Aggregated reviews for Hemsökt

Andar, vålnader & skräckinjagande händelser. Sebastian Krantz berättar historierna som håller dig vaken om nätterna. Nytt avsnitt varje onsdag.

Dåligt   (1/5)

Fruktansvärt dåligt, att man lovar en sak, men sen skiter i det, att mkt kan hända på vägen är förståligt, men att inte ens skriva och informera är så j_vla dåligt. Gör en bra podd istället för att misslyckas med flera.


Ofrivilligt komisk   (3/5)

Lustigt när berättarrösten (Sebastian Krantz) utan att blinka läser upp alla textförfattarens felskrivningar, såsom ”de hörde fotspår uppe på vinden” eller ”han dog av svält och TRÖST” etc.


Fantastisk podd   (5/5)

Det här är en så himla bra podd - levererar inom så många kategorier och konsistent bra!


Snyggt.   (5/5)

Ett av toppskiktet bland de paranormala poddarna, snyggt producerat och innehållet är i toppklass.


Kom tillbaka   (5/5)

Riktigt bra podd! Har lyssnat om alla avsnitt snart 3 gånger, börjar bli dags för ett nytt. Vad händer?🤷🏼‍♂️


Saknad   (5/5)

Kikar in här ganska ofta. Vart tog du vägen? Saknar också att somna in till ett avsnitt!


Jobbigt läge..   (4/5)

Vart är du när man behöver dig en kväll som denna? Detta är ju en av mina favorit poder!😩 Snälla, spelar ingen roll vad avsnittet handlar om ifall jag ska vara ärlig. Bara man kan få ett nytt mysigt avsnitt man kan lyssna på innan man somnar😴 Ps. Vet inte om jag ska va ledsen eller besviken just nu pga bristen på nya avsnitt..:((


Hej Sebastian   (5/5)

Bra historier och bra berättat. Likaså svenska mord. Det finns inget att klaga på. Hoppas verkligen att du fortsätter att berätta. Självklart fem stjärnor❤️när kommer du tillbaka. Saknar dina berättelser


Bra podd   (4/5)

Bra pod men vart tog du vägen? Väntar ju på avsnitt 3 om campare


Lagom....   (4/5)

Lagom hemskt, lagom otäckt, lagom spännande, lagom kusligt, lagom roligt. Ja så lagom så det är en perfekt kuslig podd. Tack för en jättebra podd.


Vart är avsnitten?   (2/5)

Inte uppdaterats sedan i maj.. bytte namn från paranormalia till hemsökt - gjorde 4 avsnitt och sen dog det ut, utan någon förklaring? Skumt. Gillade denna starkt.


Riktig bra   (4/5)

Väldig bra podd bara sällan kommer det avsnitt


Love it!!*****   (5/5)

Bara bäst! Tack


Podden   (4/5)

Väldigt intressant och bra podd men de kommer ut avsnitt alldeles för sällan


Rekommenderar   (4/5)

Jättebra podd! Men lite för höga bakgrundsljud


Så spännande!   (5/5)

Den var spännande! :)


👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻   (5/5)

Hur bra som helst 👻


Berättar rösten   (1/5)

Lägg ner eller gör om och gör rätt snälla. Fel satsmelodi hela tiden


Dålig briefing   (2/5)

Nya avsnitt varje onsdag. Enligt denna podcasten har det inte varit onsdag sedan i slutet av mars


Lite för monotont och konstigt betonat   (2/5)

Berättarrösten är en konstig blandning mellan att vara monoton och att lägga betoningen på helt fel ord? Många historier skrivs på samma sätt och det hela saknar ibland flow.. Det senaste avsnittet, nr 10, gjorde mig extremt förvirrad i början och jag hängde inte alls med.. om man kunde ha fler berättarröster skulle det kanske piffa upp podden lite då historierna i grunden kan vara spännande.


Bästa podden   (5/5)

Bra berättarröst, bra stories! Gärna fler historier om hemsökta ställen!


Håller sig inte till fakta   (2/5)

Beskriver påhittade historier som sanna, kollar alltså inte upp fakta innan dom släpper avsnitt


Sabbar allt   (2/5)

Idiotisk reklam som sabbat stämningen


Deep fake?   (1/5)

Berättarrösten låter lite som Siri i iphone? Han låter som en robot, blir faktiskt lite rädd..


Tack   (5/5)

Fattar inte vad ni som säger att han har ”dålig berättarröst” menar, jag tycker han är jättebra. Tack för en fantastiskt podd! 👏🏻


Utveckling   (5/5)

Helt sjukt hur mycket ni har utvecklats genom åren! Jag kan på riktigt inte somna utan att sätta på en av era avsnitt. Har lyssnat om ungefär alla avsnitt minst 2 gånger


Hemsökt   (5/5)

Älskar denna podd Lyssnar på alla avsnitt..


Ser lovande ut   (5/5)

Gillar första avsnittet av hemsökt! 👻


Språket   (3/5)

Podden har potential och är emellanåt mycket bra men det brister en del i språket. Det är en hel del fel med grammatiken. Det blir lätt att man hakar upp sig på felsägningar än att man hänger med i berättelsen som kanske egentligen är bra. Men som sagt! Podden har potential, det är okej att göra misstag och jag ser fram emot att vara med och höra hur Sebastian utvecklas!:)


Älskar Allt!   (5/5)

Bra uppläsare som har en bra röst att lyssna till, spännande och varierande historier och bra musik till. Man blir medtagen i historierna! Gillar det skarpt och har inte alls förståelse för den negativa kritiken som funnits mot podden tidigare. Detta är en utav mina favoritpoddar och jag lyssnar på en hel del. Glädje är när nya avsnitt kommer!!!


Läskigt!   (5/5)

Tycker att detta är en jättebra pod! Läskigt och spännande med mycket inlevelse!


Började bra, men ....   (3/5)

I början gillade jag denna podd. Men när det sedan blev en enda skribent till varje avsnitt, tappade den sin glans. Schmidt är en jättebra författare, men det blir lite tråkigt med samma författare. Hennes författarröst är så tydlig och det gör att man lär sig hennes upplägg, vilket gör att berättelserna blir väldigt förutsägbara och något tråkiga.


Bra skräck, men olämpligt placerad reklam...   (3/5)

Jag gillar berättelserna i denna pod väldigt mycket och måste säga att en del gjort mig riktigt rädd. Dock förstör reklamen väldigt mycket (stämningen byggs upp bra, man är spänd och skrämd, och sen kommer en munter reklam om något kasino och plötsligt är allt som byggts upp väck). Snälla sätt hela reklamen i början eller slutet. Det är så oerhört störande annars... jag vet att ni ska påbörja en ny podd men snälla ta detta råd till denna.


Till Sebastian!!!   (4/5)

Hej! Jag har lyssnat på dom flesta historier och själv har jag varit med om en del väldans läskiga saker. Jag tycker du berättar jätte bra! Det ska du vara stolt för.,,,😀😀 Mvh ...... Kent D.....,,


Väldigt bra   (5/5)

Tycker denna podden är väldigt bra, somnar snabbt till denna och det är en väldigt bra berättarröst! Fortsätt så!😊


För korta avsnitt   (1/5)

Vad ska man göra med 15-18 min korta avsnitt? Man hinner ju knappt resa sig från soffan innan dom är över. Blev jätteförvånad när jag inte ens fattade att det var så kort. Otroligt dåligt! Känns väldigt icke värt att ens försöka ha en podd om dom är så korta. Riktigt tråkigt.


Snälla sänk ljudeffekterna   (3/5)

Jag älskar att lyssna på den här podden men han pratar rätt tyst så man måste höja volymen. Så när reklamen kommer blir det svin högt!!! Blir ju nästan döv! Sen har han höga ljudeffekter så man får ont i öronen. Snälla kan du säga ”Nu blir det reklam” så man hinner sänka ljudet. Snälla varna oss innan det blir reklam! Snälla du som gör podden läs det här


Uselt språkbruk   (1/5)

Manusförfattaren behöver en grammatikkurs och berättaren behöver en kurs i engelskt uttal. Stundtals pinsamt att lyssna på.


Grym   (4/5)

Denna är grymt spännande, gillar du creepypodden så är denna ett måste


Beroendeframkallande bra!   (5/5)

Jag och min flickvän tycker att ni är en underbar förstklassig podd. Varje kväll åker ni på.. Hoppas ni kommer med flera avsnitt snart :) A,L


Riktigt bra   (5/5)

Välproducerat, riktigt bra röst och storvariation i historierna. Blir alltid glad när ett nytt avsnitt kommer 😊


Nja..   (2/5)

Det överhypade introt med grov mansröst får mig alltid att skratta pga låter som en Bolibompa-röst, det förstör väldigt mycket. Vissa historier är mediokra som bäst, men ganska dåligt redigerade när samma stycke spelas upp flera gånger i alltför många avsnitt. :/


Bra berättelser   (1/5)

Berättelserna är mestadels bra men avsnitten kommer mycket oregelbundet och intresset för lyssnarnas synpunkter är noll.


Usch!   (1/5)

Lite väl magstarka program!


Bra podd.   (5/5)

Jag strecklyssnade på dom första 120 avsnitten. Jag ångrar det. Jag hade fått ut mer av att blanda ut dom med Palmemordet och Alex och Sigge. När jag hörde alla i streck så märktes det mer av att det var ojämnt ibland. Och en hel del repetition av teman mm. Tillslut blev jag helt trött på andlig mystik och skräck. Men nu kommer något avsnitt i veckan och då är det en superskön kontrast till alla blåa halvlånga täckjackor och lustiga vardagsbetraktelser.


En helt fantastiskt bra podd!   (5/5)

Alltid spännande och välgjorda avsnitt! Fortsätt så! 😍😍😍


Älskar❤️😍   (5/5)

Älskar värkligen din podcast😻💗 Älskar värkligen din röst!! Den är lite typ hes och lugn 🙂❤️


Sebastian har du blivit En robot?? Låter precis som Siri 😨   (3/5)

Du har en fantastisk röst egentligen men när det blir så här monotont blir man yr


Lite besviken   (2/5)

Trodde Paranormalia skulle bli bättre efter nyår, tyvärr så har jag inte märks någon skillnad mer än att det är mer ”spökljud” mellan historierna. Orkade inte ens lyssna klart på denna veckans avsnitt. Kom igen! Ni kan bättre!


Inget att ha   (1/5)

Lyssnas aldrig avsnitten igenom innan de publiceras? Så många störande fel, känns otroligt oproffsigt och av låg kvalité.


Når inte hela vägen   (3/5)

Dessvärre inte alltid så bra utfört, pratar ofta "rakt på i följd" efter berättelse och intro till nästa story så det ibland är svårt att särskilja. Många berättelser har redan varit med i Creepy-podden men det är väl oundvikligt. Det tar sig dock, det är bättre nu än när de började även om språkbruket och klippningen stundtals är under all kritik. MEN den nyaste tappningen.. all onödig musik mellan berättelserna? Nä..


Dåligt klippt   (1/5)

Hoppar över stora delar av historien och många gånger för man höra samma meningar upprepas två gånger.


Kan ej rekommendera!   (1/5)

Trodde det var ett skolprojekt med tanke på kvaliten på ljudet och historierna!


Njaaa   (1/5)

Inte jättebra... trodde först att det var en spökhistorie podd för barn. Inte jättebra gjort! Lite mer tid på att skissa på avsnitten så kanske det tillslut blir bra och ruskigt läskiga avsnitt!


Nja   (1/5)

Bra berättarröst men de flesta ärenden är varken spännande eller läskiga.


Ok   (3/5)

Älskar rösten. Historierna är sådär, språket sådär. Pauserna är för långa å musiken för mycket. Men det är en ok podd


Bra podd   (5/5)

Bra berätta röst och bra historier


Skrämmande!!   (1/5)

...skrämmande dåligt berättande och överhuvudtaget dåligt uttal, förstår inte hur folk klarar av att lyssna hela avsnitt. Skulle kunna vara något slags dataprogram som läser upp berättelserna kanske..!?


Bra men inte språket   (3/5)

Tycker podden är bra i grunden och vissa vanligt riktigt spännande men som flera skriver så är svenskan katastrofal ibland... likadant så blir uppläsningen lite tokig med konstiga betoningar och övergångar så berätttelsen blir svår att begripa. Synd eftersom berättarrösten egentligen är jätte bra!


Förvirrande   (2/5)

Osammanhängande när ni berättar


Nääää   (1/5)

Dåligt flyt i berättandet, för mycket teater och monotont samtidigt. Försöker lyssna men tillslut har det gått 30 minuter utan att jag hört ett ord


Tummen upp från mig!   (5/5)

Jag tycker alla har lite för mycket tråkiga åsikter. Jag uppskattar den här podden jätte mycket och längtar till nästa avsnitt :)


Skräp   (1/5)

Lyssna inte om ni värderar kvalitet.


Bäst   (5/5)

Denna podcast är bara bäst haha


Nej   (2/5)

Tjatigt att podden presenteras i början av varje avsnitt "NU börjar avsnittet!" Liksom ja... jag väntar? HELA lyssnarkommentarer läses upp "tack för en grym podd!!" Hybris? Samt mycket språkliga fel och felläsningar som inte klipps bort.


Nope   (1/5)

Det som imponerar mig är hur Sebastian Krantz så otroligt ihärdigt fortsätter att göra sina podcasts fastän en stor majoritet av alla recensioner säger att de är skräp. Jag är ledsen, men alla röster passar inte för att göra podcasts, och Sebastians är tyvärr en av dem då han är extremt monoton och använder sig av riktigt skum intonation.


Toppen   (5/5)

Alltså keep up the good work! Tycker ni har så fångande historier och älskar podden👏🏻


Bästa   (5/5)

Tycker denna podden är sjukt bra! Bra berättelser och bra berättarröst!!


ÄLSKAR!!   (5/5)

Sluta aldrig😍


"Spökhistorier" för barn   (1/5)

Kanske försöker de rida på framgångsvågen som creepy podden och nosleep har, men detta är inte bra någonstans. Klarar inte av att berättaren hela tiden visar stora brister i det svenska språket, man kan inte säga "bärde". Historierna är barnsliga och inte läskiga. Finns tusen bättre alternativ för den som vill!


Tyvärr ingen höjdare.   (1/5)

Bra berättarröst, men tyvärr inget behagligt flow i uppläsningen. Låter ganska tillgjort. Meningen "kalla kårar längs ryggraden" nämns nästan i varje avsnitt. Berättelserna är inte heller speciellt spännande. Det som sänker betyget allra mest är reklamen!!


Pinsamt dåligt........   (1/5)

Språket,klippningen,berättelserna är pinsamt dåliga. Lyssna igenom eran egna podd innan ni släpper den? Misstagen hörs väldigt tydligt. Spökhistorier för 8åringar


Skön pod   (4/5)

Många bra historier och ger en lagom obehag känsla 👍🏻


Dålig dikt   (2/5)

Standard pod med läskiga berättelser, men jag står inte ut med att höra på den vedervärdiga dikten med knäppa formuleringar, dålig grammatik och nödrim.


Härlig röst   (5/5)

Härlig röst och lagom läskiga historier


Blek kopia av creepypodden   (1/5)

Dåligt språk, dåligt översatt.


??   (1/5)

Ingen höjdare direkt... "Berättelser" från Flashback känns föga imponerande.


Orättvist kritiserad...   (5/5)

Till skillnad från många andra tycker jag berättarrösten i den här podden är grym! Tycker faktiskt kritiken i många recensioner är direkt obefogad & felaktig. Innehållet är också betydligt bättre än jag tycker mångas recentiorer ger sken av! Lyssna och döm själva!


🙂   (4/5)

Bra berättar röst och spännande historier. Skulle önska att det va ett lite tydligare mellanrum mellan historierna. Sen hakar det sig i bland och det låter som att det spolas fram eller tillbaka i bland


Skrämmande.   (3/5)

Började bra men har ballat ur nu med sagor skrivna av barn. Inget för vuxna tyvärr.


Inget flyt och inte spännande   (1/5)

Gav det två avsnitt men gav sedan upp. Språkbrister som stör, det flyter inte på bra och det känns ganska B att ta historier från Flashback. Ett avsnitt handlade mestadels om att någon berättade en dröm, kändes inte så läskigt.


Bugg   (3/5)

Jag gillar verkligen denna pod men det jag tyvärr är missnöjd med är att det många gånger "buggar" verkats vara inspelningen som sådan då jag provat att spola tillbaka. Mest synd var det på senaste avsnittet "grannen" då hela poängen i berättelse nummer 2 helt uteblev på grund av detta. :( kolla över tekniken tack.


I väntan på Creepypodden   (1/5)

Ok försök. Tyvärr är berättelserna så illa översatta att de stundvis nästan blir som en parodi på sin egen genre. En del bra historier, men man sitter mest och stör sig.


Bra stories, sämre produktion   (3/5)

Det är väldigt påtagligt att produktionen brister; det känns som att någon borde klippa bort felsägningar och gå igenom manus för att undvika upprepningar och språkliga (översättnings)fel. Med det sagt är berättelserna ofta mycket obehagliga, och definitivt värda en lyssning!


Urusel   (1/5)

Älskar podcaster men denna podcast är riktigt B och dålig. Lyssna på creepy podden istället!!!


Uselt återberättande   (2/5)

Bra premiss och bra historier, men helt uselt berättat. Barnsliga detaljer används i överflöd och det förstör det hela.


Inget du inte hört förr   (3/5)

De första avsnitten höll bra kvalité och var riktigt läskiga. Men ju mer tiden gick, så blev det mera gammal skrock, spökhistorier/legender som alla läst i böcker för barn och "skrivna" historier som bara är översättningar från t.ex. /r/nosleep. Skulle behöva ta in någon som kan läsa med lite mer känsla istället för att läsa en text rakt av som Sebastian ofta gör. Sen så skulle podden behöva mycket mer tid än vad produktionen verkar lägga ner på den när det kommer till t.ex. redigering.


Nja   (1/5)

Inte den bästa podden. Creapypodden är mycket bättre. Känns som ni försöker för mycket. Blir inte läskigt mer tvärt om


Sådär   (2/5)

Är historierna översatta rätt upp och ner med hjälp av google translate? Känns lite "högstadienovell" över det hela. Många upprepningar av ordval osv. Men jag är kanske inte i rätt målgrupp, hade nog gillat den när jag va barn/ yngre tonåren.


Huvudvärksframkallande dåligt språk   (1/5)

Jag kan bara instämma med tidigare recensioner - språket är av riktigt dålig kvalitet så hela podden känns väldigt pajigt och svårt att ta på allvar.


Försöker för mycket   (2/5)

Halvkassa historier med tillgjord röst. Funkar i väntan på creepypodden.


Rätt bra.   (3/5)

Ofta spännande historier. Men språket brister tyvärr för ofta.


Bra historier, kass vinjett.   (3/5)

Bra historier! Väl genomfört! Men den där vinjetten, när ni presenterar paranolmalia med en hårdrocksröst. Så värdelöst och irriterande, jag tar bort hörlurarna under den och väntar tills historien börjar. Dessutom varför är den där? Jag lyssnar ju redan på podcasten. Hitta nån snyggare inledning så får ni högre betyg.


Älskar podcaster som denna!   (5/5)

Så bra 😍


Konstlat och utan finess   (1/5)

För mycket ljudeffekter och känns som skräckhistorier för barn på sättet de berättas på.. Gillar förövrigt att creepypodden berättar var historierna kommer ifrån (internet forums, kända historier, inskickade mail osv..) vilket jag saknar i den här podden.


Bra idé men uselt språk   (1/5)

Jag älskar läskiga poddar och såg fram emot att börja lyssna på denna. Jag lyssnade på ett halvt avsnitt, sedan stängde jag av. Jag undrar: Har inte producenterna gått färdigt grundskolan? Jag hörde ord som "skärde" och "bärde" och kunde inte lyssna längre. En svenskakurs vore på sin plats för Paranormalias medarbetare.


Språkbruk   (1/5)

Språket innehåller så mycket brister och fel att det tyvärr bara blir en stjärna.


Favoriten   (5/5)

Det är den absolut bästa podden jag någonsin lyssnat på. Har blivit van med Sebastians röst så kan inte lyssna på någon annan podd. Jag rekommenderar verkligen att lyssna om du vill ha en riktig rysare!


Ok   (2/5)

Helt okej att lyssna på i väntan på creepypodden och the no sleep


Tillgjort   (1/5)

Det hade kunnat vara bra om du inte gjorde till rösten när du berättar. Så kan man väl göra om man berättar sagor för barn men dina berättelser blir inte mer skrämmande bara för att du försöker låta kuslig. Dessutom tål jag inte folk som viskar så stängde av efter halva avsnittet där du viskar hela tiden. Flickvännen tyckte inte heller om det.


Skrock podd   (1/5)

Du som söker skräck fortsätt vidare. Detta är ju pinsamt. Något bra avsnitt men merparten är olyssningsbart dravel...


Bra och intressant..   (5/5)

Äntligen en podd som handlar om det som jag tycker är så intressant. Intressant och spännande👍👍👍👍👍👻👻


Bökigt men bra   (1/5)

Minska musiken. Tappar ibland fokus med för mycket musik i bakgrunden. Känns bökigt


WOW!   (5/5)

WOW!


Saknar flyt   (1/5)

Bra berättarröst men historierna saknar flyt. Blir inte särskilt spännande tyvärr.


Waooow   (5/5)

Det här fick ju tankarna att gå i 180 :) RIKTIGT BRA GJORT OCH BERÄTTAT. Ska jag vara lite kritisk så var de en dubbel sänging på Lillebror, vet detta eftersom jag nu säkert lyssnat på den 10 gånger.