Aggregated reviews for Olösta Fall

Olösta Fall är en podcast om försvunna personer och ouppklarade mord av och med Sofie Nyblin och Nathalie Seow. Både äldre och nyare fall diskuteras i hopp om att nya tips ska nå polisen som kan ge anhöriga svar.

Snillen spekulerar...   (1/5)

Bra tanke, men sjukt trist att lyssna på två stela personer som berättar om ouppklarade fall och sitter och gissar vad som kan ha hänt!


👌   (5/5)

Spännande avsnitt mm. Bra fall, intresseväckande för mer. Men berättaren har en tillgjord röst som stör mig lite. Annars super. Fyll pott ändå


Nej, tack.   (1/5)

Detta är ju exakt samma upplägg som mordpodden. Lika dåligt och tråkigt för övrigt. Lägg ner.


Segt   (2/5)

Bra innehåll & bra research, men tråkigt att lyssna på. Berättaren pratar extremt långsamt, viskande och låter som att de kommer börja gråta..? Jobbigt att lyssna på! Dessutom är består typ halva podden av en lång jingel som spelas var 5e minut.


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️   (5/5)

Jättebra podd där fallen tas upp på ett mycket respektfullt sätt både gentemot den personen avsnittet handlar om och mot hens anhöriga ⭐️


Potential   (5/5)

Vi tar det positiva först: empatiska programledare som talar med offrens anhöriga och ger deras berättelse stor plats. Bra faktainnehåll. Minus då, bara en sak... lite långsam uppläsning.


Byt berättarröst   (2/5)

Alltså superbra innehåll av det lilla jag hört, jag vill så gärna lyssna men det kryper i mig när berättaren pratar så långsamt så jag måste stänga av.. och bakgrundsmusiken är för störig


Bästa podden!   (5/5)

Älskar innehållet och era röster är så behagliga att lyssna på! Tycker ni ska fortsätta precis som ni gör, ni är bäst! Lyssnar just nu om alla avsnitt medan min lilla bebis ligger och sover..☺️


Röst   (1/5)

Kunde vara en bra podd, men berättarrösten förstör Orkar inte lyssna , så segt så att man tappar fokus. VARFÖR TAR NI INTE TILL ER KRITIKEN ?


Jättebra!   (5/5)

Tack för en jättebra och intressant podd men oxå obehaglig och otäcka fall :( Älskar era röster! Ni är bäst! Kram Maria i Småland


Superb!   (5/5)

Tack för en fantastisk pod! Plöjer alla avsnitt på min lediga dag👌


Kunde varit jättebra!   (2/5)

Men uppläsaren läser alldeles för sakta! Orkar inte lyssna. Dör av tristess.


Spännande fall o bra berättande!   (5/5)

🥰


Nja   (2/5)

Intressant men prata gärna lite snabbare det känns alldeles för släpigt och långsamt i berättandet!


Tjej 32 år.   (2/5)

En bra podd men mkt tjatigt att spela samma melodi 10 ggr på ett 25 min långt avsnitt. Mkt tröttsamt. Om jag ska vara ännu mer kritisk så är rösten bra men skulle passa bättre att lyssna på under en läsning av sexnovell och inte mord?!


Spännande   (4/5)

Spännande och bra att lyssna. Stör mig inte alls på rösterna


Spännande ämne   (2/5)

Uppläsningen är inte bra


Går att förbättra!   (2/5)

Bra innehåll med intressanta ämnen men ta åt er av kritiken ang rösten, blir så otroligt mycket sämre pga rösten


Ta åt er från kritiken   (1/5)

Era berättar röster gör att det inte ens går att lyssna tyvärr många som skrivit detta så något mi borde ta till er


Bra innehåll - kan inte lyssna pga berättarrösterna   (2/5)

Intressant podd men har SÅ svårt att lyssna pga att ni pratar med tillgjord lugn och dov röst. Och ni pratar även vansinnigt lååångsamt. Nä år tyvärr inte lyssna på.


Fruktansvärd uppläsare   (1/5)

Går inte att lyssna på, dels blir rösten gäll i början av varje mening, sedan blir det alldeles för lååååångsamt, och sedan blir det gällt igen mitt i meningen. Detta är helt olyssningsbart vilket är synd då det är intressanta ämnen.


Njaa   (2/5)

Detta hade kunnat vara en podd som hade legat på topplistan varje vecka, men som tidigare skrivit är det väldigt segt. Era berättarröster är inte bra, tyvärr. Upplägget är inte heller genomtänkt. Ahh, denna podd lyssnar jag på endast när mina poddar har uppehåll eller dylikt.


Infon ä bra å intressant men...   (2/5)

Bra intressant info, men viss musik ä som billig 80-tals musik från en P-rulle ☹️


Fortsätt jobba!   (3/5)

Zombieröster! Alltså, varför tar ni inte till er kritiken ni Får?! Vill ni inte bättras?! Låter min första recension va kvar dock⬇️ Vill bidra med 5 stjärnor. Hoppas på att ni komme få möjlighet till att växa och komme få det ni behöver för att bara bli bättre! So far riktigt bra. Kan behövas lite slipning på ”manuset”.


Tyvärr...   (1/5)

För mig räckte det att se att det var samma berättarröst som i podcasten skräcktimmen för att inte ens börja lyssna på något avsnitt. 😕


Olöst fall   (5/5)

Det långsamma tempot och berättarrösten fick mig att avsluta denna podd fort..


Tråkig   (1/5)

Växlingen mellan vad som känns som förinspelat och i vanlig takt. Måste även jobba upp tempot och läsa ER kritik!!!


Som mordpodden fast ännu sämre   (1/5)

Riktigt outhärdlig och tillgjord sagoberättare och otroligt platta diskussioner. Suck.


Bästa!   (5/5)

Superintressant innehåll och jag tycker om era röster till skillnad från alla andra i kommentarerna. Brukar lyssna med min kompis som har bott i Sverige i 3 år, hon tycker det är väldigt skönt att lyssna när ni pratar för att det är lätt att förstå vad ni säger :)


Seg   (1/5)

Väldigt märklig och tillgjord berättarröst som gör det omöjligt att lyssna på en annars intressant. Tråkigt att ni inte kan ta konstruktiv kritik de flesta skriver ju samma sak.


Xxxx   (1/5)

Men sluta! Ni bytte berättarröst tillfälligt? Gå till en talpedagog och lär dig hur man ska använda sin röst. I en podd blir det väldigt påtagligt HUR man berättar. Bedrövligt!


Hej   (1/5)

Men snälla! Prata normalt! Jag vet inte ens vad jag lyssnar på för att jag bara irriterar mig på hur sööööööligt och segt de är! Känns som att berättaren försöker för mycket att låta dramatisk och de funkar INTE! Tack och hej


prata i normal takt   (3/5)

väldigt bra och intressant innehåll, bra berättande MEN... man hinner nästan somna innan ni sagt färdigt en mening. prata normalt, men tydligt! hade underlättat SÅ mycket! man tappar tyvärr fattningen om innehållet när det går så långsamt, det enda man tänker på är hur irriterande långsamt det går :/


Snälla!!   (1/5)

Ta till er all kritik gällande hur man läser upp innehållet i er pod!! Det är sååå jobbigt att lyssna. Varför släpar man på orden? Det låter onaturligt och blir så ointressant. Så snälla snälla ta till er kritiken och gör om. Hon är så tillgjord.


Kunde vara bättre   (2/5)

Ibland får jag inte ens med mig innehållet för att rösten är så mjäkig, släpig och tillgjord. Det låter mycket bättre i mellansnacket, då låter de båda helt normala.


Intressant podd men irriterande tillgjord berättarröst   (1/5)

Snälla, låt den andra tjejen prata Sofie, eller sluta prata så tillgjort, då skulle podden vara jätteintressant.


URK   (3/5)

Fy sjutton så tillgjord röst! Skärpning!


Bra case 👍🏽 men monoton berättelseröst 😬   (4/5)

Det blir tyvärr svårt att lyssna på när rösten låter så monoton och tillgjord, blir säkert bättre att bara prata som sig själv :) gillar allt annat!


🤓   (2/5)

Pratar alldeles för långsamt, låter som en godnattsaga för barn. Låter märkligt o det flyter inte på så bra. Snälla Olösta fall:ta tillber av kritiken så kommer fler garanterat att lyssna. Ämnet är intressant men även jag väljer att avstå pga detta.


Speeda upp   (2/5)

Gillar innehåll o upplägg men nu har uppläsningen gått från långsam till olidligt konstgjort sävlig. Flytet saknas och märkliga betoning o konstpauser. Fick tyvärr stänga av. Provade köra på 1,5 hastighet men funkade inget vidare!


Kan bli bättre!   (3/5)

Jag gillar berättelserna och diskussionen, men ljudet är väldigt burkigt och berättar tekniken är väldigt onaturlig och jobbig att lyssna på. Tråkigt.


Går inte att lyssna   (1/5)

Otroligt bra ide på podd. Men berättartekniken och hur den svänger gör att man inte kan ta något seriöst eller hänga med. Fick sluta lyssna efter 10 minuter, tyvärr.


Feedforward   (3/5)

Intressanta ämnen. Mellanpratet är bra men uppläsningen av fallen är monoton och långsam vilket drar ner betyget. Öka tempot en aning så blir det skönare att lyssna på.


Bra men..   (2/5)

Bra historier men väldigt jobbigt att lyssna på då berättarrösten är väldigt sävlig..hade passat bättre till godnattsagor! Blir tyvärr inget fortsatt lyssnande.


Ni kommer bli en femma!   (3/5)

Jag tror verkligen att den här podden kan bli jättebra med tiden! Jag gillar att ni har en ”vinkel” (olöstafall) som ingen annan har. Att ta med reella intervjuer är ett stort plus. Bra tjejer! Istället för att sitta och gissa och leka sakkunniga (som många andra poddar gör) så tror jag på att försöka få intervjua, få kommentarer från sakkunniga. Jag tror inte på att kommentera för mycket runt omkring kunskapsmässigt - det blir lätt fel och då drar det ner betyget. Att lägga till lite mer spekulativa kommentarer som ”jag tycker, anser, tror”, ”vad tror du, tycker du, anser du” kan ju bara vara trevligt - men att inte leka att man vet/kan något man läst på Wikipedia eller nätet i allmänhet. ”Tala är silver, tiga är guld” i vissa sammanhang. Som ni garanterat vet och säkert försöker lösa så är ljudkvalitén dålig. Jag tror er podd helt seriöst kan komma att hjälpa till! Vittnen kanske lyssnar, minns, blir påminda och vågar tala med polisen och hjälpa dem framåt - lite som efterlyst. Heja er, jag tror på er!


If   (1/5)

Vilken otroligt jobbig och överdrivet låååångsam röst. Klarar tyvärr inte av att lyssna på denna podd tack vare det.


Helt ok   (2/5)

Håller helt med om att berättarrösten är väldigt släpig och låter som att den pratar till ett barn


Intressanta fall   (1/5)

Innehållet är intressant, men ”berättarrösten” är sävlig och jobbig att lyssna på tyvärr.


Pku   (4/5)

Superbra. Men en rättelse: pku tas i samarbete och godkännande av föräldrar. Man får skriftlig o muntlig info.


Absolut värt!   (4/5)

Jättebra podd som tar upp intressanta fall. Helt klart värt att lyssna på!


Nja   (1/5)

Dåligt ljud, riktigt uselt berättande. Låter inte naturligt, bara ansträngt och påtvingat med denna ”berättar röst” för att försöka låta som alla andra. Tyvärr platt fall.. hade kunnat vara en riktigt bra och intressant podd i övrigt.


Mja   (3/5)

Intressanta fall i lagom takt men tyvärr tjatar de som håller i programmet lika mycket om sig själva och sina egna erfarenheter som i sammanhanget känns helt irrelevanta och ointressanta. Exempelvis när någon av dem glömde sin mobil eller vilken gymnasieskola de gick på 🙄 Jag vilk höra om fallen inte om programledarna!


Bra idé   (2/5)

Uselt ljud, skolradio❓ om några år kan det bli värdsklass❤️


Bra innehåll   (3/5)

Erat innehåll är jättebra och intressant. Men era berättarröster... det låter så onaturligt och konstiga pauser och ni gör någon gäll stämma liksom. Ni låter ju liksom normala när ni diskuterar.


Bitvis intressant...   (2/5)

...men som många redan skrivit - för långa mellansnack. Ska ändå ge podden fler chanser. Jag ökade hastigheten till 1,5 och det funkar faktiskt riktigt bra!


Sävlig röst   (2/5)

Intressanta fall tas upp men rösterna är alldeles för sävliga o långsamma o det gör att man inte orkar lyssna tyvärr .


Tradiga berättarröster   (2/5)

Känns som att berättarrösterna försöker efterlikna de i Mordpodden, men det låter bara sävligt och går så låååångsamt. Väldigt störande, vilket gör att man inte lyssnar på vad som sägs. Skaffa ett eget uttryck.


Finns bättre   (2/5)

Har potential att bli bättre, ganska bra men allt för många fakta fel. Lite för mycke eget tyckande och kanske inte alltid för står varför saker och ting görs på olika sätt. Hade vart bättre om man höll sig mer neural och till faktiskt fakta och försöker förstå sig på den tid som brottet ägt rum i istället för att lägga vårt nutida tänk på fall som skett längre bak i tiden. Ger de några avsnitt till får se om de blir bättre.


Nja   (1/5)

Mycket snack mellan som inte har något med fallen att göra. Mycket okunskap och att de säger att statistik är farligt att gå på, talar mycket för att de har noll koll. Ingen podd att rekommendera, finns många bättre med mer kunniga berättare. PK skitsnack där de inte har en aning om vad de pratar om. Tror de vet mer om polisarbete än polisen gör. Lyssna inte på skiten


Förbättring krävs   (1/5)

Har potential men faller just nu ganska platt. Otroligt långsam läsning med extremt långa pauser mellan varje ord, frustrerande att lyssna på då det aldrig kommer någonstans. Diskussionerna känns endast som egna åsikter och känslor och inte ett dugg faktabaserat speciellt i fallet Linda Chen med kritiken om GW och statistik. Det är heller inte relevant för lyssnaren eller fallet att ni pratar om era egna erfarenheter...


Tråkig   (1/5)

Rätt tradig att lyssna på. Tråkig berättarröst...


Läs hela meningar!!!   (2/5)

Mycket som redan poängteras som tex för mycket privata diskussioner och lite fakta, MEN LÄSNINGEN?!? Förstår inte om ni försöker skapa spänning eller något men ni kan ju inte läsa en hel mening? Det är jättesvårt att lyssna när...ni....berättar....såhär... och inte kan säga en hel mening utan onödiga och långa pauser...


Pratar för låååååångsamt   (2/5)

...det tar tid att lära sig prata proffesionellt o det är få som får till det bra, inte ens Persbrandt klarar det när han läser in ljudböcker liksom. Blir så drygt att lyssna på. Däremot borde man - om man nu vill lära sig att prata på ett annat vis än det man vanligtvis gör - försöka få in mer rikssvenska fast ha kvar den skånska dialekten. Bättre att lära sig uttala rikssvenska ord än att lära sig läsa professionellt (läs sakta). I en del av den skånska dialekten uttalar man o byter ut bokstäver o ersätter många med Y...fejsbyykk tex, inget fel i det, men man kanske ska lägga energi på det istället?! Jag orkar inte lyssna på denna podd.


Olösta fall!   (3/5)

Jag tycker att podden är ok, men den skulle kunna bli bättre om det inte var så mycket mellan prat er emellan om vad ni tror och inte tror man tröttnar ganska fort då och orkar inte lyssna klart.


Bra idé men faller platt   (1/5)

Idén känns bra och unik men era berättarröster är katastrof. Märkliga konstpauser som inte alls passar in och låter som att no läser från ett manus. Inte ens när ni ställer frågor till varandra känns det äkta utan fortfarande stopp i meningarna och känns som att det lästs innantill. Leder till att jag som lyssnare stängt av för att det känns platt och jobbigt att lyssna på.


Kanon!!   (5/5)

Pålästa och insatta i de fallen som är av varierande art. Lugna röster och jag gillar podden skarpt!! Längtar till nästa avsnitt.


Besviken..   (1/5)

Bra och vettig idé när det gäller podcast. Lyssnat på alla 5 avsnitt hittills MEN... blir tyvärr riktigt besviken. Allt för ointressanta och tråkiga diskussioner/mellansnack. Personliga saker nämns i diskussionerna mellan er som inte ens har med själva fallet att göra och vilket är helt ointressant för oss lyssnare att höra och veta om. Håll er till fallet, mer fakta och mindre onödigt mellansnack behövs.👏🏼


Nope   (1/5)

Var så taggad på denna podd och har ändå gett den några chanser nu. Men väldigt lite fakta och istället väldigt mycket gissningar och spekulationer. Gillade inte alls podden tyvärr


Hopplöst fall..   (1/5)

Har aldrig skrivit en recension tidigare, bra som dålig, men måste tyvärr göra det nu! Tyvärr är denna podd ett hopplöst fall, känns som det är en mer passande titel iaf på denna podd, håll er till storyn och skippa helt mellansnacket som bara är blaj och fruktansvärt ointressant, ni är dessvärre helt ute och cyklar om tron är att personliga hittepå åsikter lockar en publik som ni vill riktar er till, somnar ofta till podd men jag bara irriterad av denna så jag klarar ej lyssna mer. Gör om gör rätt!


Suck   (1/5)

Tyvärr mycket flams och trams . Prat om mycket dom inte hör till ämnet .


Close but no cigarr   (2/5)

Känns som de knappt lagt ner någon tid på egen research. Ingen kontakt med varken polis eller missing people utan mest utgått från nån eller ett par tidningsartiklar. Mellansnacket är pinsamt faktiskt men gillar idén och tror det kommer bli bättre framöver. Jag klickar i prenumerera och ger det några chanser till.


Only way is up!   (3/5)

Helt ok podd-innehåll. Skulle vara lite intressantare om det var mer ordentliga strukturerade diskussioner. Just nu bidrar inte diskussionerna till något alls. Känns som en lite mesigare variant av ’mordpodden’ - absolut inget fel i det. Men tjejerna får nog jobba lite med att hitta sin grej inom poddskapandet


Sandra   (5/5)

Sjukt intressant och spännande vinkling på True Crime. 10/10 för att ni berör varje case med stor respekt <3 Ser fram emott att lyssna mer!


Bra idé   (1/5)

Cred för idén, MEN det håller tyvärr inte. Era personliga referenser som ”när jag var tonåring” eller ”när jag var på krogen” är helt ointressant för lyssnaren som skiter fullständigt i vad ni - (två helt okända människor) har gjort och inte gjort. Podden har absolut potential, men skippa utfyllnadssnacket.


Viktigt ämne   (4/5)

Viktiga ämnen, som olösta fall, behöver angripas från olika håll. Diskussionerna kan tillföra input som utredarna inte beaktat. Jag ser därför att diskussionsinslagen kan få (stor) betydelse för utredningen. Tips, som att t ex ha en extra telefon med kontantkort för dejter med okända, är också bra inslag som med all säkerhet kommer att hjälpa någon att slippa obehagliga personer.


Svin bra!   (5/5)

Mycket bra röster o spännande musik samt bra storry! Längtar redan till nästa:) mvh


👍🏻   (5/5)

Superbra podcast, 10 av 10


Ni rockar!   (5/5)

Superbra podd!!!


Bättre och bättre   (5/5)

Jag tycker ni är grymma, tjejer! Andra avsnittet var mycket bra och det beror nog på att ni höll er genomgående till fallet och mindre till personliga reflektioner som avvek från ämnet. Bra jobbat! Fortsätt så! Jag lyssnar med nöje.


Toppen!   (5/5)

Riktigt bra podd, med bra innehåll, research och respektfullt uppbyggd. Grymt bra ljudkvalité.


Tråkigt   (2/5)

Ointressanta diskussioner, mer spekulation än fakta


Tråkig utfyllnad   (1/5)

Oj detta kunde jag inte lyssna på. Massa struntprat ”han gillade att trumma.. du gick väl estetisk linje?.. hade ni någon som gillade att trumma”. Det känns helt orelevant & långsökt. Men ämnet är roligt :) kanske behöver ni slipa upplägget bara.


Mycket bra   (5/5)

Intressanta fall, och ett bra upplägg som inte blir tråkigt som dokumentärer tenderar att bli. Finns ju några olösta fall därute. Så för en truecrimeknarkare kan det inte bli bättre!


Kan bli riktigt bra   (3/5)

Ni har bra berättarröster men det låter som att ni läser innantill. Både när ni berättar om fallen och tar upp saker från era egna liv. Det känns även som att de saker ni tar upp om er själva inte riktigt bidrar till berättelsen utan är mer för att lära känna er. Då kanske ett "lära känna" avsnitt vore en bättre idé? Sen låter ni avsnitten handla om fallen i sig. Mer fakta och mindre gissningar. "Jag tror..." "vet någon om det finns en kamera i Göteborgs tågstation" etc, låter oproffsigt. Mer research behövs för att det ska hålla! Men som sagt, bra röster. Bra idé. Och bra att ni fått kontakt med vissa inblandade.


Sakkunskap   (2/5)

Snillen spekulerar, utan faktisk kunskap


Näää   (1/5)

Helt ok fall, och research kring det. Men podden faller platt i framförandet. Det är osäkert, luddigt och med mycket onödig information. De drar dessutom helt flummiga paralleller till sitt egna liv, går inte att lyssna på. Ett avsnitt räckte!


👎🏻   (1/5)

Skitpodd


Första och sista lyssningen   (1/5)

Ett av dom sämsta poddarna kring olösta fall eller liknande. Lite fakta, inga intervjuer och mestadels löst prat om vad dom tycker och tänker. Lite som att lyssna på ett tråkigt samtal mellan två personer som gissar utan svar.


Kunde varit bättre   (2/5)

Älskar den här typen av poddar men orkar inte mellansnacket. Helst skulle jag endast vilja lyssna på när uppläsaren berättar om fallet - resten kan strykas. Annars jättespännande med denna typ av podd.


Tråkigt   (1/5)

Riktigt usel gisspodd


Dåligt   (1/5)

Hade höga förväntningar men blev mycket besviken. Väldig irriterade med diskussioner HELA tiden om onödiga saker, man får absolut ingen sammanhängande berättelse om själva fallet och tappar intresset snabbt. Rekommenderar inte.


Dåligt   (1/5)

Hade höga förväntningar men blev mycket besviken. Väldig irriterade med diskussioner HELA tiden om onödiga saker, man får absolut ingen sammanhängande berättelse om själva fallet och tappar intresset snabbt. Rekommenderar inte.


Super!   (5/5)

Tar upp fall på ett respektfullt sätt och bidrar med mycket information även utanför podden, på fb och hemsida. Tror det här kan bli grymt! 🙌🏻


Dåligt   (1/5)

Väldigt låg nivå på innehållet i jämförelse med liknande poddar som finns just nu. Mycket snack om ointressanta saker som inte tillför något för lyssnaren. Mycket jobb krävs för att detta ska hålla!


Njaaa   (1/5)

Otroligt ointressanta mellanpartier för utfyllnad, därför omöjligt att lyssna. Spenderar minst någon minut att beskriva hur en trummis beter sig med egna berättelser om trummisar. Hjälper föga att få en bild av den saknade, alla vet vad en trummis är... ”Min pappa är basist” - okej?


Nja..   (2/5)

jag tycker att det är ointressanta diskussioner mellan berättelsen om själva fallet och de tillför ingenting. Mycket blaj som bara känns som utfyllnad av programmet tyvärr. Läs även långsammare när det handlar om fallet för det känns oerhört forcerat annars.