Aggregated reviews for Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste politiska samtal. En gång i veckan – varje fredag – intervjuar Kvartals programledare Jörgen Huitfeldt en person av stor betydelse i den svenska offentligheten. Fredagsintervjun utgår alltid från sak, inte person

Vem betalar för Kvartal?   (1/5)

Kvartal kallar sig oberoende men vägrar fortfarande berätta vem eller vilka som ligger bakom den stiftelse som finansierar Kvartal. Så länge Kvartal vägrar vem som betalar är inte detta att betrakta som journalistik - utan propaganda.


Hej då Public Service   (5/5)

Om jag kunde omfördela skattetölden som staten idag betalar trötta vänsteraktivister för att lära upp folket skulle allt gå till Kvartal. Intressanta gäster, ämnen och diskussioner. Bättre än allt på SR/SVT.


Grymt bra!   (5/5)

Mycket bra intervju med Nyamko!


Ut   (5/5)

Så himla intressanta intervjuer 👍


Fler kvinnor, tack   (1/5)

Trist att du inte intervjuar så många kvinnor, har tappat intresset pga mansdominansen, tyvär.


Bra jobbat!   (5/5)

Gärna en intervju med Fredrik Reinfeldt


Intervju   (5/5)

Gärna en fre intervju med Jens Ganman


Fredagsintervjun   (5/5)

Jörgen Huitfeld är förmodligen Sveriges just nu viktigaste journalist. Hans intervjuer framförs alltid mycket skarpsinnigt och på en intellektuellt mycket hög nivå.


Sakligt och nyansrikt   (5/5)

Bra blandning av gäster, ständigt aktuella, relevanta frågor och tematik. Kan sakna lite fler forskare som bidrar till diskursen men över lag bland de bästa poddarna där Jörgen Huitfeldt gör ett ovärderligt bra jobb.


Opartiskt, sakligt, djuplodande   (5/5)

Jörgen Huitfeldt står för en journalistik som tyvärr är allt mer ovanlig. Initierad, lyssnande och med gästen i fokus. Hatten av.


Sara Skyttedal   (5/5)

Jättebra intervju med Sara Skyttedal. Hon växte verkligen i mina ögon. Och även programledarna sköter sig bra. Känns som mer trovärdigt än PS.


Lysande   (2/5)

Kvartal fyller det tomrum som växer i och med att SR missförstått sitt uppdrag. Mycket bra!


Riktigt bra   (5/5)

Som public service borde vara, vettiga samhällsdiskussioner med en blandning av intressanta gäster.


Viktiga genomlysningar   (5/5)

Jörgen Huitfeldt är alltid väldigt påläst, ställer dom viktiga frågorna och ger den intervjuade möjlighet att motivera sina svar. Toppenpod! Håkan


Bästa politiska samtalet just nu   (5/5)

Det är oerhört trevligt att gästerna alltid tillåts utveckla sina resonemang och berätta vad de tycker, och varför, utan att ständigt bli avbrutna. Jörgen Huitfeldt är fantastiskt bra som programledare.


Skogis   (5/5)

Grym podd!!


En frisk fläkt   (5/5)

Från besvikelse i början till 5 av 5. Äntligen någon som vågar problematisera den makt media besitter utan att blanda in någon ideologi eller extremism. Intervjun med Hedenmo var oerhört intressant. Tack!


Hög kvalitet   (5/5)

Lugna, intressanta och kunskapsfrämjande diskussioner med för det mesta människor som har något att säga. Fokus är till ca 80% på invandring och sånt som ansluter till det. Jättespännande intervjuserie där man lär sig något nytt varje gång. Jag brukar lyssna på fredagsintervjun hem från jobbet på fredagskvällarna. Jag läste Jörgens idéförklaring till varför han gör detta, att det är för att andra medier (jag ser inte avpixlat eller dyl som väldigt kunskapsfrämjande media, även om de visst har haft en funktion) inte i den utsträckning de borde dryfta dessa ämnen. En så självklar och rak tankegång att det får en att tänka: varför har ingen journalist gjort detta innan?


Det här är kvalité!   (5/5)

Både SR, UR och SVT kan här lära sig vad opartiskhet är. Tänk om publikservic var så här rakt igenom.


Grym   (5/5)

Kunniga journalister som ställer frågor så man får lite mer. Så långt från onliners och annan politisk pornografi


Suveränt bra intervju...   (5/5)

Nu blir det att lyssna 📻och snart se🖥 på @kvartal vardag..👍👍


Börjar bra   (5/5)

Hoppas Kvartal kan bli det alternativ till PS som man har sagt att man vill bli.


Mer public service än originalet   (5/5)

Riktigt bra och proffsigt


Välgjort!   (5/5)

En svensk podcast där utrymme ges för längre resonemang. Utförd av välrenommerade Jörgen Huitfeldt. Göran Persson är första man till rakning och podcasten är väl värd att lyssna på även om man inte delar alla åsikter som framförs.