Aggregated reviews for Historia.nu med Urban Lindstedt

Historia Nu är en historiepodd som varje vecka intervjuar historiker, journalister, författare och museifolk om spännande historiska händelser och historiska personer från forntiden fram till modern tid. Vi väljer ämnen brett efter det som intresserar oss just nu. Tipsa oss gärna! Bakom Historia Nu står journalisten och poddaren Urban Lindstedt samt journalisten och förläggaren Erik Osvalds som var med och grundade bokförlaget Historiska Media samt tidningarna Populär Historia och Allt om historia. Det vi har gemensamt är att vi älskar och fascineras av historien och gillar att lika mycket att lyssna på historia som att läsa historia. Vi blir lika fascinerade av Gustav den III:s ambitioner att upprätta det kungliga enväldet som vikingarnas sjöfärder till Amerika eller evakueringen vid Dunkirk. Vår ambition är att göra historien levande för alla och att alltid förmedla den senaste historieforskningen när vi berättar om en händelse eller skeende. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Mycket bra pod (5/5)

Mycket bra pod för alla som gillar historia, intressanta ämnen och intressanta personer som intervjuas, lyssna på


Underbar podd men lite elak mot Karl XII (5/5)

Perfekt att lyssna på när man springer. Härliga berättelser. Men lite taskigt mot Karl XII idé om nytt talsystem med 64 som bas. Ganska intressant ide med tanke på att datorer jobbar binärt 64-bitar och även DNA kodar till protein med 64 bitar. 1,2,4,8,16,32,64. Tiotal är ju svårt att dela som Karl sa. Någon historiker som vet varför vi använder 10? Är det för att vi har tio fingrar?


Avsnitt 44 (4/5)

Avsnitt 44 är helt klart bäst hittills. Mer av denna sortens samtal. Minde av Dick Harrison.


Historia.nu (5/5)

Riktigt bra podcast om historia från både forntid & nutid 😇 Rekommenderas starkt +++++


Historia.då (3/5)

Oftast bra och intressant pod även om progledaren filosoferar lite väl yvigt och okunnigt emellanåt. Men. Tyvärr är ju signaturjingeln totalt vedervärdig. Det anakronistiska ”tjattret” som lagts på gör mig rejält grinig varje gång jag lyssnar. Podden går därför bort då jag tränar och inte har möjlighet att snabbspola fram eländet. Gör om, gör rätt! Sign. Surgubbe


Väldigt intressant podd (5/5)

Mycket intressant och allmänbildande innehåll. Bra berättare.


Timjaz (5/5)

Intressant och underhållande podcast.


Tillräckligt bra. (4/5)

Hade gärna haft längre avsnitt för djupare konversationer. Historia är ett ämne som kräver högre detaljrikedom än många andra ämnen. Överlag är det mer underhållande än lärorikt, den balansen kan bli mycket bättre. Tack för avsnitten i vilket fall. /A


Bra! (4/5)

Intressanta ämnen med intressanta personer. I en del avsnitt har intervjuaren ovanan att avbryta mitt i svaren, vilket stör. Trots det en ny favorit-podd!


5/5 (5/5)

Mycket bra!


Nja (2/5)

Lite för enkla frågor för min del. Och intervjuaren lägger sig i svaren för mycket i vissa avsnitt.