Aggregated reviews for Hur Kan Vi?

Om vi ska kunna leva tillsammans behöver vi prata med varandra. Därför bjuder vi in smarta, utmanande och relevanta gäster till en podcast där olikheter uppmuntras och gör oss klokare. Samtalet fort-sätter.

Viktig men lite enkelspårig (3/5)

Först av allt är jag riktigt besviken på att podden numera inte bara är reklamfinansierad utan finansierad med bottenskrapet av skräpreklam. Det sänker helhetsupplevelsen av podden rejält. Faktiskt så pass att jag slutat lyssna under vissa avsnitt för att reklamen varit så motbjudande. Jag tror Navid umgås lite ohälsosamt mycket med Henrik Jönsson. Men bortsett från det är podden stundtals mycket intressant. Det glädjer mig att ämnen som normalt bara blossar upp i en hetsig debatt utan substans istället lyfts fram och diskuteras på ett moget sätt. Det gör den till en av de viktigaste poddarna just nu. Men! Det känns lite enkelspårigt när det gäller ämnen. Det känns som det mest är starkt laddade ämnen så som invandring och feminism som får utrymme. Det hade varit intressant att ge mer plats åt andra ämnen under detta tak. Och visst, det händer. Ibland görs det avstickare både avsiktligen och oavsiktligt. Och det ger mig hopp om att tråden ska plockas upp igen, men det händer inte så mycket mer tyvärr. Det faktum att en så vidsynt podd trots allt känns så smal och att det numera kletas ner med skräpreklam gör att jag tappat suget att klicka på nya avsnitt. Och att det ska göras podd på engelska ger mig tyvärr inte mycket hopp om att Hur kan vi? kommer att få mer kärlek och uppmärksamhet.


A for effort!! (5/5)

Efter nästan två timmar med Elin Sundin har jag fortfarande inget grepp om vad patriarkatet egentligen består i. Men som sagt, ett väldigt bra försök. Värdigt och vuxet. Tack!


Bra (5/5)

Intressanta, underhållande och fria samtal kompetent navigerade av Navid. Rek.


Alla åt samma håll (2/5)

Bra försök att hålla en öppen ton, men när (nästan) alla håller med varandra och vänstern representeras av fd vänster, blir det ganska enkelspårigt i diskussionen.


Bra! (5/5)

Välgjord och viktig podd där Navid åtminstone gör ett försök att brygga politiska och sociala klyftor och minska polariseringen genom att föra rimliga, sansade samtal om jobbiga frågor.


LYSSNA BA! (5/5)

Bjud gärna in cissi Wallin! Bästa podden ever btw.


Luriga långa samtal (5/5)

Fantastiska långa långsamma samtal. Önskar ännu svårare samtal i framtiden. Ser fram emot samtal med cissi med samma rädsla som du!


Hur Kan Vi (5/5)

Främjar DITT intellekt. Prata, lyssna och reflektera. Lika som olika.


Bla, bla, bla... (1/5)

Samtalsledaren Navid har en alltför grund förståelse för samhällets (makt)strukturer. Det leder till ett platt, märkligt samtal som tillsist blir olyssningsbart. Ett podd för de som gillar att lyssna på killgissningar.


Viktigaste podden på länge! (5/5)

Skönt att någon äntligen tar tag i Sveriges samtalsklimat där poänglösa debatter och pajkastning har fått ta alltför stor plats.


Intellektuellt ärliga samtal (5/5)

... vilka både skänker mig förståelse för de jag inte håller med och vässar mina egna tankar och resonemang. Love it.


Bästa podden 2019 (5/5)

Tack!


En favorit (5/5)

Samtal som berör. Samtal som ger. Samtal som går djupt. Brett. Och högt. Min absoluta favorit just nu. Tack Navid Modiri för ditt bidrag till att göra världen lite bättre.


En av de bästa poddarna just nu! (5/5)

Jag tycker om denna podden eftersom jag tycker att idén bakom är väldigt bra för demokratin, nämligen att alla åsikter ska få höras! Navid Modiri lyckas med exakt detta i denna podcasten men lyckas även med att ta med människor med intressanta historier som man har svårt att slitas ifrån.


En underskattad podcast (5/5)

En podd som förtjänar mycket mer uppmärksamhet. Riktigt intressanta avsnitt som jag personligen har utvecklats mycket av. Bravo Navid och gänget! 👏🏼✨


Äntligen! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)

Podden som litar på att människor kan tänka själva, då någon kontroversiell person säger något som inte är Politiskt Korrekt. Gästerna får tala till punkt. Navid skapar ett samtal där både gästen och Navid kan undersöka sina åsikter, tankar och värderingar och kanske tillochmed omvärdera vad de tyckte innan. Podden har varit med om att skapa nya fackuttryck i samtalskonsten som ”fintolka” och ”fultolka” (#3 Linnea Claesson).


Bra och viktig (5/5)

Bra och viktig podd! :)


Riktigt bra (5/5)

Bästa podden jag har lyssnat på.


Så viktigt! (5/5)

I tider med polarisering och hetsiga debatter är det här som ett litet vattenhål i mediaöknen. Jag har lyssnat på allt i podden.


Viktigt (5/5)

Tack för det öppna samtalet,. Yttrandefrihet finns det mindre och mindre av i Sverige och det är viktigt att kämpa mot denna utveckling! Hur kan vi har fått mig att märka detta mer och mer, kan inte tacka er nog. Tack.


Nya synfält och stillad nyfikenhet (5/5)

Ni vet den där lilla knuten man har i magen när man ska lyssna på någon som man redan bestämt sig för vad man har för åsikt om. Och det öppnar sig nya synfält. Och man ibland får sig en liten knäpp på näsan. Älskar’t! Eller när man helt enkelt bara får reda på mer om någon man är genuint nyfiken på. Utan sandlåda och pajkastning och där alla får tala till punkt. Ha vilka åsikter du vill, men utan samtal kommer vi inte framåt.


Platt (1/5)

Help platt, bra för folk som gillar platta samtal. Eller platta saker generellt. Folk som älskar IKEA paket gillar nog det här


Banbrytande och genialiskt 😀❤️🇸🇪🙏 (5/5)

Dessa samtal kommer skapa ett bättre Sverige. Genialiskt begåvat koncept⚜️⚜️⚜️


En hjälte (5/5)

Navid är en hjälte av vårt samhälle som vågar och intresserar sig för att ta de samtal han tar. Uppskattar hans stora nyfikenhet och passion för att föra samtal kring all typ av frågor, samt med alla grupper av människor. Världen blir plötsligt ett steg bättre av Navids hjältemod att uppmana till samtal som en del av ökad förståelse för varandra. Något jag tror minskar både hat och misstänksamhet. Det kan bara leda till något gott det här. Fortsätt vara den fantastiskt berikande människan du är!


Hatten av! (5/5)

Fantastisk podd. Intressanta gäster. Navid är en så skicklig och balanserad intervjuare! En förebild! Att lyssna, samtala och ifrågasätta utan att det blir polariserat. Så imponerad!


Viktigt att ta samtalet 2019 (5/5)

Det Navid gör ska han ha en eloge för. Inte många idag som kan/vill ha de här obekväma samtalen för att försöka förstå människors tankar och åsikter istället för att fördöma och håna. Solklart 5+


Fantastisk! (5/5)

Oavsett ämne så blir det en fantastisk dialog. Inte argumenterande eller politiskt utan enbart nyanserat, engagerat och nyfiket. Otroliga samtal och en av de bästa poddar jag upptäckt! Senaste avsnittet var ett av de bästa!


Rätt dåligt (1/5)

Hur högt pris har yttrandefriheten?


Hur kan vi (5/5)

Mycket bra och välgjort


Lysande! (5/5)

Intressanta gäster, skön samtalston och bra längd på samtalen. Kanske bästa podden just nu.


Spännande,bildande och väldigt intressant! (5/5)

Navid gör ett lysande jobb, där han för intressanta samtal med ”kontroversiella personer” för att på djupet försöka komma till klarhet hur dessa tänker,tycker,känner och lever... utan cencur,utan dömande motiv... I denna podd blir du hänförd,bildad,provocerad,underhållen... en podd som rör om i ditt känsloregister! I love it!


MVG (5/5)

Ljudkvalite: 5/5 Innehåll: 5/5 Underbart med riktigt långa avsnitt som gör att man verkligen sjunker in i ämnet. Helt unikt att Navid dessutom kan föra samtal med meningsmotståndare utan att tillämpa tolkningsföreträde av motpartens yttranden. Bästa podden just nu.


Sååå bra (5/5)

Spännande intellektuella samtal på hög nivå.


Guld (5/5)

Bästa på länge 👍🏻


Bra! (5/5)

Så skönt med djupare diskussioner! Snyggt sätt att bidra till mindre polarisering. Viktigt och välkommet!


Nyktert fritänkande för den som vågar lyssna (5/5)

Ofärgat, skarpt och nyktert med ambition till att nå ökad kunskap och ”sanning” för ett bättre samhälle och medborgare. Men utan pekpinnar och ryggmärgs-sanningar. Fokus på att pröva sina tankar och åsikter hårt och från olika perspektiv. Kan kännas jobbigt om man bestämt för sig vad man tycker och hur världen ser ut. Men all utveckling sker i motstånd så ge det en chans :)


Mycket bra! (5/5)

I vanlig ordning håller Modiris projekt synnerligen hög standard. Välkommet med långa avsnitt.


Bra! (5/5)

Intressant samtal, detta blir nog min nya favoritpod, lite för långt dock


Spännande start (5/5)

Lyssnade med stort intresse på det första avsnittet och ser fram emot de som komma skall. Mycket bra initiativ till respektfulla samtal med oliktänkande personer. Tack!


Samtal och människor istället för debatt och etiketter (5/5)

Äntligen en podd där öppna diskussioner och olika åsikter får diskuteras istället för att debatteras. Det här är en podd där jag kan se mig själv lyssna till många människor som jag inte håller med, då Navid leder samtalet så elegant så att det näst intill inte märks. Bara att kunna separera idéer och åsikter från människan som står för dem och behandla människan med respekt även om man inte delar dennes idéer är föredömligt. Bästa podden just nu. Ser fram mot kommande avsnitt.


Bra start (5/5)

Visste att det skulle bli en bra start. Första gästen sätter tonen och understryker projektets agenda på nåt finurligt vis. Det här blir bra och hoppas att många tar sig tiden att sakta ner och lyssna.


Äntligen, första avsnittet! (5/5)

Har sett fram emot din podd sedan du skrev att du skulle starta den! Äntligen någon som vågar bjuda in lite oliktänkande individer.. Oavsett vad så får du 5/5