Aggregated reviews for P3 Dystopia

Saker står på spel - Du borde lyssna. Ansvarig utgivare: Matti Lilja

Super!   (5/5)

Intressant podd som får en att tänka efter! Även för mig som är ung tonåring så är det fantastisk podd! Önskar att det kom avsnitt oftare men jag fattar samtidigt att det kan vara svårt att hitta fakta och intressanta ämnen som inte liknar de tidigare avsnitten.


Mer avsnitt oftare!   (5/5)

Riktigt intressant en av dom bästa poddarna. Önskar dock fler avsnitt


Superbra!   (5/5)

Lär mig jättemycket. Får argument underbyggda för känslor jag har och fördomar krossade. Perfekt!


Undermåligt research och vänstervinklat   (1/5)

Den första recension jag skriver. Lyssnade på avsnittet om ekonomisk ojämlikhet. Det ges en oerhört förenklad och vänstervinklad bild av problem och eventuell lösning. De senaste tio årens penningpolitik bedriven av världens centralbanker tas inte ens upp som en orsak till ökade klyftor - istället skylls det hela tiden på den fria marknaden. Bara ett exempel på många problematiska saker med detta avsnitt. Oerhört upprörande att svenska skattebetalare ska behöva betala för denna propaganda.


Värd att lyssna på!   (5/5)

Mycket intressant podd.


Grym kvalitet! Längtar till nästa avsnitt! 🏅   (5/5)

Det bästa som finns på hela podd-himlen! En hade önskat det var den här nivån på alla journalistiska medier idag. Otroligt hög kvalitet och väldigt väl genomarbetade avsnitt. Skulle lätt betala för innehåll av jämförbar kvalitet!


Hjälp kan inte ha Facebook.   (5/5)

Jag har en idé om vad det andra avsnittet kan handla om.Jag har tänkt att det kan handla om jordbävningar och järn och kolkraftverk om farligheterna om vad som kan gå fel med att vi bygger dom.


Konspiratoriskt   (2/5)

Konspiratorisk överdriven och överdramatiserad tonårs sci-fi. Av barn. För barn.


Intressant och tänkvärt   (4/5)

Det enda som drar ner betyget är tjejens oförmåga att räkna upp saker utan att låta jättekonstig. Irriterande.


JA   (5/5)

Det här är det finaste som finns i svensk radio


MER😍😍   (5/5)

När kommer det fler avsnitt??


Podcasten du äter först ur godispåsen   (5/5)

Otroligt bra podcast, med intressanta samhällsdebatter som besvaras objektivt och välutvecklat, utan att bli allt för långrandigt! Rekommenderas starkt till alla som är något insatta eller vill lära sig mer om de stora problemen samhället möter idag och kan behöva mötas i framtiden.


Werner då   (5/5)

Jack, come back 🥺🥺


Klockren   (5/5)

Underbar podd med högt produktionsvärde, grymt innehåll och fängslande ämnen.


VÄLDIGT BRA MEN...   (4/5)

Det är en väldigt bra podd men det kommer inte upp avsnitt så ofta😕


Bästa pod   (5/5)

Har nog lyssnat på alla avsnitt 2-3 gånger, så otroligt bra och intressant. Verkligen toppen, väntar med spänning på nästa 😊 Ni som inte har lyssnat, gör det 👍 Helen


🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼   (5/5)

Man kan ju känna att ALLA borde lyssna på samtliga avsnitt. Och vara förberedda. Har sen liten varit säker på att någon av dessa scenarion kommer att utspela sig under min livstid. Och även om man själv kanske inte tror på sånt så är detta en riktigt utbildande podd!


Bra   (4/5)

Grym podd men skåningen låter heeeelt sjuk när hon rabblar upp olika saker.


Wow!   (5/5)

Spännande, intressant, utbildande och från och till riktigt läskig!


Bästa podden!   (5/5)

Sjuuuuukt bra podd!!!!! Så himla intressant!


Ny favoritpod   (5/5)

Mest intressanta podden jag lyssnat på, rekommenderas starkt


Piloten   (5/5)

Diskuterar nutida och framtida samhällsproblem som påverkar eller kommer påverka oss alla. Detta är något alla borde lyssna på och ta åt sig av.


Bästa podcasten!   (5/5)

ÄLSKAR denna podden! Framförallt de biologiska avsnitten. Fortsätt med det ni gör!!! 😍


👌👌   (5/5)

Sååååå bra! Älskar😻👌


Bäst på podcaster   (5/5)

ÄLSKAR er podd! Så otroligt intressant!


❤️❤️   (5/5)

Bästa podden som finns 🙌🏼 hade velat ha ett avsnitt varje dag 🤩


Superbra podd! Vill ha fler avsnitt!   (5/5)

+++


Super!🎖   (4/5)

Jag är bara 10 år men den här podden är superbra och spännande!!!!!!!!🥇🥇🥇🥇


bäst   (5/5)

älskar podden säkilt hur dom gör allt relateringbart med historierna


Grymt !!!   (5/5)

Bästa podcasten jag har hört!! Jag upptäckte den vid utsläppen av första avsnittet och har sedan dess varit helt kär i den. Jag undrade om jag var ensam om denna känsla tills vår professor på högskolan rekommenderade den och jag kände yes det är några fler


Näsljud?!   (2/5)

Avsnittet När maten tar slut, är bra förutom näsväsandet som förekommer kontinuerligt under hela avsnittet. Förtar upplevelsen av det totala intrycket.


Två tonåringar filosoferar   (1/5)

Bra ljudeffekter men i övrigt känslan om två gymnasister som läst saker på internet.


Väldigt bra!   (5/5)

Spännande podd, längtar efter varje avsnitt, ni kanske borde göra dom oftare;)


Sjukt bra!   (5/5)

Längtar efter varje avsnitt! Vore superintressant med ett avsnitt om den potentiella utrotningen av världens djur, korallrev etc. Vad som skulle hända oss människor om haven blev för varma och/eller fick för högt ph värde. Allt fiske som så många är beroende av. Vad händer om alla getingar/bin dör och inte kan pollinera? Om isarna smälter? Kanske är för mycket för ett avsnitt, men ett ämne som vore väldigt spännande att höra er skapa en story kring. Tack för alla avsnitt so far!


Imponerad   (5/5)

En av de bästa podcast jag hört!


Så mycket fel   (1/5)

Det är så många faktafel på de två avsnitt jag lyssnat på att jag får magont...


Kanon bra podd!   (5/5)

Jättebra enligt mig men åt helvete för långt mellan avsnitten. Nu när public service har så mycket pengar så lägg lite krut på vad folk faktiskt använder sig av som poddar och radio


Väntar!!   (5/5)

Snälla mer


Bra pod   (5/5)

Bra och välgjorda avsnitt. Ser fram emot fler!


Bästa podden!   (5/5)

Bästa podden, jag är så glad att jag hittade den. Skulle däremot inte skada med mycket kortare tid mellan avsnitten. Detta är ganska uppenbart det bästa P3 gjort och då borde fler arbeta med researchen kring avsnitten. Vi vill dock inte höra några nya röster, personen som pratar fångar ens uppmärksamhet och blir det fler röster blir det lätt mer likt en konversation och då börjar det likna vanliga tråkiga poddar som man bara lyssnar på för att fylla ut tystnaden.


Folkbildning   (5/5)

Alla vuxna människor behöver ställa sig framför spegeln emellanåt, och rannsaka sig själv samtidigt som man funderar över ämnena som tas upp i den här podden. Det är inte läge att argumentera emot. Varför? Jo, för vi har inga som helst problem att spendera timmar på nöje och självförverkligande - så det finns uppenbarligen gott om tid även att kontemplera och komma fram till hur just JAG kan bidra till att vi som ras undviker en dystopisk framtid för kommande generationer. LYSSNA OCH GÖR NÅT, AIDE!!!


Önskar så många som möjligt skulle lyssna.   (5/5)

Längtar efter fler avsnitt.


Boiiiiii   (5/5)

Lol


Det bästa som har hänt podcast-världen   (5/5)

Överdrivet bäst i alla kategorier!


Bästa podden   (5/5)

Aldrig riktigt fattar grejen med podcasts men denna fick mig helt hooked. Bästa podcasten någonsin och så viktigt budskap! Kan rekommendera till alla


Underbar!   (5/5)

Så viktig...Men behöver mer!!!!!! Behöver P3 dystopia i mitt liv!


Ska ni släppa mer avsnitt detta året eller?   (5/5)

Ehhh grymt nice podd men inga avsnitt på ett tag nu va?


Bra! Men...   (4/5)

De släpper fö oofta


Så himla viktig podd!!   (5/5)

Jättebra avsnitt. Alla borde lyssna 🙌


Poooootttt17272626   (5/5)

Väldigt intressant!! Lite långt mellan avsnitten bara.


Stina   (5/5)

Helt suverän. Otäck och ögonöppnande.


Helt grym pod!   (5/5)

Målar verkligen upp en bild av olika dystopier och kombinerar det hela med fakta ur flera perspektiv och presenterar det på ett pedagogiskt sätt. Lätt bästa pod 2018!


Viktigaste lyssningen i modern tid!   (5/5)

Fem plus


Otroligt bra   (5/5)

Överlägset bästa svenska podden som tar upp samhällskritiska ämnen. Introt till varje avsnitt är så gripande. Sluta aldrig podda. Vänligen, T


Skrämmande fantastiskt!   (5/5)

Oj oj oj vilken pod! Med fötterna stenhårt på jorden och grundade i fakta från experter målar de upp skräck scenarion som många författare skulle vilja kunna skapa i fantasin. Ett uppvaknande om man vill, eller bara sjukt bra dystopi om man vill tro att möjligheten att det verkligen händer är längre bort. Lyssna!


Vänsteråsikter   (2/5)

Vänsteråsikter lyser verkligen igenom då och då.. Håll det neutralt


Blev helt golvad   (5/5)

Jag blev helt golvad över denna podcast! Så himla intressant men läskig information oxå! Saker alla borde veta om och ta lärdom av/ Anna


P3 Dystopia   (5/5)

Mycket stämningsfull, lärorik och intressant lyssning med dagsaktuella ämnen. Den enda nackdelen är att det inte finns mer avsnitt!


Vad mänskligheten måste höra   (5/5)

Som titeln lyder. Vi människor behöver inte bara ta mer ansvar men även bli informerad att bara för att matbutiken är full idag så innebär det inte att den kommer det i främre tid. Rätt i tiden att lansera en podd om alla de mest aktuella ämnen. Så intressant och man blir både besatt och involverad i varje avsnitt.


Källkritisk   (1/5)

Det är intressant och tidvis spännande men man bör vara källkritisk och även lyssna till andra klimatforskare och inte svälja allt de säger,


Så bra!   (5/5)

Så spännande och intressant!


P3 Dystopia   (5/5)

Tycker det är den bästa podden som jag lyssnat på! De tar upp hot mot verkligheten och förklarar tydligt vad som kan hända och hur vi kan göra för att motverka detta! En super viktig podd! Alla borde lyssna, borde nästan vara lag på att lyssna på den! Tack för en välgjord, intressant och lärorik podd!


Ni måste lyssna på denna podcast   (5/5)

Jag blev helt besatt efter första avsnittet jag lyssnade på, nu har jag lyssnat på alla. Jätte intressanta ämnen som dem tar upp. Är en av dem bästa podcasterna som finns!


Läskigt o lärorikt   (5/5)

Jättebra podd👍🏻blir livrädd oxå hehedtängde av efter 2min


Snälla   (3/5)

Mycket bra pod, men(!) snälla se över intervjuinspelningarna - intervjuarens närvisslingar hörs konstant


Nödvändig allmänbildning   (5/5)

Alla borde lyssna för de som tas upp i dokumentärerna är så viktigt!


P3   (5/5)

Mkt bra men hade gärna hört ett ännu längre intro


P3 dyropia   (5/5)

Överlägset den bästa podden!


Mkt bra   (5/5)

Underhållande, dystert och lärorikt. Kan det bli bättre.


Välgjord och folkbildande!   (4/5)

En spännande och bra podd som tar upp viktiga ämnen.


Lite väl konspiratoriskt!   (3/5)

Spännande och välgjort som vanligt! Tycker dock det saknas skeptisk motvikt vilket gör det lite väl konspiratoriskt.


Kanon!   (5/5)

Väldigt välgjort - och OTROLIGT intressant! Tack för det!!!


Vad varje Svensk bör veta   (5/5)

Fantastiskt intressant och skrämmande pod


Väldigt bra!   (5/5)

Jag har lyssnat på alla era avsnitt och jag tycker det är svinbra! Övergripande, detaljerat, tankeväckande, faktabaserat och ni presenterar flera olika perspektiv och låter lyssnaren ta ställning till frågan själv. Det är alltså INTE konspirationsteorier och vinklad sensationalism! Ett stort plus i kanten för att ni håller er borta från det 👍


Väldigt bra gjort!   (5/5)

Jag fick gåshud när jag hör intro musiken. Väldigt bra program rekommenderas starkt!:)


Mer.   (4/5)

Vill ha mer ! Mycket bra !


Lyssna på denna podd!   (5/5)

Podden är både informativ men får en också att reflektera över verkligheten. En av mina favoritpoddar!


ÄLSKAR   (5/5)

Speciellt avsnitt Den postantibiotiska eran. MINDBLOWN kommer nu definitivt tvätta mina händer mycket mer noggrant.


Älskar denna pod!   (5/5)

När kommer nästa avsnitt? Det är intressant, spännande och snyggt gjort! Vill ha mer!


Värt att lyssna på!   (5/5)

Herregud vilken bra podd! Så lärorik och extremt bra och spännande berättat! Bra fakta och enkelt utfört, helt enkelt bra gjort!!


Bäst   (5/5)

Ge mig mer😀😀😀


TACK! 🙏 för allt jobb ni lägger ner!   (5/5)

Mycket bra pod som jag rekommenderat vidare till många. 👍👍👍👍👍


Underbart!   (5/5)

När kommer mer avsnitt?????


Mer   (5/5)

Vill ha mer!!


En av de bästa poddarna   (5/5)

Oerhört bra podd som diskuterar olika dystopier, helt rätt i tiden!


Intressant och tänkvärd info   (5/5)

Jag tycker avsnitten är mycket intressanta och väcker mycket tankar på hur saker och ting kan utveckla sig.


Jättebra   (4/5)

Intressanta ämnen och ett bra format.


Bra!   (5/5)

Ser fram emot fler avsnitt.


Välgjort och angeläget   (5/5)

Mycket genomarbetad och nyanserad genomgång av aktuella ämnen som rör vår framtid. Väl värt att lyssna på, både om man gillar dystopisk stämning i allmänhet och viktiga samhällsdiskussioner i synnerhet.


Välregisserat, tillförlitligt och bra!   (5/5)

Mycket bra och trovärdiga scenarios. Inte omöjligt att det ni tar upp inträffar.


!!!   (5/5)

Otroligt bra, älskar era diskussioner blandat med riktig fakta och utdrag från verkligheten! Har fått lyssna om avsnitten nu under sommaren😅


Dystopia   (5/5)

Mycket intressanta och tänkvärda avsnitt om framtiden!


Älskar   (5/5)

Min nya favo😁


👌🏻   (5/5)

Älskar konceptet och alla berättare, helst jack då man är en trogen creepypodden lyssnare! Fortsätt gärna med detta! Uppskattar det enormt!


Fem av fem kaffekoppar   (5/5)

Borde vara obligatorisk lyssning för alla! Så viktigt oavsett vad man tycker om ämnena, att inte ignorera frågorna


Mktbra!   (4/5)

Intressant! Oh lärorikt!


Bra och läskigt viktigt   (5/5)

Bra pod, informativt med målande beskrivnjngar om vart jorden är väg om vi inte förändrar vårt sätt arr leva.


Bra   (5/5)

Tycker denna podd e väldigt intressant o bra


Ny favoritpodd!   (5/5)

👌🙏


Woho!   (5/5)

Kul & intressant


Kanonbra!   (5/5)

Super intressant och välgjord podd! Rekommenderas starkt!


Väldigt bra!   (5/5)

Jättebra podd, men framförallt viktig, upplysande och aktuell. Tack!


Super!   (5/5)

Intressant och relevant!


Bästa podden   (5/5)

Riktigt bra och välgjord podd med intressanta och högaktuella ämnen


Ryggradsrysningar   (5/5)

Väldigt nutida ämne som både fascinerar och skrämmer! Bra berättarröster hos alla poddledarna och lyckas hålla min uppmärksamhet under hela avsnittet! Tycker det är nödvändigt med den politiska vinkling som finns - hur skulle dystopi uppstå utan politik? Tack för en bra podd!!


Allvarligt, Arnstad??   (1/5)

Varför kan ni inte bara låta bli att ta politisk ställning någon enda gång? Är så trött på det!


Nej tack.   (1/5)

Efter att efter första två avsnitten gett 5a känner jag att efter senaste avsnitten måste detta korrigeras. Kan inte Sveriges radio skapa något utan att vinkla det politiskt. Förstod direkt vad ni försökte med då Arnstad kom in som talare. Lågt och tråkigt att den poddproducenten som producerar mest politiskt manipulativ journalistik är SR.


Arnstad   (1/5)

Det var droppen, lycka till


Arnstad   (1/5)

När man använder Henrik Arnstad som underlag förstår man vilken typ av agenda ni vill förmedla.


Magisk pod, tragikomiskt upplägg   (5/5)

Möjligtvis testa med att släppa mer än ett avsnitt då och då? Mer eller mindre bara spela in dem innan vänta tills ni är klara med ett släpp och sen fasta släppdatum.. varje eller varannan vecka.. ni vet som alla andra poddar fungerar? Grym pod men tappar lätt intresset då den förnyas med underliga och konstiga intervaller.. Hoppas ni fixar en ”säsong” och sen pressar nästa lite snyggare 👊🏼


Usch!   (5/5)

Det här är ju så otäckt och obehagligt. Jag önskar att det inte är sant. Det är sant. Det är gjort på ett intressant och klokt sätt! Programmet ger mig hopp om att det ändå inte är kört. Tack Jack and friends!/ Lena


Behövde en ögonöppnare!   (5/5)

Jag tycker att dem här podden är helt fantastisk. Man lär mycket allvarliga saker som ingen pratar om, inte ens i skolan. Denna podd måste spridas, jag funder på att visa upp den för min klass.


Så bra!   (5/5)

Plöjde igenom de tre första avsnitten på en dag mellan jobbpassen! Sååå bra!


Intressant och utbildande   (5/5)

Detta har blivit en av mina favoritpoddar! Informativ, intressant och skrämmande i en skicklig blandning utan att ge en känsla av hopplöshet.


Underbar podd! 🙌🏻   (5/5)

Den här podden är en av mina få favoriter! Varje avsnitt lyssnar jag med skräckblandad förtjusning, väldigt spännande och trovärdig lyssning. Hoppas och önskar många, många fler avsnitt! Mvh, en katastrof-fantast!


Sjukt intressant!   (5/5)

Väldigt bra podd! Trodde i början att den skulle vara alldeles för dyster för att orkas lyssna på, men eftersom att det i slutet av varje avsnitt tas upp vad både man själv och samhället kan göra åt problemet väcks snarare ett hopp. Man fördjupar sig i intressanta ämnen som ger mer mening till ens vardag. Det uppskattas!


Nja...   (1/5)

För nån timme sen gav jag den här podden högst betyg men efter att ha lyssnat på avsnittet om antibiotika och ert vaccinhets så säger jag bara: aldrig mer! Har full förståelse för att ni är styrda att tänka och tycka så som er arbetsgivare och där pengarna kommer ifrån men det här var riktigt lågt och billigt!


5 stjärnor   (5/5)

Sjukt intressant, kan inte få nog!


Förstklassigt   (5/5)

Att det är P3 borgar för förstklassig produktion, samt att det är den perfekta fusionen mellan underhållning och vetenskap. Skrämmande underbart.


Rating   (5/5)

Så intressant!


Oerhört intressant!   (5/5)

Grym podd med hög kvalitet och samtidigt lite obehaglig med ämnena som tas upp.


Ny favorit   (5/5)

Alla borde lyssna på dystopia! Jag längtar alltid efter kommande avsnitt och podden är välgjort och riktigt spännande


Fantastiskt   (5/5)

Alla borde lyssna!


Grym podd!   (5/5)

Grym podd som verkligen får en att se katastrofscenarion ur nya synvinklar!


Tänk   (5/5)

Grym podd, tankvärd och nyttig


Grym POD   (5/5)

Älskar din röst Jack


Super!   (5/5)

Informativt, spännande och läskigt! Längtar efter nästa avsnitt.


Imponerad :)   (5/5)

Som humanekologi-student blev jag enormt glad över avsnittet om havets resning :) äntligen en bra förklaring på, som jag ser det, vår faktiskt framtid! Jack Werner är dessutom en av mina favoritjournalister sedan innan, och blev inte besviken av denna pod. Lika väl genomarbetat och berättat som alltid. BRA JOBBAT P3 Dystopia!


Bra!   (5/5)

Mycket bra!


Bra   (2/5)

Bra, men inte mycket mer än så.