Aggregated reviews for Europapodden

Stephanie Zakrisson med gäster om dramatiken och politiken i Europa. Ansvarig utgivare: Klas Wolf-Watz

Intressant men lite långsamt   (4/5)

Alltid intressanta ämnen med kunniga gäster. Det enda minuset är att det ibland är lite ”P1-känsla”, alltså att det går rätt långsamt och att allt ska förklaras så noggrant. Skulle gärna ha ett högre tempo och lite mer avslappnad känsla.


Klarar inte att vara objektiv.   (2/5)

Jag upplever inte att podden klarar att följa public service mål att vara objektiv, vilket är jobbigt då det handlar om mina skattepengar och jag är en del av folket som public service ska tillgodose. Ändå har jag jättesvårt att hitta neutralt och objektiva program att ta del av. Annars tycker jag de som medverkar är kunniga kring vad de pratar om i sin helhet, även om deras åsikter lyser rakt igenom. Ni är ofta så tydligt anti vissa partier och länder i europa, men pro vissa andra. Det är unket då ni ska vara neutrala. Det är unket för att jag som medborgare tvingas betala för detta. På ett sätt är vi folket ägarna då vi är finansiärer, ändå har vi inte något att säga till om av innehållet, ändå finns det i princip ingen som granskar er neutralitet eller brist på neutralitet i hela Public Service kanaler.


Europapodden   (4/5)

Jag har tre poddar jag alltid lyssnar på; Usapodden, Det politiska spelet och Europapodden. Upptäcker att jag lyssnar på dem också i nämnd ordning och kan egentligen inte förstå varför jag ( delar det nog med många andra ) är så fixerad vid USA. Tycker att Europapodden är utmärkt, bra gäster, seriösa resonemang. Men hur det än är så måste jag fortfarande anstränga mig för att EU ska vara intressant o viktigt. Med hjälp av er podd kanske jag långsamt lär mig. Det finns så mkt i Europa som kan komma att påverka oss; Brexit, Tysklands väg efter Merkel mm.


Insiktsfullt och klokt   (5/5)

De senaste EUnyheterna som man bara hör korta referat av annars gå den insiktsfulla panelen igenom nyanserat och ingående.


Bra podd!   (5/5)

Bra podd på många sätt! Skulle vara roligt att höra mer svenska politiker och partier om EU då mycket bestäms där. Så för upp EU mer i den svenska politiska dagordningen.


Utmärkt program   (5/5)

Riktigt bra och professionellt program från Sveriges Radio för alla som är intresserade av vad som händer i vår union.


Ja jag gillar denna pod   (5/5)

Tycker om att få riktig fakta och samtidigt insupa information om vår samtidshistoria. Ni gör verkligen ett bra jobb. Tisdagar är vikt för Europapodden.


Fantastiskt   (5/5)

I egenskap av EU- och utrikespolitiskt intresserad person så finns det ingen bättre pod än Europapodden. Det enda negativa jag kan komma på är att jag inte jobbar med programmet. -Rickard


Uppdaterar om politiken i EU   (3/5)

Bra med en podd som kan förklara det svårförståeliga "EU". Inte lika roligt, fokuserat och rappt som USA-valspodden men djupare än vad som hinns med i vanliga radiosändningar. Professionellt.


Så himla bra!   (5/5)

I EU-podden får man höra alla möjliga vinklingar och bedömningar om rykten, lögner, sanningar m.m. Av Sveriges Radios kommentatorer. En dröm om man vill hålla sig uppdaterad. Dessutom på ett avslappnat sätt. Så bra initiativ!


Flyktingpodden   (2/5)

Tråkigt och märkligt att allt som sker i EU rör flyktingdebatten och att inget annat intressant händer. I podden dessutom helt opartiskt skildrat. Inte.


Toppen initativ!   (5/5)

Superbra initativ från P1! Bra podd, intressant och trevligt sätt att hålla sig uppdaterad. Lätt tillgänligt! Bara plus från mig.


Toppen.   (4/5)

Bra för oss som gillar att vara uppdaterade på vad som händer inom unionen men inte vill sitta framför tv'n varje kväll, informativa och kunniga sidekicks i form av Meltzer och Palme