Aggregated reviews for RikaTillsammans | En podd om privatekonomi

Varje vecka ger vi dig konkreta tips, råd, verktyg och inspiration för att du ska kunna ta din privatekonomi och ditt sparande till nästa nivå på ett enkelt och roligt sätt. Ekonomi är nämligen ett av få områden där du kan får goda resultat med relativt små insatser utan att behöva bli en ekonominörd eller lägga massor av tid på det. Vi tror nämligen att många är som vi, man vill göra kloka val, ha tid för familjen, barnen, vännerna, sina fritidsintressen och sin karriär samtidigt som man lägger grunden för en god privatekonomisk framtid.

Mycket gissningar och antaganden   (2/5)

Känns som de har dålig koll på aktiemarknaden och investeringar. De kan sitt ränta på ränta och hur man investerar i en indexfond och fördelen av det men känns inte som att kunskapen är så mycket djupare än så.


Mycket bra podd om ekonomi   (5/5)

Bra och informativt innehåll. Kanske delar jag alla inte deras åsikter men de utger sig ju aldrig för att ha den absoluta sanningen till allt.


Trädförsäljarpodd   (1/5)

De försöker sälja träd!


Bra!   (3/5)

Viktigt och mycket bra innehåll på alla sätt och vis. Men, ansatsen är oerhört tradig: Jan är Stora Experten och Caroline den Okunniga Kvinnan. Hon är klart smartare än hon låter påskina, har väl doktorerat om jag minns rätt? Och även om det inte var inom ekonomi tror jag hon är långt mer kunnig än vad som framgår. Visst ställer hon kloka frågor som nyanserar Stora Expertens råd, men det hela blir ändå rätt tröttsamt. Nej, unkna gamla könsroller men utöver det briljant.


#114 är ett av de bästa avsnittet hittills :)   (5/5)

En av de bästa poddarna som finns! Rekommenderas varmt. Samtalen flyter naturligt och som lyssnare berikas man varje vecka och blir klokare för varje avsnitt. Lyssna! Tack Caroline & Jan för att ni gör en högkvalitativ och intressant podcast som alltid ger så mycket, bl.a. i form av kunskap och reflektioner.


Det finns inga dumma frågor, eller?   (1/5)

Börjar bli tröttsamt när Caroline avbryter eller försöker avsluta Jans meningar men har helt fel. Hon förstår ju inget men ska låtsas att hon förstår. Jag förstår att avsnitten ska passa nybörjare med men någon måtta får det vara.


Bra innehåll usel podd   (1/5)

Ofta oerhört bra och intressant innehåll. Den totals bristen på kemi dem emellan gör den dock väldigt svår att lyssna på.


Allt som är roligt med privatekonomi   (5/5)

Det är ju som han säger; en podd som innehåller allt som är roligt med privatekonomi! Lärorikt är bara förnamnet!


Tappat allt förtroende   (1/5)

Tyckt att er podd var bra men förtroendet för er är raserat. Pyramidspel


Älskar podden!   (5/5)

Och speciellt avsnitt #98 var helt fantastiskt!


Tveksamma förehavanden   (1/5)

Du borde redovisa öppet dina tveksamma förehavanden inom tex Better Globe (scam?) istället för att vilseleda fler lyssnare.


Från helt ointresserad till nörd   (5/5)

Fantastiskt bra podd, har ställt om hela min ekonomi efter denna strategi👍 Pedagogisk, opretentiös och så matnyttig!


Mysig   (5/5)

Jätte mysig och informativ pod 😃💛🙏🏻


Bra pod men bemöt gärna kritiken kring BG   (4/5)

Hej, Är trogen lyssnare på podden och ni gör det väldigt bra. Men sen twitterstormen kring Better Globe och din inblandning eller icke inblandning i den härvan har du inte kommenterat eller bemött kritiken någonstans. Kan du inte göra det för att fortsätta vara trovärdig? Mvh Micke


Jan, sluta avbryta Caroline   (4/5)

Mkt bra och intressant. Men låt Caroline prata till punkt please


Grym podd!   (5/5)

Jan det är din blogg jag har att tacka för att jag fick upp ögonen för hur viktigt det är med ett bra sparande. Tycker både du och Caroline gör ett fantastiskt jobb i podden!


Totally recommended!   (5/5)

Love listening to this podcast. Easy to understand info that can have a huge impact on your life. Loved #64 Räntefonder - finally I have a much better understanding of what they are...


Ullredskortet   (4/5)

Ang avsnittet om kreditkort.Bästa kortet på marknaden är Ullaredskortet 1% återbäring på alla köp , avgift 150kr år.Tack för en bra podd😀


Inspirerande   (5/5)

Den här podden har gjort mig intresserad av ekonomi på ett högre plan. Från att räkna ören månad till månad till att se vår situation mer långsiktigt och att tid och uthållighet är en styrka. Jan och Caroline får mig att förstå ekonomi på ett enkelt och inspirerande sätt. Tack!!!


Väl värd att lyssna på!   (5/5)

Så himla inspirerande och glädjespridande podd! Hemma hos oss bidrar den till samtal om vår privatekonomi och gör sparandet riktigt roligt. Tack!


Tack! Speciellt till frun.   (5/5)

Denna podd har verkligen stöttat i mitt sparande. Uppskattar nivå och ton. Särskilt tack till fru som ställer frågor och skapar förtydligande. Väldigt bra!


Funkar för alla   (5/5)

Jag är själv en framgångsrik investerare och många frågar mig om råd. Då hänvisar jag dem alltid till RikaTillsammans. Det som Jan och Caroline berättar om är något som garanterat fungerar för alla. Det är först när man läst, lyssnat och förstått det som RikaTillsammans pratar om, som man bör gå in på lite mer avancerade investeringsstrategier. Om fler hade läst RikaTillsammans istället för Aftonbladet så skulle Sverige varit en bättre plats att leva i.


Ruggigt bra podd om sparande.   (5/5)

Det är i stort sett den enda podden jag följer slaviskt! Fantastiskt bra!


Bästa ekonomipodden där ute   (5/5)

Överlägset bästa ekonomipodden där ute. Väldigt tydligt och konkret. Man får facit rätt i handen kring viktiga ekonomiska beslut.


Trevlig podd   (5/5)

På ett familjärt och trevligt sätt pratar de om privatekonomi och investeringar. Tack så mycket för en bra podd.


Medelmåttig men bra för nybörjaren   (3/5)

Tidigare recensera skriver att man kastar omatnyttiga banala saker i ansiktet på folk vilket man verkligen INTE gör. Det är många obildade som inte har koll på saker som index och direktavkastning. Perfekt podd för nybörjaren !


Mycket bra!   (5/5)

Enkelt att lära sig spara!


Ekonomipedagogerna Jan & Caroline   (5/5)

De har mycket bra spridning på sina olika program. I varje avsnitt finns det något/eller mycket för mig (och kanske för dig). Lycka till i ert arbete med att få oss mer intresserade av något som folk struntar i, pengar, rikedom och vad de kan göra livet lite lättare att leva. ❤️💶


Lärorikt, inspirerande och lätt att gå till handling   (5/5)

Tack Kan och Caroline för en pod som inspirerar, förklarar och som underlättar att faktiskt agera! Ni tar upp skiftande ämnen som är till verklig nytta. Fokus är på ekonomi men perspektiven är mycket varierande. Ni är generösa med kunskap och med er själva. Jag upplever att ni verkligen vill bidra till era lyssnares liv genom att erbjuda ny tankar och lösningar på hur förbättringar kan genomföras på enkla sätt. Jag uppskattar verkligen Carolines totala prestigelöshet och att Jan nördar ner sig i en massa förutsättningar för en god privatekonomi.


Första miljonen   (5/5)

Tack vare dina enkla och pedagogiska tips som du frikostigt delar med dig av så nådde jag första miljonen betydligt snabbare än jag annars hade gjort. Tack också för inspirerande diskussioner om intressanta ämnen i podden. Du och Carro kompletterar verkligen varandra! Keep up the good work!!!


Smarta råd   (5/5)

En mycket bra podd om privatekonomi som ger enkla tips som vem som helst kan klara av. De viktigaste råden är verkligen att du själv måste aktivt ta tag i din ekonomi och att privatekonomi kan vara roligt.


Inspirerad!   (5/5)

Jag är så glad över att Jan och Caroline spelar in podd och bloggar tillsammans! Jan är fantastisk duktig på att förklara svåra saker på ett enkelt sätt och Carro är duktig på att ställa de rätta frågorna som gör att samtalen blir otroligt intressanta! Tusen tack till er båda. Jag blir så glad varje gång ett nytt avsnitt släpps!


Givande och bra   (5/5)

En fin och underbar pod för den passive investeraren. Rekommenderas varmt!


🤢   (1/5)

Om du hade problem med matten i grundskolan kan denna podd vara för dig. Simpla råd presenteras som genidrag samtidigt som de försöker rekrytera in dig till pyramidliknande affärer. Skäms!