Aggregated reviews for Mayday

Podden som tar upp verkliga olyckor, mord och katastrofer. Hjalmar Wilén, Elina Ulén och Julia Caesar dramatiserar och sammanfattar fallen samt belyser eventuella konspirationer.

Wow! (5/5)

Wow vilken fantastisk podd! 👍🏻


Dålig svenska (3/5)

Intressanta ämnen, men varför väljer ni en inläsare som inte kan prata svenska? Om det är så svårt med vanliga svenska ord borde ni låta någon korrekturlyssna innan publicering.


Så bra!! (5/5)

Man får verkligen veta saker om stora världskända moment. Man får också mycket bra detaljer!


Jättebra! (5/5)

En lite dokumentärliknade podcast som berättar om olika naturkatastrofer och olyckor (samt brott). Blandande ämnen i lagom längd. En berättaröst blandat med intervjuer. Ger en bra kombo som rekommenderas! Hoppas på fler avsnitt


Faktafel och felöversättningar (2/5)

Man märker snabbt att denna podcasten är gjord i kommersiellt syfte först och inte från ett genuint intresse då det är så tydligt att fakta inte kollas och det översatts via Google translate och rakt ner i podden. Det är synd, intressanta ämnen men script och uppläsare förstör. Ett litet tips är att ha lite kunskap och intresse av ämnet ni ska prata om. När ni hittar det kommer nu gör en mycket bättre podcast, oavsett vad ämnet är. Tyvärr är det inte ”Mayday”


Reklam.. (1/5)

Alltid lika tråkigt med reklam... spelreklam dessutom... hej då..


Mycket Bra (5/5)

En mycket bra podd och bra uppläst Bra sammanfattning av materialet Hoppas på mer avsnitt Ni får fem stjärnor av mig


Favorit! (5/5)

Spännande ämnen som alla borde ta del av! Tycker att avsnitten är upplagda på ett väldigt bra sätt som snabbt fångar ens intresse! Jättebra, rekommenderar starkt! Hoppas verkligen på en säsong 2 snart!


ASBRA (5/5)

Verkligen jättebra och intressanta avsnitt!! Hoppas det kommer fler


När kommer nästa avsnitt upp? (5/5)

Har lyssnat på alla avsnitt minst tre gånger. Kan inte få nog! Hoppas och längtar till nästa avsnitt, tumme upp!


Bästa podden (5/5)

Hej, jag undrar om det kommer fler avsnitt. Väldigt intressant och välberättad pod.


Unika fall och bra narration! (5/5)

Jag är uppriktigt imponerad och glad åt att MAYDAY tar upp både mer och mindre kända fall, och från HELA världen! 5 stjärnor för er lättsmälta men väl utbyggda efterforskning och narration. Ni håller god röd tråd och ger en perfekt sammanfattning innehållsmässigt, som väcker intresse och (i mitt fall) inspirerar till egen efterforskning. TACK för ert hårda arbete, keep up the awesome work <3


Tack! (5/5)

Väldigt välgjord podcast med berättarröster som är mkt trevligare än de ämnen som tas upp! Man kanske får se upp om man har lätt att få ångest av sådana här ämnen. Ser fram emot fler avsnitt, och att lära sig mer om olyckor som har skakat Sverige och världen. Ser mkt potential! Tack! Tar mig igenom timmarna på jobbet.


Bra innehåll (3/5)

Något osammanhängande klippningar ibland, de hoppar lite väl i händelseordningen. Bra research och spännande skildringar!


Mjae (2/5)

Ambitiöst projekt men tyvärr häller varken research eller manus måttet. Man saknar även tillgång till sak-kunskap inom de olika ämnena (flyg, fartyg mm) till den grad att det blir onödigt förvirrat och ibland rent pinsamt. Dock är uppläsningen i sig av bra kvalitet.


Svagt (2/5)

Svag produktion och manus. Inga nya uppgifter, mer eller mindre högläsning från Wikipedia.


Spännande! (5/5)

Härligt spännande podd med bra intervjuer! Rekommenderas!


Noll koll (1/5)

Bangladesh klädindustrin omsätter 21 biljoner dollar 2013!! Imponerande. Det är exakt lika mycket som USA’s beräknande BNP 2018! Eller kan det vara så att de inte vet att billion översätts till miljard? Sådana lågstadiemisstag är ganska talande för podden. Egna naiva slutsatser!


Snälla (1/5)

Ta in någon som kan något om flygplan!! Vi kan inte ha en narcissistisk journalist som tror att han kan något.


Förenklat och fyllt med fel (1/5)

Blir mer en fest i blod och död. Mycket faktafel men framförallt har man inte bemödat sig om att göra tillräckligt med research för att använda korrekt terminologi. Om man jobbar eller har erfarenhet från flygbranschen så blir det pinsamt att lyssna på. Skämskudde!


Ganska... bra (2/5)

Intressanta ämnen, visst. Mycket och ibland opassande musik och dessutom reklam som sabbar upplevelsen. Det som jag dock stör mig mest är berättaren. Om man skulle skriva som han pratar så skulle det bli väldigt många punkter och komman. Typ: Dessutom... fanns ingen radio...på platsen...som olyckan...hade inträffat på...och...dessutom...o.s.v. Dessutom låter det som att han sluddrar många av orden eller inte riktigt ids avsluta dem helt. Inget illa menat, jag upplever det dock väldigt störande


Mer sånt :) (5/5)

Det är sånt här man vill höra :) Fortsätt så här :) Ni skulle kunna göra nå om Sala Branden


Otroligt dålig podcast (1/5)

Dåligt producerad, manuset verkar skrivet av en random mellanstadieelev och ljudmattan är asjobbig.


Kvällstidningsjournalistik (2/5)

Intressanta ämnen drog mig till denna pod. Grymt besviken dock på det repetitiva pladdret, monotona röstlägen och på tok för mycket bakgrundsmusik. Kvällsjournalistik utan djup eller analys.


Girig (1/5)

För mycket reklam på 20 minuter...


<3 (5/5)

Jag älskar eran podd!


Jobbiga ord (3/5)

Ordvalen är för formella, blir jobbigt att lyssna på när man hör exc ”öronbedövande” 5 gånger på kort tid. Annars bra podd


Fem stjärnor (5/5)

Mycket intressant, behaglig berättarröst och proffsigt gjord.


Bra pod! (3/5)

Senaste avsnittet om flygolyckan tycker jag dock podden Flygkatastrofer gör bättre!


Helt underbar och fascinerande! Top Notch! (5/5)

-ll-


svinbra!! (5/5)

Väldigt välproducerat och spännande! rekommenderar starkt.


Mayday (5/5)

Tack! Lärorikt och välgjort.Ser fram emot fler avsnitt


Intressant och allmänbildande (5/5)

Djupdyker i det som man kanske har sett på nyheterna och undrat över.


Niiice (5/5)

Wow va bra pod!!!


Bra start! (5/5)

Ser fram emot fler avsnitt efter att ha hört det första om Irma. Lättlyssnat och ger en bra överblick. Kul med ny genre.


Mayday (5/5)

Spännande och välproducerat!!