Aggregated reviews for Kvinntervju med Alexandra Rejsmar

Alexandra Rejsmar träffar och intervjuar människor med olika liv och öden. Men något som alla har gemensamt är att de är kvinnor!

Frida (5/5)

Helt besatt av den här podden 😍


Yesss (5/5)

Så himla bra


Superintressant! (5/5)

Sjukt bra podd med ett vinnande koncept, tycker om ditt sätt att intervjua och din personlighet lyser igenom varje avsnitt på ett fint sätt! Ang. avsnittet med Saskia Cort och den ökända ”landsbygden”. Jag kan som småstadsbo och lantis gissa på att mycket irritation från landsbygden kommer ur det faktum att vi utgör en så stor del av Sverige, men ofta reduceras vi till att vara lustiga och obildade i stadsbors ögon, som om det är så självklart att sättet man pratar och beter sig på i storstan är ”normen”. Parallellt med det försvinner resurserna härifrån, mödravården läggs ned, universiteten ligger långt bort, kollektivtrafiken existerar knappt och det är svårt att bo på landsbygden på grund av att utbildningsmöjligheterna är begränsade, jobben finns någon annanstans, vården, infrastrukturen, allt som utgör vardagen gör det svårare att bo här. Samtidigt är urbaniseringen ett problem och jag känner mig oftast fast i ett dilemma, bristen på utbildning hemma och bostadsbristen i de städer där jag blir tvungen att studera. Många unga på landsbygden har inte särskilt stora förhoppningar om framtiden och på vissa ställen är den socioekonomiska utsattheten uppenbar. Butiker läggs ned, de som kan flyttar iväg, barn förblir osedda och ostimulerade därför att det knappt finns tillgång till en musikskola eller andra aktiviteter. Jag tror det gör oss frustrerade emellanåt, därför att vi inte känner oss rättvist behandlade. Men det känner man inte till om man inte är uppväxt här, så det är inte konstigt att folk från större städer inte riktigt förstår grejen. Och det är ju inte storstadsbornas fel heller, det är ju i storstäderna möjligheterna finns och det kan inte en enskild människa ändra på. Jag önskar bara att det vore annorlunda, för egentligen är jag inte särskilt sugen på att flytta till en större stad. Jag vill bara utbilda mig. Jag hoppas att politikerna kan ordna mer resurser åt glesbygden i framtiden.


Tjoho! (4/5)

Lyssnat endast ett avsnitt och det var det senaste, men tack för att Charlotte till slut fick börja prata. Mycket Irriterande när Alexandra avbryter mitt i något som Charlotte precis håller på att prata om och utveckla och därmed och plötsligt byter ämne helt, när man så klart verkligen vill höra klart tankarna. Borde styra ”intervjun” mer även om det är fantastiskt med hoppandet bland ämnen. Iaf och bortsett från min feedback, super najs lysning!!! Ni borde träffas mer, prata mer.


💪❤️ (5/5)

Rikigt bra podd! Alexandra är underbar och intervjuar riktigt härliga personer och pratar viktiga ämnen på ett härligt sätt! Jag längtar tills varje nytt avsnitt. In och lyssna så märker ni själva. 😊


Kvinnterjuv (5/5)

Intressanta gästern ämnen. Alexsandra leder samtalen med intresse och nyfikenhet. Lika bra varje gång. Rekomenderas varmt!


Vilket avsnitt, det berörte hela kännsloregistret, mycke bra podd (5/5)

👍❤️


❤️ (5/5)

Svinbra podcast 🙌