Aggregated reviews for Myter & Mysterier

Civilisationens vagga   (5/5)

Var kommer vi ifrån? Hur har grunderna till vår civilsation satts? Detta är intressant...podcast om detta? 😁


Transsylvanien   (5/5)

Transsylvanien, romer och östideologi med tron på magi och greve Dracula hade varit intressant:)


Bästa podcasten!   (5/5)

Er podcast har förändrat mitt liv!


Tack   (5/5)

Ni är grymma!!


Rekommenderar alla vidsynta, kloka och visa att lyssna och begrunda det som sägs i denna podd.   (5/5)

Saknar lista på referenslitteratur från de senaste avsnitten. Bortsett från det anser jag att ni gör enastående bra radio och jag hoppas att det ni gör bidrar till att mänskligheten klarar av att genomföra det stora paradigmskifte som måste till om människan ska överleva.


Avsnittet om olja en besvikelse   (1/5)

För första gången är jag riktigt besviken på avsnitt av myter och mysterier. Koka soppa på en spik är ett begrepp som passar här. En massa lösryckta tankar om valolja, militärer och att olja är viktigt.. den djupa och väl utforskande ståndpunkt som brukar finnas är borta. Nu gör vi fyra avsnitt om dagen så det blir klart.. så känns det. Kommer inte att bidra till nästa säsong om det fortsätter så här. Tyvärr :-(


Topp-podd   (5/5)

Väldigt intressant och gillar alla fakta som blandas med fria tankar och tolkningar. Lärt mig mycket! Hade önskat en referenslista under varje avsnitt med de personer eller böcker som nämns under samtalen, för vidare utforskning!


Har djupt påverkat hur jag tänker livet universum och allting   (5/5)

Jag har lyssnat igenom alla säsonger inklusive människan och maskinen två gånger. Somliga avsnitt flera gånger. Det gör man inte om det inte är vansinnigt intressant och tänkvärt.


Fantastiska är ni   (3/5)

Jag älskar er (höll jag på att säga) och er pod. Dessutom är ni roliga när ni ibland har era till en början olika ingångar/sätt att ta er an el "förstå" ämnet för avsnittet:) Lite osams blir ni allt (övergående) då och då;) Men då får man lyssna och höra på mer än bara det som sägs. Och det, är inte så lite! Väntar på fortsättningen efter 1a "staten och kapitalet" - where the hell is it..!? Tack tack !


Lärt mig massor!   (4/5)

Jättebra podd! Djupare information än sådant man kan googla sig till. det krävs dock att man trycker på stop, reflekterar och gör anteckningar för att förstå och hinna med, man måste sitta still och ha full fokus då berättandet inte följer någon enkel röd tråd.


Säsong 1 var intressant..   (2/5)

Nu har det tyvärr övergått till att Schuldt mestadels vältrar sig i sin egen religiösa förvirring. Avsnittet om ”anden” var rent smärtsamt att lyssna på när han gav sig iväg i sina utvikningar. Synd, för Johanssons insikter är intressanta men de drunknar ofta i den mindre beläste kollegans självömkan.


Stort tack   (5/5)

Imponerande bildning, svindlande analyser & underfundiga hypoteser- podden har hög inspirationkraft - när jag tagit mig en dosis eller två, flyger mitt hjärta & tankar högt som örnar/Katarina


Förändrar mig och mitt sätt att tänka   (5/5)

Det blir inte bättre än så här. Lyssnandet ger nya insikter på så många olika sätt. Hur kan någon annan människa uttrycka mina egna upplevelser så bra? #tacksam


Otroligt bra   (5/5)

Jag tycker att det bara blir bättre och bättre för varje avsnitt. Tack för att ni gör det här! Hoppas på många fler avsnitt i framtiden


Älskar den här podden!   (5/5)

Någon skrev att det är flum... håller inte alls med. Jag älskar att det finns någon som Per som sitter på så mycket kunskap att han genom sina samtal med Erik kan tydliggöra så mycket om de gamla mytologierna för en okunnig människa som mig, samtidigt som jag får bekräftelse på de paralleller jag själv dragit mellan olika traditioner utifrån mitt eget väldigt ytliga men nyfikna sökande i vad egyptisk, grekisk, judiskt mfl livsåskådning går ut på.


Intressant!   (5/5)

Mycket intressant och välproducerad podcast. Fascinerande hur kunniga ni är i era områden, och att ni belyser de flesta ämnen i olika ljus (både kritik och ej). Också intressant med de som blir ”triggered” så fort det nämns saker om religion i podden (speciellt om det är saker som talar positivt/bekräftande om religion). Lite som att vifta med ett rött skynke framför en tjur; dåliga recentioner och svammel om faktafel. Skulle vilja se dessa personer kontra ”faktafelen” med väl uppbygda argument och resonemang istället, precis som podcastvärdarna gör!


Bäst   (5/5)

Väldigt intressant och kunskapshöjande utan att vara kategoriskt. Blir nyfiken på precis allt som tas upp. Vill veta mer!


Totalt uppslukande   (5/5)

Blev chockad över att en svensk podd ställer de frågor som dyker upp i M&M. Chockad för att i Sverige är staten vår religion, och denna har ersatt all annan andlighet (om jag får generalisera). Med glädje lyssnar jag Per och Eric navigera abstrakta teman med bravur, och bjuder på berättelser ur sina egna liv. För den lyssnare som endast är van att jobba med hjärnan som tolkande verktyg är säkerligen denna podd alldeles för flummig. Men för den som är beredd att även ta fram andra redskap ur verktygslådan, som hjärta och intuition, väntar en buffé av idéer, koncept och tankeexperiment. Tack Per och Eric.


  (5/5)

Vart är avsnitt 9 och 10?


Tyvärr   (2/5)

15 min in i programmet om underjorden pågår fortfarande bara en ovanligt långsam reflektion över hur rädd den ene "programledaren" är för allt som är okänt. INGENTING om underjorden. Likadant med programmet om egyptisk mytologi. Det bara pratas om den ene programledarens oerhörda rädsla för mumier. Det har väl ingenting med egyptisk mytologi att göra - hans rädsla. Nej, tyvärr helt ointressant i mina öron. Ni måste få med lyssnaren de första 5 min. En spännande inledning! Kommer tyvärr inte att lyssna vidare.


Yep   (3/5)

Funkar o ha rulla i bakgrunden på jobbet


Intressant   (5/5)

Tack för en mycket intressant och tankeväckande podd. Har lyssnat om och om på avsnitten.


Byt namn på podden!   (1/5)

Myter och mysterium?! Religiöst trams och ett evigt reciterande av religiösa texter. Okritiskt och ointressant.


Bästa podden   (5/5)

Denna esoteriska podcast är det bästa jag hört på väldigt länge. Öppna era sinnen och följ med på en ledd resa inom dig själv och människans tankegångar genom hundratals år!


Ljudligt   (5/5)

Superpodd som gör mer än bara rabblar fakta.


Idéhistoria och djupa samtal   (5/5)

Existentiella djupa samtal. Om man står ut med att jesus och hermetisk mystik dyker upp ibland så är det fantastisk lyssning och allmänbildning.


Nej tack   (1/5)

Älskar myter/mysterier/och historia men det här är bara rent flum och på sina platser är det skrämmande mycket fakta fel! Två män som är alldeles för förtjusta i att höras och va "svåra" Kalla podden för esoterismen istället. Det enda verkligen mystiska med den här podden är hur den fick finansiering!


Spännande...   (5/5)

att få delta i öppnandet av den här existentiella skattkistan. Tack för ert unikt meningsfulla och djuplodande inslag i medievärlden!


Äntligen!   (5/5)

En pod helt olik någon annan (iallafall på svenska). Mycket intressanta samtalsämnen, glad att se att nya avsnitt börjar släppas! Tack för en bra pod


Älskar   (5/5)

Väcker många tankar, vill ha fler avsnitt :)


Lyssnings värd   (5/5)

:)


Mr X   (5/5)

Intressant podcast rekommenderas


Nja   (2/5)

Har kommit till del 6 och det är för mycket flum och för lite konkreta uppslag för att jag ska ge fler stjärnor. Det första avsnittet om Atlantis var det bästa, sedan tycker jag att det flummade iväg lite för mycket och istället för att lära sig något känns det mest som att all fakta drunknar i spekulationer om att jo, det finns nog något mer än det vi kan bevisa. Podcasten är inget för oss som har en livsåskådning som är lite mer skeptisk än genomsnittet, även om man har ett intresse för det mystiska.