Aggregated reviews for Förlossningspodden

En feministisk podcast som pratar föräldraskap, födande, känslor, ideal, föreställningar, smärta, underbara upplevelser och svåra känslor. Och så berättas det ofta om när en unge hittar sin väg ut i världen. Allt detta med mig Emma Philipsson som utöver poddmakande bland annat jobbar som doula.

Bästa podden   (5/5)

Den absolut bästa podden om graviditet, förlossning och tiden därefter. Alla avsnitt har något särskilt, alla är lika bra. Helt fantastisk! 😍


Tack för att du poddar!   (5/5)

Denna podden har hjälpt mig att bearbeta min egen första förlossning, jag har gråtit, känt medlidande, skrattat och känt mig hörd på något sätt! Avsnitten med Gamse och Fayme är helt underbara! Lyssna!


Avsnitten om Gamse   (5/5)

Alltså WOW! Älskar din podd Emma och har lyssnat på alla avsnitt, vissa kanske så mycket som uppemot 4-5 ggr, men dessa avsnitt om Gamse var verkligen något alldeles extra. Tack!


Livet!   (5/5)

Den här podden ger mig liv! Så himla viktigt och intressant att få höra personers berättelser och upplevelser kring förlossningar. Emma är också verkligen så himla bra som låter gästerna berätta men ändå inflikar med kloka tankar!


Proffsigt och intressant   (5/5)

Emma låter gästen berätta sin historia, lyssnar och stöttar i de fina och intressanta samtal som uppstår. Mycket viktigt ämne som får ta all plats det behöver. Älskar’t!


Onyanserat   (1/5)

Intressant ämne men tyvärr faller det på att programledaren ofta tar över och ställer ledande frågor som passar dennes agenda. SM i gnäll


Manlig sorg   (2/5)

Väldigt bra podd men provoceras av avsnittet kring den manliga barnmorskan. Förstår att det inte är meningen. Men jag kommer inte vilja visa mitt kön inför en manlig människa oavsett vad den tycker. Vad andra människor känner är upp till dem, men vinklingen på avsnittet var skevt. Som att det var synd om honom som blev nekad.


För oss som älskar förlossningsberättelser!   (5/5)

Lyssnat på den här podden innan jag blev gravid, under tiden jag var och efter jag själv gått igenom min förlossning - alltid har den gett mig något i alla dessa skeenden. Emma gör en fantastisk pod där vi alla kan lära oss av varandra, tala om det vi inte alltid talar om och förbereda dig inför mötet med vården och också dig själv!


Inte bara för fantastiska mammor   (5/5)

Veckans tydligaste, klaraste och starkaste höjdpunkt!!! Från någon utan egna förlossningserfarenheter, vidare livserfarenhet med 21 knappa år men med sån stor inspiration i alla dessa samtal!


Favoritpodden   (5/5)

Jag tycker den här podden har allt som en vill ha på det här temat. Det är berättelser som täcker hela spektrat från trauma till empowerment, och allt där emellan. Man behöver få tillgång till allt det, vara informerad och veta vad som kan gå fel men också allt som kan bli helt fantastiskt! Utöver det älskar jag att den alltid är feministisk, normkritisk, inkluderande och öppen. Dessutom har Emma världens skönaste radioröst!


Toppen!   (5/5)

Har lärt mig så mycket av alla fantastiska berättelser. Älskar podden!


Älskar Emma och podden så mkt!   (5/5)

Den här podden är lärorik, tröstande och samtidigt så feministiskt med praktisk kämparglöd. Emma är så mysig och lugn och helt underbar att lyssna på.


Verkliga berättelser om verkliga situationer   (5/5)

Saker man verkligen vill veta före det är dags med förlossning, amning och föräldraskapet. Bra prat och tydliga, riktiga samtal.


5/5   (5/5)

Emma har skapat en podd om graviditet som saknar motstycke. Alla dessa berättelser gav mig styrka under min egna förlossning och många frågor fick jag svar på via podden. Ett måste för den som går i väntans tider!


Love it.   (5/5)

Älskar verkligen när folk berättar om sina graviditeter o förlossningar.


Toppen podd   (5/5)

Älskar podden! Att alla saker får pratas om och för mig som har målet att bli barnmorska så är de så intressant att få höra om folks förlossningar!


Viktig, betydelsefull och inspirerande podcast   (5/5)

Viktig podcast som belyser hur olika förlossningar kan vara och hur viktigt det är att prata om det. Som terapi att lyssna till Emma! Grym podd! Tack!


Tack!   (5/5)

När vi kom till BB möttes vi av orden "Åh, det var ni som hade sån drömförlossning". In och ut på ett par timmar. Inga komplikationer att prata om. Såhär i efterhand vet jag att en förlossning är så mycket längre än de få timmarna man spenderar på förlossningskliniken. Tack Emma för att du hjälpt mig förstå det och hjälpt mig att bearbeta allt genom dina fantastiska avsnitt, även om det egentligen borde ingå i vårdpaketet.


Oj oj så bra   (5/5)

sÅ lärorikt och intressanta gäster , har tänkt om på så många sätt , o långt borta från konsumtions hets och en känsla av allr e okej man duger som man är befriande och ångest dämpande ❤️❤️❤️❤️❤️


Den klokaste av poddar   (5/5)

En fantastiskt klok podd som jag plöjde som gravid och förlossningsrädd. Emma pratar på ett fint och rakt sätt med sina gäster om ALLA aspekter av graviditet, födsel och tiden efter. Ingen känsla av hysch-hysch, vilket jag upplevde så skrämmande i många andra instanser. Mycket tack vare denna podd blev jag coolare inför min egen förlossning + eftertiden. Nu är min bebis fyra månader och jag lyssnar fortfarande på podden; både av intresse och som ett sätt att bearbeta min egen förlossningsupplevelse. Terapeutiskt!


Bästa!!   (5/5)

Första podden jag följt slaviskt och jublar när ett nytt avsnitt kommer ut! Så otroligt härligt att höra om allas olika upplevelser och det de gått igenom. TACK Emma för att du startade denna podd och för alla härliga underbara avsnitt! ❤️


Älskar den   (5/5)

Har lyssnat på denna podden, under efter och emellan 2 graviditer. Har lyssnat om alla avsnitt när jag väntade tvåan. ÄSLKAR den❣️


Fantastisk och stärkande!   (5/5)

Emma är en jättebra intervjuare, och det är underbart att höra allas förlossningsberättelser! Det har verkligen lugnat mig massor inför min förlossning om några veckor. Jag känner mig nu mycket tryggare i vad jag behöver och vad jag inte vill ha.


Så fantastisk bra❤️   (5/5)

Rekommenderar verkligen denna podd!


Fantastiskt bra podd!   (5/5)

Har lyssnat på nästan alla avsnitt trots att jag har barnafödandet bakom mig nu. Emma har ett så fint och inkännande sätt mot sina gäster, och jag uppskattar också att de flesta är "vanliga", okända kvinnor. Detta gör att fokuset blir på historien och inte eventuellt kändisskap. Fortsätt detta fina jobb❤️


Älskart!   (5/5)

Helt underbar podd! Tack!


❤️❤   (5/5)

Bästa podden att lyssna på, både före och efter förlossning!


Gordelkerstin   (2/5)

Oerhört bra, intimt, personligt, roligt, sorgligt och informativt💫


Bästa podden   (5/5)

Mycket bra och viktig podd om det vi aldrig får prata om annars


Äkta och normaliserande   (5/5)

Fin pod med fokus på barnafödande som en naturlig process.


👍   (5/5)

Så viktig och ödmjuk pod.


Spännande och känslosamt   (5/5)

Här får man höra om hur förlossningar verkligen är! Alla får höras och allt är ok.


Härlig och ärlig   (5/5)

Älskar hur allt tas upp, oavsett om det är positiva eller mer negativa upplevelser. Känns skönt att höra olika berättelser och veta att det kan ske oväntade saker. Får en att känna sig trygg för framtiden när man själv kommer vara i samma sits. Tack för en jätte bra podd!❤️


Fantastiskt och fint   (5/5)

Fantastiskt och fint för tårar och skratt myser ihop.


Jättebra podd!   (5/5)

Viktiga ämnen, ärligt och rakt på ett sätt som man förstår.


Otroligt uppfriskande!   (5/5)

Härlig podserie som inte daltar utan går rakt på sak. Alla får berätta sin historia - oretuscherat.


Viktig pod!   (5/5)

Otroligt viktigt att prata om förlossningar. Här görs det på ett lätt sätt men med stor finess.


Ärligt och äkta   (5/5)

Det är fantastiskt med en sådan ärlig och äkta podd.


Suverän!!   (5/5)

Längtar efter den varje vecka! Ingen berättelse är för stor eller för liten. Alla får ta plats och uppmanas att ta plats!!!


Sällsynt begåvat och angeläget   (5/5)

Emma, jag är dig evigt tacksam för ditt projekt där du låter varje kvinna, varje födsel ta det utrymme hon och upplevelsen förtjänar. Älskar din lyhördhet och hur varje gäst får tala för sig själv. Jag har fött tre fina barn och får lust att föda 1000 till, men i brist på fler ungar hoppas jag att du aldrig slutar publicera. Kärlek!


Underbart!!   (5/5)

Underbart och lugnande att lyssna på. Jag har lärt mig så mycket och lär mig nytt i varje avsnitt. Tack för att du gör detta!


Grym!   (5/5)

Fantastiskt mångsidig!


Bästa!!   (5/5)

Världens härligaste pod! Jag är inte ens gravid och har inga barn. Men gillar detta skarpt!


Älskar Förlossningspodden!   (5/5)

Har älskat varje avsnitt som följt mig under min egen graviditet. Har lyssnat på många andra gravid- och barnpoddar men den här är min solklara favorit. Vettig, påläst och aldrig ytlig. Rekommenderas starkt!


Underbar podd för alla!   (5/5)

Bästa podden för de som fött barn och alla andra. Lär ut att man som födande ska ta sin rättmätiga plats och inte be om ursäkt. Var som Obama!


Fantastisk!   (5/5)

Helt underbar podcast som alla som har/ska föda barn borde lyssna på. Har fungerat lite som terapi för mig efter min egen förlossning! Rekommenderas!!


Längtar efter varje avsnitt   (5/5)

Alltid spännande avsnitt. Jag blir aldrig besviken på innehållet. Dessutom älskar jag hur Emma ställer frågor och hur lugn hon är


Alldeles, alldeles underbar!   (5/5)

Älskar den här podden av hela mitt hjärta. Så underbart att få höra om alla dessa förlossningar. Längtar efter varje nytt avsnitt.


Precis vad jag var ute efter   (5/5)

Den här podden var precis vad jag var ute efter som gravid med andra barnet i v39. Täcker ett brett spektra och jag har fått många kloka insikter. Bra jobbat, tack!


Så bra!   (5/5)

Tack för bästa podden! Så fin, jag har skrattat o jag har gråtit och bearbetat min egen förlossning tack vare denna podd. Tack!


Viktig och fantastisk!   (5/5)

Älskar denna podd och hur den lyfter fram alla dessa fantastiska kvinnor med deras unika och intressanta förlossningar. Lyssna!


Super podd!   (5/5)

Längtar till varje nytt avsnitt! Av denna viktiga podd, där utrymme ges till en av de största ögonblicken i livet, som vi inte pratar om tillräckligt. Och viktigast allas historier är lika värda! ❤️


Superbra!   (5/5)

Superbra och känslosam podd!


Morran   (5/5)

En skithärlig podd! Rekommenderas!


alla får berätta sin historia!   (5/5)

Härligt feminisk podd där man får höra olika berättelser om hur det ÄR på riktigt. Mycket givande för mig som inte upplevt det .


Bäst!   (5/5)

👍👍👍👍👍


Angelica   (5/5)

Underbar och fantastisk podcast med mycket hjärta, värme och lagom dos humor ❤️👏🏻


Äkta   (5/5)

Underbart och äkta!


Toppen   (5/5)

Underbar pod!


Fantastisk podd om viktiga ämnen!   (5/5)

Emma har verkligen lyckats fånga upp viktiga ämnen kring födsel och föräldraskap. Sånt som alla vill prata om men aldrig riktigt får. Rekommenderas varmt!