Aggregated reviews for Kropp & Själ

P1:s hälsojournalistiska program. Ansvarig utgivare: Nina Glans

Endometrios (1/5)

Hur i hela friden kan en överläkare uttrycka sig på detta vi? Det han säger är att kvinnor får lära sig att leva med sjukdomen. Unga kvinnor ställer krav på smärtfrihet medan äldre kvinnor har accepterat ich lärt sig leva med smärtan. Troligen har de äldre kvinnorna sökt hjälp till den gräns att de helt enkelt lider i tysthet istället. Jag vet vad jag talar om, skickad i vänstervarv blivit ifrågasatt och tillslut har jag insett att det är bättre att ta starka smärtstillande tabletter, mörkt rum och vrida sig som en sargad mask i sängen tills kroppen inte orkar mer och personen somnar utav utmattning. Jag blir riktigt arg när ni låter en man uttala sig om smärtan då han inte kan tänka sig in i hur det är mör hela ens inre känns som att det rivs ut IR ens kropp. Om det hade varit en manlig sjukdom hade han kunnat ge en mer adekvat bild av sin studie men hans uttalande visar bara på nonchalans, oförstående och totalt bortfall av empati. En som levt med sjukdomen i hela mitt liv !


10/10! (5/5)

Ett toppenprogram. Intressant och välgjort vecka efter vecka.


Bästa programmet!!!! (5/5)

Levererar vecka efter vecka!


Helt fantastiskt välgjord och mycket intressant. (4/5)

Helt klart det bästa inom podcastvärlden just nu!


Hög kvalité och intressanta ämnen (5/5)

Nästan alltid intressanta ämnen, bra djupdykningar och alltid vetenskapliga inslag.


Nästan alltid intressant! (5/5)

Mycket bra, smart och tänkvärt.


Mycket bra (5/5)

Intellektuellt och sofistikerat


Bäst! (5/5)

Påläst, intressant och nyskapande.


Låg nivå och infantilt tilltal (1/5)

Jag har lyssnat mycket på radiolab och hoppades hitta någon svensk motsvarighet. Jag klarade ett halvt avsnitt. Alldeles för långsamt tempo, för mycket försök att måla med språket (Typ så här: Reporter, med lite beslöjad röst: "när vi möter henne sitter hon i en vit stol och tittar ut över den mörkgröna skogen") Det har så klart med förväntningar att göra, men bara för att P3 Dokumentär är sjukt bra behöver väl inte alla program försöka låta som dem?


Enkelt sätt att hålla sig uppdaterad (3/5)

Faktaspäckat, aktuellt och underhållande. Det enda som håller mig ifrån fem stjärnor är att intervjuaren borde prata mindre och lyssna mer, hon inleder varje fråga med en alldeles för lång utläggning vilket är synd eftersom de lyckad nosa upp fantastiskt intressanta intervjuobjekt! Ett favoritprogram!


Högaktuellt och angeläget (4/5)

Programmet blandar högt och lågt, räds inget, även kontroversiella ämnen tas upp på ett proffsigt och underhållande sätt. Missa inte!


Kropp & själ. (5/5)

Ett helt fantastiskt bra program. Hoppas att många fler lyssnar. Mycket kan vi lära med att lyssna och få input från programmet. Ett program som ger glädje för själen.