Aggregated reviews for Kvalificerat Hemligt poddradio

En poddradio i lagom format om konspirationsteorier och vetenskap. Vet man vem som sköt Kennedy? Vad hände egentligen på väg till månen? Vilka var det som egentligen flög in planen i World Trade Center? Och vad är det planen släpper ut ovanför våra huvuden? Från författaren bakom Skeptikerskolan och bloggen Tankebrott samt programledaren från Skeptikerpodden. Nås på info(a)khpodden.se

Gillart! (5/5)

Gillar att äntligen få slå håll på SÅ MÅNGA konspirationsteorier och felaktig "fakta". Även vissa som jag själv trodde på fick sig en behövlig känga. Tack för att mycket påläst podd!


Del tre 9/11 (1/5)

Du förklara aldrig hur planen försvann helt?? Smälter varenda lite del? Ingen kamera fångade planet?? Löjligt


väldigt intressanta ämnen (5/5)

, men lite för korta och för sällan. Vill ha mer:)


Väldigt bra pod (5/5)

Jag väntar på nästa avsnitt!!


Bra! (5/5)

Sjukt välproducerat.


Intressant (5/5)

Intressant upplägg och spännande.


Borde vara obligatorisk lyssning i alla skolor (5/5)

Ger en bra verktygslåda och exempel för kritiskt tolka påståenden om världen vi lever i. Kan enbart ses som problem för scarlataner.


Bästa svenska podden (5/5)

Grymt bra podd, har verkligen saknats. Toppen att den äntligen är tillbaka! Fyndig, intressant och spännande.


Intressanta ämnen utvärderade dåligt (1/5)

Att köra en konspirationspodd och använda massmedia som källor för att avfärda teorier är som att fråga en mytoman om han talar sanning och använda han som källa. Jag menar inte att jag tror på dessa teorier, menar bara att det blir en riktigt dålig podd.


Äntligen (5/5)

Äntligen en pod som förklara saker så att jag med adhd orkar lyssna och faktiskt förstår allting! Grymt🙌🏼


Välresearchat och välformulerat (5/5)

👍🏻


Rekommenderas skarpt! (5/5)

Välproducerat och intressant.


En mycket välbehövlig podd (5/5)

Denna podd ger insyn i mer eller mindre galna konspirationsteorier och slår hål på dem. Väldigt objektiv och förklarande med ett litet uns av ralians Helt underbar


Great minds discuss ideas, small minds discuss people (1/5)

Stängde av direkt då du upprepande gånger i varje avsnitt hånar och förminskar människor som är oliktänkande än dig.


Rakt på sak (5/5)

Mycket bra


Helt briljant (5/5)

Om du är det minsta intresserad av konspirationsteorier måste du lyssna på den här!


Bra pod (5/5)

Podden har blivit otroligt mycket bättre med tiden


Skrapar på ytan (1/5)

När man i demokratiskt styrda länder är tvungen att slänga oliktänkande i finkan för att ha publicerat en alternativ teori kring en idag historisk händelse och förbjuda diskussionen kring detta helt och hållet så får det iaf mig att lyfta på ögonbrynen och börja undra. "Förintelsen" del 1 är som att läsa innantill i "om detta må ni berätta" och har ni liksom jag läst den åtskilliga gånger under uppväxten så behöver ni ej göra er besväret. Gällande de andra avsnitten så är de enligt mig precis lika vinklade som konspirationsteorierna. I avsnittet om mordet på Kennedy nämner man inte ens att en av hans drivande frågor var att avskaffa det privatägda banksystemet (federal reserve) och återigen införa en guldbaserad valuta kontrollerad av kongressen. Detta är enligt mig motiv nog för att vilja se en president försvinna omgående. Det ges tyvärr för lite utrymme för kritik och objektivitet, lyssnaren får det berättat för sig hur saker och ting ligger till och håller du inte med så blir du dumförklarad. Hade denna pod spelats in innan Edward Snowdens avslöjanden om NSAs massövervakning och avlyssningsmetoder av allmänheten hade han av Åkerberg kallats för en "paranoid foliehatt" utan verklighetsförankring. Jag önskar att researchen var djupare än en Google-sökning och att lyssnaren uppmanades att på egen hand gräva lite mer i ämnena då avsnitten ofta är för korta för att ge en överskådlig bild av båda sidor. Det finns många bra poddar som "debunkar" konspirationsteorier men dock är de flesta på engelska. Jag förstår att det är intressant om man nuddar vid ämnena för första gången men för oss som varit intresserade av konspirationsteorier en längre tid blir det väldigt ytligt.


😍 (5/5)

Poddvärden låter snygg!!


Lätt 5 plus! (5/5)

Brukar normalt inte orka med betygsättning och kommentarer men gör ett undantag för denna podd, grymt bra!!


Bra, men.. (3/5)

... är det bara jag som tycker att han pratar ganska otydligt? Har fått anstränga mig för att höra flera gånger. Annars bra pod, intressanta ämnen!


Skitbra (5/5)

Jätte bra pod


En podcast som behövs. (5/5)

Mycket välproducerad podcast. Jag gillar att avsnitten är lagom långa (15-20 min) väldigt lätt att referera till ett avsnitt om man talar med någon som är rädd för fluor. Tyngre konspirationer som 11:e september-attackerna är i en serie avsnitt vilket gör att längden inte springer iväg. KH-podden är i klass med P3 dokumentär.


Obligatorisk lyssning (5/5)

Kan vi få denna som del av läroplanen i grundskolan? Kritiskt tänkande exemplifierat och lättförstått i ett underhållande format. Lagom långt utan att hasta igenom vad som är viktigt. SÅ många skulle kunna lära sig massor av detta. Lyssna och tipsa andra!


Bra och underhållande (5/5)

En bra, lättsam och informativ podcast som är klart värd att lyssna på.


Välproducerat. (5/5)

Lite kort med tid kring ett roligt ämne. Keep it up!


Äntligen! (5/5)

Det känns som att denna podcast har saknats! Bra ämne, lagom långt (kanske kunde vara längre) och välproducerad! Alla tummar upp!