Aggregated reviews for Markus och Malcom

Podcast by Markus och Malcom

Klarsyn   (5/5)

Oerhört skönt att höra någon säga att kejsaren är naken. Önskar bara att ljudet vore bättre, så att ingen lyssnare reflexmässigt avfärdar detta som sunkig gallimatias.


Bäst   (5/5)

Skrämmande bra, inga ämnen är för svåra eller jobbiga att diskutera . Analyserar dagsaktuella politiska frågor på ett ärligt sätt


Ytligt och repetitivt   (1/5)

Två ytliga, lata, uselt pålästa och överdrivet självsäkra ”tänkare”, som lever på att slå in öppna dörrar och raljera kring ett antal inskränkta kulturskribenter på Södermalm. En podd fylld med ”straw men”, usla analyser av klimatförändringar och miljöpolitik, ett grabbigt ointresse för kvinnor, en icke-existerande ekonomisk analys, och en genomgående lat och ensidig läsning av historien. Podden är en halvt färdigmicrad pytt-i-panna baserad på typ Steven Pinkers populärkulturella alster, Jordan Petersons ovetenskapliga sammanblandning av korrelation och kausalitet (se exempelvis Tino Sanandajis rättvisa men stenhårda sågning av Petersons usla kunskaper i kausal inferens efter dennes framträdande i Skavlan), tusen timmar av WOW-spelande, och några pliktskyldiga hänvisningar till Marx. Har du hört ett avsnitt har du hört alla.


Vettiga marxister!   (5/5)

Vettiga marxister finns de - svar ja!


Bra   (5/5)

Dessa två har brains


Insiktsfullt   (5/5)

Sveriges bästa politiska podd. Alla måste lyssna!


Höj volymen!   (5/5)

Jättebra innehåll och så men snälla, skruva upp volymen, särskilt Markus!


Fyfan vad bra ni är!!!   (5/5)

Bäst!


Ytligt och förenklat   (2/5)

Har lyssnat på alla avsnitt hittills. Visst underhållsvärde ibland, men alltid svepande, luddigt och ytligt. Haveri när man försöker argumentera mot saker man inte förstår sig på. Kunskapsnivån när det gäller frihetliga idéer är på sandlådenivå och argumentationen primärt halmgubbar.


Grymt bra!   (5/5)

Fantastisk podcast! Intressanta analyser med humor och roliga liknelser genomsyrar podden. Rekommenderas starkt!


För mycket svammel o snurr snurr   (1/5)

Pod är ju ett format där det är lite friare form, men om det ska ha den anspråksfulla tonen och prata om viktiga ämnen så går det inte att ha så mycket om bakfoten som de har. Det går liksom inte. M o M, skärp er, så kollar jag igen om ett halvår om ni har har fått stil saker. Läs böcker, bilda er, prata med människor som kan något. O s v.


Arga åsikter från tonåringar i trotsåldern   (1/5)

Om det är viktigare att vara arg än att ha koll på fakta är podden utmärkt. Mackan verkade vettig när han gästade podcasten Magister (meningslöst att göra revolution om man inte vet hur man bygger ett alternativt system) men Markus är helt skogstokig (och har noll utbildning). Tom arg retorik utan verklighetsförankring men pigga på att förvanska fakta.


Bäst   (5/5)

Tung


Suverän podcast!   (5/5)

Riktigt intressant, rekommenderar starkt!