriva ämne/gäst så man ser!! Dock ett bra program!!


🚀   (5/5)

Galant


Bra   (5/5)

Duktiga intervjuare. Intressanta gäster. Men som andra påpekat, skriv namnet på den intervjuade först i rubriken.


Namnet först!!!   (5/5)

Se ovan...


Bra   (5/5)

Bra men skriv namnet på den intervjuade först i titeln.


Suveränt   (5/5)

Otroligt duktiga reportrar -omöjligt att säga att en är bättre än den andra, överraskande bra frågor i ett format där den intervjuade samtidigt kommer till sin fulla rätt! Detta är troligtvis ett av de bästa och viktigaste programmen - kanon!


Filnamn   (3/5)

Brabra. Men! Skriv ut namnet i pod-titeln!


Intressant   (4/5)

Varierande kvalité. Oftast bra dock. Men snälla, låt intervjuerna vara på engelska! Vi förstår iaf, herregud. Vi vill inte ha någon jobbig svensk dubbning!


Bra   (4/5)

Alltid lika hög kvalité som vanligt SR. Kör på!


Namnsättning   (4/5)

Ändra namnet så att man kan läsa vem som är intervjuad i det lilla fönstret på en telefon!


Ekots lördagsintervju   (5/5)

Otroligt bra och hög kvalitet genomgående. Speciellt Tomas ramberg.


Kanon SR!!   (5/5)

Mycket hög kvalitet på Ekots lördagsintervju. Kul att man kan få den som Podcast till iPoden. Framsynt av Sveriges Radio!