Aggregated reviews for Historiepodden

Välkommen till Historiepodden - det magiska gränsland där folkbildning & underhållning möts & bildar en härlig symbios. Varje söndag bjuder gymnasielärarna Daniel Hermansson & Robin Olovsson på rykande inaktuella händelser. Enjoy!

Medel (3/5)

Trist att ta sig igenom ert inledande ”kallprat” som jag sällan tycker tillför något. I övrigt, en ok historielektion...


Bra pod, men... (3/5)

Roligt och lärorikt att lyssna på er pod, men... som många har påpekat är det på tok för mycket reklam. En annan sak jag tänker på är att ni ibland antar att många känner till grunderna i vissa ämnen, och så behöver det verkligen inte vara. Förklara gärna grunderna även om ni tror att folk känner till dem.


Heja (5/5)

Intressant innehåll och sjukt flummigt när du lyssnar i halvfart. 5/5!!


0960 (5/5)

Djupgående podcast med intressanta ämnen. Kul att ena killen är från Arvidsjaur också!


Varierande känslor (3/5)

Mycket bra podd med intressanta ämnen och även spännande frontfigurer. Dock har all reklam börjat bli alldeles för matig och i vägen. Känns som ni inte gör podden för att ni vill längre när ni pressar in reklam, utan snarare något ni gör för att ni vill tjäna pengar. Besviken.


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)

Underbar podd med intressanta ämnen och roliga snubbar. Om jag får påpeka något så vore det kul med lite mer ekonomisk historia :).


Smäckert men bred (5/5)

En rykande Ofärsk podcast! Historieberättande med patos.


Bästa podden (5/5)

Älskar


Reklamfrenesi. (3/5)

En fantastisk pod där man kan sitta i sin fåtölj och bara lyssna in. MEN, senaste veckorna har reklamen spårat totalt. Har inget emot reklam i början/slutet av ett avsnitt. Men när man börjar pressa in skiten mitt i avsnittet, då osar det krösus. Tiden då man satt som i trans över 1h är ett minne blott. Sorglig utveckling tyvärr.


Vad är grejen med reklamen? (2/5)

Ni har lagt in alldeles för mycket reklam. I början, i mitten, slutet - dessutom låtsas ni fortsätta podden men nä, det är mer reklam. Lågt, girigt och oärligt.


Livsberikande (5/5)

Folkbildning när den är som allra bäst! Personligt, påläst, varierande, tankeväckande, allmänbildande, roligt och intressant. Enormt tack till Robin och Daniel! Ni är underbara! (Jag har hört alla avsnitt och flera av dem många gånger.)


Fantastisk podd! (5/5)

Ett måste för alla historieintresserade!


Trogen lyssnare (5/5)

Jag och min sambo har lyssnat på historiepoden sedan vi träffades 2015, där vi boundade över ett gemensamt intresse. Sedan dess har våra söndagar förgyllts med efterlängtade avsnitt och tagit oss igenom regniga tentaveckor. Tack för en fantastiskt pod som ligger oss varmt om hjärtat!❤️


Beroendeframkallande (5/5)

Jag hade inte förstått det här med poddar innan i somras. Min dotter var här på besök o vi höll på att lägga pussel, eftersom hon vet att jag gillar historia, tryckte hon igång en podd om historia. Hon åkte hem o jag fortsatte lyssna på de avsnitt som fanns kvar, de var inte så många. Hjälp, va skulle jag nu lyssna på. Sökte och fann, tada!! Denna underbara podd. Jag har ett företag där jag har suttit o sytt hela sommaren o lyssnat o lyssnat. Började på första avsnittet och nu är jag på nr 102. Eftersom jag är en sån där s.k språkjägare, blir jag lite galen ibland när deras svenska kan bli helt fel. Det gör dock ingenting, för de är så mysiga o roliga och intressanta. Tack för att ni fortsätter, ser nu fram emot resten av syhösten med Historiepodden.


Go podd men saknar några ämnen (4/5)

Denna podd är mycket bra, spännnde och trevlig att lyssna på! Tar verkligen historien till en ny nivå. Dock tycker jag det är konstigt att inte till synes självklara ämnen såsom Andra Världskriget, Vietnamkriget och mer djupdykning i första världskriget och Koreakriget inte har hanterats i podden.


Min favoritpodd (5/5)

Min favoritpodd


Blandad kvalitet men intressant och engagerat (5/5)

Daniel och Robin uttalar ofta utländska namn och benämningar fel och stör man sig på dialekt kanske man inte klarar av att lyssna. Ibland är podden också lite pratig och känns mer som ett roligt privat projekt mellan två kompisar. Kommer man dock över dessa saker finner man en rolig och intressant pod som tar upp historiska personer och skeenden på ett nytt sätt. Killarnas engagemang för ämnet är härligt och beundransvärt och trots att jag stundom stör mig på ovan nämnda tillkortakommanden så är jag en trogen lyssnare och ser fram emot framtida avsnitt. En pod väl värd att testa för den oinvigde!


Svårt beroendeframkallande (5/5)

Varning för denna podcast. Efter ett par lyssningar kan du aldrig mer lyssna på sk humorpoddar då dessa inte är hälften så roliga.


Tack för en svinbra podd (5/5)

Vad gjorde jag på mina lediga stunder innan jag hittade historiepodden? Inget lika viktigt och roligt i alla fall. Ser fram emot de ~220 avsnitten jag inte har lyssnat på än. Guldstjärna för avsnitten om puniska krigen. Nu fattar man äntligen varför de dyker upp överallt i litteraturhistorien som gubben i lådan.


Fantastisk podcast! (5/5)

Utbildande, underhållande, inspirerande och tankeväckande. Därtill är historiepodden den enda podcast jag lyssnat på som håller över tid, och bara blir bättre och bättre. (Och så har Daniel hjälpt mig att vidga min dialekttolerans 😌)


Bästa till att sova till (5/5)

Jag har ibland lite svårt och sova och då sätter man på ett avsnitt, lungt och innehålls rik


Bästa podden ever (5/5)

Bästa podden jag lyssnat på! Utbildande och sjukt mycket historia man inte kände till tidigare! Keep up the good work! 😆


MVG på denna podd👏👏☀️☀️ (5/5)

Om man inte har varit intresserad av historia innan sååå blir man det definitivt efter att ha lyssnat på dessa två snubbar👍👍 Speciellt Daniel Hermansson⭐️


Bästa podden (5/5)

Söndagar har blivit bästa dagen i veckan. Jag älskar historia och här blir behoven tillfredsställda på ett lättsamt sätt. En extra stjärna till Daniel som refererar till min hemstad Norrköping och berättar om Ringarum 🤗


Historia (2/5)

Byt ut Daniel Hermansson direkt Han förstör alla historeipoddar med sin tråkiga dialekt !!! Alla poddar med honom är urtråkiga! Ta in någon annan så historiapodden blir intressant !!!


Mums! (5/5)

Som en härlig ”söndagsgodispåse” att se fram emot! Äntligen historia paketerad på ett sätt så att även vi med några bokstäver i bagaget med glädje lyssnar klart!


Tack! (5/5)

Jag lyssnar troget med stor glädje och kunskapstörst. Daniel och Robin är oerhört kunniga och verkar vara fantastiskt trevliga. Tack! /bengt e


❤️ (5/5)

En historisk podd på en lagom nivå för att man ska kunna ta till sig all typer av avsnitt 😊


Fantastiskt bra podd (5/5)

Riktigt bra historiepodd som fick mig att bli intresserad av historia!


Kvalitet! (5/5)

Min favoritpodd alla kategorier. Kanon!


Väckte mitt historieintresse (5/5)

Otroligt bra podcast där de diskuterar historia utan att vara det minsta stela eller tråkiga. En fantastisk upplevelse helt enkelt!


En favorit (5/5)

Fantastisk podd. Matigt med kunskap i varje avsnitt och två väldigt roliga och mysiga värdar. Rekommenderas varmt till alla som gillar historia i allmänhet.


Kunskapstörst (5/5)

Kanon bra podd, lyssnar och fascineras av kunskapskällan de delar med sig vecka efter vecka.


Talfel (3/5)

Lärorikt och intressanta ämnen. Tyvärr går det inte att koncentrera sig då ena personen har talfel som stör lyssningen..


Ni är den bästa poden i värden (3/5)

Ni har många bra avsnitt. Jag har ett favorit avsnitt är USAs inbördeskrig.


H P Lovecraft (5/5)

Tack så mycket H P Lovecraft-avsnittet!!! 😍


Otroligt inaktuellt! (5/5)

Historieundervisning i världsklass med bra nivå och nära till humor.


Går inte att sluta lyssna (5/5)

Jag började lyssna på denna pod ganska så sen, så det fanns många avsnitt att välja på. Men tur var det, för när man väl kom igång var det svårt att sluta.


Toppenpodd (5/5)

Har lyssnat på denna podd sen nästan början och tycker den är superbra. Heja heja fortsätt leverera.


Jättebra pod 👍 (5/5)

Jag och min pappa lyssnar på podden och jag har lärt mig jättemånga nya saker om historien!! Podden e jättebra 👍👍👍🎉


Kanonpod (5/5)

Mkt intressant och lärorikt att lyssna på😁 Full pott👍👍👍


Underbar podd! (5/5)

Både rolig och informativ. Daniel och Robin är mina absoluta favoritpoddare. Rekommenderar alla att lyssna.


Toppen! (5/5)

Lärorikt och intressant! Gillar verkligen!


Underbar podcast (5/5)

Jag älskar den här podcasten. Jag har lyssnat på alla avsnitt minst en gång från starten 2014. Robin och Daniel är väldigt pedagogiska och sympatiska och de har fått mig att överväga att byta min nuvarande karriär som jurist mot en ny karriär som lärare på gymnasiet.


Lättsamt och lärorikt (5/5)

Älskar historiepodden, lagom blandning av lärorikt och lättsamt och nästan alltid rykande inaktuellt! Att folk skriver rena mobbarrecensioner för att dom inte klarar av lite dialekt är ju bara pinsamt, att man som vuxen människa inte vet bättre än så, ja då behöver man verkligen mer historiepodden i sitt liv. Keep up the good work grabbar! ❤️❤️


Toppen! (4/5)

Så jäkla bra, kan verkligen få små smala ämnen intressanta. Likaså kommer ni alltid med ny info och vinklar på kända ämnen. Söndagar är nu vigda åt en timme med Robin och Daniel.


Trogen lyssnare (5/5)

Jag har lyssnat från första början, och inte missat ett avsnitt, inte ens dem om Kina som jag i vanliga fall finner helt ointressant. Tack så mycket för en bra och nyanserad podd killar.


Det bästa sällskapet! (5/5)

Det är så underligt att dessa två totala främlingar känns som två av mina närmaste vänner efter alla kvällar och långtråkiga arbetspass med denna underbara podd. Jag vill från botten av mitt hjärta rekommendera alla som har ett intresse i historia att lyssna. Tack så mycket Daniel och Robin


Bästa historiepodden på denna sida av Atlanten (5/5)

Har varit en frekvent lyssnare av historiepodden sedan fyra år tillbaka. Daniel och Robin blandar lättsamma anekdoter med tung kunskap. Rekommenderas lyssning!


Riktigt bra (5/5)

Enda podden som inte handlar om sport man kan lyssna på. Riktigt bra jobbat! //högskolestudent


Världsklass (5/5)

Alltid spännande ämnen och intressanta diskussioner. Kalasbra!


Superbt! (5/5)

Väl balanserat! Lättsamt utan att tappa historiskt djup. Från stora svepande händelser till mer glömda godbitar i alla världens hörn. Händelser, personer, inovationer och idéer, här får du massa av allt! Saknar ”vem är hän” 🙏🏻


Veckans höjdpunkt! (5/5)

Väldigt lärorik podcast som varje vecka ger en ordentlig genomgång på olika historiska händelser.


Bästa podden! (5/5)

Tack för en fantastisk poddcast! Har lyssnat i flera år och kommer fortsätta med det. Sluta aldrig med det ni gör!


Bra pod. (5/5)

Om du inte lyssnat, ge det en chans. Börja med att lyssna på avsnitt 105 om Gogol.


Bästa podden, intressant och underhållande (5/5)

Hittade hit sent men har nu lyssnat ikapp alla avsnitt. Er research och ert intresse lyser igenom så att även jag blir nyfiken och vill veta mer. Utmärkt med era tips om filmer, Tv-serier/teater och böcker. Både Hjalmar Söderberg och James Clavells Shogun har letats fram ur bokhyllan. Så tack och fortsätt på ert naturliga, charmiga och inspirerande sätt.


Utmärkt, trägen insats för folkbildningen! (5/5)

Tack Robin & Daniel för att ni orkar leverera vecka efter vecka! Ni gör ett toppenjobb! Med vänlig hälsning, Birger Tågmark Molkom


Utmärkt podcast (5/5)

Bra och intressant podcast som passar för alla oavsett intresse av historia, gammal eller ung


Så bra! (5/5)

Tom för en som mestadels sov genom historielektionerna genom skolåren.


Don’t ever change (5/5)

Ni är episka. Hörde precis om de bittra kommentarerna om uttalet på ”von Linné”: det är charmigt och inbjudande att ni inte låter som typ Peter Englund eller Horace Engdahl - ni lär oss mycket mer än de gör ändå. Brukar ha podden i bakgrunden och halvlyssna och er ton/ hur ni pratar med varandra är för mig en minst lika stor anledning att lyssna än vad ni faktiskt säger. Hur mysigt som helst!


Perfekt söndagsnöje (5/5)

Tack för att ni håller historien levande med intressanta inlägg och diskussioner. Grym podd.


Riktigt bra Podd! (5/5)

Topp 3 bästa historiepoddar, både bland svenska och internationella. Bra blandning av områden som diskuteras.


Favoritpodden (5/5)

Feelgood-pod. Lärorikt och intressant med roliga och charmiga programledare!


Påsken och traditionerna (5/5)

En mycket trevlig och lärorik stund


Allmänbildande och underhållande i ett! (5/5)

En fantastiskt bra podd som både allmänbildar genom att behandla historiska ämnen, stora som små, samtidigt som den är mycket underhållande att lyssna på! Robin och Daniel är mycket duktiga och mycket trevliga att lyssna på!


Trevligt och personligt samtal om historia (5/5)

Superhärlig podd för alla historieintresserade. Är lite som att sitta med två historienördskompisar där samtalet ofta spinner iväg och aldrig tappar i intensitet. Två eldsjälar som uppenbarligen brinner för historia och utbildning.


Världens absolut bäst pod (5/5)

Ni är värda all god kritik ni någonsin kan få, varje söndag är en lyckans dag tack vare ett nytt avsnitt av Historiepodden. Fortsätt!


:) (5/5)

Fantastik pod! Dynamiken mellan Daniel och Robin är så underhållande och ämnena är (nästan) alltid intressanta, och garanterat alltid något man i bästa fall hade ett hum om. En folkbildningsprojekt av rang! Hoppas ni orkar fortsätta många år till :)


Rekommenderas!! (5/5)

Grymt intressant om alla möjliga historiska episoder och teman. Roligt att lyssna på programledarnas diskussioner. Ni är grymma! Vilken bredd – vilken kvalitet!


Genial podd! (5/5)

Med både värme, humor och en erhörd kunskap lotsas vi igenom intressanta, med fingertoppskänsla väl utvalda ämnen och områden. Internets bästa podd.


Favorit podcast! (5/5)

Vilken guldgruva! Fantastiskt intressanta och varierande ämnen som tas upp på ett lättlyssnat och humoristiskt sätt.


Historiefantast (5/5)

Fantastisk podd, blir glad bara av att höra Robin & Daniel! Mycket lärorik och intressant, speciellt gillar jag avsnitten om antiken.


Talfel gör sig inte i röstinspelningar (1/5)

Hade verkligen höga förväntningar då flera tipsat om denna. Brukar ha på poddar i bakgrunden när jag städar eller lagar mat vilket brukar gå fint både på svenska och engelska, men att lyssna på någon med talfel kräver verkligen 100%-ig uppmärksamhet, vilket gör att det inte är för mig, trots det intressanta ämnet. Kanske vore en grej att söka upp en logoped? Det behöver ju inte vara så att man inte kan säga ”r” eller artikulera sitt språk i vuxen ålder, det finns hjälp att få.


Mycket intressant och SVINROLIGT (5/5)

Jag har nästan hängt med från början och hoppas att Daniel och Robin inte blir för radio, pod, produktions-proffsiga. Charmen med podden är att den ofta är som ett samtal som skenar iväg och att det har en lysande personkemi som känns äkta med lite ”vänliga” pikar mellan varven. Samtidigt får jag lära mig och intresseras av nya saker jag annars inte hade lagt mycket tid på. Mera WW1, WW2, folktro, magi och alkemi (jag vet att det finns ett bra avsnitt men jag behöver mer) tack.


Underbar (5/5)

Det finns inget som förgyller mina dagar som student och historia intresserad mer! Varje avsnitt är verkligen en resa tillbaka i tiden med oerhört detaljerad kunskap om händelser och aktörer. Rekommenderar starkt denna podd!


Sämst podd 😱 (1/5)

Älskade historia i skolan och nu tycker jag att det är tråkigare tack vare denna podd 🌏 ☄️


Historiska esplanader med Daniel och Robin (5/5)

Helt fantastisk podcast där det diskuteras både stora och små ämnen. Men alltid med ett stort intresse och glimten i ögat. Hoppas ni orkar hålla på i många år till!


Bäst! (5/5)

Har hört alla avsnitt minst 5 gånger förutom ett handfull när det bli lite smalt. Förutom att det är bästa läroformen så är det underbart när ni är personliga och vågar sticka ut.


Riktigt intressant. (5/5)

Tänk om mina lärare i skolan hade gjort samma insats på 80-talet. Det här är ett nytt utbildningsformat.


Så lärorikt, intressant och mysigt! (5/5)

Vore en dröm att ha er som historielärare!


Bästa podden (5/5)

När någon som jag liksom inte blev något märkvärdigt och troligtvis inte kommer att lämna något större avtryck i historien är det mycket trösterikt att genom er podd ändå få vara med i de stora händelserna som skapat vår nutid. Era avsnitt är välkomna avbrott och era dialekter är en upplevelse i sig.


Otroligt rolig och informativ podd (5/5)

Favoritpodden. Roliga och väldigt intressanta diskussioner. Alltid informativa och skickligt gjorda avsnitt. Duon Robin och Daniel är oslagbara tillsammans. Man lör utan att man tänker på det. Snälla, sluta aldrig göra denna podden! Och har du inte provat den än - GÖR DET! Man kan bara älska den.


Mj (5/5)

Kan ni inte göra ett avsnitt om Michael Jackson?


Absolut 5 stjärnor!! (5/5)

Bästa svenska och bästa historie inriktade podden utan tvekan! Man lär sig alltid något nytt👍


Underhållande och lärorikt (5/5)

Lyssnat på varje avsnitt. Ser fram emot varje nytt släpp som om det är julafton


Bästa podden ever!! (5/5)

Högt och lågt. Stort och smått. Djupt och ytligt. Jag rekommenderar podden till alla.


Lärare (5/5)

Roligt att ha något att lyssna på när man gör trista hushållssysslor. Användbart på jobbet också, tack å nig


Den bästa podden! (5/5)

På ett engagerande och lekfullt sätt berättar Robin och Daniel om alla möjliga historiska händelser och skeenden. Ingen del av historien blir ointressant och tråkig när den återges i denna podd. Varje avsnitt kan lyssnas på om och om igen. Tack!


Så bra pod!!! (5/5)

Ni är så grymma, podden är jättebra! 👌🏻 älskar Historia, ni gör det roligt att lyssna på :)


Bra grejer! (5/5)

Beroendeframkallande blandning av humor och knastertorr fakta.. Väldigt underhållande, samtidigt informativt genom killarnas små anekdoter, som beskriver historien på ett mycket pedagogiskt sätt.


Reklam (4/5)

Fin pod. Synd på casinoreklamen bara. Är det radioplay som håller på med den skiten? Svårt att tro det om er.


Tack för maten (5/5)

Det var gott


Både bildande och underhållande (5/5)

Robin och Daniel är väldigt pålästa och podden har en enorm bredd. Samspelet mellan dem har utvecklats under åren till mycket väloljat och det blir ofta väldigt underhållande. Jag ser fram emot varje nytt avsnitt!


11/11-1918, (5/5)

Mkt intressant avsnitt. Ni levererar som vanligt och 1:a världskriget fascinerar mig. Tyvärr så gör det lika ont i mig varje gång påmind om utgången vad Ungern har lidit efter krigen 😞


Facoritpodden (5/5)

Min nya favoritpodd! Ni är grymma!


😄😄😄😄😁😄 (5/5)

Ni är best!


Historiepodden (5/5)

Sååå braaa🤗


Intressant och lärorik (5/5)

Mycket bra podd. Intressant, lärorik och rolig.


Bäst! (5/5)

Min favoritpodd, tack!


Bästa podden! Everest. (5/5)

Jag har lärt mig så mycket roligt av denna podd. Den har håller mig sällskap så många fina och jobbig dagar. På promenader, på väg till jobbet, när jag är hemma och planterar om mina otaliga orkidéer, källa till många roliga diskussioner och mycket mycket mer. Ibland har min man och jag lyssnat tillsammans på avsnitt vilket också är kul. Men mest lyssnar jag själv, det är min get away och jag älskar dessa stunder. Dynamiken mellan Daniel och Robin är magisk. Dom kivas, fnissar, retas, tråkar och love bombar varandra så som goda vänner gör mest. ❤️👌🏼✨ Jag trivs i deras sällskap och känner mig som deras vän. Jävligt roligt, mysigt, spännande och intressant! Älskart.


Krya på dig (1/5)

Första avsnittet jag satte på, eftersom jag gillar historia. Då var det inte roligt att höra hur den ena killen klagar på den andra killen. Ang ”krya på dig”. Jag vill lyssna på historia. Inte lära känna er privat. Och inte höra hur du klagar på andra och generar din kollega vilket gör mig obekväm. Och uttråkad. Man säger ibland. ”Var personlig, men inte privat”. Skulle vilja föreslå det. Avsnittet rullar på. Får se om det kompenserar under resten av avsnittet.


Underbart (5/5)

Bästa podden om historia tillgänglig!


Tappat i kvalitet (2/5)

Historiepodden var en given lyssning för mig varje vecka tidigare. Nu lyssnar jag 1/3 gång. Ämnena har blivit tristare och mer PK - typ Wendela Hebbe. Det känns också som att programledarna förbereder sig allt mindre och flamsar allt mer för att dölja det. Klasskillnaden mot amerikanska förlagan Tides of History är milsvidd.


Sveriges bästa podcast om historia. (5/5)

Väldigt bra och intressant podcast om historia, Daniel och Robin är två mycket pedagogiska herrar som dessutom blandar in väldigt mycket humor och gör svåra ämnen förståeligt och roligt.


Bra! (5/5)

Underhållande pod om ett ämne som alla kanke inte finner underhållande. God kemi mellan programledarna och både djupdykningar blandat med lite lättsamhet och humor.


Intressant och historia på ett roligt sätt (5/5)

Bästa podden!


Utmärkt (5/5)

Utmärkt sätt att lära sig historia! Informativt och kul!


Väldigt bra! (5/5)

Väldigt bra. Lyssnat på alla avsnitt nu.


Mycket bra pod! (5/5)

Högt och lågt om historia. Började med att välja ämnen, men sedan började lyssna ikapp. Många intressanta timmar väntar dig.


Bästa podden! (5/5)

Lyssnar på allt direkt varje söndagsmorgon! Alltid intressant och Daniels dialekt är fantastisk. Jag stör mig fruktansvärt mycket på P3 historia, det är som de här killarna jag vill att man berättar historia.


Beroendeframkallande (5/5)

Superbra, intressant och väldigt lärorikt!


Sveriges bästa pod (5/5)

Oavsett om du gillar antiken, andra världskriget eller någon annan historia så är detta podden för dig eller om du vill lyssna på 2 härliga snubbar som drar roliga paralleller med dagens samhälle så man sitter och fnissar på bussen lite pinsamt.


Skön historiepodd (5/5)

Trevlig och smårolig Podd med allt vad historia m.m heter. Perfekt på stranden eller på bilresan.


Vad händer? (1/5)

Ni blir ju bara flamsigare med tiden. Djupt okunnigt avsnitt om Sid & Nancy. Sex Pistols platta Never mind the Bollocks räknas som ett av rockhistoriens bästa plattor.


Z (3/5)

S ZZs. Z zzz


Levandegör vår historia (5/5)

Mycket välgjord och intressant podd som sprider kunskap och levandegör det förflutna på ett ovärderligt sätt i vårt historielösa samhälle! Från högt till lågt, stort och smått på ett inlevelsefullt sätt som fångar lyssnaren och bjuder in till både skratt och eftertanke. Tack Daniel och Robin för att ni bjuder på er själva och för att ni inspirerar till fortsatt lyssnande och läsande!


Kul (5/5)

Bra podd, jag älskar den! Fast varför nämnde ni inte Lovisa Ulrika och Sofia Magdalena?


Ambitiöst (2/5)

Ambitiös podd med två duktiga historielärare som gillar att berätta och snacka. Tycker personligen att det är för snackigt, inte så kul upplägg liksom. Men det hörs att de lägger ned mycket tid på research och är kunniga + brinner för historia. Ser att det finns recensioner som klagar på dialekt/sätt att prata, och det är ju bara larvigt. Finns väl ingen anledning att hacka på någon för att den pratar på ett sätt en inte gillar, då är det väl bara att lyssna på något annat. Är ju ingen som tvingar en att höra på en röst man inte tycker om, bara taskigt att tjafsa om det i en recension på itunes.


Nja... (1/5)

Ämnet är intressant men orkar inte lyssna. Småtrist upplägg. Föredrar P3 historiepodden ned mera inlevelse. Tur att det går att välja.


Oj vad skeptisk jag var, vad är det för sjuk dialekt?! (5/5)

Hej. Vill ämna denna recension med att förmedla min ödmjukaste ursäkt till Daniel Hermansson. Helt ärligt så satte jag på ett avsnitt efter rekommendation av en kollega, men stängde av efter ca 10 sekunder. Daniels dialekt var den konstigaste jag hade lyssnat på någonsin. Efter detta obehagliga trauma så lyssnade jag inte igen på över 1 år.. Men, efter att ha plöjt allt i historieväg bland poddarna därute så hade jag bara denna kvar - och gav det en andra chans. Nu har jag lyssnat på varenda avsnitt flera gånger och kan bara konstatera att jag önskar jag hade någon av er som historielärare back in the days. Nu kan jag inte sova på kvällen utan att ha Daniels fantastiska dialekt i lurarna på kvällen. Så, förlåt. Kan vi släppa det nu och gå vidare? /Daniel L. PS. Den andre är helt ok han också.


Fantastiskt bra... (5/5)

Bästa podden, missar aldrig ett avsnitt... 🧐


Favoritpodden (5/5)

Rolig, intressant och lärt mig massor! Får många skratt och väcker tankar. Tack!!


Två bra programledare (5/5)

Tack för bra och intressanta podar. Det som gör poden bra är programledarna.


Lättsam historia med kul twist (5/5)

Två assköna killar som lyckas göra historia intressant!


Rec (4/5)

Underhållande historia


Roligt och intressant (5/5)

Utan historia har hen ingen framtid, lyssna och njut.


Ricki (5/5)

Riktigt bra podd. Nerderi at it best.


Högt och lågt, djupt med glimten i ögat (5/5)

Intressant version av historieberättande av två personer som brinner för sina ämnen. Hemtrevligt med utsvävande mellansnack samtidigt som det är hard-core historielektioner.


Spännande och lättillgängligt (5/5)

Kul med så många olika ämnen som djupdyks i, finns något för alla.


Olidligt (1/5)

Skulle verkligen velat att podden var bra, superbra komplement när man ska plugga till prov. Men det GÅR INTE att härda igenom de timslånga avsnitten när dessa personer pratar, det är dåligt och hackigt ljud och rösterna är olidliga. Jag är ledsen men man måste kunna artikulera och kunna uttala R när man håller i en podd. Sorry, men det är sant.


Tekniska fel (1/5)

Jättebra innehåll. Men att det i de senaste 5 avsnitten hoppar tillbaks och även fram i uppspelningen gör att det inte går att få sammanhang. Det har pågått ett bra tag nu. Varför ordnar inte Radio Play detta? Betyget är enbart grundat på detta. I nuläget är det bara irriterande att lyssna, och ni har tyvärr tappat mig som lyssnare.


Superbra! (5/5)

Intressant, lärorikt och roligt! Ny favorit.


Kul och intressant podd (4/5)

Två roliga killar som bidrar med lite allmänbildning och komedi. Ibland lite långrandiga och onyanserade enligt mitt tycke men helt klart engagerade och intresserade i världshistorien och gör så med roliga ingångar och ämnen.


Otroligt bra podd (5/5)

Har lyssnat på alla avsnitten, och som historienörd anser jag det vara lysande, ibland undrar man varför de tar upp ett visst ämne, när man lyssnat klart förstår man varför och är oerhört glad att man lyssnat. Denna pod berikar livet anser jag.


Historieälskare (4/5)

Tycker om historia och historiska händelser. Ni gör det väldigt roligt och samtidigt intressant att lyssna på. Har inte missat ett enda avsnitt. Varför ger jag då bara 4 stjärnor, jo kanske för att ni ibland övergår till att attackera varandra, jag vet inte om detta är medvetet eller om det är ”real life”, men för lyssnaren åtminstone denna lyssnare kan det bli lite jobbigt ibland. Annars älskar jag er pod, ett måste varje söndag.


Briljant (5/5)

En av veckans höjdpunkter varje gång ett nytt avsnitt trillar in!


Älskar't (5/5)

Uppskattar regelbundenheten


Underhållande och lärande. (5/5)

Fantastiskt på alla sätt och vis.


Slaget om Lund som App (4/5)

Kolla in elevarbete Slaget om Lund, det är en app som är suverän. Finns på AppStore.


Roligt och informativt (5/5)

Härligt att lyssna på denna pod. Tyckte historia var intressant redan i skolan men roligt med fördjupningar och med "moderna" jämförelser.


Historieberättelser som de borde vara (5/5)

Pålästa, engagerade och med glimten i ögat. En fröjd att höra på!


Räddar min söndag (5/5)

Superbra, lärorikt och kul


Bästa podden!! (5/5)

Vilka killar Daniel & Robin👍🏻 Att få hänga med på deras resor i antiken, Djingis Khans rike, Kennedy klanen eller dyka med Ubåtar är fantastiskt! Daniel serverar grym kunskap om slag och Romarriket med inlevelse och Robin kompletterar med fantastiska kunskaper om konsthistoria, 1800 tals historia mm. Lyssna & njut, jag har lyssnat på alla 171 avsnitt. Vid pennan Richard Stålhuvud


Kanon! (5/5)

Ett lika stort nöje varje vecka!


Alla avsnitt jag lyssnat på. (5/5)

Kan man annat än älska dessa historiska nedslag med två häftiga och medryckande killar. Love You!


Jättebra (5/5)

Toppenbra podd med två härliga skapare!


Lärorik och spännande (5/5)

En mycket bra podd, särskilt för mig som dels är historieintresserad av födsel och ohejdad vana, och dels för att jag nu studerar Historia A vid Uppsala universitet. Ett bra komplement till studierna.


Underbara personliga inlägg (5/5)

Jag har följt podden sen några veckor efter första avsnittet och killarnas personliga inlägg gör att den är så bra. Inte bara torr fakta utan en historia byggs upp av egna tankar och funderingar blandat med härlig humor. Underbart!


Fantastiskt trevligt och hörvärt (5/5)

Ni gör historia underhållande och intressant. Hittade er via DPS (de politiska spelet) för ett par månader sen. Lika kul varje gång, ser fram emot nya avsnitt.


Super (5/5)

Finns få saker som förgyller vardagen (söndagarna) som histpoden


Jättebra!! (5/5)

Min favoritpodd just nu, det är klockrent att lyssna på två vänner som pratar om ett gemensamt intresse. Jag älskar bådas röster!


Perfekt för promenad och reflektion (5/5)

Älskar den! Perfekt för pw, jobb-resan eller när man vill klura och fundera över hur saker gått till förr i världen. Måste dock säga att Job Andersson, folklivsfanatiker bör gästa podden! / Västerbottning


Tackar och bugar (5/5)

Önskar jag upptäckt Historiepodden innan. Ni har ett sådan härlig gemytligt snack, älskar er dialekt och jargong. Ni är guld värd i min långtidssjukskrivning Kvinna snart 50 år


Sveriges bästa podcast (5/5)

Den bästa podcasten jag har hört på svenska. Två härliga snubbar som utforskar intressanta ämnen. Jag har fram tills nu inte varit så intresserad av historia, men efter Historiepodden har jag i princip blivit historienörd. Tack :)


Styckar Jon (5/5)

Tack för att ni finns. Den bästa podden någonsin.Jag bara älskar det engagemang som ni har,tack för att ni finns Mvh Jon


Spännande historia (5/5)

Briljant kombination av humor och historia i all sin enkelhet men alltid intressanta perspektiv.


Infotainment på oren svenska (5/5)

Bra jargong och dynamik mellan Robin och Daniel. Lyckas göra intressanta program om både väntade och oväntade historiska händelser och fenomen. Populärvetenskapligt men det ligger mycket kunskap bakom.


Bara ett problem med.. (5/5)

Historiepodden... att det inte finns ett nytt avsnitt varje dag!!


Mrme (5/5)

Lyssnar andra varvet nu bra jobbat grabbar Mer Vem e Hen😁


Folkbildning (5/5)

Mycket bra! kunskap, humor och hög mysfaktor. (Tänk samspelet mellan Yngre versioner av Oldsberg och Hellberg)


För mycket internsnack (2/5)

30 min innan de kommer till ämne i vissa avsnitt.


Bästa podden (5/5)

Lite barnsliga, mycket motiverade. Spännande ämnen som jag själv aldrig sökt information om. Keep on running.


Brutal pod! (5/5)

En av mina absoluta favoritpoddar. Varför hade jag inte er som historialärare!


Intressant och roande (5/5)

Jag gillar Robin och Daniels entusiasm, humor och självdistans


Kungar! (5/5)

En solklar favorit! En helt underbar och fantastisk pod där dedicationen ligger på 200%. Mycket bra fortsätt som ni gör!


Bra pod (4/5)

Lite mer variation på ämnen efterlyses dock.


Grymt bra! (5/5)

Finns inget att klaga på.


Kalas bra med mysig dialekt (5/5)

Bra innehåll, intressant och lätt förståligt. Bra synvinklar och kommer på mig själv med att garva titt som tätt. Är det bara jag som reflekterat över att ibland låter det som om Tage Danielsson är med i programmet?


Grymt bra! (5/5)

Mycket lärorik och intressant pod. Fin kemi mellan de innovativa podledarna. Sträcklyssnat ikapp. En fjäder i hatten till er!


Lärarduo som levererar (4/5)

Lärarduon finner oftast ämnen som engagerar och gör det på ett underhållande sätt. Hade varit awesome om jag haft såna historialärare under min skolgång.


Jättebra. Bästa podden som gör historia levande! (5/5)

Mycket bra podcast. Härlig ton i ansatsen och intressanta ämnesval.


Söndagstradition (5/5)

Jag hade lyckan att hitta historiepodden redan när första avsnittet släpptes. Jag har följt Robin och Daniel sedan dess. Populärhistorisk bakislyssning när den är som bäst!


Alla avsnitt mmmh (5/5)

Ni är ett radarpar ! Skriv om hur Sverige blev Sverige


Gött (5/5)

Intressant och underhållande podd!


Grynt (5/5)

Absolut bästa podden fortsätt som ni gör gubbar!!


Bra ämnen - mindre bra programledare (2/5)

Tyvärr alltså, upplägget är bra produktionen likaså, MEN..det går bara inte att stå ut med talfelen. Låter som kapten klänning från Percy tårar.


Sorry (2/5)

Säkert intressant men tål inte rösterna..


10/10 (5/5)

Hög kvalitet


Bästa podden (5/5)

Min favoritpodcast, lika delar underhållande och avstressande att lyssna på! Har lärt mig grymt mycket och man känner inlevelse i de historiska episoder som beskrivs. Sluta aldrig podda!


Opererad 4 ggr på ett år (5/5)

Morfin o eran pod har fått mig igenom denna jobbiga tid : Lasse i gatan


Fantastiskt (5/5)

Oerhört välskrivna avsnitt, intelligent å roligt


Underhållande utan att fördumma sig (5/5)

Istället för att bara berätta ut ifrån en källa går de igenom de källor som finns och varför de är bra eller dåliga. Detta utan att snöa in sig eller förlora underhållnings värde


Min vän i pod-etern (5/5)

Historielärarna är mina kungar, och levererar ständigt den mest angelägna och inaktuella podden


Recension (5/5)

Fantastiskt bra. Intresserade och engagerade människor som gör intressanta saker för andra nördar. Underbart. TACK.


Toppen (5/5)

Ni är bäst. Har aldrig varit intresserad av historia tidigare. Nu är jag biten. Många avsnitt att lyssna ifatt.


Underbart undervisande! (5/5)

Kul för oss som somnade på historielektionerna att få en andra chans! Väldigt målande beskrivningar och underhållande anekdåter.


Inte bara historieuppläsning (5/5)

Roligast sen nile city


Veckans höjdpunkt! (5/5)

Förbannat bra podcast!!


Favoritpodden 😄 (5/5)

Lärorik och rolig, plöjt 100 avsnitt på en månad nu. Ser fram emot de kommande 😊


Bra!! (5/5)

Bra!!


Kanon (5/5)

Har nu lyssnat på 159 avsnitt är bäste 👍🤠håller på med mitt 160 😄


Magiskt (4/5)

Grymt bra och intressant podcast


Som musik fast utan musik (5/5)

Älsk på allt i denna podd (utom jingeln som väcker mig när jag somnat till ett avsnitt). Tillgängligt, roligt och matnyttigt! Kul också att vara sist på bollen då det nu går att vräka sig mellan alla avsnitt och lyssna på flera efter varandra.


Älskad podcast! (5/5)

En podcast som jag alltid rekommenderar mina kompisar, släktingar och bekanta. Funkar lysande att somna till, att köra bil till och att ha i öronen medan jag promenerar eller tränar. Daniel och Robin har för det första trevliga dialekter - och Robins fascination för älvar går inte att ta miste på. (Fast är det älvar eller Norrbottenspatriotism en hör..?) Herrarna är historielärare och jag är himla avis på deras elever - låter betydligt trevligare än exemplen jag haft som nött in årtal och kungar. I Sverige. Vill du lära dig mer om Djingis Khan? Eller om kattdödare? Eller vad vet jag - häxjakten? Lyssna på podden. Tack för en fin podd! ❤️


perfekt! (5/5)

Lyssnar varje vecka!


Bästa podden (5/5)

Den klart bästa podden enligt min smak. Fortsätt så!!


En Historiepodd utan motstycke (5/5)

Lärorikt, tankeväckande och oerhört underhållande. En förträffligt välgjord podcast med varierande ämnen, träffsäker humor och ett överflöd med snaskiga detaljer. Kan rekommendera för alla historieälskare


Toppbetyg (5/5)

Helt fantastiskt!! 💫


Lärorik och bra (5/5)

En mycket rolig och lärorik podcast om historiska personer och händelser. 🙌🏻👍🏻💥


En favorit (5/5)

Två mycket kunniga lirare med en fin kemi. Har lyssnat på alla och ser fram emot fler.


Mycket bra! (5/5)

Lyssnar när jag är ute och går. Bra att ni inte alltid tycker samma sak. Bra diskussioner!


Beroende framkallande! (5/5)

Ni gör historia roligt och intressant att lyssna på. Söndagen vore tom utan histpoden 👍


Med passion för Historia! (5/5)

Robin och Daniel gör en passionerad och underhållande pod om historiska ämnen/episoder.


En av dem bästa svenska poddarna! (5/5)

Historiepodden bygger en relation till lyssnaren med go humor och extremt gripande och informativa historie, fortsätt göra vad ni gör ni är RASANDE BRA!!!!


Mycket trevlig pod (5/5)

Tack så mycket


Duktiga eldsjälar (5/5)

Så trevligt att de kör på med sin podd. Två riktiga eldsjälar som brinner för historia. Jag lyssnar på nästan varje avsnitt. Först var det besvärligt att de inte pratade en fin dialekt som Göteborska, men jag har lärt mig uppskatta dem. Hoppas ni fortsätter länge!!


Kul och underhållande! (5/5)

//


Grym podd (5/5)

Alltid bra!


Akkapakka (5/5)

Lyssnar, lyssnar och lyssnar med största behållning. Så otroligt underhållande och intressant!


Superbra! (5/5)

Mycket bra rapportering av inaktuella händelser. Ni gör ett superbra jobb med att göra historia intressant. Tycker generellt sett historia är tråkigt men ni lyckas. ❤️


Intressant pod (5/5)

Bra grejer!


Tack! (5/5)

Tack för en underbar podcast! Ni är grymma!! Ser alltid fram emot era avsnitt! Tack!!!


Prata tydligare (3/5)

Prata tydligare så man hör.


Historia när det är som bäst! (5/5)

Historiepodden är en mycket underhållande, rolig, lärorik och genomarbetad pod. Den är bra för novisen men även för oss som gärna väljer gul kategori när vi spelar TP, dvs den passar alla. Robin och Daniel tar upp klassiska historiska händelser men även mer obskyra skeenden. Hittills har jag inte blivit besviken! Tack!


Bästa podden (5/5)

Intressant och underhållande pod som jag har blivit beroende av. Ni är så duktiga och det är så mysig stämning på nåt vis när ni pratar. Mitt redan stora historieintresse har blivit ännu större sedan jag började lyssna på er och jag har lärt mig massor.


Hermans övermän! (5/5)

Mer mer mer, vill vi ha!


Intressant och underhållande (5/5)

Historiepodden har blivit min favoritpodd. Har tidigare lyssnat på enstaka avsnitt, men nu är jag hooked och lyssnar igenom hela backloggen av avsnitt. Mycket bra!


Sveriges och kanske världens bästa historiepodd! (5/5)

Daniel och Robin gör historia otroligt intressant och underhållande, även för oss som hatade historieämnet i skolan!


Alltid intressant (5/5)

Mycket blandat men nästan allt är ändå intressant. Men man ser ju fram emot de stora händelserna och de stora personerna. Lagom nivå på djupet


Elit (5/5)

Tycker du historia är tråkigt? Alla titlar här känns dammiga? Testa vad som helst i listan. Beroendeframkallande! Dagar av lyssning.


Lärorik och trevlig! (5/5)

En stor bredd på ämnena och skön att lyssna på!


Beezap (5/5)

Gör att man vaknar med ett leende varje söndagmorgon. Bra variation på ämnena, allt från romerska slag via japanska samurajer och kungliga otrohetsaffärer till djupa avsnitt om de svensk skogarna och älvarna. Till detta skall läggas ett grymt samspel mellan Robin och Daniel som gör podden ruskigt rolig att lyssna på.


Bra djup och trevlig stämning (5/5)

Har lyssnat i ca en månad nu och hunnit avverka kanske 20 avsnitt. Är trevlig och lugn och fungerar väldigt bra att för en lugn stund där man vill ha något intressant i lurarna! Bra djup i avsnitten men kan ibland sväva ut lite mycket ibland.


Fantastisk! (5/5)

Helt otroligt bra podd. Fantastisk!


Västjämtlands prins (5/5)

Helt underbart! En pod som både jag och frugan kan lyssna på. Hon somnar på 5 röda och jag kan i lugn och ro utan tjat, gnet och tjafs lyssna till era ljuva toner om allt ifrån Tesla till gamla stenkonstruktioner i Mesopotamien.


Imponerande (5/5)

👍🏽🇩🇰


Toppen! (5/5)

Suverän pod. Blir skarpare för varje avsnitt.


Historiepodden (5/5)

En av mina 5 absoluta favoritpoddar. Förmedlar historia på ett avslappnat och öppet sätt. En måste pod!


Min favoritpodd!!!! (5/5)

Väntar ivrigt varje söndag, måtte ni orka många avsnitt till!!


#1🥇 (5/5)

Sättet ni berättar gör att jag lever mig in i historierna. Längtar till nästa avsnitt, trots att jag faktiskt har några kvar att lyssna ikapp. Det skulle vara otroligt intressant med historiska berättelser från området Täby och Vallentuna. Stort tack för en fantastisk pod!/Caroline


Bästa podden (5/5)

Så himla gött med en bra historia! Fortsätta med det ni gör


Bra podd (5/5)

En bra podd som blandar intressanta fakta med jordnära analyser.


Superbra (5/5)

Lärorikt och rikt på humor! Supersköna killar!


Bästa podden (5/5)

Kunniga, roliga och avslappnade. Jag måste ha lyssnat på minst 50 avsnitt vid det här laget men tröttnar aldrig. Fortsätt på samma linje, bättre kan det inte bli!


Otroligt bra och livgivande pod (5/5)

På promenaden, i bilen, i soffan. Lättar upp jobbet, måendet och ger inblick i mänsklighetens historia.


Så bra! (5/5)

Fantastisk för en som är intresserad av historia och föredrar lyssna över läsa! Saknar dock moment som "historiska hatten" och "vem är hen" senare lite mer faktiskt


Historiepodden (5/5)

Bästa podden punkt!


Fazeem93 (5/5)

Har lyssnat regelbundet i flera år nu, finns ingen bättre podd!


Nutidens bästa podd (5/5)

Rekommenderar denna podd å det varmaste...fann den under några veckors sjukskrivning vilket hjälpte mig genom en annars trist period med rehabträning och krökt rygg...framförallt dynamiken mellan Robin och Daniel, den leksamma tonen och spektrat av olika historiska teman gör podden både lättlyssnad, informativ och svår att lägga ifrån sig...plöjde samtliga avsnitt under en månad... Som kollega och särskilt historieintresserad ger jag herrarna två tummar upp...väntar spänt på nytt avsnitt varje söndag...


Bästa svenska podden (5/5)

Informativt och intressant!


Både bra för lärande som en lugnt sövande på kvällen (5/5)

Två fantastiska killar där Daniel Hermansson är min favorit men herr Olovsson går inte av för hackor heller😀


Bästa söndagsunderhållningen (5/5)

Alltid intressant och charmigt, bästa söndagsunderhållningen vad man än tar sig för.


Fantastisk podd!!! (5/5)

Jag har följt den här podden sedan starten. Starkt imponerad av att Daniel och Robin orkar fortsätta hålla så hög kvalitet på ämnena. Tidigare kunde ljudkvalitén vara ganska dålig men det har blivit mycket bättre. Ser alltid fram emot varje avsnitt.


Lärorik och lättsam! (5/5)

Fantastisk podcast, väl värd att lyssna igenom där olika historiska passager omvandlas till underhållande episoder av den dynamiska duon Robin och Daniel.


OMG (5/5)

Detta är beroendeframkallande! Daniel och Robin är fantastiska! Tack för ni gör detta för oss! 😘


Ett måste för historieälskare! (5/5)

Söndagsmorgonen har blivit en helig stund i mitt liv, no thanks to kristendomen utan Daniel och Robin.


För alla som älskar historia (5/5)

En väldigt underhållande o intressant podd som nu är ett måste för mig till söndagsfrukosten.


Historia med humor (5/5)

Så skönt att lyssna på historia från två som verkligen kan sina ämnen och kan prata på ett levande och humoristiskt sätt om båda tunga och lätta ämnen.


Hur bra som helst! (5/5)

Daniel och Robin spelar på allas våran historik som mästermusikanter. Lysande! Avsnittet med Stasi tycker jag är bäst hittills.


Awesome! (5/5)

Bra upplägg och kul med gnabbet som ibland uppstår.


Intressant och trevligt på samma gång (5/5)

Högt och lågt om all möjlig historia med två ovanligt sympatiska typer. Gillar speciellt den rykande inaktualiteten - väldigt befriande i dessa dagar.


Varför (5/5)

Varför är inte ni mina historielärare?


Magnifikt! (5/5)

Riktigt underhållande och intressant!


Bra podd! (5/5)

Riktigt bra podd, intressant och lärorikt! Fortsätt så här!


kanon (5/5)

underbar och lärorik


Bästa podden (5/5)

Bästa podden


bästa (5/5)

SÅ JÄKLA BRA! Älskar denna podd, väldigt informativ men samtidigt underhållande. Längtar efter varje avsnitt!


Bra😀 (5/5)

Intressanta och varierande händelser från historien.


Bästa podden! (5/5)

Upptäckte denna pod för ett par månader sedan och har nu lyssnat på rubbet! Fantastiskt intressant och underhållande. Aleksandra Kollontaj, Lewis & Clark, Ungernrevolten. Har hur många favoriter som helst!


Rörigt och helt omöjligt att lyssna på (1/5)

Lyssnar dokumentärer och äter alla fakta kanaler med historia som jag hittar . Därför blev jag nyfiken när jag hittade denna pod . Men nejjjjjj Rörigt och ett evigt gissande och surrande om de ena och andra . Går fet bort .


Nja. (2/5)

Lite för spretig och lite jobbigt att de talar så mycket dialekt. Kan rekommendera vetskapsradion historia istället.


Jätte bra! (5/5)

Skylla ni kunna spela in ett avsnitt om andra eller första världskriget?


Fängslande! (5/5)

Otroligt intressant! Hej mersmak!


🥇 (5/5)

Enda som saknas är ett helt avsnitt om Karl XI


Nej tack (1/5)

Värsta jag vart med om. Artikulera mera kära vänner, och kom till ämnet, börjar ju med att dessa två medelålders vita män pratar bort 10 värdefulla minuter av mitt liv. Hade jag inte haft historieprov om två veckor hade jag aldrig i mitt liv lagt en timme av min tid på att lyssna igenom ett avsnitt. Tack å hej.


Historiepoden (4/5)

En riktigt trevlig podd som jag återkommer till när jag tröttnat på andra poddar!


Fantastisk podd (5/5)

En fantastisk podd om man älskar historia.


Bästa (5/5)

Önskar jag hade er som historielärare, ni gör ämnet så sjukt kul och intressant


Nja (2/5)

Saknar struktur och röd tråd. Deras röster och dialekter gör det olyssningsbart.


Fantastiskt! (5/5)

Superbra podd, intressanta faktan och härlig persondynamik mellan grabbarna!


Grymt bra!! (5/5)

Fantastiska berättare med intressanta berättelser!


Bästa podden (5/5)

Historiepodden har förändrat min syn på historia för alltid och inte minst gjort mig långt mycket vassare på diverse kunskapsspel


Bästa podden (5/5)

Grymt bra podd! Ni är roliga och lärorika på samma gång!


Mycket bra! (5/5)

Rolig och intressant.


Fängslande roligt! (5/5)

En mycket underhållande och lärorik pod. Sluta aldrig göra den. Tack!


Universums mästare (5/5)

Vill man lära så ska man lyssna. Kul är det också


Intressanta ämnen men jobbigt talfel (3/5)

Podden har mycket intressanta ämnen men kan förbättras. Tyvärr är den lite "pladdrig" (som flera andra poddar). Dessutom irriterar jag mig på att den ena programledaren inte kan säga "R". Om man inte kan säga "R", tycker jag att man ser till att lära sig det, då man pratar i etern. Alla talfel, dialekter, sluddrigt tal och brytningar förstärks i radio/TV och mikrofoner vilket gör att det kan vara svårt att uppfatta vad som sägs (vilket borde vara vitsen).


Bästa Poden!!! (5/5)

Interesant bra att sova till😬


Bra! (5/5)

Mycket bra, rolig och lärorik pod! Tas upp många olika ämnen, ofta ingående och lättsamt. Fortsätt så! 🤘🏻


Excelent! (5/5)

Excelent! 👏🏻


Fantastiskt bra! (5/5)

Bra och intressant genomgång av historien med en lagom dos humor och skoj!


Historiepodden (5/5)

Bästa podden på marknaden. Informativ, intressant och rolig för den vetgirige historieintresserade människan.


Strålande! (5/5)

Svårt intressant podd som väldigt sällan träffar fel.


Sveriges bästa podd! (5/5)

Har lyssnat på alla avsnitt, vissa flera gånger. Intressanta ämnen och mycket väl producerat.


Roliga och intressanta ämnen (5/5)

Har roliga och intressanta ämnen om stort och smått :)


Superb! (5/5)

Helmysigt, intressant och alldeles alldeles underbart.


👍 (5/5)

Bra, roligt, lärorikt.


👍 (5/5)

Så himla bra. Har precis börjat lyssna och har en massa avsnitt som ska avverkas i bilkön


Riktigt bra (4/5)

Otroligt bra och underhållande pod. Kan dock vara lite ointressanta teman ibland.


Bäst! (5/5)

Hur man lär sig extremt mycket och fnissar samtidigt!


Min favoritpod!! (5/5)

Den helt klart bästa podden om historia.


Utmärkt (5/5)

Utmärkt och underhållande


Hr (5/5)

Fantastiskt bra pågar, bästa pådden jag lyssnat på.


Vanebildande ! (5/5)

Ett måste för öronen !!!


Helt fantastisk! (5/5)

Har lyssnat på er från första avsnittet och gillat varje avsnitt!


Väldigt bra! (5/5)

Väldigt bra podd, lärorik och intrssant, fortsätt gärna så!


👍🏻 (5/5)

Mycket bra


Lysande (5/5)

Det är så bra att man nästan kan tänka sig att läsa om gymnasiet bara man fick Robin och Daniel som lärare


Älskar't (5/5)

Underbar intellektuell podd i lättsamt format. Sluta aldrig!


Bra grejer! (5/5)

Inte illa


Mr (5/5)

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 Får en att längta till söndag.


kärlek (5/5)

Denna podd har hjälpt mig vida mycket mer än min lärare för att klara historia 1. Älskar er och er stil!


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)

👍


Lärorikt och intressant (5/5)

Kan spendera dagar i streck med denna pod. ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️ fem franska liljor av fem!


Bra men stundtals snurrigt och politiskt (2/5)

Bra, men de senaste 15-20 avsnitten har blivit allt mer politiska, och allt mindre historiska. Till den del de handlat om historia, har de berört politisk och feministisk historia, tråkigt!


100% (5/5)

Äntligen hittat något som passar som handen i handsken.


Varför envisas (1/5)

Människor med talfel att spela in sina röster för andra att lyssna på? Olyssningsbart.


Historiepodden (5/5)

En mycket mysig podcast, som får mig att sova gott varje kväll. Ofta gör den mig några historiska anekdoter rikare. Tack grabbar!


Som Gustav Vasa skulle sagt: (5/5)

"Tack för en bra pod!"


Mycket intressant! (5/5)

Intet att erinra.


Skitbra (5/5)

👍


Äntligen! (5/5)

Fantastisk pod! Jag älskar den 😃


Underhållande och allmänbildande (5/5)

Sveriges bästa podcast!


Kunn int bli bättör (5/5)

Röj!


#histpod (5/5)

Min favoritpod! Robin & Daniel har en väldigt rolig kemi


Underhållande och lärorik (5/5)

Tänk om jag haft Robin eller Daniel som historielärare på gymnasiet. Så duktiga och roliga!


👏🏻 (5/5)

Fantastiskt. Helt fantastiskt


Mycket bra! (5/5)

Bra o lärorik pod, rekommenderar den till alla!


. (5/5)

fantastiskt!


Ja jag tar ett avsnitt till... (5/5)

Starkt beroendeframkallande! Underhållande, skarpt och allmänbildande.


5/5 (5/5)

Favoriten just nu!


Underbart och lite skönt tramsigt 😀 (5/5)

Älskar att lyssna på denna podcast som gör att jag lär mig massor på ett roligt sätt.


Kanonpodd (4/5)

Suverän och oftast mycket intressant. Några avsnitt har dock varit lite mycket namnrabblande.


Herr (5/5)

Skön och humoristisk framställning som tar historia till nya höjder


Super! (5/5)

Inte är den bara intressant utan även fruktansvärt rolig också! Fantastisk, rekommenderar till alla historieintresserade och dödliga!


Intressant och underhållande! (5/5)

Helt fantastik podcast med två helt underbara personer. Väldigt intressant och underhållande, det finns verkligen inget att klaga på! Fortsätt med det ni gör :)


En av mina favoriter (5/5)

Jag har aldrig tyckt jättemycket om historia i skolan när jag var yngre. Tack vare stämmningen och engagemanget från den här podden har börjat tycka det är jätteintressant. Hoppas ni fortsätter länge för jag ser mer fram emot nästa avsnitt än Game of Thrones!


Välgjort & mysigt (5/5)

Och alldeles alldeles underbar!


Fantastiskt! (5/5)

En av Sveriges absolut bästa poddar!


Älska Daniel och Robin! (5/5)

Jag kan varmt rekommendera denna otroligt informativa och underhållande podcast. Börja med det lite taffliga avsnitt 1 med dålig ljudkvalitet och två nybörjare. Sedan börjar resan tillsammans med två underbara människor och en massa kunskap. Själv har jag lyssnat på alla avsnitt och kom ikapp vid avsnitt 100. Nu får jag snällt vänta en vecka mellan avsnitten. Detta är sååå bra!


Grymt bra podd! (5/5)

Här berättas olika historiska händelser och personer på ett intressant och roligt sätt! Tack för att ni förgyller varje måndag med era trevliga diskussioner och roliga infallsvinklar!


En lite bättre podd (5/5)

Denna podd rekommenderar jag starkt! 👆🏻 är helt såld och charmad av Robin och Daniel. Spela upp den på en stenkaka med en vevgrammofon!


Bästa som hänt sen hjulet uppfanns (5/5)

A vad gjorde jag med min lediga tid om inte historiepodden funnits


Min favorit-podcast alla kategorier! (5/5)

Fantastiskt rolig och lärorik podcast med riktigt härliga programledare. Heja heja #histpod !


toppenpodd! (5/5)

Så himla underhållande och intressant på samma gång!


5+ (5/5)

Fantastisk roligt och intressant , hoppas någon från SVT är smart nog och kontaktar er bums!


Bästa! (5/5)

När man lyssnat på alla avsnitt är det bara att lyssna om, blir aldrig tråkigt eller ointressant!


Kunskap med glimten i ögat (5/5)

Mycket bra pod. Historia presenterad med satir och spekulation. Det hela lyfts ytterligare av den familjära stämningen med respektfullt smågnabbande mellan berättarna.


Sveriges bästa pod! (5/5)

Lyssnat sen de började, blir bara bättre poddare med tiden. Klassiska favoriter är dock "Lucia", "Skogen" och "midsommar"


Veckans pärla (5/5)

Keep it up!


Sveriges bästa pod! (5/5)

Sveriges bästa pod!


👍🏻 (5/5)

Underbart, ni väcker mitt intresse för historia! Tack!!!!


Mitt bästa sällskap överallt! (5/5)

Så otroligt bra!


Grym start! (5/5)

Tack vare eran podd så får jag en grym start på veckan!


Oemotståndlig! (5/5)

Måste lyssnas, perfekt för alla tråkiga stunder!


👍 (5/5)

Bästa svenska podden


Trevlig podd. (5/5)

Trevlig podd om historia.


Hr (5/5)

Otrolig.


Toppenpodd! (5/5)

👌🏼


Histpodd (5/5)

Helgens höjdpunkt! Bästa podden


Min älsklingspod ❤️❤️ (5/5)

Helt beroendeframkallande!Älskar Daniel och Robin!


Mycket bra och intressant (5/5)

Bra pod med underbara program ledare som kompletterar varandra bra med kunskap och humor.


Strålande (5/5)

Ni är härliga att lyssna på, kunniga och intressanta. Kör på!!!


Kanonpod! (5/5)

Lyssnar normalt sett inte mycket på podcasts, men fastnade för just denna! Sköna grabbar som snackar om intressanta ämnen. Rekommenderas starkt!


Vegetarianismen vs fred på jorden (5/5)

Lyssnade på programmet om vegetarianismen genom historien . Jag är vegan , och detta programmet förstärkte min övertygelse att dödandet av djur har med människornas tillkortakommande att göra : hälsa, såväl psykisk som fysisk , miljön och krigen på jorden . Lyssnar även på de andra programmen - superbra podd, jag rekomenderar den till mina vänner o arbetskamrater / Tack ! Hälsning Eva


Ni e bäst! (5/5)

Grym podd!


Mr (5/5)

Mycket bra, härliga vinklar och grabbarna har bra personkemi 👍🏽


En bra pod (5/5)

En bra inaktuell pod


En av dom bästa!! (5/5)

Måste säga att jag är impad av hur ni lyckats få en så skön dynamik mellan er. Man hör att ni brinner för detta och därför blir det också sjukt intressant att lyssna på! För övrigt bra blandning mellan underhållning och lärande. Kul infallsvinklar, önskar jag haft er som lärare på gymnasiet för 7 år sedan!


Bäst (5/5)

Tack för bra podcast! Hade lite mer spännande händelser att nämna på "muntan" i rättshistorian tack vare er! Fortsätt med det ni gör. Fred.


Otydligt (1/5)

Säkert väldigt intressant men otydliga röster.


Lyssnar varje dag! (5/5)

Vem som helst kan älska historia genom att lyssna på den här podden. Daniel och Robin är en så himla bra kombo, suveränt roliga! Jag och min sambo lyssnar på dem varje kväll när vi lagar mat. Det är alltid nått nytt intressant vi hittar som vi senare kan diskutera. Ni är våra hjältar!


Förgyller mina bussresor (5/5)

Grymt bra innehåll i podden, rekommenderas starkt


Världens bästa podd (5/5)

Förmodligen Sveriges bäst historiepodd, förmodligen Sveriges bästa podd överlag. Spännande ämnen med mycket pålästa poddare


Intressant så det förslår (5/5)

Och inte bara det. Det är roligt också. Men också tankeväckande och allvarligt när det behövs. Ger perspektiv på den nutida vardagen som annars inte kommer fram så ofta. Hoppas på många fler avsnitt.


Älskar den här podden! (5/5)

Gillar mycket dialogen i podden och hur de kompletterar varandra. Kul också att de småbråkar :) Mycket imponerad över att de kan greppa så många olika ämnen på ett sådant intressant sätt. Längtar till varje nytt avsnitt. En av de bästa poddarna tycker jag.


Gryyymt (5/5)

Helt fantastiskt! Sjukt skönt att lyssna på när man jobbar. Eller när som helst funkar också!


Grymma ni är! (5/5)

Mycket lärorikt och underhållande. Älskar jargongen mellan Robin och Daniel. Hoppas att ni aldrig slutar med podden!


S (5/5)

Mycket intressant, tar en stund att vänja sig vid dialekterna dock😉


Alltid lika bra! (5/5)

Intressant nästan oavsett ämne. "Vem är hen" borde vara med i varje avsnitt!


Tack (5/5)

Tusen tack för alla timmar ni förgyllt i min stressiga vardag. Kunde inte bry mej mindre om ovana eller ljudstrul när man känner engagemang och passion! Längtar efter varje avsnitt.


Underhållande! (5/5)

Tack för detta! Underhållande och proppat med kunskap. Bästa alternativet när man vill lyssna på en bra historiepod.


Fruktansvärt bra! (5/5)

Den här podden har förgyllt många pendlingstimmar, promenader och gympass. Jag längtar till varje nytt avsnitt. Bra jobbat pågar! 😊


Stört sköna killar:) (5/5)

Jag är väldigt historie intresserad och ni tar upp så många roliga och för mig annorlunda historier. Glatt, lättsamt men ändå med djupare substans. Ni är stört sköna killar enligt mig. Stor tumme upp och fortsätt som ni gör.


Lysande (5/5)

Lyssna, lär, roas.


Rx (5/5)

Alltjämt bra


Svin bra, intressant och kul!! (5/5)

Podden jag längtar mest till i veckan! Favvo avsnitt är Marie Curie!!


Bra, bättre bäst! (5/5)

Underbart bra! Lyssnar på denna podcast varenda lediga stund! Sen är det en klass för sig att de är två lustigkurrar! 👍🏻


En bra pod (5/5)

Ni tar upp kul ämnen och gör det intressant!


Bulla (5/5)

He ä bulla


Bästa podden och den mest lärorika (5/5)

Jag har blivit Historie intresserad genom er, ni gör ett mycket bra jobb och fortsätt med tv spel och fotbolls referenserna :)


Intressant och toppen😊 (5/5)

Jättebra och intressant pod! Älskar historia och nu tar upp blandade händelser, epoker, länder osv vilket är kanonbra! Fortsätt med ert toppenjobb😊


Bästa historiepodden (5/5)

Den bästa podden


. (5/5)

Bästa Robin!


Världens bästa pod! (5/5)

Älskar verkligen er pod! Så intressant men samtidigt så rolig!


Jättebra! (3/5)

Väldigt intressant. Men jag har så svårt för dialekten eller talfelet på Daniel som pjataj som om han voje en bäjbis. Otjoligt ijjitejande.


Histpeppen (5/5)

Jag myser vid blotta tanken på cykelturer i det göteborgska höstrusket efter den lyckliga upptäckten av Historiepoden. Tack!


J (5/5)

Har blivit besatt! Älskar bredden & framförallt att kvinnor också uppmärksammas, gamla historieböcker tycks ju ha en tendens att glömma bort dem..


Sveriges bästa - lärorikt (5/5)

Man lär sig något nytt varje dag sägs det, i historiepodden lär man sig iallafall något nytt varje vecka. Den bästa podden, utan tvekan!


Strålande intelligent underhållning (5/5)

Bra, bättre, bäst!


Fantastisk! (5/5)

Riktigt bra om historia men riktigt bra och rolig personer som ger en nyanserad blick på omoderna händelser :)


Intressant! (5/5)

Först tänkte jag nej men den här podden är riktigt bra!! Är man inpressad av historia är detta ett måste!


Riktigt bra (5/5)

Underhållande och utbildande på samma gång.


Lärorik och rolig! (5/5)

En av mina första tankar efter att ha lyssnat på Robin och Daniel var att jag också velat ha dem som lärare. Att blanda in lite humor och dråpliga anekdoter gör att det blir lättare att ta till sig ämnet. Jag uppskattat deras stående inslag som Vem är hen, Hjulet och Historiska hatten (med andra ord saknar jag hattleken) Fortsätt i samma stil killar, I am hooked!


Tack! (5/5)

För helt underbara diskussioner och roliga anekdoter från förr. Fortsätt som ni gör.


Mkt bra (5/5)

Informativt och bra levererat. Blir glad när det är två proffs som också kan göra entertainment av sitt yrke. Har binchlyssnat på alla avsnitt och vill ha mer.


Nördigt o kul (5/5)

Tummen upp


Magnifikt underhållande! (5/5)

Rubriken säger allt. Låt ljudet vara som det är, perfektionismen är överflödig när berättelsen väger tyngst.


Fantastisk pod av fantastisk duo (5/5)

Hoppas verkligen ni fortsätter i ohejdad takt utan att förändra formatet eller upplägget. Vanvettigt intressant och underhållande!


Mycket rolig (5/5)

Typ


Toppen! 👍👌🌟 (5/5)

Skön och rolig att lyssna på oavsett vad man själv gör. Började lyssna för några veckor sedan för att ge den en chans. Jag kan säga att jag fastnade direkt! Drar ca. 5-8 avsnitt om dagen och det är riktigt kul att höra en klar förbättring för varje avsnitt som går! Då jag själv började med avsnitt 1 så vill jag säga till alla som är lite tveksamma till att fortsätta lyssna, så säger jag bara ge podden några fler avsnitt på sig så vet jag att ni ändrar er! 😃👍


Testa! (5/5)

Perfekt för er som är intresserad av historia!


Bäst (5/5)

Fy bövelen var bra


Topp-pod! (5/5)

Bildande med inslag av humor. Utmärkt!


Omg (5/5)

Såg Daniel på stan i helgen. Så. Sjukt. Snygg.


Episkt! (5/5)

En av få, mycket få, Podcasts som lyckas med konceptet "två polare som samtalar med varandra framför en varsin mikrofon". Historiepodden fungerar eftersom de båda är pålästa, kunniga och bjuder på välproducerade episoder. Fantastiskt!


Favoritpod! (5/5)

Oj va bra denna pod är! Ser fram emot varje nytt avsnitt och önskar att jag hade haft Robin o Danne som lärare i skolan. Kul oxå att de väljer lite udda ämnen - lärorikt!


Historia på ett lättsmält sätt. (4/5)

Härliga killar att lyssna på. Fortsätt så!


Historiepodden (5/5)

Roligt, informativt och avslappnat. Två stycken historieintresserade som pratar och diskuterar olika händelser på ett trevligt sätt. Lyssa för att lära eller bara lyssna för att ha något trevligt i lurarna.


Helt suveränt (5/5)

Hjärtligt, tydligt, kunnigt & personligt. Längtar tills söndagarna och ett nytt avsnitt.


Superbra! (5/5)

Alltid lika roligt att höra er snacka historia! Er kombination av humor, ämnesval och genomföring är helt underbar :D


Väldigt mysig podd (5/5)

Önskar att jag hade er som historielärare när jag gick i skolan.


Strålande! (5/5)

Uppskattar bredden i ämnen såväl som i avsnitten. Inser att man kan göra hur många djupdykningar som helst ner i historien, och det gör jag gärna med dessa killarna! All heder till er som varje söndag ger oss en glädjefull och intressant historielektion! Man blir aldrig mätt på kunskap, så fortsätt leverera!


Fantastiskt! (5/5)

Fortsätt med detta, ljuva toner för mina öron. Fantastisk blandning av dialekter i samtal om historiens viktigaste händelser.


Nya favoriten (5/5)

Lyssnar på en hel del olika podcast och denna för mig nyupptäckte pod är nu favoritpodden!


Bra och skön avslappnad podd om historia (5/5)

Mycket skön podcast om historia och annat skönt man glömt från skolan… Även sånt man aldrig fick veta..


Kanonpodd (5/5)

Riktigt kanonpodd som tar upp intressanta ämnen och blandar det med humor.. Blandar också mina favoriter, ösgöte där jag växt upp och en norrlänning som jag vill bli :)


Super bra! (5/5)

🌟🌟🌟🌟🌟


Tummen (5/5)

Upp!


Kom till saken!! (1/5)

Droppa allt lull-snack och kom till saken!


Längtar till söndag! (5/5)

Bäst upplägg på en podd. T.om ett ämmne som den svenska skogen får 5 plus!


Grymt! (5/5)

En mycket bra kombination med intressant historia och härliga människor.


Kvalle (5/5)

Världsklass


Bra pod! (5/5)

Daniel Hermansson är utmärkt som kunnig och förnäm historievetare. Den andra killen är också bra.


Mysig underhållning (5/5)

Asså en kollega rekommenderade er podd åt mig typ någon gång i maj. Jag sa att jag skulle lyssna på er men ja det hände inte förrän i oktober när jag och min kompis satt och pratade poddar och då kom jag på att jag skulle lyssna på er. I like you guise! Ni är roliga att lyssna på. :D


Femma i betyg! (5/5)

Väntar med spänning varje vecka efter denna förträffliga podcast. Mycket bra och rekommenderas varmt.


Bästa podden (5/5)

Riktigt roligt och intressant, Sluta aldrig...


Fantastisk (5/5)

En fantastisk pod som lyckas med konststycket att vara opretentiös och pretentiös på samma gång. En svårbeskrivlig charm i dynamiken mellan Hermansson och Olovsson när de stundom snubblar över varandra och stundom träder fram som två samspelta tangokavaljerer. Bra variation på ämnen. Ser fram emot de kommande tusentals avsnitten då Olovsson och Hermansson i sin entusiasm över ett stickspår i berättelsen ofta konstaterar att "ja det kan vi gå in på mer en annan gång". Thumbs up!


Bästa podden just nu!!! (5/5)

Bästa podden just nu!!!


Grymt bra (5/5)

Underhållande och lärorikt på samma gång.


Rekommenderas (5/5)

En podd med verkligt innehåll. Det är en fröjd att höra Robin och Daniel diskutera historiska händelser. Rekommenderas varmt!


Härlig och intressant lyssning! (4/5)

Lättlyssnat och med spännande infallsvinklar. "Den svenska skogen" är ett exempel på något som överraskade mig mycket positivt. / "Gjuten prenumerant"


Toppen! (4/5)

Intressant.


kan bli fem (4/5)

fortf för kasst ljud


Love it (5/5)

My new addiction !!


Nja!! (2/5)

Skulle nog vinna på att genomgå viss talpedagogik.


👍 (5/5)

Första podden på länge som jag längtar efter att nya avsnitt ska släppas.


Inget vidare (1/5)

Herrarna kan säkert sitt ämne, men jag tyckte mest att det var svamligt och rörigt.


Fortsätt som ni gör! (5/5)

Otroligt bra, intressant och informativ pod. Fortsätt som ni gör!


Superbra! (5/5)

Jag är fast. Mycket roligt att följa från början (2:a avsnittet) och redan se positiv utveckling. Tänker på flyt och rytm och så. Är imponerad. En timme är perfekt längd (orkar ni köra längre så gärna för mig) och bra drag att köra ett och samma ämne hela timmen också. Chapeau!


bra (5/5)

jobbat


Mycket bra. (5/5)

Skulle gärna se mer episoder :) Otroligt intressanta historiska diskussioner som spär över i aktuella händelser. Rekommenderas varmt.


Grymt bra och trevlig! (5/5)

Tack för en riktigt trevlig pod om nåt så tråkigt som historia! Hade behövt lärare som er för att tycka bättre om historia! Grattis till era elever! Och till oss lyssnare!


Historiepodden (5/5)

Jag var tvungen att skaffa en iTunesanvändare bara för att kunna visa uppskattning genom en recension. Kanonkul idé! Rolig podd med intressanta ämnen som förgyller tågresor, städtillfällen och promenader. Det känns kreativt och det blir bara bättre ju varmare ni blir i kläderna. Skulle ni någon gång i framtiden få slut på idéer är det bara att höra av er för uppslag. I övrigt hoppas jag ni fortsätter länge till, och stort tack för ert engagemang!


Nej (1/5)

Försökte ge det en chans men orkade inte med deras röster och stil. Irriterande och påfrestande. Risigt utförande kom tyvärr ivägen för ett eventuellt bra mtrl(?).


Lyssningsvärt (5/5)

Välgjort, engagerat och intressant med två yngre (varsågod) historielärare där den ene låter som Erik Niva och den andre som Johan Croneman och Ankan Johanssons kärleksbarn. Aktuellt historiska ämnen som ger bakgrund och insikt. Fortsätt i samma stil!


Kanon (5/5)

Kul och intressant


Intressant o rolig (5/5)

Är inte så bildad inom detta men är sjukt intressant o lyssna på. Så lärorikt o roligt :)!


Väldigt bra (5/5)

Tycker detta är en mycket intressant podd, Daniel och Robin är sannerligen så tråk-intressanta som man vill att de ska vara. Här är man nördig, man viker inte från det och DET är väldigt bra!


Kanon! (5/5)

En ny favorit. Fortsätt i samma fina stil.


bra (5/5)

Störde mig en del på det risiga ljudet och den ibland bristfälliga klippningen till en början men har senare kommit att gilla just det, blir en mer personlig upplevelse. Innehållet är SUVERÄNT!


God potential (3/5)

Intressant pod som ännu är i sin linda. Har definitivt potential att bli mkt bra med större vana och mindre ljudstrul. Viktigt med kontinuitet på avsnitten.


Strålande! (5/5)

En av de klart bästa poddarna på marknaden! Rykande inaktuella ämnen.


Svunna tider i ny tappning (5/5)

Härlig podd! Klipsk och gladlynt. Jag ser framemot kommande avsnitt.


Underbar podd! (5/5)

En av dom absolut bästa historiepoddar jag lyssnat på. Väldigt intressanta ämnen. Lågt som högt. Det gillas skarpt.


Bra podd med kunniga herrar... (2/5)

…men jag tycker att det är synd att den stundtals blir politiskt färgad. Ska men skildra historien bör det göras utan färgade glasögon. Det gäller även lärare som undervisar i grundskola eller gymnasium.


Informativt och kul (5/5)

Lär mig massor samtidigt som det är kul att lyssna på. Fortsätt så.


Tänk om (5/5)

Tack för roliga, intressanta och inspirerande historielektioner. Tänk om ni hade undervisat mig på historielektionerna när jag gick i skolan. Då hade mitt intresse för historia definitivt ökat och världen sett lite annorlunda ut :-) Ni är superbra!


Intressant (5/5)

Intressant med att kommentera dagsaktuella händelser i ett historiskt perspektiv. Ofta faller detta bort i den vanliga nyhetsjournalistiken. Nyfiken på kommande avsnitt.