Aggregated reviews for EU-valet 2019

Här samlas Sveriges Radios valbevakning. Under 2019 har vi fokus på EU-valet. I podden hittar du aktuella utfrågningar och program, men också sändningar från tidigare val. Ansvarig utgivare: Klas Wolf-Watz

Inte professionell alls (1/5)

Tråkig attityd, och otrevlig ton. Inte alls kul att lyssna på. Inte professionellt alls.


Så dåliga intervjuare (1/5)

Helt värdelösa intervjuare. Bra politiker.


Sämsta intervjuare någonsin! (1/5)

Ska inte dom som intervjuar vara neutrala? Orkade inte ens lyssna klart.


Oproffsigt (1/5)

Otroligt vinklad och negativ utfrågning. Oproffsigt.


Sakligt och korrekt! (5/5)

Tycker det är en självklarhet att programledarna ifrågasätter partiledarna och pressar dem att fördjupa sin argumentation. Den som har svajig logik och fakta i sitt resonemang blir naturligtvis ytterligare ifrågasatt och den som presenterar ett logiskt sammanhängande resonemang baserat på vedertagen fakta blir mindre ifrågasatt. Vill man lyssna på mysprat med partiledarna kan man se Jenny & Steffos program på TV4, som fö är helt ok i sin genre.


Vänstervridet (1/5)

Tycker det märks allt för mycket var programledarnas åsikter står och det är väldigt oprofessionellt att inte kunna vara neutral i en så här podd som har med valet att göra


Intervjuarna saknar självinsikt (1/5)

Hade genom SR hoppats få en saklig bild över varje partis vilja och TÄNKTA arbetssätt vid en valvinst. Men istället fokuserar intervjuarna på att tvinga partiledarna att välja utifrån SPEKULATIONER ifall si eller så händer. Inte ett dugg intressant! Låt mig få veta vad varje parti vill och välja utifrån det. Endast på det sättet kan folk välja och Sverige få en bild av vad folket vill. Utifrån det får man SEN arbeta vidare.


Lite besviken (2/5)

Det var en intervju där de som intervjuar mer försöker sätta politikern på plats. Därmed fokuserades mycket tid på ganska oväsentliga punkter för mig som lyssnare. Jag lyssnade för att reda på mer vad partiet vill men väldigt få sakfrågor togs upp och lite tid gavs till intervjuobjektet att förklara fritt.


Bland det värsta jag hört (1/5)

Förväntade mig en professionell podd så blev därför tämligen förvånad när jag började lyssna. Jag har aldrig hört någon mer otrevlig intervjuare än dessa två personer. De avbryter ständigt intervjupersonerna, har en otrevlig, hånfull och negativ ton. De lyssnar inte på svaren de får av intervjupersonerna utan verkar snarare vara ute efter att ge plats åt sina egna åsikter. De klarar inte att hålla sina privata åsikter neutrala och därför blir avsnitten färgade och värdelösa. Jag är i chock över att dess två personer gått med på att publicera detta efter att ha lyssnat på sig själva. Däremot är jag imponerad över partiledarnas egna förmågor att lämna kompetenta svar på det extremt lilla utrymme som lämnas.


Tråkig och inte alls proffsig. (1/5)

Tycker det är intressant hur stämningen och samtalsklimatet skiftar hejvilt mellan avsnitten. Kristersson sågas vid fotknölarna medan man är ursäktande och mycket mjukare mot Åkesson. Denna podden hade alla förutsättningar att bli riktgt bra men intervjuarna skulle behöva vara betydligt mer neutrala och konsekventa.


Intervjuerna genomsyras av intervjuarnas åsikter (1/5)

Det är skillnad på samtalsklimatet beroende på vem som intervjuas, inte alls proffsigt. Åsikterna hos de som intervjuar lyser igenom. Alla skall ges samma förutsättningar till en rättvis intervju, inte bara goda förutsättningar till de rödgröna. Detta är inte vad public service ska syssla med, skäms!


Oprofessionella intervjuare (1/5)

Sjukt tråkiga intervjuare som idiotförklarar och inte vill lyfta partiledarna utan trycker ner dom. Stackars partiledare


Skulle det inte vara en intervju...? (1/5)

Som intervjuare uppskattar jag som lyssnare att man håller sig neutral i sina frågor. Inte attackerar eller försöker sätta dit den man intervjuar. Bra frågor för det mesta men hörs alldeles för tydligt hur era egna åsikter lyser igenom, vilket skapar ett dåligt samtalsklimat. Kan vara den sämsta intervjupodden jag hört.


Negativ energi (1/5)

Intressant hur stämningen i intervjuerna nu skiljer sig. Detta, som ska vara en pod med professionella intervjuare, ger negativ stämning medan program där unga kvinnor, nya i intervjurollen inom detta område, gör politiken till något roligt med hjälp av positivitet och förståelse istället för att använda tråkig attityd.