Aggregated reviews for Partiernas Historia

Är det månne politik du suktar efter? Då har du kommit helt rätt! Robin Olovsson och Daniel Hermansson, mest kända från Historiepodden, tar sig an samtliga svenska riksdagspartier och berättar om deras historia. Varmt välkomna!

Utmärkt idé som kan utvecklas ytterligare   (4/5)

Har länge tänkt att en historisk presentation av de politiska partierna borde göras, så bra att någon nu har gjort det. Underhållande och informativt. Vore dock bra om de tydligt presenterade sina källor i varje avsnitt eller/och lägger ut länkar. Tror också serien hade tjänat på att ha ett första inledande avsnitt för att sätta in valsystem, rösträtt etc i ett historiskt sammanhang. För att sedan presentera partierna, kronologiskt i den ordning de bildades. Lite mer snack om ideologi hade varit intressant. Intervjuerna kunde i stort sett hoppats över eller gjorts lite mer kritiskt, de flesta som blir intervjuade går in i typisk politiker-snack-jargong. Uppskattade dock Daniels kommentar: ”Frön!!” ;)


Fy!   (1/5)

Hur kan ni sitta och säga ”med det säger jag inte att sd är ett nazistiskt parti” för att sedan normalisera sd’s politik. Usch!


Tråkigt med casinoreklam   (4/5)

Spännande program men då trist med ännu mer reklam för spelbranschen. Den känns unken nu.


Lättsamt, överskådligt, folkligt.   (4/5)

Tack för en trevlig insats Daniel och Robin.


SAP & partisekreteraren   (2/5)

Hej Daniel & Robin! Är en samhälls- och historieintresserad ingenjör som har lyssnat på i princip alla i era poddar där ni har varit omänskligt bra i kombinationen djup, bredd och lättsamhet. Idag har ni visat att ni inte är 2 st gudar utan har mänskliga fel & brister. Att ”Bastard” inte får enda direkt fråga om ”SAP:s dåliga historia” såsom när ni satt i regeringen beslöt ni om världens första rasforskningsinstitut, tvångssterilisering fram till 1976! (borgarna tog bort sax/skalpell), krav på J i tyska judars pass innan krigets utbrott, svältförsök till döds samt tandproven på Vipeholm. Istället lät ni henne hålla valtal! Jag vet, att ni vet, att ni vet bättre än så här! Eran trots allt trogen lyssnare! Lennarth Svensson, Växjö, årsmodell-61.


Strålande!   (5/5)

Vad ni än gör blir det strålande! Fortsätt med det och mycket bra initiativ med podd som tar upp partiernas historia i de här tiderna...! Mer!


Riktigt bra!   (5/5)

När Daniel och Robin sätter tänderna i något blir det bra.


Lär dig tala ordentligt   (2/5)

Idén för podden är absolut bra. Men att lyssna på den är som att lyssna på en man med talfel som manspreadar. Om du ska använda din röst som ditt verktyg i jobbet måste detta arbetas med. Det är inte bara att prata utan det gäller att tänka på nyanser i rösten samt att tala tydligt. Tyvärr så mumlas allt för många ord fram och det spelar ingen roll hur bra inspelningsteknik man har om man inte talar tydligt.


En strålande idé   (5/5)

Med vad jag förmodar en bra grundtanke och ett gediget bibliotek med historiska podcast tar dessa två herrar sig an uppdraget att redogöra för partiernas historia. Perfekt tyckte jag och sträck lyssna alla på en och enhalv arbetsdag! Dock kunde de gjort det lättare för sig själva med att kanske skriva upp punkterna tydligt framför sig så det blir tydligare, även några av intervjuerna kunde man se efter ljudkvalitén (Daniel H). Tycker de ror ihop allting tillslut och poddarna är värda att lyssna på!