Aggregated reviews for Hur Kan Vi?

Om vi ska kunna leva tillsammans behöver vi prata med varandra. Därför bjuder vi in smarta, utmanande och relevanta gäster till en podcast där olikheter uppmuntras och gör oss klokare. Samtalet fort-sätter.

En underskattad podcast (5/5)

En podd som förtjänar mycket mer uppmärksamhet. Riktigt intressanta avsnitt som jag personligen har utvecklats mycket av. Bravo Navid och gänget! 👏🏼✨


Äntligen! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)

Podden som litar på att människor kan tänka själva, då någon kontroversiell person säger något som inte är Politiskt Korrekt. Gästerna får tala till punkt. Navid skapar ett samtal där både gästen och Navid kan undersöka sina åsikter, tankar och värderingar och kanske tillochmed omvärdera vad de tyckte innan. Podden har varit med om att skapa nya fackuttryck i samtalskonsten som ”fintolka” och ”fultolka” (#3 Linnea Claesson).


Bra och viktig (5/5)

Bra och viktig podd! :)


Riktigt bra (5/5)

Bästa podden jag har lyssnat på.


Så viktigt! (5/5)

I tider med polarisering och hetsiga debatter är det här som ett litet vattenhål i mediaöknen. Jag har lyssnat på allt i podden.


Viktigt (5/5)

Tack för det öppna samtalet,. Yttrandefrihet finns det mindre och mindre av i Sverige och det är viktigt att kämpa mot denna utveckling! Hur kan vi har fått mig att märka detta mer och mer, kan inte tacka er nog. Tack.


Nya synfält och stillad nyfikenhet (5/5)

Ni vet den där lilla knuten man har i magen när man ska lyssna på någon som man redan bestämt sig för vad man har för åsikt om. Och det öppnar sig nya synfält. Och man ibland får sig en liten knäpp på näsan. Älskar’t! Eller när man helt enkelt bara får reda på mer om någon man är genuint nyfiken på. Utan sandlåda och pajkastning och där alla får tala till punkt. Ha vilka åsikter du vill, men utan samtal kommer vi inte framåt.


Platt (1/5)

Help platt, bra för folk som gillar platta samtal. Eller platta saker generellt. Folk som älskar IKEA paket gillar nog det här


Banbrytande och genialiskt 😀❤️🇸🇪🙏 (5/5)

Dessa samtal kommer skapa ett bättre Sverige. Genialiskt begåvat koncept⚜️⚜️⚜️


En hjälte (5/5)

Navid är en hjälte av vårt samhälle som vågar och intresserar sig för att ta de samtal han tar. Uppskattar hans stora nyfikenhet och passion för att föra samtal kring all typ av frågor, samt med alla grupper av människor. Världen blir plötsligt ett steg bättre av Navids hjältemod att uppmana till samtal som en del av ökad förståelse för varandra. Något jag tror minskar både hat och misstänksamhet. Det kan bara leda till något gott det här. Fortsätt vara den fantastiskt berikande människan du är!


Hatten av! (5/5)

Fantastisk podd. Intressanta gäster. Navid är en så skicklig och balanserad intervjuare! En förebild! Att lyssna, samtala och ifrågasätta utan att det blir polariserat. Så imponerad!


Viktigt att ta samtalet 2019 (5/5)

Det Navid gör ska han ha en eloge för. Inte många idag som kan/vill ha de här obekväma samtalen för att försöka förstå människors tankar och åsikter istället för att fördöma och håna. Solklart 5+


Fantastisk! (5/5)

Oavsett ämne så blir det en fantastisk dialog. Inte argumenterande eller politiskt utan enbart nyanserat, engagerat och nyfiket. Otroliga samtal och en av de bästa poddar jag upptäckt! Senaste avsnittet var ett av de bästa!


Rätt dåligt (1/5)

Hur högt pris har yttrandefriheten?


Hur kan vi (5/5)

Mycket bra och välgjort


Lysande! (5/5)

Intressanta gäster, skön samtalston och bra längd på samtalen. Kanske bästa podden just nu.


Spännande,bildande och väldigt intressant! (5/5)

Navid gör ett lysande jobb, där han för intressanta samtal med ”kontroversiella personer” för att på djupet försöka komma till klarhet hur dessa tänker,tycker,känner och lever... utan cencur,utan dömande motiv... I denna podd blir du hänförd,bildad,provocerad,underhållen... en podd som rör om i ditt känsloregister! I love it!


MVG (5/5)

Ljudkvalite: 5/5 Innehåll: 5/5 Underbart med riktigt långa avsnitt som gör att man verkligen sjunker in i ämnet. Helt unikt att Navid dessutom kan föra samtal med meningsmotståndare utan att tillämpa tolkningsföreträde av motpartens yttranden. Bästa podden just nu.


Sååå bra (5/5)

Spännande intellektuella samtal på hög nivå.


Guld (5/5)

Bästa på länge 👍🏻


Bra! (5/5)

Så skönt med djupare diskussioner! Snyggt sätt att bidra till mindre polarisering. Viktigt och välkommet!


Nyktert fritänkande för den som vågar lyssna (5/5)

Ofärgat, skarpt och nyktert med ambition till att nå ökad kunskap och ”sanning” för ett bättre samhälle och medborgare. Men utan pekpinnar och ryggmärgs-sanningar. Fokus på att pröva sina tankar och åsikter hårt och från olika perspektiv. Kan kännas jobbigt om man bestämt för sig vad man tycker och hur världen ser ut. Men all utveckling sker i motstånd så ge det en chans :)


Mycket bra! (5/5)

I vanlig ordning håller Modiris projekt synnerligen hög standard. Välkommet med långa avsnitt.


Bra! (5/5)

Intressant samtal, detta blir nog min nya favoritpod, lite för långt dock


Spännande start (5/5)

Lyssnade med stort intresse på det första avsnittet och ser fram emot de som komma skall. Mycket bra initiativ till respektfulla samtal med oliktänkande personer. Tack!


Samtal och människor istället för debatt och etiketter (5/5)

Äntligen en podd där öppna diskussioner och olika åsikter får diskuteras istället för att debatteras. Det här är en podd där jag kan se mig själv lyssna till många människor som jag inte håller med, då Navid leder samtalet så elegant så att det näst intill inte märks. Bara att kunna separera idéer och åsikter från människan som står för dem och behandla människan med respekt även om man inte delar dennes idéer är föredömligt. Bästa podden just nu. Ser fram mot kommande avsnitt.


Bra start (5/5)

Visste att det skulle bli en bra start. Första gästen sätter tonen och understryker projektets agenda på nåt finurligt vis. Det här blir bra och hoppas att många tar sig tiden att sakta ner och lyssna.


Äntligen, första avsnittet! (5/5)

Har sett fram emot din podd sedan du skrev att du skulle starta den! Äntligen någon som vågar bjuda in lite oliktänkande individer.. Oavsett vad så får du 5/5