Aggregated reviews for Palmemordet

Podcasten Palmemordet är granskning av alla fakta i mordet på Sveriges statsminister Olof Palme den 28:e februari 1986. Vilka fakta finns det? Vilka spår har utretts ordentligt och vilka är fortfarande lovande? Målet är att vara en resurs för den som är intresserad av Palmemordet. Syftet med podden är inte att lösa mordet - vi är här i syfte att presentera alla spår och fakta. Vi har ingen egen teori. Det sägs att det tar nio år att läsa genom allt material i Palmeutredningen. Det finns människor som hellre tar till sig materialet genom att lyssna på det. Det är för dem vi gör den här podcasten.

Spännande och intressant   (4/5)

En mycket spännande podd! Dan går igenom vittnesförhör och teorier på ett bra och grundligt sätt. En perfekt podd om man gillar konspirationsteorier. Lite dåligt ljud ibland men jag är än så länge bara på avsnittet 36 och nu börjar det bli bättre. // Mattias


För palmemordsnörden.   (5/5)

Bra grundlig genomgång av spåren.


Otroligt bra Podd   (5/5)

Suveränt om Palmemordet. Seriöst och väl genomtänkta avsnitt. Fortsätt så, mycket bra!


Mycket bra   (5/5)

Gillar verkligen innördningen. Har fått mig att ändra mig om vem jag trott mördat Palme


Levererar!   (5/5)

Ohotat den bästa podden.... fortfarande! Tack för podd-världens motsvarighet till calzone!!


Världsklass!   (5/5)

Bästa podden!


Jimmy   (5/5)

En mycket bra podd som lyfter fram intressant och bra information runt Palmemordet. Dan och Tobias framför informationen proffsigt och engagerat. Vill gärna i framtiden höra fler avsnitt med gäster då dessa har varit väldigt intressanta att lyssna på. Tack för ett bra arbete med podden. Givetvis ska jag sponsra podden också 😊


Synnerligen intressant   (5/5)

Jag lyssnar varje vecka, vill inte missa ett avsnitt!


Gediget   (5/5)

Mycket fascinerande att lyssna på denna podd. Såväl stort som smått tas upp detaljerat och man får bilda sig en egen uppfattning om hur det kan ha gått till.


Bäst. Punkt. Slut.   (5/5)

En fantastisk podd, oerhört många bra avsnitt. Bäst är givetvis Dan själv, avsnitten med Gunnar Wall är i världsklass. Walkie-Talkie avsnitten är andra toppnoteringar. VG mindre intressant, rent av tjatigt.


Mycket bra podd!   (5/5)

Gillar att alla spår presenteras på ett neutralt sätt. Att lyssnaren själv får ta del av väl researchat och sammanställt material. Har lyssnat på alla avsnitt, har själv inga egna tankar om vem som mördat Palme men denna podd ger mig mycket intressanta inblickar i polisens arbete med fallet samt de olika spåren vilket räcker för mig. Välgjort och grundligt. Bra att ni lyssnar på oss lyssnare och tar upp samt tar till er av kritik och beröm. Fortsätt med detta arbete!


Mycket välgjord podd   (5/5)

Otroligt intressant och lärorik. Keep up the good work!


Fantastisk podd   (5/5)

Började lyssna mest för att jag tycker det är gott å somna till podd, lite som sömnmedel. Detta var inget sömnmedel 😄! Kan inte sluta lyssna, så intressant och spännande. Älskar dina humoristiska inslag. Du gör det super!


Mycket bra podd   (5/5)

Tack för en mycket intressant och genomarbetad podd. Swishat en slant och skall snart ansluta mig till Patreon. Keep up the good work! /Lasse


Mer Skandiamannen m.m.!   (4/5)

Jättebra pod men givetvis allra mest intressant avseende Skandiamannen och Christer A. Förstår inte riktigt varför annat ägnas så stor del än ovan tex Victor G då alla förstår att det inte var han. Blir liksom bara redogörelse för vad rättshaverister säger etc.. Programledaren lite för biased till han som skrev om mötesteorin. Det märks. Jättebra pod!


Intressantaste podden!   (5/5)

Bästa och intressantaste podden just nu, även om man kanske måste vara rätt insnöad för att riktigt uppskatta den podd. Donera på patreon så att det kommer massa avsnitt! Drivs av eldsjälar.


Tack för bra pod!   (4/5)

Hej! Har bara lyssnat fram till avsnitt 105... så jag vet inte om du slutat läsa recensioner men jag hoppas på det... för det börjar bli olidligt långt och ointressant på slutet. Så läs inte denna recension, tack 😂👍🏼


Fantastisk podd   (5/5)

Väl genomarbetad och perspektivrik podd. Ett imponerande arbete.


Grym pod   (5/5)

Fängslande och intressant. Otroligt bra och seriös pod


Mycket bra!   (5/5)

Så intressant att få djupdyka i detta spännande ämne! Keep up the good work!


Helt magiskt!   (5/5)

Dan är grym på att fånga intresset!! 10 stjärnor!


Vad varje svensk bör veta !   (5/5)

Intressant


Bästa podden på länge!   (5/5)

Jag snubblade över denna podd då jag är väldigt intresserad av mord och kriminalhistoria i allmänhet, svensk sådan i synnerhet. Generellt sett har jag tidigare undvikit just Palmemordet då det gärna blir väldigt svartvitt Pettersson/polisspåret, men här har man faktisk lyckats väldigt bra med att hålla sig till och utgå ifrån fakta. Jag gillar upplägget med vittnesförhör, intervjuer etc, och framförallt de olika spåren. Ljudet blir bättre och den biten bortser jag gärna från så länge innehållet är tillräckligt intressant. Det faktum att jag under varje spår nästan blir övertygad om att det är just det här som är det rätta, "där har vi mördaren", är ett betyg lika gott nog som mina fem stjärnor. Bravo!


Vår absoluta favoritpodd!   (5/5)

Den bästa podden som har rätt innehåll för den intresserade av palmemordet i synnerhet eller svensk samtidshistoria i allmänhet. Avsnitten med Dan självklart av betydligt högre kvalité än de andra. Palmepodden rekommenderas varmt.


Dåligt ljud!   (4/5)

En ambitiös och bra pod, men ganska ofta dåligt ljud. Lyssnar på avsnitt med Jan Stocklassa som intervjuas via Skype och det hackar rätt kraftigt, det blir svårt att förstå vad han menar


Mycket bra!   (5/5)

Kan vi inte bara lösa det här nu?


Spåret   (5/5)

Polisiärt uppklarat Mvh 56 åringen


Bästa podden!   (5/5)

Har följt podden nästan från start. Det ör fortfarande lika intressant. Extremt irriterande dock att mordet fortfarande inte är löst. Sponsra via Patreon så Dan kan fortsätta att göra denna utmärka podd!


Riktigt bra podcast!   (5/5)

Snubblade in på denna podcast efter jag lyssnat på Dans andra pod, seriemördarpodden och jag gillar verkligen denna pod extremt mycket. Var inte vidare påläst angående mordet på Olof Palme innan men efter att ha hört Dans Podd så är intresset verkligen på topp. Är just nu på avsnitten om Victor Gunnarson och jag kan inte sluta lyssna. Både lärorik, komisk och extremt intressant pod! Rekomenderas stort!


Viktig kartläggning   (5/5)

Arbetet att kartlägga palmeutredningen är i mitt tycke mycket viktigt. Dan gör det dessutom på ett neutralt och bra sätt! Tack! //hannes


Fredrik   (5/5)

Detta är spotify för palmemordet. Mycket bra.


Mycket bra podd   (5/5)

En fem-stjärnig podd :)


Palemordet är en riktig nagelbitare   (5/5)

Trots att vi inte lär få svaret på den ultimata frågan så är denna podd en riktig nagelbitare. Det är till 100% Dans personlighet som bidrar till att dessa kopiösa mängder Data blir levande och utan Dan hade denna podd aldrig funkat!


Tiffy   (5/5)

Men varför står det att avsnitten inte är tillgängliga? Detta är min absoluta favorit av alla poddar!


Begripligt o pedagogiskt   (5/5)

Bra podd i ett gigantiskt stort ämne som har spår som spretar åt så många håll. Systematisk och lättlyssnad. Negativt kan vara alla de gånger det bara rablass en massa kort info som blir obegriplig till sist och känns som att det ligger på en lite tung nördnivå. Men dessa tillfällen är lätträknade. ”Gunnarssons Manifestet” var senaste exemplet. I övrigt. God kvalitet samt trovärdig.


Intressant och underhållande!   (5/5)

Dan Hörning briljerar i ännu en pod! Keep it up!


Anteckningar   (4/5)

Har strecklyssnat senaste månaderna och är nu på avsnittet om Jesusfolket och jag blir mer och mer irriterad, snälla, renskriv anteckningarna innan dom läses upp så man slipper höra alla ”ser inte riktigt vad det står här”. Tycker det är ganska ofta återkommande. Annars är det en väldigt bra podcast och man blir mer och mer fascinerad över hur komplext fallet är!


Så bra   (4/5)

Väldigt intressant och bra podd. Det enda man kan ha lite synpunkter på är ljudet.


MOP ska lösas!   (4/5)

Grymt bra jobbat! Nu är det bara spåret SE och spåret AGAG som är intressanta som möjliga till MOP PS: Är ”Tommy A” den så kallade ”Enskedemannen” som det stod på vykortet som hittades hemma hos Polismannen Ö ? ” /Netmot


Robban J   (5/5)

Otroligt bra pod. Går systematiskt igenom spåren och gör det djupt och objektivt. Dan har, förutom det gedigna arbetet, oxå en bra röst. Tycker att Eriks medverkan och Tobias intåg som medproducent lyfter poden ännu högre. Önskar att Leif GW kunde inse att han borde ställa upp gratis för det ni gör är en folkbildningsinsats. Slutligen gör gärna fler avsnitt med Borgenäs och Wall som gäster.


Palme mordet   (5/5)

Hittat denna podd sent men den är lika aktuell för det. Kanon att somna till men nu även börjat lyssna till och från jobb. Innebär att jag blir sen eftersom jag får svårt att bryta. Blir bara bättre och bättre för varje avsnitt. Kanon


Grymt bra   (5/5)

Började lyssna förra veckan. Är på avsnitt 44 nu. Riktigt intressant och bra.


Beröm   (4/5)

Häpp. Mycket intressant podd på alla sätt. Informativ och suggestiv. Ett tips: när du läser från förhören, säg inte ’förhörsledaren’ varje gång. Bättre/lättare med FL eller liknande.


Skitbra   (5/5)

En riktig bra podd väldigt underhållande rekommenderas också till historie intresserade 11 åringar som jag 5/5


Helt fantastisk   (5/5)

Bra jobbat Dan. Keep it up


Suverän pod!!   (5/5)

Superbra redovisning av tillgängliga uppgifter om palmemordet. Uppdelat på olika spår berättat med stor entusiasm av Dan som har en naturligt nördig inställning. Mycket sympatiskt. Vissa brister finns på ljudkvalitet i en del avsnitt men det är bara använda lurar och köra på. Bra gäster med undantag av en del som saknar berättarteknik. Erik borde inte fått prata pga svamligt och rörigt tal men han tillför uppenbarligen viktig info i många avsnitt. I övrigt en bra utveckling av produktionskvalitet. Hittade podden efter lyssning på Dans Seriemördarpodden som även den rekommenderas.


Innehållsrik och intressant   (5/5)

Går inte att sluta lyssna! Gillar speciellt de avsnitt då gäster är med och diskuterar spåren. Ibland kan en timmes monolog göra att man tappar fokus.


Sååå bra!   (5/5)

Kan inte sluta lyssna!


Trivsam lyssning   (5/5)

OFATTBART BRA! Tack Dan.


👍   (5/5)

Grym podd 👍


Det var inte Christer Pettersson!!!   (4/5)

Mycket bra podd! Fungerar bra som ett uppslagsverk då det är tydliga rubriker och tydliga spår. Vill man få en djupare inblick i en specifik aspekt är det lättmanövrerat så att man enkelt kan sätta sig in i just det. Jag har haft stor behållning av avsnitten om ögonvittnena och Skandiamannen. Överlag blir podden mer välproducerad desto fler avsnitt Dan har i bagaget. Gillar verkligen den neutrala approachen, det blir inte så excentriskt som många andra foliehattar till privatsparare tenderar att bli när de hittat ”sitt” spår! Keep up the good work Dan!


Intressant   (5/5)

Intressant lyssning. Faktabaserad och genomarbetad. Mycket bra!


Bra   (5/5)

Bra intressant men ibland pratar du väldigt snabbt tänk på det när det är nåt viktigt pratar du för snabbt


Skön podd!   (5/5)

Bästa och roligaste Palme-podden! Troligtvis kan ingen dramatisera ett långtråkigt polisförhör bättre ån Dan. Seriöst, nördigt och bra berättat.


Fantastisk skildring av Sverige under 80 talet   (5/5)

Förutom att på ett informativt och upplysande sätt redogöra för palmemordet är podden ett fantastiskt nedslag i 80 talets Sverige där vittnesförhör och annat skildrar olika individers tillvaro vid en given tidpunkt i historien


Johnsson74   (5/5)

Dan har gett mig en ny hobby, fastnat totalt kring mysteriet kring Palmemordet. Ljudet kan fortfarande bli bättre även om det numera är helt okej. Vet inte exakt hur detta skulle gå till men någon form av sammanfattning skulle vara intressant. Till varje spår, varje avsnitt eller varje inriktning. Tack Dan


Mycket bra pod   (5/5)

Jätte bra pod, tack för det. Men sista tiden känns att man fokuserar mycket på enskild misstänkt eller objekt tex Viktor Gunnarsson spåret. Tack Dan!


Bra!   (5/5)

Grym, gillar mest när ni är minst 2st så det blir diskussion istället för monolog


TV   (4/5)

Tycker SVT & TV3 inte hade något nytt att komma med i ämnet nyligen 2018, dåliga antydningar som inte ledde nånvart..man väntade på något nytt, men icke. Sätter nu mitt ”hopp” till Peterssons nya granskning men kul med denna podd iaf. Tycker ni gör bra djupdykningar. Tala hellre lite långsammare så blir det ännu bättre... jobbigt att lyssna på nån som ”river av” intressanta fakta och förhör. Tänk på hur en CD bok är inläst, av anledning i lagom takt...för lyssnarens bästa :-) Däremot tycker jag ni verkar väldigt sympatiska som personer alla som medverkar vilket är klart positivt. Gött mos! En sak till förresten.. ta det som positiv kritik. ...måste man när man refererar förhör säga ”förhörsledaren” och ex. ”Gunnarsson” varje mening... testa ist att läsa lite saktare utan namnen när man ändå vet vilka två som är i rummet. Bästa är när du haft annan person som motpart men tror även poddmakaren själv gör det bättre utan att säga ex ”förhörsledaren”.... blir bara jobbigt o hafsigt att höra. Bara ett tips..


Jättebra!!   (5/5)

En både spännande och välgjord pod om mordet på Olof Palme. Tacksam för det gedigna arbete du lägger ner. /Anna


På djupet   (5/5)

En riktigt bra podcast. Den går på djupet med allt om Palmemordet.


Sjukt bra   (5/5)

Skrev ett gy-arb om palmemordet och denna pod hjälpte mycket, hade läst om GH innan jag började med arbetet och han är mycket intressant. genom ytterligare efterforskningar har jag hittat ett nytt namn värt att ta upp, den så kallade Ericssonmannen i organisationen BGS, enligt mig är han gärningsmannen, han finns ej med i utredningsmaterialet ännu. Mvh Rhodosmannen


Tack för en bra pod   (5/5)

Väldigt bra och ingående pod. Ser fram emot många avsnitt till!


Palmemordet   (5/5)

Dan Hörnings pod Palmemordet är enligt min mening en oumbärlig pod för alla som någon gång intresserat sig för mordet, utredningen eller spåren efter mördaren. Även om man, som jag, läst några böcker om mordet så inser man ganska fort att allt som Dan redovisar ur officiella dokument och förhör utan tvekan tillför en hel del information. De förhör som dessutom illustreras genom att de spelas upp av Dan och inbjudna gäster är oerhört intressanta! Jag hoppas på mer sånt! Alla borde bli patreons till podden, den är en samhällsgärning som förtjänar det!


Fantastico!   (5/5)

Väldigt professionellt utfört! En eloge till att du orkar hålla på! Väntar ivrigt på Polisspåret :)


Spännande, saklig och intressant   (5/5)

Efter att ha följt med denna podd (nästan) sen start för två år sedan så är detta fortfarande en av de mest intressanta poddarna just nu. Ett nästan outtömlig material att gå igenom, bland världens största mordutredningar men ännu olöst!


En fantastiskt välgjord podd!   (3/5)

Har intresserat mig för fenomenet Palmemordet sedan den kalla februarinatten 1986. Den här podden går till botten med alla spår och lämnar inget till slumpen. Det byggs upp en helt sagolikt detaljrik händelsekedja där lyssnaren själv får avgöra hur det gått till även om podden får det att verka sannolikt med dn konspiration. Börja lyssna är lätt, att sluta är omöjligt.


Jättespännande!   (5/5)

Otroligt spännande och välgjord podd. Det märks att det ligger mycket arbete bakom den. Dan gör den också lyssningsvärd med små roliga passager och genom att återge förhör och liknande så att de faktiskt låter som samtal istället för torr uppläsning. Ju mer jag lyssnar desto fler vill jag bura in. Det är så himla många skumma typer, märkliga sammanträffanden och polisiära missar i den här historien att man blir mörkrädd. Nu har jag bara sextio avsnitt kvar så jag hoppas det kommer fler!


Ta inte bort de första avsnitten!   (5/5)

Du pratade i avsnitt 103 om att ta bort de första avsnitten pga dålig ljudkvalitet. Har snart lyssnat ikapp i denna fantastiska podd under alldeles för kort tid för att det ska vara hälsosamt. Och utan den grund som lades i de första avsnitten (Mordplatsvittnena osv) så skulle resten inte vara lika intressant. De behövs för att allt ska fungera. Man blir fast i podden pga vad som sägs där, inte vad det är för kvalitet på ljudet. Fortsätt med det fantastiska arbete du gör!


Strålande bra   (5/5)

Intressant, informativt och piggt!


Väldigt intressant   (5/5)

att följa denna pod, även om det kan bli lite långrandigt ibland.


underbar podd   (5/5)

Blev engagerad i Palmemordet direkt då 1986 trots att jag bara var 15 år; har läst allt mig veterligen som finns att få tag på samt skaffat kopior av radions Kanslen med Borgnäs. Din podd är mycket välgjord, intressant och helt enkelt SUVERÄN, tack ,


Sanslöst dåligt ljud. Sanslöst bra material.   (3/5)

Ljudet är burkigt och ljudbilden är förorenad av en massa små oljud. Att introducera sig som professionell poddare och sedan bekymmerslöst släppa ifrån sig detta är lite märkligt. Lyssnar han inte själv på det inspelade materialet och noterar att det låter förjxxligt, och ser till att korrigera det efter ett par avsnitt? Tydligen inte, då det kassa ljudet finns kvar åtminstone de 50 första avsnitten. De första par minuterna med tiggeri känns också ovärdigt. I övrigt är det här dock en oerhört bra pod! Jag älskar hur han förkovrar sig i minsta lilla detalj!


Jättebra !   (5/5)

Har lyssnat på alla avsnitt och kan verkligen rekommendera denna podd ! Väldigt intressant.


En samhällsgärning   (5/5)

Uttömmande, ambitiöst och välresearchat. Ett imponerande jobb! Detta kommer leva länge.


Jättebra!   (4/5)

Intressant och så klart och redigt. Plötsligt får man sammanhang i allt man bara hört om. Mycket är helt nytt för mig. Kommit till avsnitt 66. Det är bara synd att Dan tenderar att plötsligt prata fortare och fortare och fortare när han läser. Man blir stressad. I övrigt bästa pod jag hört


Beroendeframkallande   (5/5)

Otrolig podd, väldigt beroendeframkallande! Man liksom sugs in i det svarta hål som är palmeutredningen.


Skicklig och intressant podcast   (5/5)

Dan lyckas att med varje avsnitt förmedla intressant och detaljrik kännedom kring Palmemordet. Rekommenderas starkt att lyssna på.


Insnöad😊 i Söderhamn   (4/5)

Helt fantastiskt att ha förmånen att få lyssna på en så genomarbetad podd. Bäst i klassen. / Per Andersson


Ett mästerverk   (5/5)

Detta är den bästa och genomgående mest noggranna analysen av palme mordet som gjorts. Ett måste för alla som gillar mordgåtor och svensk kriminalhistoria


88:an   (5/5)

Riktigt rolig och spännande podd Dan! Som synskadad får jag säga att du har en otrolig bra inläsareröst! Gillar din tanke bakom podden och det här det ännu intressantare att lyssna. Längden på avsnitten är perfekta!


Bra innehåll men dåligt utförd   (3/5)

Dan är väldigt bra påläst och podden är mycket intressant. Däremot mycket tröttsamt att höra recensioner i podden (vi lyssnar redan och behöver inte lockas mer). Framför allt när Dan inte kan ta emot kritik utan endast ger dissiga svar. Utöver det är ljudet ofta lite väl buskigt, detta gäller främst då det är gäster i podden men även vanliga avsnitt skulle kunna ha bättre ljud. Sen skulle det, som flera redan påpekat, behöva klippas och redigeras mer (långa pauser, sidospår, felaktig information osv osv).


Riktigt go!   (5/5)

Är lite sen på bollen men jäklar vad glad jag blev när jag hittade den här podden! Har lyssnat igenom de 40 första avsnitten nu och är helt såld. 7/5 i betyg!


Bladvändare   (5/5)

Började lyssna i början av december och har nått halvvägs av de hittills gjorda avsnitten. Alltid spännande och insatt och man vill bara fortsätta lyssna på avsnitt efter avsnitt. Fasar för när jag kommit ikapp så att det bara blir ett avsnitt i veckan.


Fantastisk!   (5/5)

Stor kvalitet! Podd som verkligen går på djupet och är intressant för både palmenördar och nybörjare.


En skattkista   (5/5)

Har börjat lyssna först för ett par månader sedan. Jag lyssnar på nysläppta avsnitt och från början parallellt. Kan konstatera att kvalitén ökar vartefter, och det gäller inte bara ljudet. Ser framemot Polisspåret.


Superbra   (5/5)

En intressant bild av mordet på Palme och allt som pågått vid sidan av villospåret Pettersson. Bästa podden.


Ni får aldrig tag på mig   (5/5)

Aldrig


Otrolig   (5/5)

HELT otroligt bra! Att det kan vara lagligt att få så här bra lyssning gratis? Allt du någonsin behöver veta för att bli en privatsparare, på ett begripligt sätt och utan att behöva ägna timmar åt att hitta egna källor.


Till gottlänningens försvar   (5/5)

I det andra avsnittet om mon cheri fick Erik Engström en riktig känga riktad mot sig i en recension som lästes upp. Jag känner nu att någon måste träda in till Engströms försvar. Jag tycker Engström kommer med sakliga inlägg och intressanta reflektioner. Utan Engström skulle podden bli avsevärt fattigare. I övrigt en mycket bra podd med genomgripande bra avsnitt. Särskilt avsnitten om skandiamannen lyfte lite extra. Dom avsnitten hade den där extra touchen av spänning som ibland kan saknas i andra avsnitt. Ps. Jag tror ej skandiamannen på något vis var involverad i mordet på Olof Palme.


Mysigt   (5/5)

Lyssnar alltid innan jag ska sova! Så härlig röst


Mycket intressant!   (4/5)

Intressant svensk nutidshistoria.


Läser upp recensioner..   (1/5)

Blir TOKIG på att karln läser upp recension efter recension av sin egen pod som lyssnarna dessutom redan lyssnar på? Det är den renaste formen av idioti. Lyssnar man kan man skapa sig sin egen uppfattning.


Väldigt intressant!   (4/5)

Podden är väldigt intressant och djupgående! Mina enda klagomål är väl att det knappt klipps i podden, så långa pauser etc som skulle kunna tas bort ligger kvar. Samt Gotlänningen Erik som gör gästspel ibland med diffusa utläggningar och faktafel på faktafel. Han borde förbereda sig bättre inför varje avsnitt istället för att chansa sig igenom sina resonemang och återgivelser.


Mycket bra   (5/5)

Ordentligt detaljerad och bra. Precis vad man vill ha när det gäller Palmemordet.


Obligatorisk lyssning!   (5/5)

Denna utmärkta pod är obligatorisk lyssning för var och en som är intresserad av Palmemordet. Dan Hörning går igenom mordets alla aspekter, spår och perspektiv i en mycket saklig och objektiv stil. Detta kommer tillsammans med författarna Borgnäs, Walls och Poutiainens böcker att bli ett referensverk för framtiden och det utan konkurrens största materialet i ljudform.


Mr Gorby   (4/5)

Tack för bra podd! Superintressant! Sitter i bilen och pendlar 2timmar varje dag. Passar perfekt! VG är den som sköt. Vet inte varför jag tycker det men verkar helt enkelt vara lite för mkt att förklara det motsatta


En fantastisk pod som ständigt utvecklas   (5/5)

Palmemordet är en av de mest ambitiösa podcasts jag känner till. Den tar ett helhetsgrepp på utredningen kring mordet på statsminister Olof Palme. Ständigt får man presenterat nya och spännande vinklar som visar hur komplext ämnet är. Mina favoritavsnitt har varit med den där dansken Erik då de ofta är fyllda med massa intressanta detaljer.


Mycket intressant!   (5/5)

Spännande att följa, har lyssnat på alla avsnitt! Dan, du är otroligt bra! Niklas P.S. Det tog mig lång tid att förstå var man kan skriva en recension och lyckades först genom att gå in på datorn och till iTunes osv, så det kanske är bra att förtydliga. Jag lyssnar normalt via telefonen och där vet jag inte hur man skriver en recension.


ERIK LUNDGREN   (5/5)

ETT TACK FÖR EN MYCKET BRA PODD. HAR DE SENASTE DAGARNA STRÄCKLYSSNAT OCH BLIR MER OCH MER FACINERAD AV HUR ILLA SKÖTT UTREDNINGEN VAR REDAN FRÅN BÖRJAN. DAN HAR DU NÅGRA TIPPS PÅ BRA BÖCKER OM PALMEMORDET. MVH. ERIK VIKTOR LUNDGREN


Grymt bra pod om Palmemordet   (5/5)

Ändrar till fem stjärnor, lätt den bästa podden just nu. Detaljrikedomen samt Dan Hörnings ”laid back” sätt att framföra fakta har fått mig att gå från synnerligen intresserad till bli rabiat, väntar varje vecka med spänning när nästa avsnitt. Efter att jag lyssnat på Palmemordet förstår jag varför personer som Christer A. Samt Victor G. varit så intressanta för utredarna.


Mycket intressant, berättat med inlevelse   (5/5)

Har alltid tyckt Palmemordet varit intressant, men har inte grottat ner mig i det tidigare. Den här podden känns dock som det perfekta formatet för detta. Berättat med både djup och inlevelse, mycket bra!


Väldigt intressant   (5/5)

Har hunnit lyssna igenom hälften av avsnitten och är imponerad av hur Dan lyckas blåsa liv i denna något uttjatade mastontutredning. Känner att han är påläst och lyckas sammanfatta alla turer och spår på ett begripligt sätt och med en portion humor. Det enda som jag kan anmärka på är den något svajiga ljudkvaliteten.


Oerhört intresssant   (1/5)

Väldigt bra upplägg och genomgång utav det massiva material som finns om nämnda ämne. Gillar att man håller sig neutral inför dom olika spåren och/eller gärningsmän man avhandlar.


Skandiamannen mördaren - så klart!   (4/5)

Mycket bra och intressant pod. Gillar detaljrikedomen. Även bra att Dan tonar ner sig ju längre in i podden man kommer. I början tyckte jag att han spelade över lite för mycket, men jag är nu inne på Alf E avsnitten och sedan 10-15 avsnitt tillbaka har det varit betydligt mer sansat och proffesionellt från Dans sida. Hoppas att det fortsätter på samma sätt podden igenom. När det gäller själva mordet så är det ju glasklart; det är ju givetvis Skandiamannen som gjort det och troligtvis i någon form av komplott. Måste dock erkänna att han var smart som dolde alla spår genom sitt vittnesskådespeleri.


Gustav Högkil   (5/5)

Fantastiskt bra pod! Gediget och grundligt.


Superspännande   (5/5)

Grym podd helt enkelt. Har inte missat ett avsnitt.


Bra pod   (3/5)

Men det finns en del att göra med ljudet, plågsamt dåligt ljud


MRJL   (5/5)

Bäst.


Minutiöst   (5/5)

Det här måste vara den grundligaste genomgång man kan få av mordet om man inte själv vill sitta och läsa alla granskningar och sammanställningar.


Bästa podden   (5/5)

Alltid intressant och spännande!


Fantastisk   (5/5)

Genomarbetad, spännande härlig röst!


Wunderbar!   (5/5)

Helt besatt! Mvh Ramones77


Storslagen i nästan varje avsnitt!   (4/5)

Oerhört imponerande att du tagit dig an detta mastodontprojekt, Dan! Verkligen detaljerade och gediget researchade spår som du tar upp på ett - oftast - sakligt och personligt sätt. Enda lilla minuset är väl att det finns en risk i vissa avsnitt att falla in i "privatspanarnas" något onyanserade/spretiga syn på Palmemordet, men det är ju också charmen med en sån här podd - att allt, såväl "galet" som "tråkigt", får sitt utrymme. Fortsätt så länge du bara kan och orkar!


Intressant podd om ett intressant fall   (5/5)

I samband med Dans andra podcasts (Seriemördarpodden) succé upptäckte jag denna pärla bland podcasts. Palmemordet är ett hemskt fall som fortsätter att fascinera och intressera människor i vårt avlånga land. Det finns hur många teorier som helst om mordet, och Dan gör ett fantastiskt jobb att förklara dem. Mitt intresse för fallet och teorierna kring det har väckts tack vare denna intressanta podd. Rekommenderar den varmt!


Mycket bra   (5/5)

Bra grepp, den håller sig hyggligt saklig och neutral i ett ämne som fortfarande är tämligen infekterat. Även om det inte kommer bli uppklarat bidrar det här till att utesluta vissa stolliga teorier och kanske till och med ringa in möjliga lösningar. Numera även med hyggligt bra ljud.


Initierat   (4/5)

Dan gör en verklig insats. En eloge för ett i huvudsak sakligt och opartiskt förhållningssätt till olika spår och teorier. Den polisanställde.


Intressant pod   (5/5)

Bra å intressant å djupgående tyvärr dåligt ljud på dom första avsnitten. Har tyvärr bara kommit till avsnitt 24 å det är lite bättre iallafall :)


Fantastisk podd!   (5/5)

Min dotters första ord kan bli Dekorimamannen och det delvis denna poddens fel. Varmt rekommenderad!


Holmér   (5/5)

Tack för en ypperlig podd! Det vore intressant att höra mer om Hans Holmér. Enligt bland annat Olof Frånstedts böcker (Spionjägaren), såg ju Olof Palme och Birger Elmér Hans Holmér som en mycket trogen socialdemokrat. Trots detta och trots att han var tidigare Säpochef, så omgav han sig med nazister och annat löst folk. Det kan ju knappast varit okänt för honom. Var han en genial karriärist, ELLER?


Väldigt intressant   (5/5)

Fantastisk podd går på djupet. Det är ett väldigt intressant dokument av Palmefallet och den tid som varit!!!


En av Sveriges bästa poddar   (5/5)

Detaljerat, nördigt och sakligt. Har sträcklyssnat både på bussen på väg till jobbet, de stunder där jobbet tillåter ett par lurar i öronen samt att jag somnar gott till den utmärkta podd! Befinner mig i skrivande stund på avsnitt 43 och ljudet är kanon sedan länge, Dan! Halkade här via Seriemördarpodden. The devil's in the details. Keep up the good work!


Intressant podd, tyvärr och mot mot min vilja   (4/5)

Känns kanske lite insnöat och snedtänkt att lyssna på en podd om Palmemordet 2017 och det är det. Men är ett så pass intressant ämne att det inte går att hoppa över ett enda avsnitt. Och det trots att det ibland är ett väldigt tungrott material så gör programmakaren Dan Hörning en entusiastisk och lättsam figur vilket gör att det som annars kunde bli så tråkigt nu ändå håller tempo och spänst. Avsnittet med Gert Fylking kan man iofs hoppa över eftersom han är så oseriös att man häpnar, hackar på alla som ifrågasätter honom men samtidigt uppenbart och bevisligen inte är sanningen trogen. Man bör vara rejält intresserad av Palmemordet eftersom det är väldigt detaljerat kring det mesta/nördigt. Är tyvärr fast trots att jag egentligen vet det mesta som tas upp och har tillgodogjort mig de flesta böcker om mordet. Med andra ord en podd man ska höra om man är intresserad av ämnet i fråga.


Strålande!!   (5/5)

Detta är inget annat än en fantastisk pod! Kan inte få nog av detta ämne och denna pod. Har lyssnat på alla avsnitt flera gånger. Att ta detta helhetsgrepp om den största enskilda händelsen och ögonblicket i svensk modern historia är ett enastående ambitiöst och beundransvärt initiativ. Särskilt tack till att Dan berättar med inlevelse och egen stil. Mycket bra gäster också, tänker bl.a. på Gunnar Wall, Lars Borgnäs och Erik Engström. Tycker även att vittnesförhör som gestaltas med inbjudna gäster samt panelavsnittet funkar väldigt bra. Stort tack för att du gör detta Dan!


Mycket bra pod   (5/5)

Hörning har en bra berättarröst. Ämnet är ju oändligt. Gärna gäster lite oftare, drömgästen är ju GW, kanske du fixa 👍🏼


Världens bästa podd om världens sämsta polisutredning!   (5/5)

Gillar att lyssna på Dan Hörning, bra flöde i snacket, jag blir lätt uttråkad annars men detta gör att jag kan lyssna avsnitt efter avsnitt utan att tröttna. Humor samt skärpa i en fin förpackning. En del klagar på ljudkvalitén, dock inget som stört mig, innehållet, karaktären och äktheten i Dan's berättande trollbinder mig. Lars Borgnäs-avsnitten var extra fantastiska att lyssna på. Tack Dan!


Mycket bra pod   (5/5)

Jag lyssnar alltid på poddar när jag kör tåg genom de småländska skogarna. Palmemordet är en av mina favoritpoddar. Finns inget att klaga på, tiden bara flyger iväg när man jobbar och lyssnar på Palmemordet. //Lokförarbloggen


Väcker ett intresse!   (5/5)

Mycket bra pod som fått mig själv och min bror att inte diskutera nått annat än palmemordet de senaste månaderna!


Fascinerande och beroendeframkallande   (5/5)

Skandiamannen, GH, polisspåret, stay behind osv. Man kan bara sjunka ner i det här stora bomullsmolnet av indicier, lögner, misstag och dramatik och låta tankarna go bananas. De saker som i början bitvis upplevdes som irritationsmoment (såsom ljudet, Dans betoningar och sätt att berätta, den "levande" och stundvis amatöriga känslan) är de saker som är poddens STYRKOR och genuina personlighetsdrag! Ska så småningom definitivt ge några av Dans andra poddar en chans. Rekommenderas varmt!


Trodde Christer som de flesta   (5/5)

En hel podd om mordet på Palme? Nej, tänkte jag, ett eller två avsnitt borde väl räcka. Var dessutom, som de troligen de flesta är, ganska inne på att det var Christer Pettersson och att det var polisen som strulade bort det hela. Men oj! Så mycket underliga saker det finns att titta på och så många övriga spår det finns. Mycket intressant! Sakligt och alltid noga med källor. Absolut inte en spekulerade podd med konspirationsteorier som får lyssnaren att tillverka foliehattar. Blev självklart en sponsor också! Bra jobbat Dan!


Svinbra   (5/5)

Svinbra pod - tydlig, engagerande, skarp, trovärdig, spännande och trevlig röst att lyssna till.


Spännande och detaljrik   (5/5)

Tänkte först att det inte kan finnas så mycket material att det inte räcker till mer än 2-3 podavsnitt. Fel hade jag. Med stor entusiasm slukar jag varje avsnitt och kan inte förstå hur många som hade motiv och möjlighet. Jag och min man diskuterar ofta potentiella gärningsmän och alla märkligheter runt detta fall som vi fått reda på genom denna podd. Rekommenderar även Seriemördarpodden av samma eminente Dan Hörning


En toppen podd!!!   (5/5)

Väldigt bra och intressant podd som djupdyker (kanske efter mordvapnet) i allt som rör mordet på Palme. Jag tycker Dan lyckas sammanfatta och berätta all fakta som finns om detta på ett begripligt sätt med inslag av humor. PS Ljudet har blivit bra enligt mig.


Annika   (4/5)

Bra och intressant pod som väckte ett intresse jag inte visste jag hade. Dock dåligt ljud (även när du lånar studio, bl a hörs olika biljud vilket stör en hel del).


Ris och ros   (5/5)

Hej Dan! En riktigt bra podd med potential att bli ännu bättre (håller med Cowboyjake på alla punkter).


INTRESSANT OCH BRA   (5/5)

Gillar att Dan Hörning inte driver en egen teori om palmemordet. Det är väldigt intressant att ta del av allt som hänt i och runt utredningen. Lisbet Palme, skandiamannen, Christer P , polisspåret, Prime Evil, stay behind, Harvardaffären, RAF och PKK mm. Jag vill veta allt om allt och alla. Tycker dock att Dan tappar momentum när ögonvittnena avhandlas. Det är samma historia hundra gånger om från olika infallsvinklar. Jag litar på dig mr Hörning. Sålla LITE i de sega förhörsavsnitten och nörda ner dig i sakerna som kittlar istället. Älskar podden i övrigt👍👏


Jonas   (5/5)

Intressant och klarläggande om ett ämne som jag haft svårt att greppa över innan. Har nu lyssnat igenom alla avsnitt och längtar ständigt efter nya.


MVG   (5/5)

Mycket intressant podd, trodde inte att jag var så intresserad av Palmemordet men i stort sett varje nytt spår som tas upp får mig att ändra åsikt om vem som begått mordet, vilket väl också är syftet med upplägget. Fortsätt producera nya avsnitt, har lyssnat slut på alla gamla!


Great.   (5/5)

Väldigt bra ämne att göra pod om. Behöver snart fler timmar per dygn för att lyssna ikapp. Bra jobbat Dan.


Väldigt spännande!   (5/5)

Har fått upp mitt från början låga intresse utav palmemordet till nu en hög nivå. Du har väckt ett stort intresse för mig. Väldigt kul och intressant att du går ner så pass djupt i ämnet. Bra jobbat!


Intressant!!   (4/5)

Bra podd!


Förstörs av programledaren   (1/5)

Palmemordet; världens mest intressanta ämne, typ. Men varför bara en stjärna då? Jo: - när programledaren väljer att betona precis varenda substantiv och verb blir det sjukt störigt. Jag älskar ämnet, men får hela tiden koncentrera mig på att inte bli duktigt irriterad på det amatörmässiga sättet Dan pratar på. Betoningar gör man ju gör att lyfta enskilda ord, men gör man det hela tiden blir det ju duktigt irriterande. - tidigt i podden nämner Dan att han ska respektera flera inblandades anonymitet, men glömmer det ofta och avslöjar med ett skratt, typ "oj då". Respektlöst. - ljudkvalitén: för h*vete, testa ljudet innan du spelar in! Googla på rätt inställningar och hur du efterredigerar! - den dåliga förberedelsen: det verkar vara en tanke att köra på volley för det mesta. En usel idé, annat än för Dans lathet. Blir nåt fel; ta om! - Dan säger tidigt att han inte lägger egna värderingar. Men det kryllar ju av insinueringar, typ "det låter kaaanske väldigt likt en kurd?" Jösses, lägg av. Jag fortsätter ändå lyssna, men det är bara för att podden är så extremt omfattande inom ett ämne jag tycker är mkt fascinerande. Hade det funnits en annan konkurrent hade jag valt den, oavsett hur den lät.


Row   (5/5)

Supreme rik pod om detta Stockholmsmysterium, podvärdens entusiasm och röstkvalite gör att denna pod blir av högsta kvalité, rekommenderas!


Lärorik och intressant!   (5/5)

Har just börjat lyssna och plöjer nu avsnitt efter avsnitt! Tack för en bra pod!


Bra, men vissa avsnitt har väldigt dåligt ljud   (3/5)

Spännande, intressant och lagom lite spekulerande. Ogillar dock att ljudet är så dåligt i vissa avsnitt, drar därför ner betyget. "Lisbeth" 1,2 och 3 utmärkta absolut 5:or, men i avsnitt fyra är gästens ljud bitvis lågt och heltiden burkigt, i avsnitt 5 är allt burkigt. Väldigt störande och borde vara lätt att fixa till.


Faktarik o intressant för grävaren o den intresserade   (5/5)

Fakta ur officiella utredningar mm .


Trevlig podcast!   (5/5)

Dan gör en trevlig, saklig, bildande och underhållande pod! Mitt enda orosmoment är att palmemordet ska bli alltför populärt i breda kretsar och inte längre endast för en nördigt insnöad krets. Missa förresten inte att stödja podden i patreon - jag gjorde det själv först nyligen: - dels känner jag mig nu mer delaktig i podden, - dels känns det bra (och rimligt) att betala för Dans gedigna arbete. -Danderydsmannen


Dag Hörning är en stjärna!   (5/5)

Det var inte jag som mördade palme


Utömmande   (5/5)

Allt du någonsin velat veta om mordet på Olof Palme - men varit för rädd för att fråga om.


Lysande!   (5/5)

Enda problemet är att den endast kommer ut en gång i veckan :)


Min favoritpodcast   (5/5)

Detta är en riktigt bra podcast för alla som gillar true crime. Även om man anser sig vara väl påläst vad gäller Palmemordet så lyckas Dan ändå gräva fram massor som man inte hade en aning om. Stort plus för youtube-videorna som är guld värda om man inte är stockholmare och inte har full koll på aktuella platserna. Jag tycker ljudet i podden är väldigt bra och förstår inte riktigt varför andra klagar på det. Som sagt, mycket bra podcast!


Var som du är Dan!   (5/5)

Jättebra podd! Jättebra att du läser och hela tiden försöker förbättra dig. Men, lyssna inte för mycket på folk som stör sig på hur du berättar och pratar. Finns så många poddar. Man vill inte att alla ska låta lika. Du rabblar massa massa massa information, på ett levande och personligt sätt. Med så mycket fakta behövs personlighet. Kör på ba! 🙂 👏🏻👏🏻👏🏻


Intressant   (4/5)

Intressant om palmemordet.


Fakta i massor!   (5/5)

Här frossas det i fakta vilket är väldigt intressant då många andra dokumentärer etc. endast skrapar på ytan vad gäller detta fall.


Väldigt bra   (5/5)

Otroligt informativt och vi som inte ens var födda när Palme sköts kan få en djupare inblick i historien.


Fantastisk pod   (5/5)

Sluta aldrig


Informativt och spännande   (5/5)

Kanonbra jobbat, rekommenderas starkt. Planerar swisha en peng till löning. Kämpa på!


Toppbetyg   (5/5)

Toppbetyg på en extremt intressant podd !


Tack   (5/5)

Otroligt bra och lätt lyssnad podd, Tack! Men Erik är för dryg att lyssna på...


Intressant och detaljerat   (5/5)

Intressant och detaljerad podcast om Palmemordet.


Fantastisk   (4/5)

JÄTTEBRA podcast! Innehållet är intressant och rätt så beroende. Har sträcklyssnat alla avsnitt och älskar när du gestaltar personer. Mina favoritavsnitt är de om RAF. Skrattade mig igenom de flesta tokigheterna som hände där. Det är två saker som jag tänker på varje gång ett nytt avsnitt kommer ut, det är att jag önskar att du hade som ett intro och ett outro till podden, Sedan skulle jag tycka det var bra om du väntade med att beskriva dig själv och säga att man borde sponsra dig till slutet av podcasten. Har märkt att du börjat med det men vill bara tipsa dig. Keep up the good work! :D


Palmemordet rekommenderas   (5/5)

Bra pod i ämne man inte får nog av. Bra jobbat Dan och så noga går igenom det mesta. 👍🏻


Spännande, intressant, beroendeframkallande   (5/5)

Ligger numera sömnlös och försöker lösa Palmemordet i huvudet! Jag rekommenderar podden till alla som är det minsta intresserad av mordet på Palme. Dan Hörning verkar vara född att göra podcasts.


!!!!   (5/5)

Har plöjt igenom alla avsnitten utom skotten på Sveavägen (tror jag det var) då det inte gick att lyssna på. En mycket bra podd om ett för mig inte så intressant brott (tills nu) . Har tyck det varit ogreppbart innan. Men Dan lyckas få detta intressant. Mycket detaljer och väldigt lite egna värderingar vilket gör att det känns autentiskt! Och ljudet! Ljudet blir bättre och bättre för vart avsnitt men där finns fortfarande saker att jobba med:)


Mycket bra pod   (5/5)

Fantastiskt bra pod om Sveriges största gåta


Beroendeframkallande   (5/5)

Nu har jag sträcklyssnat på alla avsnitt och vill bara höra ännu mer! Bra jobbat, mer tack!


Strålande podcast!   (5/5)

Suverän pod som förgyller livet. Dan refererar och berättar på ett underhållande vis som tänder ens vetgirighet angående årtusendets mordfall.


Fantastisk podd   (5/5)

Den här podden är suverän! Den är snudd på obligatorisk för alla som intresserar sig för Palmemordet och kriminalhistoria.


Super   (5/5)

Intressant och lagom nördig😀 man gissade nog inte 86 att det skulle finnas en pod i detta ämne 30 år senare... bra jobbat


Uselt   (1/5)

Riktigt dålig. Låter som han läser ur en bok, utan att ha förberett sig över huvudtaget.


Toppen👍   (5/5)

Jag, som är besatt av både Palmemordet och juridik, älskar verkligen den här podden! Toppen, längtar alltid efter nästa avsnitt. Härligt att få gå igenom så mycket i detalj, bra jobbat Dan!


Veckans höjdpunkt!   (5/5)

Kommer ihåg när vi lysande på rättegången mot Christer Pettersson på radio. En av de första rättegångar som sänts tror jag. Mycket intressant att nu få ta del av det digra material som är offentligt utan att själv behöva göra samma genomgång som Dan gör åt oss. Mycket uppskattat!


Godispåse för oss nördar   (3/5)

Det går att fördjupa sig i hur mycket som helst kring Palmemordet vilket denna schyssta podd gör. Man måste vara intresserad för att hänga med. Dan är kunnig och lämpligt kritisk. Ljudet är verkligen kasst i en del avsnitt, tyvärr då det är intressanta gäster som Gunnar Wall och Gert Fylking. Ljudproblemen drar ner betyget till tre stjärnor. Sen läser Dan texterna som en glad utropare i Melodifestivalen - snälla sluta att höja rösten vid slutet av varje mening. Hoppas ändå det kommer fler avsnitt! Kanske ett avsnitt kan spekulera i vilken slags framtida teknik som skulle kunna lösa mordgåtan?


Nytt år   (5/5)

Ser framemot ett nytt år med podden. Extremt hörvärd och intressant. Nyårslöftet är att sätta mig in i patreon. Fixat en Apple-"device" för att kunna skriva en sådan här recension ;) du gillar ju dom.


Mycket bra!!   (5/5)

Mycket bra och än mer intressant podd som dyker in på djupet bakom detta mord. Underbart att få alla detaljer såhär 30 år senare och själv skapa sig en blick om hur det gick till och vem/vilka som ligger bakom


Äntligen!   (5/5)

Äntligen en palmemordspodd! Fantastisk podd med Dan som leder den riktigt bra. Enda negativa är att det kan bli lite rörigt med avsnitten då det styrs av sponsring, annars grymt bra!


Grymt bra!   (5/5)

Tack för en grymt bra POD. Lätta att ryckas med av Dan's personliga entusiasm. Skandiamannen och Christer A är mina personliga favorit avsnitt. //Sala Kingen


Bra podd!   (5/5)

Mycket bra podd, källkritiskt, analytiskt och seriöst. Dan Hörning har seglat upp som en mycket bra poddare. / Källa Mats


Fantastikt bra!   (5/5)

Fantastiskt bra podd! Gillar entusiasmen i uppläsandet och tycker att Dan har en väldigt bra balans mellan att neutralt återberätta/läsa tex förhör och att flika in egna kommentarer för att förklara eller tolka vad som sagts.


Mycket intressant podcast!   (5/5)

Har följt Palmemordet från början och tycker att du tar upp väldigt intressanta vinklar. Avsnitten om Skandiamannen och om Grandmannen har fascinerat mig mest hittills! Stort plus även för de stora förbättringarna av ljudkvaliteten! God Jul & Gott Nytt År!


Bästa podden   (5/5)

Har recenserat tidigare men nu ger jag fem stjärnor. Ljudkvaliten har blivit toppen. Ämnet så intressant. Mycket proffsig och intressant. Väntar alltid otåligt till nästa program. Jag störs inte av att du måste svälja ibland som jag hörde någon lyssnare skrivit. Podden har utvecklats till en riktig proffspodd. God jul och gott nytt år Dan👍🏻💜👍🏻


Toppen podd   (5/5)

Tack för en superintressant och lätt lyssnad podcast. Fortsätt köra i samma spår 👌🏻


Bra för noll-lyssning   (4/5)

Bra podcast att ha när en gör annat (för min del oftast när jag cyklar). Finns inget syfte i att hänga med i allt och hålla koll på all oändlig mängd fakta, men ändå nästan alltid intressant när en faktiskt lyssnar fokuserat också. Hela temat för podcasten är så sjukt knäpp i alla sina delar. Det tillsammans med att det verkligen inte finns nåt slut på underlaget gör det till ett rätt tacksamt podcast-tema. Förbättringsförslag är att lägga till en intro/outro-jingel. Skulle skapa mer känsla och bli mer professionellt ganska enkelt.


Kanon bra   (5/5)

Super intressant och djupgående, bra jobbat Dan


Grym pod!   (5/5)

Djupgående och intressant. Väntar med spänning på fortsättningen!


Bättre än OK   (3/5)

En pod som är bättre än ok, men lite ojämn. Framförallt kan jag störa mig på Dans sätt att redogöra för vissa vittnesmål, då han lägger till med lite "skådespeleri" som ofta går ut på eller resulterar i, att undergräva trovärdigheten. Tipset är att förhålla sig likvärdig inför samtliga vittnesmål/uppgifter, och skippa det dramaturgiska. Tack för en bra pod ändå.


Fantastisk   (5/5)

Mycket bra podd om Palmemordet. Ibland när man läser nyheter eller påståenden om mordet på Palme kan man undra var uppgifterna kommer ifrån. I den här podden får man veta vilka källor som uppgifterna kommer ifrån vilket jag uppskattar. Jag följer också Palmemordet på youtube där Dan lägger upp extramaterial, t ex filmer från mordplatsen. Helt klart en 5a i betyg från mig.


Sjukt bra podd   (5/5)

Dan levererar en saklig och faktabaserad podd där lyssnarna även ges utrymme att fundera och analysera själva. Man fastnar lätt för podden och trots att jag är född långt efter detta brott begåtts så har Dan fått mitt intresse för fallet att bli väldigt stort. Glöm EJ att sponsra denna podd!!


Bra!   (3/5)

Äntligen någon som går djupare i mordhistorier! Gillas starkt :) Däremot håller jag med om att ljudkvalitén är irriterande, man hör väl när han dricker vatten, sväljer & klickar med musen. Det drar ner betyget!


Mr   (5/5)

Mycket intressant pod om palmemordet


Fräsigt deluxe   (5/5)

Grymt bra! Minst tusen avsnitt till!!


Lysande   (5/5)

Underbart nördigt detaljerad. Trodde inte att jag var så intresserad av palmemordet men är helt såld. Var i tonåren vid mordet och tillbakablickarna känns nostalgiska. Ljudkvaliteten förbättras längre fram i serien.


Mr   (5/5)

Fascinerande! Ju mer Dan gräver, desto intressantare blir det. Storyn innehåller allt. Borde vara obligatorisk lyssning för alla som vill förstå Sverige anno 1986. Sen kan man undra hur många skumma typer som kan ha varit kring Sveavägen denna kyliga kväll i februari. Avsnitten om Christer A och Skandiahuset är absolut världsklass. Poddar när det är som bäst. 5 stjärnor definitivt!


Pod fungerar ej :(   (5/5)

Superintressant pod som jag maratonlyssnar på men sen igår (25 nov) fungerar den inte. Varken länken för att prenumerera funkar (ogiltig länk) eller att streama/ladda ner avsnitt (avsnittet ej tillgängligt just nu). Vet inte om det är podden eller appen det är fel på, så om någon vet en lösning blir jag väldigt glad! :)


Beroende!   (5/5)

Sjukt bra och beroendeframkallande podd! Lite störigt ibland att du slarvar med namnen (säger fel eller säger efternamn när det skall vara initialer/förnamn enbart), i övrigt bra med både bredd och djup. Podden Palmemordet blir en historielektion samtidigt som mysteriet utforskas från alla möjliga vinklar. Hittills väcker berättelsen mer frågor än den besvarar...


Mathias   (4/5)

Jätteintressant.


problem med prenemeration   (4/5)

klickar man på prenumeration så kommer det upp en ruta som säger att det inte är en giltig pod.


Skitbra   (5/5)

Viktigt ämne som Dan presenterar på ett utmärkt vis 👍🏻


Intressant   (5/5)

Tar upp allt det där man vill veta men aldrig fått höra.


Kanon   (5/5)

Grym podd, och kul att du får upp intresse för fallet. Du får nog vanliga människor att börja intressera sig


Bästa podcasten   (5/5)

Har lyssnat på alla avsnitt av Dans eminenta podd om palmemordet. Är stolt sponsor då jag är lite av en sucker för fakta runt palmemordet. Väldigt proffsigt och inte alls så där galet som mycket annat är runt det här mordet! Onsdagar är favoritdagar då avsnitten släpps.


Seriös, beroendeframkallande och underhållande podd   (5/5)

Mycket bra podd som går på djupet i allt som har med Palme-mordet att göra. Dan gör ett mastodontarbete när det gäller att ta fram material och får även till intressanta intervjuer, ex. med Gert Fylking om Christer Pettersson. Det är mycket intressant när han går igenom vittnesförhören från mordnatten. Podden går direkt på ursprungskällorna vilket är fascinerande att höra. Ljudkvalitén blir bättre allt eftersom. Dock inga stora problem. Även klippningen blir bättre ju längre i serien ni kommer. Keep up the good work Dan!


Intressant på ett nördigt autistiskt vis.   (5/5)

Allt är bra förutom tiggeriet. Har blivit beroende. Mvh Mannen från Kvillebäcken


Lysande!   (5/5)

Saklig genomgång i kontrast till alla foliehattar. Lyssnaren får dra egna slutsatser istället för att bli påtryckt en tes. Hur mycket ska man betala för att öka sändningsfrekvensen?


David   (5/5)

Jag är fullständigt "hooked" på den här podden. Gillar det ambitiösa upplägget och kommer att ta mig igenom alla avsnitt. Har även donerat på Patreon.


Fantastisk Lärorikt!   (5/5)

Lyssnat på alla avsnitt ute vid dags datum, och är riktigt nöjd! Lärorikt, faktaspeckat och välsorterat! Enda problemet, vissa intervjuer har dragits med dåligt ljud, men hoppas dett är ordnat!


Fantastiskt bra!   (5/5)

Bra röst! Bra längd! bra uppbyggnad! Extra trevligt är dina spontana videos på Youtubekanalen. Mer sånt! Hoppas även att du kommer beröra Anders Jallai och hans teorier. Han hade väl någon teori om Stig E...


Mkt bra pod!!   (5/5)

Mycket intressant om Palmemordet. Ser fram emot varje avsnitt! Bra att Gunnar Wall är med då och då!


Kanoners   (5/5)

Riktigt bra podd! Är äntligen tillbaka och lyssnar efter att ha läst klart nationens fiende. Har hört dig kommentera att lyssnare klagat på ljudet, men frågar du mig är det verkligen inte ett problem. Bara att höja lite eller lyssna ordentligt. Desto mer man lyssnar desto mer övertygad blir man om att Christer P högst sanolikt inte är mördaren. Christer verkar ha en del likheter med Sture Bergwall. Båda verkar vara glad i droger av diverse slag och ett enormt "berättarbehov". Hittils är det de största frågetecken röda bilen och Scandiamannen. Undrar när nästa stora cliff-hanger kommer :-)


Skandiamannen del 5   (5/5)

Fantastiskt avsnitt, Toppklass!!


Fängslande   (5/5)

Jag kan inte sluta lyssna. Oerhört välarbetad genomgång av allt som hände och kan ha hänt. Att ingen tes drivs som innehållet anpassa efter är väldigt klokt och nytänkande.


grymt bra!!   (5/5)

helt underbar pod❤️


Intressant granskning.   (4/5)

Otroligt intressant och faktarikt. Berättandet gör att man tror på varje spår men samtidigt är kritiskt granskande och ifrågasättande.


Intressant   (5/5)

Spännande och informativ podd.


Lysande podcast   (5/5)

Oerhört intressant podd med ett måttligt förhållningssätt till de olika spåren i palmemordsutredningen. Det finns en ansats att göra riktigt kvalificerade undersökningar. Det finns potential till att det ska bli en riktig klassiker. Men... Dan behöver stöd för att kunna göra ett ännu bättre program.


Rekommenderas   (4/5)

En bea podcast för den som vill grotta ner sig i Palmemordet. Stor eloge till Dan Hörning för att han håller ett öppet sinne och försöker vara neutral i förhållande till alla (mer eller mindre galna) teorier.


Mycket intressant⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️!   (3/5)

Dan berättar naturligt och med inlevelse. Lätt att ta till sig och förstå berättelsen. Inte något högtravande politiker- el polis-prat som man annars fort tappar tråden i. Det enda jag kan klaga på är avbrotten med tystnad då Dan läser ifatt sig i sin text. Gillar då avsnitten är fr 1 tim och uppåt. En podd helt i min smak!


Palmepodden nr 1   (5/5)

Dan Hörning har en entusiasmerande glöd som smittar av sig till lyssnaren och han blandar intressanta gästreportage med djuplodande analyser av olika spår. Mycket spännande och för min del ersätter Dans podd vilken TV-deckare som helst, alla dar i veckan.


Bra podd!   (5/5)

Riktigt bra podd om ett intressant ämne!


Mycket intressant men hemskt ljud.   (3/5)

Har precis lyssnat på avsnittet med Gert och nu är det dåliga ljudet tillbaka. Det låter som att ni sitter 15 meter från micken och det brusar konstant.


Bästa podden just nu   (5/5)

Jag bara älskar den här podden. Har lyssnat på alla avsnitt och kan knappt vänta på nästa. Tycker ett avsnitt per vecka är lite långsamt. Dan gör ett fantastiskt jobb! Älskar djupdykningarna i detaljerna. Ljudet kunde varit lite bättre, och med det menar jag att ljudet ibland har väldigt skarp diskant. Om jag fick ge Dan ett tips om inspelningsteknik så skulle jag säga att han ska spela in på lägre volym och sen komprimera ljudet i efterhand. Det skulle inte skada med kanske en gate eller limiter för att slippa klickljud m.m.


Favorit👍   (5/5)

Intressant!!


Intressant!   (5/5)

Tack så mycket för en jättebra pod, mycket intressant att lyssna på en pod som går på djupet i palmemordet!


Bra bra!   (5/5)

Svaret finns i Tungelsta


Detaljrik och trollbindande!   (5/5)

Blir bara bättre och bättre ju djupare in i utredningen vi hamnar!


Mkt bra!   (4/5)

Det enda att önska är bättre ljudkvalitet.


Kanon   (4/5)

Grymt bra, försök dämpa rummet du spelar in i, prata närmare mikrofonen o puffskyddet med mer komprimering på ljudet så fläktljudet blir lägre...


Mycket bra pod   (5/5)

En av de bättre poddarna jag följer, sjukt intressant att förkovra sig i Palmemordet. Jag tilltalas även av vissa humoristiska element. Avsnittet om de 86 misstänkta gav mig många gapskratt. Det finns även en humoristisk underton av kritik mot Palmegruppen som är mycket underhållande. Forsätt ditt arbete med podden och du kommer ha en trogen lyssnare. Mvh Michael


Denna podcast går inte att överträffa   (5/5)

Palmemordet som podcast har ett problem- den kommer bara ut en gång i veckan. Verkligen värd att sponsra och den optimala längden påett avsnitt är mellan ca 80-100 min. Tack för i mitt tycke den bästa podden som finns. Avsnittet med Gunnar Wall funkade väldigt bra så om du har fler gäster på gång är det en bra variation också!


Imponerande mästerstycke!   (5/5)

Att levandegöra det digra material som denna pod baseras på är i sanning ett mästerstycke. Dan Hörnings livfulla dramatisering och dokumentära autenticitet ger lyssnaren möjlighet att förena nytta med nöje; förkovran kring utredningen av Palmemordet och underhållning i toppklass. Fantastiskt! Jag vill höra mer och MER och MEEEER!!!


Ruskigt bra!!   (5/5)

Ge dig två minuter att vänja dig vid berättarsättet, så är du nailad sedan. Två tummar upp och extra credd för att det är precis precis lagom mycket egna kommentarer! Keep up!


Nördigt och intressant   (5/5)

Nördar ner sig totalt i palmemordet och är MSN intresserad så ska man absolut lyssna på denna podcast. Ljudet har blivit bättre med tiden.


Riktig högklass   (5/5)

Fantastisk intressant podd att lyssna på, när man spelar fotboll manager. Dan är oerhört påläst, lyfter upp många olika spår, vissa mer kända än andra. Blir bara bättre och bättre ju flera avsnitt Dan spelar in. Märks att han är van vid att spela in poddar!


Vad alla bör ha koll på   (4/5)

Mycket lättlyssnad pod om palmemordet och alla dess spår. Skulle kunna lyfta rejält om avsnittet om bajonettdådet kopierades till fler spår. När programledaren har någon att "sparras" mot som är lika insatt som han så är podden helt klart en femma.


Mycket intressant!   (5/5)

👍


Grym.   (5/5)

Fantastisk pod. Bra snack och bra material. Keep it up! 👍🏻


Bara att börja om...   (5/5)

Trodde man kunde doktorera i Palmemordet så här efter 30 år. Då upptäcker man Podden "Palmemordet" och allt förändras, för det visar sig man är tillbaka på "noll" igen! Man kan ingenting! Betydligt fler misstänkta, en Christer Petterson 2, spår hit och spår dit, 357 magnum ammunition som går genom metall, Psykfall som som gick omkring på gatorna nattetid och mer. Nu tror man efter många år att Christer Pettersson 1 faktiskt är oskyldig.


Fantastisk!!   (5/5)

En mycket bra och intressant podd som verkligen grundligt går igenom allt som har med mordet att göra! Dan berättar med humor och inlevelse om allt från vittnesförhör till galna konspirationer. Enda negativa är att vissa avsnitt är ganska korta. I mitt tycke är en perfekt podd runt timmen långt! Annars mycket bra!


Jobbiga pauser   (4/5)

Intressant och spännande podd, blir däremot ett litet störningsmoment när han pausar för att läsa? Vore fint om han kunde läsa igenom förhör osv och spela in när han har mer kött på benen. Höra hur han klickar på musen och blir tystnader på några sekunder är lite "amatörigt" Har visserligen bara lyssnat till avsnitt 5 än. Blir kanske bättre senare?


Mjaa   (3/5)

Intressant pod. Ljudet är tväruselt, fixa!


Utredningsmaterialet i fokus   (4/5)

Den här podcasten har utredningsmaterialet i fokus och mindre fokus på mer eller mindre rimliga hypoteser.


Avsnitt 3   (3/5)

Fungerar inte...


Kanon   (5/5)

Härligt engagemang och bra upplägg!


Genomarbetat   (5/5)

Med inlevelse och en heldel humor ger Dan oss en podcast att längta efter. Är man intresserad av olösta fall som palmemordet så är detta definitivt en podcast att lyssna på.


Spännande och allmänbildande!   (4/5)

Kan du inte säkra den på andra pod-spelare typ acast?


Fortsätt!   (4/5)

Älskar ditt pigga sätt att närma dig ett uttjatat ämne som gör att det känns nytt och intressant.


Grym podd!   (5/5)

Rekommenderar starkt denna spännande och intressanta podd! Både för den som redan är intresserad av Palmemordet som för den som är "nybörjare"!


Mkt bra och intressant!   (4/5)

Du ville höra vad du kan förbättra... Du kan sluta att lägga in tolkningar på hör personerna som blir förhörda lät och liksom inte trycka på varje ord... Annars gör du ett kanonjobb! Mvh / T.


Favorit   (5/5)

Intressant, detaljrik, informativ och spännande!