Aggregated reviews for Läkarpodden

I Läkarpodden får vi de senaste rönen inom medicin och sjukvård. Dr Mikael Sandström och Tilde de Paula Eby reder ut begreppen, delar med sig av sina egna erfarenheter, tar kål på myter och svarar på era frågor. "Jag har ett specialintresse för sjukdomar", säger Tilde de Paula Eby. "Mikael är alltid uppdaterad" Tilde de Paula har ett speciellt intresse för sjukdomar och har drömt om att göra den här podden med Dr Mikael i ett års tid. - Mikael är rak och alltid uppdaterad med den senaste forskningen. Precis en sådan läkare jag uppskattar att ha privat, någon som säger; "så här är det". Podden kommer rymma sorgliga, roliga och dråpliga historier som bygger på egna erfarenheter eller historier från Dr Mikaels år som läkare. Varje tisdag kommer ett nytt avsnitt av Läkarpodden. Ni kan skicka in era frågor till oss på: lakarpodden@poddagency.com Inga ämnen är för små eller för stora, det finns ingenting som podden inte kommer att kunna ta upp. Ni kan också komma med förslag och önska ämnen som ni vill att Tilde och Mikael tar upp.Läkarpodden produceras av Poddagency

Jättebra podd   (5/5)

Håller med i en av kommentarerna, Tilde får vara tyst och jag är i alla fall inte intresserad av hennes egna erfarenheter, vilket hon är extremt duktig på att berätta


D   (3/5)

Håller med Emilia här ovan. Blir cringe när Tilde börjar bråka med honom om saker. Hänt i flera avsnitt.


Bra men Tilde måste låta Mikael prata klart utan avbrott   (4/5)

Jättebra podd där man får bra och tydliga förklaringar av Mikael men skulle uppskatta om Tilde lät honom prata till punkt utan att han blir avbruten samt att inte upprepa samma saker som Mikael redan förklarat jättebra på egen hand


Läkarpodden   (4/5)

Nu lyssnar jag igenom gamla avsnitt, och Tilde avbryter hela tiden. Får hoppas du kan sluta med detta Tilde. Annars älskar jag den. Och Tilde du ställer mycket bra frågor, men avbryter.


Tilde ta till dig nu   (2/5)

Om tilde kunde sluta avbryta Mikael hela tiden hade man kunnat lyssna avslappnat och i lugn och ro. Nu stänger jag av för man får panik när hon avbryter. Väldigt synd då det är mycket intressanta och lärorika ämnen. Sätt många som kommenterar samma sak, men vissa människor är för egoistiska för att ta till sig. Det är Mikael som lär ut som vi vill lyssna på inte Tildes problem.


Tilde avbryter och prata samtidigt som dr Mikael   (3/5)

Tyvärr så avbryter Tilde doktor Mikael allt för ofta. Bra podd men stort minus för att Tilde avbryter allt för ofta.


Mikael borde få mer plats.   (2/5)

Proffset Mikael försöker ge råd och berätta faktum men Tilda fortsätter pladdra på om sig själv konstant. Pratade de ens om depression i avsnittet om depression eller var det bara Tilde som minsann skulle berätta hur hon sjunger på gatan eller ligger hemma, jag klarade mig i 20 minuter innan jag gav upp.


Läkarpodden   (5/5)

Läkarpodden är helt fantastiskt bra🌟Lär sig mycket ! Dr Mikael och Tilde helt suveränt duktiga på att förklara allt❤️🌟🙏


Bäst   (5/5)

Bääässtttaa poodddeenn!!!😊❤️❤️


👍👍   (5/5)

Bästa podden ever 👍👍❤️


Vettig och tydlig läkare   (4/5)

Bra! Intressant och lättlyssnat. Jag hade gärna velat ha lite mer djupgående info. Två minus - den tjatiga reklamen för det privata vårdbolaget i början. Men det kan man snabbt spola över 😁 Och att Tilde avbryter hela tiden ungefär som Björne på Björnes magasin och ska förtydliga saker som Mikael redan förklarat på ett bra sätt. Det hade räckt om hon bara ställde frågor till Mikael.


Zoran   (5/5)

Lärorik och rolig podd


Tilde stör   (4/5)

Tycker oxå att Tilde avbryter för mycket, synd.


Tilde håll tyst   (3/5)

Väldigt irriterande när tilde hela tiden avbryter och ska babbla om helt onödiga saker. Denna podd skulle fått 5 stjärnor om inte tilde var med. Stackars läkare..


Bästa podden! 🙌🏻😃   (5/5)

Perfekt mix av utbildning och underhållning. 🙏🏻


Vinklad podd   (2/5)

Har enbart lyssnat på nr. 80 och känner att det var en väldigt vinklad podd. Dr. Mikael är ju inte objektiv för fem öre och det får mig att misstro. Som vanligt i Svensk media greppar man efter alla argument, vissa rätt men många fel, där man vill stigmatisera cannabis. Men vad ska man vänta sig från långa landet lagom? Kan ju inte ta dit en gäst som pratar positivt om drogen för då skulle det bli moralpanik. Att Spice florerar i vårt samhälle är en biprodukt av att cannabis är olagligt - podden nämner Spice men inte varför användandet av detta avskum till drog existerar. Effekterna Dr. Mikael beskriver är också rätt skeva. Jag röker inte längre men blir förbannad när den här debatten alltid utgörs av personer som är extremt partiska. Antingen är man helt för eller helt emot. Det måste till ett klimat där man baserar argument i fakta. Därtill tycker jag att personliga historier måste få inflytande också. Inte enbart snubben som fick haschpsykos och förstörde sitt liv med cannabis ska få luft att prata. Ge de som tycker att drogen har gjort positiva ting i deras liv en röst också. I slutet säger Tilde att kunskap är makt då hon syftar då på Dr. Mikael. Skulle vilja säga att han inte alls var så påläst utan det lät mest som vilken annan pk-svennebanan som helst. Samma gamla argument och samma stigmatisering. Ge oss vinklar och inte enbart en sida av myntet.


Ofrivilligt underviktig   (5/5)

Älskar podden!!! Kan ni göra ett avsnitt om viktökning och hur man kan gå upp i vikt när man är ofrivilligt underviktig och har problem med det.


Toppen!   (5/5)

Tack för all kunskap ni sprider! Du Tilde ställer så många bra frågor som vi ofta inte hinner eller vågar för att inte verka ”dumma” på en läkarmottagning. Väntar med spänning på nästa avsnitt. Mvh Lisbeth


Doktor Mikael   (3/5)

Snälla Mikael kan du be Tilde sluta prata i munnen på dig! När du skall förklara så övertar hon frågan! Det är väldigt störande! Jag har ibland stängt av Mvh Yvonne


Doktorn är bra   (3/5)

Mycket intressant att lyssna på doktorn men han blir ju avbruten hela tiden :-( Tilde avbryter och ska vara övertydlig som om folk inte skulle förstå annars. Hon pratar också mycket om ”jag, jag, jag”. Men doktor Mikael är jättebra :-)


Magiskt   (5/5)

Kan inte sluta lyssna. Intressanta ämnen, raka svar och bra dialog mellan dr Mikael och Tilde. Underbart!!


Allergier   (4/5)

Sitter och lyssnar på er podd om gluten och laktosintolerant, tycker den är upplysande, men jag saknar att ni inte pratar om komjölksprotein. Tycktes mig höra att ni nämnde i början, att barn kunde ha detta, men att det kunde växa bort. Jag saknar att ni inte pratar om vuxna med detta problem. Tacksam om ni kunde ta upp det vid nått tillfälle, eller tala om, om det finns med i nån annan podd.👍 Tack på för hand


Sjukt bra podd!   (5/5)

Så härligt med Mikael och Tilde som både delar med sig av personliga saker i varje podd, har humor och går på djupet på varje ämne!


Lite luddigt men underhållande   (5/5)

Jag tänker att jag förstår och tycker det ändå blir luddigt i dom tillstånd jag känner till. Att vid dom tillstånd jag inte är så införstådd i eller dom jag kan inte framgår riktigt hur dom riktigt ter sig eller innebär att faktist ha eller vetskapen till. Det blir för många diagnoser och tillstånd på symtom och annat på för kort tid. Det hamnar på sidospår väl för ofta tycker jag även om det enbart som underhållning är trevligt att lyssna. Men för vetskapens skull o undran mer leder till Google. Och google är det värsta stället för den som är sjuk att bli efter döds sjuk. Att få full diagnos ställning här förstår jag inte är meningen, men jag tänker att det för den som lyssnar o vill veta mer bara kommer vilja söka mer information om inte läkare lyssnar och förklarat.


Läkarpodden   (5/5)

Givande och lärande


I love it   (5/5)

Så himla intressant att få lära sig mer om så många olika åkommor! Fortsätt så!


Min favoritpodd   (5/5)

Fantastiska doktor Mikael och Tilde gör denna podden till den absolut bästa :D Älskar er!


Intressant   (4/5)

Intressant pod, men det är lite synd att Tilde är en sådan narcissist att hon verkar tro att programmet handlar om henne. Mikael är emellertid mycket bra!


Nja   (1/5)

För enkel nivå. Enbart ett tidsfördriv så tyvärr; vill man ha vettiga och lärorika svar bör man lyssna på nåt annat.


Bra pod   (3/5)

Bra pod, men gillar inte när Tilde pratar i mun på Mikael!


Tack tack tack!!!!!!   (5/5)

Som jag längtat efter en pod som denna!


Riktigt bra   (5/5)

Riktigt bra och informativ podd


👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽   (5/5)

Bästa podden!


Knäskador   (4/5)

Jag vill höra om knäskador och rehabilitering efter det


Sjukt bra!   (5/5)

Avsnittet om sköldkörteln var så viktigt och efterlängtat! Pedagogiskt, peppande och fördjupande. Hallelujah-moment


Humor blandas med allvar och fakta   (5/5)

Vi får höra berättelser och erfarenheter ur en kompetent läkares karriär. Detta blandas med fakta som är lättförståeligt för en vanlig person. Mycket intressant!


Extremt Bra!   (5/5)

Väldigt informativt och intressant att lyssna på. Avsnittet om ovanliga sjukdomar var det mest underhållande jag varit med om på länge, bör konstateras att jag inte skrattar sällan. Jag applåderar Dr. Mikaels förmåga att informera och underhålla på samma gång, berättelser om upptåg från ungdomen som är länkat till ämnet och dylikt varvas snyggt med information!


Mycket bra!   (5/5)

Väldigt bra pod.


Grym podd!!   (5/5)

Både intressant, rolig och lärorik podcast! 👍🏼👍🏼


Kricke   (5/5)

Såå bra!! Två goa' och empatiska personer som gör sitt bästa.


Bra!!   (5/5)

Superbra och intressant podd


Emmiiiee   (5/5)

Äntligen!


Ny favorit-podcast!   (5/5)

Otroligt intressant och lärorik podcast. Älskar doktor Mikael!


Så glad!   (5/5)

Oerhört bra podd! Första avsnittet var fruktansvärt bra! Då jag själv lider av psykisk ohälsa sedan i somras, kan jag relatera mycket och glad att få in mer lära om saken. Rekommenderar denna starkt! Glad att den äntligen blev till!


Äntligen!!!   (5/5)

Som jag har längtat efter att få lyssna på en podd med dessa underbara människor som tar upp viktiga frågor och ger raka svar!