Aggregated reviews for Mordpodden

I den här podden får du tillsammans med Amanda Karlsson & Linnea Bohlin grotta ner dig i läskiga, sanna & riktigt spännande mordfall.

Plagiat   (1/5)

Amanda Karlsson och Linnea Bohlin har precis blivit åtalade för plagiat. Dags att börja bekänna hur det ligger till med egen research i denna podd?


Riktigt bra   (5/5)

Jag verkligen ÄLSKAR den här podden och har aldrig missat ett enda avsnitt, de andra som kommenterar som klagar på era röster osv har ju OBVIOUSLY inte lyssnat på andra mordpoddar. Om jag ska hitta det enda minuset så är det att långa uppehåll 😭


Diskussioner   (2/5)

Snälla, mindre/kortare diskussioner.


Kan ju bli bättre   (3/5)

Sluta läs innantill! Ni har så bra innehåll och kvalitet på historierna. Orkar inte lyssna dock för det låter som en sagostund.


Tillgjorda röster   (2/5)

De tillgjorda och släpiga rösterna förstör podden och gör en fruktansvärt irriterad. Samt avsaknaden på info kring fallen. Rekommenderar Rättegångspodden istället!


Bra   (4/5)

Bra röster och innehåll. Men ni har väldigt ofta uppehåll samt väldigt korta säsonger.


Reklamen   (3/5)

Jag tycker själva podden är ganska bra förutom alla sponsorer som inte har inget alls att göra med podden Come on fattar lixom bookbeat men Biltema HAHAHHAA


Ni moordar mig   (1/5)

Aaaaa!!!!! Ni kommer att döda mig!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaa!!!!!!!


Älskar rösterna!   (4/5)

Vad människor verkligen kan tycka olika. Jag älskar era röster! Perfekt att lyssna på när man varvar ner i sängen innan man somnar.


Helt okey.   (3/5)

Upptäckte den för ca 2 år sen och lyssnat varje vecka. Stora problemen för mig är dem korta avsnitten och försöker att göra det som radio.. det underbara med podd är att man slipper leka radio så ta ut svängarna. Längre avsnitt och mer detaljerat. Avskyr mängden reklam men förstår att en inkomst ska komma på något vis. I denna takten kommer ni och ”svenska Mordhistorier” konkurreras ut kraftigt av andra poddare.


Nja, håller inte riktigt   (2/5)

Spännande historier men analyserna är verkligen platta. En typisk kommentar är ”Hon är ju såklart jätteledsen”, om en som just förlorat en anhörig. Nähä? Sen hade det behövts en korrekturläsare eftersom ordspråk och uttryck används felaktigt i varje avsnitt.


Fet tumme ner.   (1/5)

Reklam och irrelevanta mellansnack går att spola förbi - men plagiat? Tjejer, ta ert ansvar! Helt oacceptabelt, respektlöst och riktigt fult gjort. Ni vet bättre. Men tills vidare blir det en stor fet bojkott. Gråta i media i hur detta påverkat er visar också på hur omogna ni är. Stå ert kast och lär er!


Super   (5/5)

Riktigt bra och intressant podd! Jättebra research och bra info. Väldigt bra berättarröster och bra struktur med hur podden är uppbyggd. Gillar att ni tar detta seriöst och letar up bra fakta inför varje avsnitt!


Bara utlänningar kallas terrorister - verkligen?   (4/5)

Bra podd i stort, men undvik gärna hittepå-fakta.


Plagiat   (1/5)

Riktigt fel... skäms i en vrå, och tänk efter. Sluta göra poddar ni är inte värda äran


Bra idé men dåligt uppläst   (1/5)

Podden är en bra idé och har bra manus. Men uppläsarna har 0 inlevelse och det låter som dom hatar att podda. Man behöver inte låta helt förstörd, trots att man pratar om mörka ämnen. Tycker dom borde gå röstcoach som man brukar göra om man arbetar med uppläsning. Inte heller kul att lyssna utan bakgrundsmusik eller effekter.


”Ju”   (3/5)

Ambitiöst och trevligt berättat. Men den ena berättaren säger ”ju” i varje mening. Det blir störande att lyssna på eftersom jag till slut inte kan tänka på annat.


.   (3/5)

Bra podd men jag tycker reflektionerna och diskussionerna förstör. Det är lite som att hamna i reklam hela tiden. För övrigt har ni väldigt bra berättarröster!


M   (2/5)

Mellansnacket förstör tyvärr väldigt mycket.. Mer den diskussion än en berättelse. Tråkigt


Bra fall men hoppa över diskussionerna   (3/5)

...men tycker tyvärr att mellansnacken inte tillför så mycket, tvärtom drar de ner kvalitetsintrycket. Jag hade föredragit att dessa togs bort och att berättelserna gjordes längre istället. Tack i övrigt för bra podd!


Inte en av de bättre TrueCrime-poddarna   (1/5)

Finns mycket att välja på i genren. Leta upp nån bättre är mitt råd.


Reklam och nu också plagiat   (1/5)

Nu gick denna pod över gränsen för vad som är okej. De har börjat trycka in allt mer reklam på mer eller mindre olämpliga ställen ett tag nu, men att rakt av stjäla sitt innehåll och sen försöka tysta motståndare genom kontrakt är ju sjukt! Ta ditt ansvar för ett hälsosamt klimat inom svenska podscenen - bojkotta Mordpodden!


Plagiat och svajande innehåll   (1/5)

Tyckte denna podd var helt okej innan, men tänker sluta lyssna nu när det uppdagats att podden innehåller plagiat och att poddens skapare är manipulativa och utnyttjar sin maktposition. Usch.


Slutat lyssna...   (1/5)

Lyssnade i början.. tröttnade på mellansnacket och den dåliga retoriken. Skippa mellanpratet och gör avsnitten mer dokumentär-lika.. kanske börjar lyssna igen. Men inte med detta upplägg


Ändra tonfallet på berättarrösten!!!!!   (1/5)

Tråkig, enformig och sorgsen uppläsning. Svårt att få grepp om historien och innehållet i händelsen när meningarna har samma tonfall. Och mellanpratet känns onödigt. Läser andras recensioner här, och verkar inte vara ensam om att tycka det! Vill ni inte tappa lyssnare, så gör nåt åt berättarrösten, ni pratar ju som vanligt i mellansnacket.


Helt ok, men....   (3/5)

Ok podd, intressanta fall. Men, snälla tänk om när det gäller mellansnacken!! Blir mest irrelevanta spekulationer.


Bättre förr   (2/5)

Konstiga mellansnack som ofta känns orelevanta. Stör mig lite på att även mellansnacken känns som upplästa ur manus. Bättre förut tyvärr... även minus för alldeles för mycket reklam.


Inte så bra   (2/5)

Så mycket informationsfel i den här podden. Ni måste bli bättre på att kolla upp information innan ni går ut med den så att den faktiskt stämmer.


Rekommenderas   (4/5)

Mordpodden är en av de bättre truecrime poddarna där ute. Tar upp bra fall 4/5


Usch   (1/5)

Vilken tråkig röst... ingen inlevelse alls... sömnpiller


Gillar!!!   (1/5)

Sååå himla bra!


Bra   (5/5)

Förstår inte varför alla klagar på berättar rösten osv.. själv är det en av faktorerna till att jag gillar denhära podden så mycket. Fortsätt såhär :)


Jobbig att lyssna på   (1/5)

Jobbiga röster, för mycket reklam och annat som tar tid. Bra innehåll dock.


Usch   (1/5)

Alldeles för mycket diskussion och reklam, man får spola halva avsnitten


Kan bli bättre..   (2/5)

Önskar att berättaren inte låter så enormt dyster och monoton, annars bra upplägg. Var sig själv bara och läs så blir det superbra. Ni är superbra i övrigt.


Bra men.....   (1/5)

Så fruktansvärt jobbig att lyssna på dessa tillgjorda berättarröster


Mono   (1/5)

Mycket svårlyssnat pga det monotona röstläget. Släpigt och oengagerat. Mellansnack som inte tillför nånting. Sparkar in öppna dörrar hela tiden.


Sådär   (2/5)

Kan ni sluta med det släpiga pratet? Så monotont och avtrubbat. I diskussionerna hör man ju att ni kan prata normalt.


Synd   (1/5)

Helt ok innehåll men tyvärr snudd på omöjlig att lyssna på pga det enformiga monotona röstläget. Synd!


Barnsliga diskussioner :(   (3/5)

Var min favoritpodd när den kom ut, men nu känns diskussionerna lite barnsliga? Dem förklarar självklara grejer på ett väldigt pedagoiskt sätt som mest är irriterande. Historierna är dock alltid intressanta! Men diskussionerna och när självklara saker tas upp: inte lika bra. Hoppas ni kan ändra på detta lite så tror jag många fler vill lyssna! <3


Bästa!!   (5/5)

Tänk så olika man kan tycka. Detta är en av få poddar som jag klarar av att lyssna på utan att bli tokig på rösterna. Dom här tjejerna kunde inte göra det bättre. Hoppas dom aldrig slutar göra denna podden!


Synd   (2/5)

Skulle gärna lyssna men det är tyvärr omöjligt med den monotona berättarrösten...


//   (2/5)

Snälla ändra tonläge i rösten ! Somnar varje gång !


Bra men..   (2/5)

Skulle kunna vara en mycket bra podd då ”storyn” ofta är intressant. Men den enormt monotona, smygviskande, tråkiga rösten gör att man inte orkar lyssna! Tråkig!


Nej.   (1/5)

Nej. Det här är en podd som gjort sitt i mitt tycke. Mellansnacket spolas över, då diskussionen bedrivs av flera antaganden, spekulationer samt påpekanden som många gånger är uppenbara för lyssnaren. Vidare upplever jag (subjektiv bedömning) att diskussionerna stör berättelsen. Jag vill även tillägga att berättarrösterna är ”platta” och monotona. Det händer inget. Det här behöver ni nog arbeta vidare med för att inte tappa lyssnare. Har läst några kommentarer här nedan och tydligen är jag inte ensam om dessa reflektioner. Så, tack och hej. Vi ses inte igen.


Bra men..   (4/5)

Superbra podd! MEN otroligt jobbigt att lyssna på den enformiga rösterna... så lite mer varierat tonläge önskas 😊


Ok   (2/5)

Mordhistorierna är intressanta, men berättarrösterna är lite svåra att lyssna på, åtminstone den ena som är monoton. Det blir lite trist med mellansnacket också, man bara väntar på at historien ska dra igång igen.


Wow   (5/5)

Tycker ni berättar på ett avslappnande sätt lite mycket snack om ”reklam” skulle uppskattas om det minskade


En bra och välgjord podd!   (5/5)

Det finns mycket bra att säga om den här podden. Alla avsnitt är intressanta och välskrivna, lagom långa, och tar upp lagom mycket av varje fall. I början tycket jag det var en del självklarheter som tog för stor plats te.x. "jag tycker det är extra hemskt när barn far illa, alla borde få en trygg uppväxt". Men på slutet har "mellansnacket" blivit lite bättre. Rekommenderas till alla som har ett intresse för grymma brott/mord i Sverige.


B   (1/5)

Yäyä


Något entonig   (4/5)

Bra pod! Det enda jag har synpunkter på är att en av tjejerna läser väldigt entonigt och ”rabblande” - annars, som sagt, en mycket bra pod!


Så där   (2/5)

Mellansnack som består av snusförnumstiga sk ”diskussioner” av typen ”Nära och kära blir så klart ledsna när någon anhörig dör”. Verkligen?!


Nja..   (2/5)

Trevlig och bra podd. Historierna berättas på ett intressant och avkopplande vis. Dock är diskussionerna mitt i podden helt ointressanta. Jag kunde inte bry mig mindre om vad berättarna tänker och känner om olika saker..🤷🏻‍♂️


👍🏻   (4/5)

Riktigt bra podd, men ganska långt mellansnack vilket förstör lite eftersom man hinner glömma. Men förstår att sammanfattningar kan behövas. En av mina favvopoddar!


Lyssnare   (5/5)

Precis det man vill ha! Bästa podden


Bra podd   (4/5)

Bra research och lagom lågmält uppläst. Seriöst och värdigt utan massa flams och trams. Keep up the good work.


Kan bli bättre!   (3/5)

Jag håller med om att de ämnen som tas upp är viktiga och att de måste hanteras på proffesionellt vis. Ni gör detta, men inte lika bra som ni borde. Ni blandar in för mycket personliga åsikter, och berättarrösten saknar antingen inlevelse eller är för inlevelserik. Som kriminalintresserad respekterar jag det ni gör, men det skulle kunna bli proffsigare! Grammatiska fel skulle kunna rättas till, och mer opartiska saker angående mördaren skulle kunna sägas. I övrigt, bra podd!


Dravel   (1/5)

Olyssningsbart dravel. Tillgjorda ”berättelser” och diskussioner utan något som helst eget och nytt material.


Kasst   (1/5)

Dålig podd helt enkelt..


Fortsätt som ni gör   (5/5)

Många säger att att disskutionen tar för stor plats men det är ju det podden handlar om. De är inga historier. Det är äkta,råa mord som bärettas på ett kreativt sätt och sedan genomgång av utredningen, de inblandades uppväxt, och ALLT annat EXTREMT intressant podd härliga röster,härliga personer och hemska mord.


Lyssnar gärna!!   (5/5)

Välarbetade inlägg med lagom mycket känslor inblandade. Härliga röster hos båda tjejerna!


Intressanta fall!   (2/5)

Intressanta fall, men berättarrösten är tillgjord och diskussionerna håller låg nivå. Berätta gärna sakligt om fallen och uteslut upprepningar och allt ”lull-lull” runt omkring! :)


Väl genomtänkt podd   (5/5)

Bra


⏩ ⏩ ⏩ ⏩ ⏩ ⏩   (2/5)

Tycker att reklamen och snacket tar för mycket plats, tror att utesluta det ena skulle mjuka upp avsnitten. Blir mycket snabbspolande som stör ”lugnet” i att lyssna på en podd. Annars helt okej, intressanta fall.


Prata mindre   (1/5)

Kan bara hålla med ovanstående, känns som att ni tar för stor plats och pratar för mycket.


Marie   (2/5)

Jag lyssnade mycket på Mordpodden de första säsongerna. Jag tycker i teorin att upplägget med tre berättelsedelar och två diskussioner är bra, men diskussionsdelarna lämnade alltid kvar ett obehag hos mig. Förståelsen för mördaren är obarmhärtigt stor i jämförelse med det liv som mördaren har tagit. Jag är inte ute efter att lyssna till ett dömande av mördaren i fråga, som ju i de flesta avsnitt faktiskt har dömts till fängelse och fått ett samhälleligt straff, men jag efterfrågar någon form av balanserat förhållningssätt hos dem som generöst delar med sig av sitt eget tänkande i diskussionerna. Numera lyssnar jag inte längre på podden och har gått vidare till andra poddar som belyser samma ämne, där jag tycker att faktadelen är starkare och förhållningssättet till offren är mer respektfullt, och där man dessutom inte har problem med att hantera skuldfrågan hos mördaren, utan att för den delen tycka en massa själv om mördarens människovärde.


Intressant men fel fokus   (2/5)

Tar upp intressanta fall men diskussionerna tar för mycket plats, känns ibland som att ni vill prata lite väl mycket om er själva. Det egocentriska fokuset passar ej in i en podd om mordfall.


...   (3/5)

Ganska bra innehåll, men lite för mycket grammatiska fel i berättelserna som stör det allvarliga innehållet.


:)!   (4/5)

Mycket bra podd. Dock för mycket reklam for min smak. Och kan hålla med om att berättarrösterna kan va en gnutta överdrivna men annars otroligt bra jobbat!


Hmm   (1/5)

Oseriös och oprofessionell


!   (1/5)

Tycker att ni verkar som väldigt härliga personer, så inget ont om det, men era berättarröster är så fruktansvärt överdrivna och dramatiska att det är svårt att lyssna! Prata som vanligt bara, det räcker bra :))


För mycket prat   (2/5)

Tycker att podden och berättelserna är toppen men tjafset emellan , tyckandet och teorierna kan skippas , för mycket och tar bort mycket att de positiva !


Mycket mindre småprat och reklam   (2/5)

Asså berättelserna är bra men berättarrösten är alldeles för oengagerad, det är alldeles för mycket reklam och sluta med småprat


intressant och känsloväckande   (5/5)

Mycket välarbetade fall ur en proffetionellt opartisk vinkel, super bra!!:))


Lyssnat från början!   (5/5)

En av mina favoriter. Längtar alltid efter nästa avsnitt!! Fortsätt det bra jobb ni gör


Nej   (1/5)

Jag tyckte att podden inte var så bra Berättarrösten var superdålig!


Besviken   (1/5)

Stängde av efter 5 minuter pga trött och oengagerad berättarröst. Kommer inte lyssna igen.


Cigarrkompaniet.se – Cigarrer för alla tillfällen   (5/5)

Tack för otrolig lyssning och för ett fint samarbete.


Jag ÄLSKAR denna pod   (5/5)

Älskar berättarrösterna, all information och småprat. Har lyssnat på alla avsnitt och längtar efter att höra fler avsnitt.


Monotont och talanglös berättare   (1/5)

...


Bara reklam   (1/5)

Bara reklam. Förstör podden totalt. Går inte lyssna på längre. Finns massa andra bättre poddar därute. Leta upp och lyssna på dom istället.


1/5   (1/5)

Alldeles för mycket små snack under hela podden, och väldigt dålig berättar röst! Väldigt trött och ger ingen spänning!


Bra   (1/5)

Tycker podden är bra men önskar längre avsnitt som går in djupare på händelserna. Tycker dessutom att diskussionsdelen alltid låter konstlad. Jag uppfattar det som att det ska låta som en fri diskussion men det låter snarare som att ni läser manus.


Nöjd lyssnare   (4/5)

Har lyssnat från början till er podd, och tycker ni gör ett fantastiskt bra jobb. Intressanta fall och bra upplägg. En liten önskan är att kanske ibland gå lite mer på djupet, och då även kanske förlänga avsnitten något.


Bra men kan bli bättre   (4/5)

Intressanta fall och bra upplägg men som många andra har påpekat så är nivån på mellansnacket inte särskilt hög alla gånger. Sedan är berättarrösten otroligt tråkig vilket är synd!


Någon som kan korrekturläsa manus innan...   (2/5)

Mordhistorierna är intressanta, men språket är allt för ofta riktigt dåligt t.ex genom att pussla samman gamla sms-konversationer förutspådde polisen vad som hänt. Och lite skämskudde 🙈 över mellansnacket.


Uttal...   (1/5)

Snälla... Det heter betala, besluta osv... Inte bitala, bisluta... Snälla Amanda, uttala rätt.


Världsklass!   (5/5)

Extremt välgjord och proffsigt producerad podd. Mycket intressanta och fängslande berättelser om fruktansvärda brott i Sverige. Intressanta mellansnack som är relevanta och proffsiga. vilket ger berättelsen ett ytterligare djup. Behagliga röster och ett perfekt inläsningstempo. Rekommenderas varmt.


Jättebra   (5/5)

Tycker om formatet! Gillar diskussionerna er emellan, det märks att ni är två kloka personer och ni har vettiga analyser. Intressanta mordhistorier och spännande berättarsätt. Jag älskar era röster, brukar sätta på avsnitt som jag redan lyssnat på när jag ska sova, så somnar jag direkt! Till personen som skrev att ”det inte passar när två gulliga tjejer pratar om våld” (parafrasering): 🙄🔫


Bästa podden   (5/5)

Älskar allt som har med denna podden att göra! Fortsätt med det ni gör tjejer👍🏻💕


Hej   (5/5)

Hej


Våga säga namnet!   (1/5)

Våga säga namnet! Jag tycker vi ska säga iaf offrens namn för att inte glömma bort dem. Offret får aldrig glömmas eller överskuggas av förövaren. Även om ni vill skydda personer tror jag effekten bara blir att offrens personer förminskas. Personer har blivit mördade, person som levde ett liv innan de dog. Det livet måste vi skildra, och ett namn är därför viktigt. Helst förövaren också, men då kan det finnas juridiska svårigheter om personen ej är dömd eller liknande. Våga säga namnet!


Bästa!   (5/5)

Det bästa vi har!❤️


Röst   (2/5)

Vad har hänt med rösten på henne som berättar ? Så tröttsam o långsam så man tappar fokus hela tiden


Förbättring   (3/5)

Längre säsonger! Och jämnare uppdatering, när man lyssnat klart på ett avsnitt vill man bara höra mer, men då finns det inga avsnitt utom de man redan lyssnat på. Vilket jag tycker är så hemskt, haha. Jag hatar att vänta länge. Det skulle varit så mycket bättre! Fortsätt med det ni gör för ni är grym!❤️


Bra och mindre bra   (4/5)

Alltid tyckt om podden. Men en av era berättarröster har börjat låta mer och mer monoton. Jag tappar helt fokus från berättelsen därför.


För mycket utsvävande som om ni berättar en saga   (2/5)

Helt ok podd men alldeles för mycket egna utsvävningar och berättande. Skulle vilja ha mer fakta om vad som faktiskt skrivits i förundersökningar etc... Berättande rösten låter samt väldigt lidande.


Intressant och viktig podd!   (5/5)

Fortsätt med det ni gör, blir alltid glad när jag får en notis om att ni släppt ett nytt avsnitt. Förövrigt hoppas jag att folk kan börja skriva mer konstruktiv kritik istället för att bara klaga och sprida negativ energi. Ta inte åt er!


Bra   (5/5)

Korta och bra historier.


Rekommenderas   (4/5)

Välgjorda och intressanta avsnitt men.... sluta byt ut namn på gärningsmän och offer. De flesta fallen är kända och det känns nästan som att ni försvarar eller försöker skydda gärningsmän när ni inte använder deras riktiga namn.


Sådär   (2/5)

Någorlunda spännande men funkar inte med två gulliga tjejer som bestämt sig för att prata våld. Tunt och jävligt dålig research, skön röst med passar inte formatet. Dock förmodligen intressant för människor som inte har någon insyn i den världen och inte har någon koll på hur saker fungerar.


Monotont   (1/5)

När fallen återberättas har uppläsaren en monoton ton o läser för långsamt. Löjliga diskussioner som håller en väldigt låg nivå. Podden höll måttet i början när det inte fanns så många andra poddar om mord, men nu finns sååå många andra, mkt bättre poddar att lyssna på. Så orkar inte med denna längre tyvärr..


En röst i natten   (4/5)

Fantastiskt sällskap på tågresan eller på nattpasset!


😍   (5/5)

BÄSTA PODDEN


Så bra 👍👍   (4/5)

Så bra upplägg och intressant men det kunde vara bättre ljud Lite svårt att höra dessa dämpade röster


Banalt   (1/5)

Oerhört banala diskussioner som får lyssnaren att känna sig som en sjuåring. Det provocerar mig att programledarna verkar tro att vissa självklarheter, som att någon som mister sina nära och kära blir helt upprivna av det, behöver förklaras för mig i förenklade och långa meningsutbyten. Fokusera hellre på information från förundersökningsprotokollen, det är ju det som är intressant. Dessutom förstår jag inte heller varför de väljer att byta ut namnen på gärningsmän, är någon dömd för brottet så är detta offentliga handlingar. Dessa gärningsmän behöver inte skyddas på något sätt (undantag minderåriga). Nu ger jag upp den här podden (har faktiskt gett den många chanser) och hänvisar alla som är intresserade av brott till Rättegångspodden eller Spår, som inte fördummar sina lyssnare och dessutom ger rikligt med information.


Nope   (1/5)

Tycker det är extremt jobbigt att ni upprepar er så himla mycket. Ni säger liksom samma saker både fem minuter, 15 minuter och 30 minuter in i avsnittet. Känns som att man har råkat starta om avsnittet och är bara irriterande att lyssna på samma sak tre gånger om!!!


Extremt bra   (5/5)

Tycker den är extremt bra och det fram emot nästa avsnitt!


Rekomenderar!   (5/5)

Verkligen en bra podd! Mysiga röster och intressant att höra berättelserna. Önskar dock att ni släpper avsnitt oftare men förstår att det är svårt då det ligger mycket jobb bakom.


Bra   (5/5)

Jag älskar era berättarröster ändra aldrig på dom! Däremot mellansnacket är så otroligt ointressant och skulle kunna skippas helt.


Intressanta fall katastrofalt återgivna   (2/5)

Hade kunnat få in en hel säsong i ett dubbelavsnitt om morden inte hade återgetts som godnattsagor. Kan inte hjälpa att att känna mig fördummad och att jag slösar min tid när 60% av avsnitten består av floskler och mansplaining. Som att lyssnaren får förklarat för sig vad en berså är. Eller att löpträning i skogen innebär att det är mjukt underlag under fötterna och att man är omgiven av träd. Eller att en fiskare hoppas på napp. Jätteintressanta mordfall och bra research, men håll er snälla till att återge det som är intressant för fallet.


Skarpa S!   (1/5)

Gillar poddens innehåll! Gedigen research och bra storytelling, behaglig längd på avsnitten, långa nog för att drömma sig bort ett tag och verkligen fastna i fallet ....Men stör mig såpass mycket på berättarröstens skarpa ”S” att jag inte orkar inte lyssna på ett helt avsnitt längre:( kämpat mig igenom malexandermorden, greven, stureplansmorden och några till men orkar inte mer! Snälla lös ”S:en” så löser jag en 5:a! Ser fram emot fler avsnitt!:)


Dåligt berättade   (2/5)

Ämnena som tas upp är intressanta men ibland önskar man att andra poddar som rättegångspodden, svenska mordhistorier eller en mörk historia skulle ta upp dem istället. I mellansnacken pratar de normalt och tydligt, men när de beskriver brotten läser de med en ton som om de mår dåligt av att läsa om det. Det hade varit bättre om de klart och tydligt och neutralt läste upp faktan. ”De vissnande höstlöven föll sakta mot den våta asfalten” är exempel på hur en historia skulle kunna inledas. Trovärdigheten tappas och det känns som en ljudbok från en roman. Fortsätt men var lite mer sakliga och neutrala i berättandena tack.


Rekommenderas STARKT   (5/5)

Lätt den bästa podcasten. Fastnade totalt för er podcast redan efter första avsnittet. Lyssnat från Säsong1 till Säsong5 på 3dagar. Dom flesta fall har man sett på bla GWs mord men ni gör de lite bättre tkr jag. Keep up the GOOD work 😁👏🏻


Orek   (1/5)

Spännande historier men mellansnacket är ibland på skämskuddenivå. Ibland är det fullständiga självklarheter som ska påpekas, ibland förundras de två över ”hur man kan döda för pengar” och överlag är diskussionerna väldigt ytliga. Diskussionerna passar normalbegåvade barn mellan 10-12 år.


Mordpodden   (5/5)

Jag älskar ert upplägg


Fantastiskt bra!   (5/5)

Jättebra podd! Gillar er diskussion och utförliga beskrivningar!


Välgjort   (5/5)

Välgjord och intressant pod.


Sluta viska och prata monotont   (1/5)

Har försökt att lyssna på flera avsnitt men blir bara irriterad. Varför måste ni viska - man hör knappt trots full volym - och att använda lite olika tonlägen hade varit trevligt. Klarar inte av rösterna helt enkelt, så otroligt dåligt att jag måste ta mig tid att skriva recension. Trist för det är intressanta ämnen.


Favorit   (5/5)

Bästa podden!


gillar denna podd   (5/5)

Tack för världens bästa podd ni gör den bästa podden ni är mycket bättre än svenska mordhistorier för att ni tar upp sanna fall och man kan lyssna om från början och man tröttnar inte man


Bra men..   (4/5)

Intressanta fall som presenteras på ett trevligt sött. Tycker ändå att det kan bli lite mycket studiosnack, särskilt om det inte är helt relevant till storyn tycker jag det stör historien. Men överlag bra och välgjord pod 😊


Bra framfört   (5/5)

Mordhistorierna är i sig ointressanta men förefaller spännande när de berättas med eran modell


Riktigt Bra!   (5/5)

Bra berättat och intressanta fall! Bra podd helt enkelt!👌🏼


Ok   (2/5)

En podd som tar upp intressanta fall, önskar dock att det hade gjorts på ett bättre sätt. Det blir mycket spolande för att slippa reklam och de egna diskussionerna, som ju dessutom sällan är just diskussioner, mer klyschor och moralkakor och sånt som alla redan förstår och vet. Prata till lyssnarna som vuxna människor och inte som till barn så blir det bättre.


Okej podd för all del   (2/5)

men lyssna gärna på amerikanska Trace Evidence och The Vanished för tips på hur en riktigt proffsig true crime podd ska låta. Lite mycket sötsliskigt mellansnack med moraliserande och utsvävningar, dessutom har man den omotiverade vanan att ge personerna fingerade namn vilket inte behövs då det är tillåtet och lagligt att namnge dömda personer i Sverige.


Ojdå🙈   (1/5)

Usch, jag vill skriva något snällt men jag kan inte. Podden är så barnslig att jag har svårt att förstå att det är två vuxna kvinnor som ligger bakom det hela. Skämskudde deluxe. Båda berättarrösterna är så fånig i sitt försök att låta spännande. Diskussionerna orkar jag knappt kommentera - fruktansvärt låg nivå 😩 Men ändå fortsätter jag lyssna på avsnitt efter avsnitt 😂 Och alla kommentarer ovan om hur fantastisk podden är och hur de förklarar saker på et begripligt sätt, gör mig mörkrädd🙈 Hur är det med intelligensnivån ute i landet?


Nja   (2/5)

Intressanta mordhistorier, men språket är (alldeles för) ofta ganska dåligt (t.ex. orelevant istället för irrelevant osv), vilket drar ner betyget.


Bästa podden   (5/5)

Kul att ni har släppt nya avsnitt, bästa podden❗️


Ris och ros   (1/5)

Bra fakta och berättelser men katastrofal inlevelse och berättarröster. Låter påverkade och sluddrar.


Beträttsrrösten....   (2/5)

Lite mer inlevelse? Sluta snacka som en robot så kanske det här blir nått bra.


Bra podd.   (5/5)

Bra och spännande 🙏🏻


Sluta med berättelserna   (1/5)

Jättebra fakta. Men det är bara jobbigt med era ”reklampauser”. Det förstör hela programmet.


Banalt   (1/5)

Makalöst banalt och okunnigt


Therese   (2/5)

Bra research men sjukt störande med de egna diskussionerna emellanåt. Det sänker betyget rejält på en annars bra podd.


Fängslande och informativt   (5/5)

Mycket fängslande och bra teknik att blanda ett berättande likt en saga och mer informativ diskussion. Intressant att få ta del av olika aspekter kring vad som händer när ett mord begås, från allas perspektiv!


Sommarens avsnitt   (2/5)

Sommarens avsnitt var sådär. Längtar efter ordinarie upplägg. De får full pott


Så bra   (5/5)

Men har en fråga, bytte mobil å nu ser inget ut som det gjort😞 på min gamla mobil kan jag lyssna på alla avsnitt om jag trycker”ström” vad gör man för att det ska funka så igen??? Behöver hjälp av er🦋 jag lyssnar allti på pod när jag lägger mig & låter den gå på Ström å behöver inte göra så mycket mer än att bara lyssna mvh Madelen Vargfrost 🌹💖♥️


Jobbig röst.   (1/5)

Spännande men rösten låter döende så jag kunde inte fortsätta lyssna.


2/5   (2/5)

Fallen som tas upp är intressanta, men formuleringarna, övertydligheten och ”approachen” hos de båda känns alldeles för kristet och mjäkigt för mig. Tror ironiskt nog att denna pod är mer menad till ungdomar mellan 12-15 år. Inte min smak helt enkelt.


Sluta flumma!   (2/5)

Pratar på TOK för långsamt och ert mellansnack är helt ointressant! Måste bemöda mig med att börja spola varje gång ni ska lägga in er egna uppfattning med konstiga paralleller och teorier. Och att ni inte skulle vara intresserade sv att bli finansierade för detta projekt (som ni nämner i polismordet i Dalarna) var den absolut största lögn jag hört. Erkänn istället att det hade varit tacksamt om ert slit med podcasten skulle lönat sig ekonomiskt istället. Sluta flumma och ta lite lärdom från Rättegångspodden och P3-dokumentär så kommer jag och flickvännen tillbaka och lyssnar.


Blandningen   (5/5)

Älskar blandningen i upplägget, att ni varvar berättelsen med egna ord och fakta. Kram på er! / Jeanette i Ludvika


Dealbreaker   (1/5)

Superintressant podd men berättarrösten förstör tyvärr allt för mig. Monoton och tråkig!!!! Saknar absolut noll inlevelse eller spänning vilket är avgörande, särskilt när det handlar om mordfall. Vem som helst kan göra det bättre!


Bästa mordpodden   (5/5)

Den här podden är väldigt professionell. De berättar rättsystemet och olika lagar på ett sätt som är lätt att första och följa med i. Och berättarrösten talar klart och tydligt vilket underlättar att följa med i historien. Tack för världens bästa podd ❤️


Ointressant   (1/5)

Är inte intresserad att höra när ni berättar om er själva där tappar ni mig.....


Njaaaae   (3/5)

Bra historier, men berättarrösten gör att det kryper i hjärnan! Går såå långsamt, släpande avslut på varje sista ord i mening. Konstpauser som känns inövade. Mellansnacket känns överflödigt och ointressant. För många irritationsmoment för njutbar lyssning.


Vad hände   (2/5)

Bra program förr när ni disskuterade mord även då informationen var lite tafatt. Nu verkar det ha vänt till något narcissistiskt prat om personerna bakom rösterna - vilket är väldigt ointressant. Kort sagt, mordpodden verkar vara död.


Okej men...   (3/5)

Tycker att den är okej men alla dessa avbrott och snack mellan del 1 och 2 är ointressant. Man blir sömnig då det ibland går för långsamt i berättelsen.


Bra men långsamt   (3/5)

Intressanta och bra berättelser. Men överdrivet långsamt prat inne i berättelserna. Blir pratet som vanligt samtalsprat skulle podden bli toppen!!!


Hyfsad   (2/5)

Hyfsad podd.. Riktigt jobbiga berättarröster. Går nästan inte att lyssna på. Pratar påk to för långsamt, och avfraserar på ett mycket märkligt sätt. Berättelserna är bra. Men ärligt! Vad är den nya säsongen förnågot? Ni babblar om er själv och er bakgrund! Det är INTE därför man lyssnar på podden. Ni är inte intressanta. Nu förlorade ni mig som lyssnare


Flamsiga tjejer men funkar bra ändå.   (3/5)

Det var absolut inte den typen av podd jag vanligtvis uppskattar. Två flamsiga tjejer som läser om mord och spöken och jag älskar det! Jag gillar upplägget att lyssna-analysera- lyssna- analysera osv Älskar avsnittet när de var livrädda 😅😅 Det är helt klart en podd värd att lyssna på! Nästan 4 stjärnor


Korrekat namn!   (2/5)

Saknar vissa djupare detaljer i många av fallen samt ogillar starkt att alla namn byts ut då jag anser att offren ej ges respekt då man inte vill berätta deras hemska historia ordentligt samt att om man har dömts för brotten så är det ju offentliga handlingar och bör då tilltalas med korrekta namn.


Clara   (2/5)

Uppläsaren läser som en uttråkad robot:(


Bästa podden   (5/5)

Kanon!


Tröttsam reklam   (1/5)

Intressant ämne, men tröttnar redan i början av all reklam


Korta och förvirrande avsnitt   (1/5)

Väldigt avskalade avsnitt som inte på något sätt går in på djupet i det aktuella fallet, känns alltid som man får en väldigt kortfattad version av händelseförloppet.


Julia   (3/5)

Ni tar ofta upp väldigt viktiga och intressanta fall men jag kan inte låta bli att önska att någon annan läste upp avsnitten, främst pga Amandas (?) röst och överdrivna betoning på bokstaven ”ö”. Ryser varje gång jag hör ordet ”död”. Kan även tycka att ni bör gräva lite djupare, lägga in mer relevant bakgrundsinformation och fakta kring händelserna. Det känns som att ni hela tiden hastar mot slutet för att läsa upp domarna och kunna checka av ännu ett avsnitt. ”Mellansnacket” handlar ofta om helt ointressanta saker och personliga åsikter baserade på ingenting i stort sett. Det blir lite som att ni sitter och ursäktar er för vad ni nyss läst upp och måste påpeka att ni tycker att det hela är SÅ HEMSKT. Det känns också som att ni missar mycket info och endast skrapar på ytan i många fall. Kunde fått lika mycket info av en snabb googling. Men, jag lyssnar på er podd när jag hittar ett fall som verkar spännande så det är inte endast negativt även om det är omöjligt för mig att lyssna på fler avsnitt i rad (på grund av den dryga uppläsningen).


Bästa podden!   (5/5)

Alla avsnitt är uppbyggda efter en tydlig struktur som följer genom alla säsonger. Bra berättande som går på ren fakta efter domar och även de egna tankar som förs fram är konstruktiva och bra.


Helt okej   (3/5)

Lyssnat på många olika mord/rättegångs poddar så kul att hitta denna med många fall jag inte hade hört innan! Tyvärr orkar jag inte lyssna på så många i sträck för jag klarar inte av eran döda monotona berättarröst. Ni pratar helt normalt i pauserna och diskussionerna men varför den döda släpande rösten när ni ska berätta?


Fruktansvärt   (1/5)

Dålig inlevelse, tappar tråden efter 5 minuter. Skräp.


Bort med bakgrundsmusiken, annars är allt toppenbra.   (4/5)

Jättebra och spännande att få följa dessa fall. Skulle gärna vara utan bakgrundsmusiken som är samtidigt som berättarrösten, vilket gör det väldigt svårt att höra stundtals.


Fruktansvärt dålig   (1/5)

Den här podden är något så vansinnigt dålig att jag måste orka lämna en recension för första gången i mitt liv. Jag har så svårt att förstå hur någon kan stå ut att lyssna mer än 10 sekunder utan att få panik. Berättarrösterna är skrämmande dåliga. Kan inte ta ett ord seriöst. Har T.o.m sökt på Flashback för att försöka finna svar på hur denna podd kan ligga så högt upp på listan. Obegripligt :o


Jobbig röst   (1/5)

En av talarna har extremt svag och svajig röst som blir väldigt irriterande att lyssna på i längden. Vet ej om hon pratar så medvetet men det låter så. Det gör att man tyvärr tappar fokus från fallet och inte orkar lyssna! Bra podd som förstörs av dålig röst.


Ok   (1/5)

För mycket reklam prat i avsnitten. Gillar inte riktigt berättar rösterna, blir alldeles för knepigt och man stör sig och tappar fokus. Ni pratar och diskuterar för mycket runt om ämnen och även andra avsnitt och händelser så man tröttnar att lyssna.


......   (1/5)

Skippa detta mellansnack tack.. lämna spekulationerna åt lyssnaren. Ibland svävar ni iväg i nästan irrelevanta saker.


Så bra!   (5/5)

En av mina favoritpoddar!


Reklam   (1/5)

Tyvärr består podden mest av reklam..!


Skippa studiosnacket   (2/5)

Minus för studiosnacket när det består av självklarheter och givna känsloyttringar, ”jag tycker”.. ofta lite ganska infantilt. Bättre när ni håller er till att redovisa relevant fakta.


Bra research   (3/5)

Bra research och intressanta avsnitt! Dock väldigt mycket reklam, krystade och onaturliga diskussioner.


Bra upplägg   (3/5)

Intressant podd med bra upplägg. Dessvärre så drar berättarrösten ut på vissa ord jättemycket vilket är störande.


Älskar’t   (4/5)

Älskar mordpodden! Tycker dock att det är lite väl mycket reklam.


Dåligt på flera plan   (1/5)

Irriterande musik som återkommer genom avsnitten. Onaturlig uppläsning som låter krystad av manus som känns fel rent stilistiskt. Försök att vara ”litterära” och ”målande” som faller platt och blir banalt och lika krystat som tonfallet i uppläsningen. Samtalen om brotten har känts överflödiga och irriterande eftersom det bara rört sig om spekulerande och tyckande inte kunnande. Dålig research när det spekuleras om saker som lätt går att ta reda på som hur lagen ser ut osv. Riktigt pinsamt dålig nivå genom första säsongen och början på andra. Sedan slutade jag lyssna eftersom det inte kändes sannolikt att det skulle bli bättre. Anledningen att jag lyssnat var för att de täckte svenska fall. Anledningen att jag slutade allt jag nyss listat. För dålig kvalité rakt igenom. För mycket manierism.


Bra   (5/5)

Mycket bra avsnitt men tur man kan spola förbi reklamen så man slipper höra skiten


Lärorikt & intressant   (5/5)

Tack för en kanon podd!


Dåligt klippt   (3/5)

Segment bryts av mitt i och återkommer ganska ofta. Som om den som klippt podden inte lyssnat igenom det efteråt. Känns slarvigt och är irriterande. Annars bra.


Favvo!   (5/5)

Favoritpodden!!


Nja   (3/5)

Halvtaskig musik (passar enligt mig inte till ämnet samt låtarna passar inte med varandra) och irriterande mellansnack där inget intressant sägs. Hade varit bättre utan avbrott.


Min favorit   (5/5)

Min favorit podcast, går igenom alla avsnitt nu lyssnar varje morgon på tunnelbanan på äg till jobbet. Kram från London


Olidlig berättarröst   (1/5)

Hur kan programledarna ha såna monotona oengagerade röster, dessutom dåligt insatta i juridik. Orkar inte lyssna vidare.


Bästa podden!!!!   (5/5)

Så duktiga, önskar bara ni lade ut avsnitt oftare


Spännande!   (5/5)

Välproducerad och spännande pod, en av mina favoriter!


Hmm   (2/5)

Prata fortare. Låter som ni har fått tandläkarbedövning båda två. Sen vad är det för trams med att inte tala om vad gärningsmän heter? Alla vet det ju redan. Skärpning.


Bedrövlig berättare   (1/5)

Mycket intressanta ämnen som görs omöjliga att lyssna på då berättarens röst är totalt missanpassad för radio!


Kanon men......   (4/5)

Hade kunnat ge 5⭐️ men blir frustrerad på denna berättar röst som drarrrrrr på orden hela tiden.


Fruktansvärt att lyssna på   (1/5)

Börjat lyssna på två avsnitt men rösten har varit så släpig och hemsk att jag inte klarade att lyssna särskilt länge.


Underbar podd!   (5/5)

Så bra podd med två underbara tjejer som berättar och förklarar på ett lugnt och trevligt sätt. Spännande men samtidigt med mycket fakta! Toppenpodd!


Nja, det var bättre förr   (2/5)

Ni har dragit ner rejält på kvalitén, upplägget är uttjatat och era så kallade diskussioner är väldigt förutsägbara. Väldigt PK och konstiga kliché-meningar som bara blir löjligt. Tyvärr, jag har följt er från start och då tyckte jag att ni var riktigt bra, men nu har jag tröttnat. Det är synd, för ni tar ofta upp intressanta fall!


Rösten   (2/5)

Förlåt men din berättarröst är brutalt tråkig, kniiiIIIiivaar,,,,,,. Behåll berättelserna men snälla byta röst. EeeEEgen ViiIIiill MaaaAAn


Bästa podden ever!   (5/5)

Sjukt bra podcast med mycket spännande avsnitt varje vecka


.   (2/5)

Sex inte säx. Bilen inte bielen


Superbra podd!   (5/5)

Tack för en toppenpodd!


Spännande!   (4/5)

+ Gillar verkligen rösterna! Otroligt behagliga att lyssna på. + Intressanta fall, inte bara nutida brott utan även fall från t.ex. 60-talet och inte enbart högprofilbrott som man redan hört talas om. + Gillar den generella faktan som inte hör specifikt till fallet som t.ex. hur straffskalan för mord ser ut idag och hur det har sett ut tidigare. - Gillar inte upplägget, hade föredragit om diskussionerna låg i slutet av varje avsnitt istället. - Gillar inte att klippningen är konstig, ibland är det ett klipp mitt i en mening och sedan upprepas samma mening från början igen samt ibland är meningar klippta mitt i och så saknas en bit som man verkligen ville höra. Varför inte lyssna igenom avsnittet innan det laddas upp för att upptäcka dessa buggar?


Mycket bra!   (5/5)

Bra podd, önskar bara att avsnitten var liiite längre 😍


Alicia   (5/5)

Lätt top 3 bland poddfavoriterna!


Grymt bra.   (5/5)

Väldigt intressant och välarbetad. Lika tråkigt varje gång man lyssnat klart ett program och måste vänta tills nästa vecka!


Bästa podden!   (5/5)

Sjukt spännande och välgjord podd! Bra jobbat!


Grym podcast!!   (5/5)

Riktigt grym podcast! 5/5 :)


Ok!   (3/5)

Hade varit en bättre podcast med mer djupingående och detaljerad, t ex inslag från tv, intervjuer. Lite för korta avsnitt och man får inte reda på namn


Grymmaste podden!   (5/5)

Bästa podden någonsin!


bästa podden jag lyssnat på!   (5/5)

Kusligt och gripande varje gång jag lyssnar! Perfekt för långa resor och sent på kvällen. Jag har lyssnat på alla avsnitt minst två gånger och tycker det är lika spännande varje gång! Fortsätt med det ni gör det uppskattas och god jul på er hoppas ni får en underbar jul!👏👏❤️


Så intressant !!   (5/5)

Älskar konceptet med berättelse och diskussion, blir helt paralyserad och kan inte göra annat än att lyssna! Så himla bra är ni! God jul & gott nytt år!


👍🏼   (4/5)

Bra! Enda minuset är när Linnea ska vara narratör, tillgjort och jobbigt sätt att prata på.


Läs normalt istället   (4/5)

Hon som läser upp gör det så väldigt konstigt. Jag kan inte fokusera på innehållet pga detta. Hon avslutat varje menings sista ord oerhört egendomligt. Nej, det här funkar inte alls. 0 av 5 stjärnor. Edit S05E07 Normal och bra uppläsning nu! Toppen!


Välgjord   (5/5)

En mycket bra och välgjord podd. Tar upp många intressanta mordfall


Valium?   (1/5)

Fotbollsmordet. Det var den segaste uppläsning jag hört på länge. Tur att man kan öka uppspelningen till x2.


Byt berättarröst!   (1/5)

Måste den som talar prata med en sån fruktansvärt monogam röst? Det blir oerhört svårt att ta till sig berättelserna..


Älskar era poddar och er som personligheter   (4/5)

Era poddar är bäst blir som fast när jag lyssnar på er.


Jobbig inläsning.   (3/5)

Alltså. Ja jag lyssnar alltid på podden men jag sitter och begrundar inläsningen varje gång. Den ena avslutar alla meningar helt skevt. Ändrar tonläge på sista ordet i varje mening. Vilket är extremt irriterande. Och den andra låter som om hon sålt smöret och tappat pengarna. Ledsen hela tiden helt enkelt. Låt mer neutrala. Under diskussionerna gör ni inte något av detta.


Bra podd men dålig teknik   (5/5)

Jätte trevlig podd men vissa avsnitt går inte att lyssna på. Jätte tråkigt


Barnsligt språk   (1/5)

I stort intressant att höra om gamla mord men då innehållet inte riktar sig till barn i förskolan är det svårt att förstå tonläge/ordval/konstpauser som är i läge att läsa Bamse.


Snälla   (5/5)

När ni berättar så försök att inte låta så entonigt.. ha mer som när ni diskuterar. Annars är ni duktiga


Jätteläskig 👻   (1/5)

För läskig😱😱😱 drömmer morddrömmar😭😭 jag kan inte sova nu pga er😭😭


Sjukhusmorden   (3/5)

Validiteten minskar då man använder sig av figurerade namn på bla läkarna. Lyssna på P3 om du som lyssnare vill få mer information


Svårt att sova?   (2/5)

En av berättarna låter seriöst som att hon försöker guida en meditation för djupsömn. Den andra berättaren är mycket bättre och innehållet är väl okej. Skippa gärna diskussionerna.


Långt mellan avsnitten   (3/5)

Bra podd men med för lång väntetid mellan avsnitten


Bästa   (5/5)

Bästa och spännande och levererar alltid i topp :)


10/10   (5/5)

Ni är bäst! Hoppas det kommer fler avsnitt☺️


Oseriöst och pretentiöst   (1/5)

Saknar ordentlig fakta, istället spär man på för att göra podcasten mer intressant. De "gottar ner sig" i intressanta mordfall och skrattar under berättelsens gång. Känns väldigt oseriöst. Saknar djupgående fakta i fallen och motiven. Finns inget intresse att förstå gärningsmannen eller offret, bara att göra en småspännande podcast genom att ta till en dramatisk berättarröst.


Grymt bra!   (5/5)

Sjukt bra podd! Blir irriterad dock på att läsa massa negativa kommentarer om ”dålig inlevelse” ”hemsk berättar röst” och ”dåligt koncept”, alla som klagar kan väl gå å göra en egen j*vla mordpodd å försöka göra den bättre! 😡 Ni är grymma på alla sätt och vis och fortsätt precis med det ni gör 🙏🏼🤗


Bästa   (5/5)

Min favoritpodd! Man dras in i historian och blir helt fast, riktigt spännande fall


Johan Grönblad   (4/5)

Välgjort och bra genomarbetade avsnitt. En grej bara. En av uppläsarna avslutar de flesta meningarna med ett slags kvävt stön i de dramatiserade delarna. Det stör mig ganska mycket.


Bra pod   (4/5)

Bra pod, tack för ett lysande jobb! Lite väl utdraaaaget i läsandet ibland. Annars toppen! 👍😇


Sjuk dålig uppdatering   (5/5)

Sluta småprata, det gör det hela otroligt långtråkigt, berätta och fokusera mer på mordfallet, otroligt dålig uppdatering på denna pod, var nära på att sluta prenumerera för jag trodde ej att det skulle komma fler avsnitt. Svenska mordhistorier har utförliga och långa avsnitt utan en massa småprat som att det vore någon eftermiddagsshow!


Bra podd   (4/5)

En bra podd som blandar både nutida och gamla mord i Sverige.


Det enda man lyssnar på!   (5/5)

Bästa podden. Den har allt! Spänning, fakta m.m.!


Fantastisk röst   (5/5)

Läste andra de andra recciensitionerna. Ofattbart. Tycker ni gör det så jäkla bra. Att få så mycket info om människorna gör att allt blir mer verkligt, förstående. Man kan sätta sig in i de olika personerna. Era lugna röster, sakligt, detaljer om allt som varit innan, det som sker på sådant sätt att man blir inkännande utan att göra det hemska mycket hemskare Fantastisk berättar röst. I lugn och skön takt. Bästa uppläsare jag hört. Har haft mycket talböcker och ni skulle verkligen passa som att läsa in talböcker Bästa mordpodden


Bra men lååångsam   (3/5)

Superbra podd, men jag får riktig panik över hur monotont och långsamt berättarrösten pratar 🙈 lyssnar på 1,5 speed


Rösten?   (1/5)

Varför förstöra en sån bra idé med sån jobbig och (tyvärr) sjukt irriterande berättarröst?


3/5   (3/5)

Bra pödd men diskussionerna mellan delarna är tunna och redan självklara. Säg inte saker som redan ses som uppenbara. "Måste ju poängtera..."


Älskar mordpodden!   (5/5)

Man blir alltid glad när man ser ett nytt avsnitt. Bra jobbat av Linnéa och Amanda! 🌸💓


Mycket bra!!   (5/5)

Fängslande


Rekommenderas   (4/5)

Hoppas på många flera säsonger


Favorit podcast   (5/5)

Så genomtänkt, spännande och otroligt rogivande podd! Era röster är som gjorda för detta. Sluta aldrig!!


Enastående   (5/5)

Hur ni lagt upp det med både berättande och diskussioner är perfekt. Ni pratar på ett sätt som är lätt att förstå utan svåra ord och uttryck. Era röster är även de mysiga att lyssna på.


Nej   (1/5)

Klarar inte av det här formatet alls! Deras försök att göra det dramatiskt är bara jättejobbigt att lyssna på och diskussionerna de bryter av med tillför absolut ingenting. Synd då det egentligen är intressanta historier de tar upp i podden. Men tyvärr, det funkar inte för mig!


☺️   (5/5)

👍🏼


Bästa podden!   (5/5)

Mycket spännande och proffsigt uppbyggd podd!


!!!👌   (5/5)

Otroligt intressant! Kunde inte sluta lyssna och lyssna igenom alla avsnitt på ett par dagar bara. Jag skulle vilja höra om mord i Skaraborg i säsong 5


Min favoritpodd👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻   (5/5)

Kanonbra upplägg och gillar att faktan blandas med era egna tankar om de olika fallen. Längtar redan till nästa avsnitt😍.


Monoton röst   (1/5)

Gillar denna kategori av poddar. Men berättarrösten?! Släpigt och monotont. Går bara inte. Andra gången jag försöker, men ingen skillnad tyvärr


Spännande   (5/5)

Intressant


Dötrist   (1/5)

Tog 20 minuter innan jag sov. Rösten som läste tandläkaremordet kan läsa in en pod för människor med insomningsproblem.


Yttra er inte om saker ni inte förstår   (1/5)

Lyssnade bara till avsnitt två om hedersmordet där ni hackar på socialarbetare i supersvåra situationer med väldigt små medel att tillgå! Skäms på er att ha åsikter om hur folk gör sitt jobb utan att veta några detaljer överhuvudtaget! Ni sitter och lägger hela skulden för att mordet hände på de stackars socialarbetarna! Helt otroligt!


Älskar❣️   (5/5)

Ni gör ett så jäkla bra jobb tjejer! Har lyssnat sen dag 1 😍👌🏼


Bra men lågt ljud.   (2/5)

Superbra innehåll men jag har otroligt svårt att höra vad ni säger, låter som ni viskar samt sista orden i meningarna är så låga att det är omöjligt att höra såvida man inte lyssnar i bilen så man kan höja volymen ordentligt. Dessutom är berättarrösterna sega, tillgjorda och tråkiga, ena berättaren låter såhär "Kalle köpte en colaaa" varenda ord innan meningens slut dras ut något förbannat som om de talar till någon med lågt förstånd/små barn. Stör mig något ofantligt på just detta.


Riktigt bra! Proffsigt!   (5/5)

Mer av Rättegångspodden tack!!


Konstlat och överdrivet   (2/5)

Älskar poddar om mord och olika krimfall, ni tar upp riktigt intressanta fall. Tyvärr riktigt pretentiöst, övertydligt och konstlat. Ni skulle tjäna mycket på att ta era egna idéer och tankar sist, så hela historien kommer i ett stycke. Och kanske diskutera fallet och analysera det, istället för att dra konstiga slutsatser, moralpanika och förklara allt på ett övertydligt sätt. Försök att slappna av lite när ni berättar historien, prata mer naturligt och använd vanligare uttryck. Bra potential och försök, men det håller inte tyvärr.


Bra!   (4/5)

Är väldigt spännande och intressant. Full pott hade getts om det inte var massa diskussioner man måste spola förbi hela tiden.


😋👌🏼   (5/5)

Fruktansvärt bra 😍


Mitt betyg   (2/5)

Får lite panik när meningarna dras ut till absurdum och dramaturgin slår över till barnslig. Funkar i brist på annat.


Sådär   (2/5)

För ytligt för min smak


Jobbig berättarröst   (3/5)

Bra innehåll men oerhört jobbig berättarröst.


vilken dag kommer det ut nya avsnitt?   (5/5)

Jättebra podd


Spännande o bäst   (5/5)

Bäst bäst bäst


Nja..,   (2/5)

Själva historierna är bra, men tyvärr används väl mycket av tiden till utfyllnad med annat.


Slappt   (2/5)

Intressanta fall, men den sk journalistiska gärningen blir snarare en ogärning då okunskap, kränkande spekulationer och nonsens får för mycket utrymme.


BÄSTA   (5/5)

Älskar att nörda ner mig riktigt ordentligt i olika mord som var hänt i Sverige, den här podden är perfekt att lyssna på både när man sitter på bussen på väg till skolan eller när man ska sova och varva ner lite. Älskar också att det är både faktadelar och diskussionsdelar! Jag är väldigt kräsen med poddar men det här är definitivt en topp 3!!


Super!   (5/5)

Riktigt spännande och nervpirrande pod! Full pott!!! 😍


Tråkigt med gamla mordfall 👎   (1/5)

Det är inte alls lika intressant med gamla mordfall. Ni har valt att göra en podd om mordfall, då ska man väl inte prata om vad som är etiskt rätt? Etiskt rätt är att inte göra en podd om mordfall överhuvudtaget. Dessutom har väl människorna i de äldre mordfallen samma människovärde. Konstigt hur ni resonerar.


Sjukt imponerad   (5/5)

Vill bara säga hur imponerad jag är över denna podden. Vilket hästjobb ni gör! Håller tummarna för många säsonger 😊🙌🏻


Kanon!   (5/5)

👌🏽👌🏽


Spännande pod!   (5/5)

Önskar att man fick ett nytt avsnitt oftare!


👎🏻   (1/5)

Berättaren gillar inte sitt jobb va? Byt ut. Hade kunnat bli en kanonbra podd om det inte vore för att man blir extremt uttråkad redan i första minuten. Solklart bajsbetyg.


Bra   (4/5)

Se ovan


Grymt jobbat!   (5/5)

Så bra podd med två duktiga tjejer med bra inlevelse och berättarröster! Ett minus bara: har sträcklyssnat alla avsnitt och blir så otålig på att nästa ska komma. 😆 SÅ BRA är det!


Rebecca   (2/5)

Bra research och storys, men VARFÖR måste ni göra om era röster så mycket?! Ni drar ut vokalerna i sista ordet i varje mening! Så sjukt störande och i diskussionerna pratar ni normalt.


Helt ok   (4/5)

Skulle kanske fått bättre men gillar inte hur en av dom pratar när den berättar


Bästa podden   (5/5)

Beroendeframkallande! Nu får ni köra igång igen!


Håller inte, tyvärr   (1/5)

Håller med många tidigare recensenter om berättande, bristande fingertoppskänsla etc. Och snälla, jobba lite med svenskan. Intrycket blir så oseriöst när språket fallerar.


Klarar inte av betoningarna   (1/5)

Podden hade varit mycket bättre om berättandet inte sker med den konstiga berättartekniken. Varje ord i varje mening betonas exakt likadant, ordet draaas ut med en liten konstpaus.


Älskar't   (5/5)

👏🏻👏🏻


Såå bra   (5/5)

👌👍


Inget vidare. Okunniga talare   (1/5)

Synd de inte är mer pålästa i juridiska och krim. förfaranden. Lite för mycket åsikter och politik


Intressant, proffsigt, skrämmande   (5/5)

Såå intressant att lyssna på podden och alla otäcka fall som tas upp. En av mina favoritpoddar helt klart👍🏻


Bra podd men vad händer med uttalet???   (3/5)

Underhållande podcast men radiorösten och uttalet i historieberättandet är så störigt! Varför lägger ni emfasen i slutet av varje mening så att varje mening låter som en fråga? Det låter som att ni anstränger er för mycket, är mycket mer behagligt att lyssna när ni talar med varandra.


Jobbigt att lyssna på   (1/5)

Personligen hade jag väldigt svårt med tjejernas sätt att berätta/läsa.


För överspelat   (2/5)

Berättar rösten är alldeles för tillgjord och konstig, Diskussionerna känns tillgjorda och manus styrda, mer spontanitet och mindre moraliserande hade gjort susen, sen har jag i allmänhet svårt för berättarröster som låter som de talar till dagisbarn.


Hemskt!!!!   (1/5)

Berättarrösten är HEMSK!! Jag klarar inte av att lyssna klart på avsnitten för att den gör mig galen!? Synd eftersom att det annars är en bra pod, byt berättare!!


De har tappat de totalt   (2/5)

Spännande och intressanta fall men berättarrösterna är riktigt hemska. Till och med diskussionerna låter inövade och krystade. Likt robotar. Nån av er pratar även enormt långsamt och försöker låta så otroligt spännande. Mest patetiskt. I tid och otid görs det även reklam för andra poddar och andra appar. Det får lyssnaren att tappa fokus från fallen och det är sjukt irriterande med dessa reklamavbrott mitt i avsnitten. Detta drar ner betyget till botten och podden har i princip endast blivit irriterande.


Överdriven röst   (2/5)

Den överdrivna berättarrösten och moralpaniken i "pausdiskussionerna" drar ner betyget rejält. Förstör känslan när man lyssnar, trist!


Riktigt jobbig att lyssna på   (1/5)

Otroligt jobbiga tillgjorda röster, speciellt i berättardelen som läses upp på ett överspelat och övertydligt sätt, sen kommer mellanpratet som gör det ännu värre, substanslösa, superkorrekta och rent av tråkiga kommentarer. Bra production och bra reasearch i övrigt, men det lyfter liksom aldrig.


Favvo pod   (5/5)

Gillar verklige mordpodden, det är min favorit pod, tjejerna har bra röster och tar upp intressanta fall. Dom äter inte under sändning heller. Avskyr när det smackas i örat.


Nje?   (3/5)

Nja


Kan bli bättre   (3/5)

Bra och intressant men en sak stör mig extremt mycket! Måste ni prata så "släpigt"? Prata så som ni gör i mellansnacken så blir det genast mycket bättre


Skippa mellansnacket!   (3/5)

Spännande berättelser men mellansnacket är inget vidare, alldeles för långt och ger ett amatörmässigt intryck. Synd.


SNÄLLA   (1/5)

Sluta att prata efterhängset - de är sjukt irriterande & omodernt!


☺️   (4/5)

Spännande och intressant. Bra berättare👍🏻


Tyvärr och synd   (2/5)

Önskar jag orkade med den slappa berättar rösten som låter påverkad av lugnande, men det gör jag Ikke! Gett det några chanser för historierna i sig är ju väldigt spännande men varje gång blir jag lika irriterad över berättarrösten som för mig helt brister. Klart och tydligt ska det va, inte söligt och stönande. Men i övrigt en väldigt bra och proffsig podd som trots mitt ogillande av berättarrösten är skickligt framfört och uppskattas säkerligen av många andra.


Bästa podden   (5/5)

Älskar den här podden. Så himla bra gjord!


En av de bästa poddarna!   (5/5)

Proffsigt, seriöst, intressanta diskussioner (dock något moraliserande som kan bli problematiskt) och bra berättande med inlevelse!


Bra innehåll men långsam   (3/5)

Bra innehåll, lite sävlig berättarröst men efter ett tag vänjer man sig.


Mycket bra   (5/5)

Lyssnar vanligtvis inte på podcasting, men när jag gav de ett försök blev jag positivt överraskad. Man blir helt hooked när man väl börjat! Mycket bra gjort.


Trist!   (1/5)

Tråkig , gör poddar som redan är gjorda av te x P3 dokumentär . Känns lite som copy.


Röst   (2/5)

Bra innehåll, men den överdrivna berättarrösten stör mig något enormt, många som påpekat det!


Tummen upp!   (4/5)

Intressant och välgjord podcast. Stort plus i kanten för pauserna/diskussionerna.


-   (4/5)

Mycket bra! 👍😃


Toppenbra!   (5/5)

👍


Den bästa   (5/5)

Sjukt bra podcast


:/   (1/5)

Hemsk berättarröst


Stopp!   (1/5)

Bra upplägg, kanon innehåll. Men Amanda sluta försöka låta så förskräckligt spännande när du återberättar fallen. Det måste göra ont att förvränga rösten som du gör, patetiskt! Jag somnar arg pga av dig, gör om gör rätt eller lämna över allt till Linnea!


Blandade känslor   (2/5)

En pod full av motsägelser, på gott och ont. Ena stunden uppfattar jag podden som respektfull mot brottsoffer och deras familjer, i nästa stund fälls någon mindre genomtänkt kommentar som skapar en lite dålig bismak och gör att det känns som sensationsjournalistik. Mina främsta tips, som jag verkligen tror skulle höja podden, är att tona ner den väldigt dramatiska och låååångsamma berättartekniken, och att försöka gå lite djupare i analysen. Blir ofta lite ytligt och naivt, vilket lämnar en med lite "jaha?"-känsla. Utveckla analysen och försök hitta källor som ger er bättre underlag till diskussion än typ Aftonbladet och Expressen, som jag ofta hör nämnas i nuläget.


Dåligt producerat   (2/5)

Varje avsnitt har glapp i sig. Antingen spolas det tillbaka eller så hoppas en bit över, så man missar nåt. Ofta missar man när viktiga saker avslöjas :/


Bra!   (4/5)

Spännande podcast och jag gillar "mellansnacken" tjejerna har där de tar upp sina egna reflektioner och tankar. Det enda jag kan reta mig lite på är attityden att morden liksom är tragedier, att det är en tragedi även för mördaren etc. En mördare är en mördare, och mord är ingen tragedi - det är ett brott och någon som passerat den gränsen kan jag aldrig någonsin tycka synd om eller försöka förstå.


Absoluta favoriten!   (5/5)

Den e spännande intressant och (hur hemskt den än låter) väldigt underhållande! Perfekt att lyssna på samtidigt som man gör annat!


WOW   (5/5)

Galet bra podd!!! Lyssnat igenom snart alla avsnitt, vill bara ha mer 😭 Har redan rekommenderat podden till flera vänner!


Bra podd med spännande innehåll!   (5/5)

Sjukt bra podd, så spännande varje gång! Är från Norrland själv och vill ge tips på avsnitt jag bara vill vill vill höra!!! Mordet på Elin Falk, Styckmordet på Veronica, Åmselemorden och Bodenmordet!!!! Heja heja heja på er!


Intressant lyssning   (4/5)

Superbra podd och man inte har något emot att personerna bakom rösterna inte är experter på just kriminologi. Ändå väldigt pålästa inför varje avsnitt 👍🏻 blir mer som berättelser där de fyller ut det som inte är känt i fallen med vad de tror kan ha hänt i huvudet på mördaren/offret.


Wow!   (5/5)

Bästa podcasterna jag har hört i mitt liv ni får aldrig lägga ner med det här!!!!


Tyngsta podden ute yao   (5/5)

Grymt spännande och proffsig pod. En ärlig och väl genomtänkt podd. Tack!


Långa vokaler..   (2/5)

Svårt att orka lyssna då uppläsaren drar ut på alla vokaler...


Sjukt bra!   (5/5)

Älskar att alla historier har varit lika intressanta allihopa. + inga störiga ljud/ljudeffekter + dom pratar i perfekt snabbhet för att man ska orka lyssna, hänga med och att det blir spännande. + båda får prata lika mycket och ingen avbryter den andra, som många andra poddare gör tyvärr... + dom berättar i detalj och spekulerar och samtidigt har fakta! + dom har många historier man har hört ifrån andra poddar men deras podd är så annorlunda att man vill mer än gärna lyssna igen fast med deras röster/idéer. Dom liksom bearbetar hela mordet vilket är så intressant och "roligt" för mig som älskar detaljer och vill veta allt! - det enda minus jag har är att dom inte har tillräckligt många avsnitt! Man bara vill ha mer och mer och längre avsnitt. Men blev överlycklig över att säsong 3 kommer! Så jag har egentligen inga minus!😉 En av mina FÅ favorit poddar ❤️


Så bra podd   (5/5)

De berättar med en kuslig och känslofyllda inlevelse Ser alltid fram emot nya avsnitt ✨✨✨


Mycket bra!   (5/5)

+++++


Beroendeframkallande   (5/5)

Mycket bra Podcast. Bra ljud och proffsigt uppbyggd. Vill dock att varje avsnitt ska vara längre och möjligtvis lite mer djupdykande. Men förövrigt, ruskigt bra!


Bra, men..   (5/5)

Jättebra podd! Men en sak som jag stör mig på, kan ni inte ha sponsor sakerna i början, väldigt störande när ni pausar hela historien med sånt som inte hör dit. Förstör stämningen å tempot!


Helt okej   (3/5)

Intressanta och gripande historier som avhandlas. Men fixa ljudet för tusan ! Dålig kvalitet och "hopp" i avsnitten gör att jag släpper den snarast om det ej åtgärdas. För övrigt bra initiativ 👍


Spännande, men...   (2/5)

Spännande och intressanta historier. Men, stod ut första avsnittet, men efter andra avsnittets snabbspolande av era mellanpartier med "kommentarer och analyser" (som är otroligt intetsägande och oproffesionella) valdes denna podd bort då onödigt mycket tid gick till att ta fram luren och spola förbi dessa. Utan dessa kommentarer/analyser hade jag givit podden betydligt högre betyg!


Super bra!   (5/5)

Min favorit podcast om mord. Super spännande och älskar era diskussioner där man kan få tänka och reflektera mer över vad som precis tagits upp. Fortsätt med detta


Spännande   (5/5)

Kul med tjejer som gör podd! Väldigt spännande.


Sämst   (1/5)

Tjejerna pratar som om man vore dum i huvudet, lite som "lätta nyheter" som gick (går?) på någon radiokanal. Och gillar inte alls mellansnacket, helt ointressanta diskussioner. Vill ha det rappare och utan personliga reflektioner, struntar blankt i vad de tycker tbh :)


Toppen   (5/5)

Mycket bra pod!


Upprepande och oprofessionellt språk   (2/5)

Intressanta fall ni tar upp. Men... Jag tycker att ni pratar lite dålig svenska, tung att lyssna på. Man kan inte börja varje mening med "och", och att använda "ju" när man pratar fakta blir, enligt mig, sällan bra. Lyssna själva på hur ofta "och" samt "ju" används i mellansnacken, som för övrigt inte tillför något mer än vad som låter som skvaller er emellan. Att prata i falsett och låta förvånad gör inte samtalet mer spännande att lyssna på. Keep improving! :)


Bäst!!   (5/5)

Älskar eran podd, dock är mord aldrig trevligt men älskar spänningen!


Mycket bra   (5/5)

Tack för en grym podcast!


Underbar podcast!   (5/5)

Jag har en liten dotter som ALLTID somnar i bilen och sover då i minst 2 timmar. Då är det ett utmärkt tillfälle att lyssna på några avsnitt! Alltid lika spännande fall! Älskar att ni lägger in lite kommentarer samt kringliggande fakta. Tusen tack för en underbar podcast!


Bra podd   (2/5)

Bra podd och upplägg, men skulle helst vilja att ni hoppade över delen då ni pratar om era egna tankar och åsikter eller åtminstone korta ner den delen. Jag tycker man kommer ur berättelsen lite då och att det kan va lite onödigt.


Har tappat   (2/5)

Började bra, men blivit så otroligt segt och pretentiöst. Istället för tex att säga "Han sa att han hette Kristoffer" Så blir det "Han avslöjade också en sak. Han hette Kristoffer" skämskudde


Hårresande   (5/5)

Sååååå spännande! Lyssnar när jag jobbar och ibland blir jag så rädd att jag låser in mig hemma hos kunderna (jobbar med hemstäd) och jag brukar aldrig låsa annars haha! och kan säga att håret på kroppen reser sig så jag ser ju ut som en igelkott! Uppläsaren har sån inlevelse i läsningen, kanon!


Riktigt grym!   (5/5)

Jag har aldrig lyssnat på poddar förens jag hittade er, nu kan jag inte sluta lyssna. Så otroligt spännande och hemska berättelser! Ni har verkligen lyckats!


För kort   (2/5)

Alldeles för korta avsnitt för så viktiga och komplexa fall. Tycker också ni borde tona ner dramatiken i era röster när ni berättar, att ni är så övertydligt känslomässigt berörda drar ner spänningen nåt oerhört. Det låter som speakerrösterna i kvällstidningarnas klickbaitfilmer.


Bra podd   (4/5)

Både spännande och intressant


Towe   (5/5)

Sååå Bra tjejjer💕Hoppas ni orkar & fortsätta länge läng för ni gör de så bra.


Toppen!   (5/5)

Väldigt intressant och spännande podd! Längtar hela tiden efter nya avsnitt! Tio poäng!


Fröken   (5/5)

Outstanding. Välgjord, bra röster, bra uppbyggd. Perfekt längd som gör podden intressant från minut ett. Hoppas på många många avsnitt. Längtar till varje söndag....


Världens bästa podd!   (5/5)

Har provat lyssnat på andra mordpoddar men ingen annan kan nå upp till denna nivå! Hela sommaren har jag väntat på säsong 2😍


Äntligen söndag   (5/5)

Ni gör det otroligt spännande , hoppas ni fortsätter med mordpodden


Bästa podden!   (5/5)

Grymt bra och spännande podd! Längtar alltid till nästa avsnitt 😍


Mordpodden   (5/5)

Grymt bra👍


Bästa podden ever   (5/5)

Mordpodden är den bästa podd jag någonsin hört. Tjejerna som gör den är så bra och duktiga. Väljer noggrant ut det som ska vara med och gör bra och tydliga förklaringar. Mordpodden borde alla lyssna på.


Jättebra podd!   (4/5)

Synd att det bara är ett avsnitt per vecka, jag vill ha mer mer mer!!! 😀


Riktigt bra!   (5/5)

Väldigt bra podd där mordhistorier berättas med en härlig inlevelse och varvas med intressanta diskussioner!


Diskussioner   (1/5)

Mer prat om fallet och mindre prat om er själva och reklam mitt i, dessutom låter diskussionerna för repeterade vilket säker betyget.


Bra, men...   (3/5)

Har jag satt uppspelningshastighet på 0,5x? Nej, det har jag inte, men hon pratar ju verkligen sååååååå långsamt. Så öööövvvveeerdrivet långsamt. Dubbelkollar. Har jag verkligen inte satt den på 0,5 men, nej, det har jag inte. I övrigt jättebra.


Bäst   (5/5)

Superbra, välgjord och spännande. Bästa podcasten!


Älskar!!   (5/5)

Absoluta favoritpodden!


Bra podd meeen !   (4/5)

Bra podd. Spännande. Bra uppläst. Men för min del så hoppar jag gärna över snacket mellan. Lugnt för min del när andra tycks gilla det. Jag bara spolar över lite snabbt. Tumme upp.


Toppen   (4/5)

Toppen , duktiga tjejer


Välgjord men   (2/5)

Välgjord pod med duktiga uppläsare. Tyvärr så gillar jag inte upplägget med att dela upp historierna i delar samt mellansnack mellan delarna. Upplägget kan säkert fungera för många men inte för mig tyvärr.


Nja   (3/5)

Onaturlig berättarröst och för mycket snack mellan de 2-3 delarna. Och alldeles för korta avsnitt, blir inget djup.


Pinsamt   (1/5)

Under all kritik.


Lyssnare   (5/5)

Jag trodde inte att det kunde bli bättre men ta mig tusan det är det!!! Så sjukt bra! Fortsätt så tjejer ❤️


Hallo !?!!   (5/5)

När kommer de ut fler avsnitt !? Kan ju inte vänta längre :(


Grymt bra!   (5/5)

Proffsigt och intressant. Fortsätt med detta.


Inte min typ av podd   (1/5)

Gillade inte konceptet tyvärr


very good   (5/5)

Denna podd är bra, personerna som berättar är väldigt bra


Bra försök   (1/5)

Riktigt ytligt och ibland pinsamt. Extremt tillgjorda röster, man stör sig bara. Ert mellansnack? Bedrövligt, långdraget och hur töntigt som helst. Skämskudde deluxe.


Superbra   (3/5)

Spännande och välgjord podcast! Längtar och ser fram emot fler avsnitt att lyssna på i höstmörkret!!


Segt med moral kommentarerna.   (2/5)

Segt att programmet avbryts med kommentarer av en moral panel!! Annars hade det fått högre betyg.


Jobbigt med snack i pausen.   (3/5)

Skippa snacket i "pauserna"! DET FÖRSTÖR FEELINGEN MAN FÅR NÄR MAN LYSSNAR!!!


Som ett överambitiöst skolarbete   (1/5)

Historierna berättas på fåniga sätt med märkliga konstpauser. Diskussionen saknar substans och tjejerna missar att ta upp några av de mest intressanta detaljerna i fallen. Diskussionen känns likasom historien överarbetad och inövad. Detta känns mest som ett överambitiöst skolarbete. Vill du hellre lyssna på riktig undersökande journalistik så välj exempelvis P3 eller P1 dokumentär.


Bra idé MEN mellansnacken.......   (2/5)

Mellansnacket får en att vilja ta fram skämskudden oräkneliga gånger. Det känns som att de inte är analytiska eller speciellt samhällsmedvetna..... Och de pratar mycket i självklarheter och klyschor och drar konstiga paralleller. I avsnittet/mellansnacket när de jämför med "Romeo och Julia" började jag skratta...... (Vilket känns hemskt att göra.) Dessutom känns flera av deras "pratstunder" respektlösa. Men ändå har jag lyssnat på varje avsnitt, kanske för att de lyckas berätta om "fallen" på ett bra sätt och för att det är intressanta fall som tas upp. Men mellansnacket hade jag helst varit utan eller haft något vettigt i.


Mycket bra 👌🏻   (5/5)

Väldigt trevlig podd att lyssna på! Spännande och bra avbrott för diskussioner!! Längtar tills ni kommer upp till norra Norrland ✌🏻️🌟


Spännande men...   (3/5)

Bra och spännande dramaturgiskt uppbyggt men kommenterandet mellan "avsnitten" känns malplacerade. Dessutom är kommenterandet på så låg nivå och tillför inget till historierna


Bra och intressant.   (5/5)

👍🏻


Simon   (1/5)

Bedrövligt med massa åsikter. Dålig koll och för mycket blaj. Helt ok röster men tröttsam upprepning och dåligt språk


-   (2/5)

En ganska okej podd med tanke på att det verkar vara något slags studentprojekt. Diskussionerna och mellanpratet känns överflödigt särskilt som resonemangen oftast känns naiva och ogenomtänkta. För mycket tyckande helt enkelt. Jag lyssnade t.ex. på Bobbyfallet häromdagen och jag hade nyss lyssnat på P3 dokumentär gällande detta fall och då blir det väldigt tydligt att denna podd har väldigt tunt material så jag har lite svårt att förstå att den ligger så högt upp på topplistan. Fast som sagt drivet att starta upp det när man pluggar ändå.


Välgjort men för lågt tempo   (3/5)

Måste lyssna på 1.5x hastigheten för att inte stänga av i frustration. Men välgjort och intressant för en smålänning som jag.


Helt ok.   (4/5)

Skulle få bättre betyg om ni slutade blanda in eran vänsterideologi, som så många av ni journaliststuderande har. Era åsikter är irrelevanta. Det är morden som är det relevanta. Podden om Studentmordet innehåll massa floskler om Ebola & Syrien... Vakna upp. Vi röstade för en ny politik igår.


Poddexperten   (5/5)

Helt suverän podd. Bara längtar efter nästa omgång. Ni är överlägsna i kvalitet, berättarröster och märks vad mycket tid ni lägger på researchen. Kul läsa några neg omdömen här. Smaken är olika men vissa tyckare tror jag har andra agendor för är totalt osakliga och kan inte ha förstått vad er podd går ut på. Kör hårt tjejer!


SÅ BRA!   (5/5)

Avsnitten kunde varit mycket längre! Hade kunnat lyssnat på dessa alltid, så intressant!! KEEP ON! Längtar till skånemorden!!


Njaaaa   (3/5)

Känns som 2 ungdomar som pratar om senaste avsnittet av julkalendern. Vid ett tillfälle skrattar en av dom till när en 89 årig gubbe dör av en misshandel!? Helt empatilösa och okunniga, ändå så lyssnar jag! 3 solar! 😄


Så bra!   (5/5)

Toppen podd, enda dåliga är egentligen att det bara kommer ut 1 i veckan.. Längtar efter varje avsnitt! Bra jobbat tjejer


Bästa podden ?   (5/5)

Mer mer mer! En av dom bästa poddarna jag lyssnat på.


Fantastisk   (5/5)

Fantastisk berättarteknik! Så spännande att lyssna på. Väldigt proffsigt gjord - superbra!


Superbra   (5/5)

Superbra pod! Längtar alltid tid nästa avsnitt och önskar att det finns mer poddar som den här! Rekommenderar den varmt till alla som är intresserade av kriminologi, brott och framförallt mord!


Super!   (5/5)

Längtar till nästa avsnitt.


Bra med potential om bättre!   (3/5)

Ljudkvalité och produktion är mycket bra! Spännande historier och väl distribuerat innehåll. "Pauspratet" saknar substans, så det spolas förbi, men ni är ju unga så där finns utvecklingspotential. Berättarrösten är i stort bra, men ibland för tillgjord. Potential för utveckling även här.


Helt klart värt att lyssna på   (4/5)

Behagliga röster, pratar tydligt. Spännande innehåll o vettiga diskussioner.


Bra start!   (4/5)

Mycket bra ide och snyggt producerat! Intressanta ämnen också. Tydligt att diskussionerna är informella och ofta i lite naivistisk ton "så läskigt, vill inte prata om det" och personliga åsikter om vad som är rätt, fel och konstigt som inte alltid tillför supermycket för lyssnaren. Men bra start, starkare underbyggda resonemang och personliga men mogna reflektioner kommer helt säkert. Bra jobbat, keep up the good work.


Spännande podcast   (5/5)

Älskar denna podcast!


Spännande   (5/5)

Bra


Väldigt bra!   (5/5)

Intressant med annorlunda upplägg. Gillar verkligen diskussionerna i mellan delarna


Bästa   (5/5)

Bästa Ever!


-   (5/5)

Grymt bra podd! Älskar att ni diskuterar också, har rekommenderat denna podd till alla mina vänner!❤️


Älskar denna poddserien   (5/5)

Asså den är så spännande och man kan inte sluta lyssna, man blir dock lite rädd om man lyssnar klockan 01:23 på natten haha


Mordpodden - mycket bra!!   (5/5)

Sååå bra podcast!! 😍👍🏻👏🏻 Så himla spännande och väntar alltid på nästa avsnitt 🙌🏻💕


Kanonbra!!   (5/5)

👍👍


Osmakligt   (1/5)

Tycker det blir osmakligt när man i tex modellmordet. Tar med saker som de själva hittat på. Tex, "mannen (mördaren) lägger ner flickan och tittar på henne en sista gång" sen att man ska låta som mördaren i sitt sista telefonsamtal. Blir bara helt fel när man lägger till saker där man inte vet hur det faktiskt gått till. Sedan berättas historien som en saga, med riktigt tillgjorda röster. Gottar sig i "härliga mordmysterier"


Koll på juridiken   (3/5)

Överlag bra! Dock måste det vara underbyggt med lite mer juridisk förståelse, man kan inte känslomässigt "tycka" att en dom var fel eller liknande, om man inte förstår juridiken bakom. Väldigt få saker som är "märkligt" eller "fel" juridiskt, den rätt som finns tillämpas övervägande på ett fullständigt korrekt sätt. I synnerhet vid allvarliga brott som mord.


Nej   (1/5)

Ogenomtänkt. Ibland direkt pinsam i den sk analysen. Man "göttar" inte ner sig i fallen. Har lyssnat på tre avsnitt och blir bara mer besviken. Dåligt!


Okänslig True crime   (2/5)

Bra ansats, men dålig fingertoppskänsla. Det går att göra riktiga brott till underhållning - men när det finns riktiga anhöriga som kan lyssna kan man inte kalla det för en "spännande berättelse", eller småfnissande prata om att "götta ner sig ordentligt" i fallet.


Kort   (3/5)

Saknas en hel del i varje avsnitt, lite väl korta avsnitt och tunt med material.


.   (3/5)

Väldigt bra podd, förutom själva diskussionerna som inte tillför tillräckligt utan bara blir lite ytligt töntigt prat tyvärr..


Bästa podden!!   (5/5)

Super bra & spännande podd, älskar era röster passar otroligt bra till de spännande 😊 Ni är bäst tjejer & så otroligt kul för dig Amanda 😘


Bättre kan ni   (1/5)

Inte alls proffsig, saknar djup. Programledarnas resonemang r direkt svagt, att säga att en dom är fel för att man tycker något, de håller inte... Även för ytligt, det finns ingen journalistik bakom över huvud taget.


Super bra 👏🏻   (5/5)

Äntligen en bra mordpodd! Extra roligt att ni tar upp fall i Småland då jag själv bor i Kalmar. Ni låter proffsiga och det märks att ni lagt ner tid på att få det bra. Ser fram emot fler spännande avsnitt 😃👍🏻


Så proffsigt!   (5/5)

Otroligt intressant och väl genomtänkt podcast. Jag vill inte missa ett enda avsnitt!!


Fantastisk   (5/5)

Oerhört välgjord podd med bra (!) ljud och proffsigt berättande. I samma klass som P3 dokumentär & Rättegångspodden, vilket innebär GRYMT!!!


Riktigt, riktigt bra pod!   (5/5)

Snyggt producerat, engagerat, bra ljud. Ser fram emot många fler!


Fie   (3/5)

Bra podd 👍 ville bara rätta er-dom dömdes inte till livstid, det blev 18 år, ute efter 12...


Mycket spännande!   (5/5)

Riktigt bra och man blir fast väldigt lätt!! Längtar tills nästa avsnitt!! Grymt jobbat!


Toppen!   (5/5)

Superbra! Är besatt av morhistorier. Bra skildringar och kul med Småland! Fortsätt 😃👍🏻


Finns utvecklingspotential.   (2/5)

Hej, Tycker det är väldigt spännande att lyssna på brottspoddar! Tycker dock att denna saknar extremt många detaljer angående brottet. Jag stör mig enormt mycket på att hon förvränger rösten så mycket, det låter bara falskt och tillgjort! Kanske låta ett mord ta minst två avsnitt. Men vill inte låta för hård, podden är absolut värd en chans. Bra jobbat, utveckla detta vidare nu så kommer den säkert bli ännu bättre!


Proffsigt   (5/5)

Bara hunnit med ett avsnitt hittills men det är riktigt bra.


Toppenbra podd!   (5/5)

Såååå spännande! Hög kvalitet och bra berättarröster. Ser fram emot nästa avsnitt!


Spänning på hög nivå   (5/5)

Lyssnar mycket på poddar och brukar inte recensera men nu måste jag. Vilken bra pod med suveräna röster, hög kvalitet, välbyggt innehåll, bra upplagt och intressanta diskussioner. Tänkte först att första avsnittet var en lyckträff men andra var ju t o m ändå bättre.Längtar till nästa.....


Så bra!   (5/5)

Äntligen en bra mordpodd, med bra berättande och sjukt bra fakta. Så snygg och härlig att lyssna på och stort plus för diskussionerna som gör det så levande! Längtar till nästa!


Väl underbyggd   (5/5)

Super bra podd. Väl underbyggd research! Och bra klippt. Svenska mord historier kan dra många lärdomar från denna podd...


Äntligen!   (5/5)

Fanstastiskt bra podd! Jag brukar lyssna på Svenska Mordhistorier och tycker den är jättebra, men kände mig lurad efteråt när jag förstod att det inte var ett riktigt fall. Jag tyckte inte det framgick tydligt. Men den här podden bjuder på samma spänning och berättelseförmåga men jag tycker det här är mycket bättre eftersom det är en sann historia. Bra jobbat! Och älskar era diskussioner. Ser fram emot fortsättningen


Fruktansvärt bra!   (5/5)

Älskar diskussionen ni har med! 🌟🌟🌟


Mycket spännande!   (5/5)

Det var mycket spännande att lyssna på och jag gillar blandningen av berättande och egna kommentarer, längtar redan till nästa avsnitt!