Aggregated reviews for Gravidpodden

Hur mycket ska man gå upp i vikt under graviditeten? Är det okay att ha sex när man är gravid? Ingen fråga är för stor eller för liten för journalist Anna-Karin Andersson och barnmorska Åsa Holstein.

Annat än heterosexuellt sex   (3/5)

Hej! Väldigt bra att ni pratar om sex under graviditet, dock fick man väldigt lite svar om annat än heterosexuellt sex/samlag. Till exempel säger ni att ”penetrerande sex med en penis är helt okej, den är ju mjukare än en dildo”. Det gör att man blir nervös över att använda en dildo, vilket kan vara en väldigt viktig del av ett sexliv, både mellan män och kvinnor men kanske ännu mer mellan två kvinnor. Dildo betyder ju inte nödvändigtvis en hård dildo, kan inte tänka mig att penetrerande sex med en vanlig mjuk silikon-dildo skiljer sig särskilt mycket från samlag med en penis. Ni säger även att ”inom en välfungerande parrelation” finns inget att oroa sig över vad gäller sex, men en parrelation kan ju vara väldigt välfungerande även om man använder sig en del av sadomasochistiskt sex. Är det farligt att t.ex använda sig av piskor, klädnypor osv? Är det själva smärtan som är farlig för fostret eller är det att den gravida mår dåligt, för det gör ju inte en person som vill bli piskad. Ni kanske tycker att det låter som väldigt specifika fall, men jag arbetar själv som barnmorska och träffar många gravida som passar in på ovanstående. Svara gärna och uppdatera gärna podden med ett nytt sexavsnitt!


Osoft..   (1/5)

Rätt osoft inställning till att säga nej till sex. Självklart ska man säga nej till sex om man inte vill. Herregud va hände med samtycke och ömsesidighet!? Tänk på vad ni förmedlar för 'tips'


Fantastiskt bra pod!   (5/5)

Jag tycker att er pod är fenomenalt bra och har gett mig och min partner massor med stöd. Skulle ni inte kunna lägga upp de andra avsnitten från Preglife appen här också så man kan lyssna på dem offline i mobilen?


Älskar   (5/5)

Mycket mysig och rolig podd


Kanon   (5/5)

Fantastiskt bra och informativt! Längtar efter nästa avsnitt!