Aggregated reviews for Seriemördarpodden

Seriemördarpodden studerar och diskuterar fall med seriemördare från olika delar av värden. Podden görs med och av Dan Hörning - känd bl a från podden Palmemordet och Massmördarpodden. Om du gillar Seriemördarpodden kan du vara med och bidra till poddens fortlevnad på https://www.patreon.com/seriemordarpodden Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du gillar Seriemördarpodden gillar du nog systerpodden Massmördarpodden också. Den finns på appen podme eller podme.com. På podme.com hittar du även Seriemördarpodden Premium som du även får tillgång till via patreon.com/seriemordarpodden om du sponsrar. Musiken är gjord av tripnaha. Låten heter Immune. Lyssna på tripnaha här: https://open.spotify.com/album/5BHcdM9m4Qqn58pgZRBMjl Seriemördarpodden på Facebook: https://www.facebook.com/Seriemördarpodden-317166098642416/ Twitter: @danhorning Varning! Den här podden kan innehålla obehagliga scener. Är du det minsta känslig bör du inte lyssna på den.

Sagoläsaren (1/5)

Nej, det går tyvärr inte att lyssna på då rösten är i nån slags irriterande sagoläsar-läge. Dessutom alldeles för mycket påhittade detaljer och creepy tonalitet.


🎱 (5/5)

As mysigt att lyssna på när man ligger i sängen och chillar. Favorit avsnitt: Sex beast och Toolbox killer 1 och 2


Är det något fel på din mic (2/5)

Intressant fakta men vaaaaarfööööör pratar du så lågt?????????? Man hör knappt du mumlar ju nästan bara


Perfekt (5/5)

Jag har försökt lyssna på andra poddar men inte hittat någon som håller samma standard som din. Många poddar jag testat innehåller mycket löst småprat som tar onödig tid och fokus verkar vara mer på själva berättaren än berättelsen. Avsnitten på Seriemördarpodden är däremot väl organiserade, fyllda av massor av relevant information och detaljer om precis det podden ska handla om, nämligen: Seriemördare. Punkt slut. Mycket mycket bra!


Oerhört bra pod! (5/5)

Perfekt blandning mellan korta personliga anekdoter och intressant true-crime fakta, grymt bra Dan!


Q (5/5)

Älskar!


Copy-cats (1/5)

Alla svenska poddar om amerikanska mordfall är bara sämre kopior än de amerikanska. Bara minskat på all fakta och sedan översatt det hela. Ganska pinsamt faktisk.


Bästa true-crime! (5/5)

Bästa podden för en true crime-fantast! Grymt bra manus och berättarröst. Förstår dock inte vad som hände i senaste avsnittet om Israel Keyes. Prosodin och handlingen stämmer inte överens och det blir lite konstigt att lyssna på. Skulle älska att få tillbaka den gamla vanliga Dans berättarröst. jag ska nu signa upp för premium då det lätt känns värt att betala för fler avsnitt. Tack till Dan och manus-gänget!


Svinbra! (5/5)

Tack för en grymt bra podd dan! Perfekt att lyssna på när man går runt o skrotar hemma! Väldigt intressant :) Vore kul om det kom avsnitt om Richard ramirez


Avsnitten om Israel Keyes (1/5)

Detta är en mycket bra pod vanligtvis men...Varför låter avsnitten om Israel Keyes som att de vore tagna direkt ur ’Mitt livs novell’? Betydligt bättre när avsnitten är sakliga och faktabaserade och inte byggda utifrån målande beskrivningar av miljöer, väder och (döda) människors upplevelser och känslor i brottssituationen. Då blir det liksom fiction mer än true crime. Synd.


Bäst (5/5)

Nice podd Helt ärligt en av dem bästa


Bedrövelse (1/5)

Pinsamt.


Bäst (5/5)

Vilken berättarröst 😍😍😍😍😍😍


Bra pod 👍 (5/5)

Hej Tack för en mycket bra pod och mycket bra berättelse Jag lyssnar på varje nytt avsnitt med spänning


Bra pod. (4/5)

Tack för att du inte låter så teatraliskt som du gör i vissa andra poddar. Här låter du jätte bra och gör det intressant att lyssna på.


Avtalssmart.se - Juridiska dokument för alla tillfällen (5/5)

Tack för otrolig lyssning och för ett fint samarbete.


115 och 116 dålig läsning annars toppen podd (1/5)

Hej Dan! De sista avsnitten har Du börjat att läsa upp konstig men jag upptäckte att du härmar rättegångspodden då han också berättade i samma tråkiga still. Inte nog med det du gör ibland samma sak i Palmemordspodden. Jag råder dig att sluta med det för jag har slutat lyssna på dina poddar så fort jag spelar första sekunderna och märker att du gör med den konstiga rosten . Jag avslutar min prenumeration här och med nu pga din konstiga röst . Tack o hej


What? (1/5)

Jag vet att du varnar innan men du är en sjuk jävel som sänder detta. Respektlöst mot offret.


Älskar denna podd! (5/5)

Oj oj oj så bra podd! Jättespännande varje sekund och berättarrösten är så himla skön att lyssna på!😍😍😍


Bästa podden!!! (5/5)

Varje avsnitt är otroligt spännande! 😊👍


Favoritpodden (5/5)

Gör din grej Dan!! Jag tycker iaf du är grym och detta är helt klart min favoritpodd!!!


Fy (1/5)

Kunde varit så spännande .. MEN tyvärr så förstör berättaren hela storyn , kanske han skulle passa bättre att sitta och läsa sagoböcker för treåringar på biblioteket. Ingen av hans poddar står man ut att lyssna på , synd när människan inte har någon självinsikt och lämnar över till någon som klarar uppgiften .


Berättarröst - sämst (1/5)

Så tråkig berättarröst, noll inlevelse.. slut läs innantill... nä fy tacka vet jag rättegångspodden.


Varför dramatisera? (2/5)

Älskar idén till podd och de första avsnitten var grymma men denna överdrivna dramatisering du börjat med har tyvärr förstört en annars grym podd.


Eriksson (4/5)

Super bra podd och spännande avsnitt! Bra jobbat och Tack!!


Hög kvalité! (5/5)

Som en lyssnare sedan de första avsnitten som har kommit tillbaka måste jag säga att kvalitén på avsnitten har ökat avsevärt! Känns väldigt proffesionellt. Självklart mycket intressanta och informativa avsnitt fyllda med detaljer! Mycket bra!


Sluta dramatisera annars bra! (3/5)

Intressant innehåll men går knappt att lyssna pga dålig dramatisering, blir irriterad. Låter också som om uppläsaren har en massa saliv i munnen.


Ta det lugnt (2/5)

Du verkar ha hybris att berätta historien med någon konstig artificiell känsla. Sänk tonläget och detta kan bli bra (du behöver inte gå upp i falsett när det är en kvinna du reciterar).


Seriemördarpodden (3/5)

Hej! Tyvärr håller jag med de andra. Läs in den som du läser in Palmemordet istället så tror jag det blir bättre.


Sluta med bakgrundsljud och överdriven inlevelse (3/5)

superpodd fram tills de 2sista avsnitten. Helt plötsligt har du ändrat sätt att prata, Låter som överdriven skådis + spännande musik (eller vad det nu är i bakgrunden) sluta genast. Annars bra 😊


Srtiemördarpodden (4/5)

Hej Dan! Jag är mycket beroende av iupålädarens röst ! I början tyckte jag inte att din röst var så bra men det har helt nfrats. Nu tycker jag styvson röst är underbar samt stt du betonar sal din uppläsning bra. Det är mycket bra avsnitt och mycket intressant att lyssna på! Undyrar och beundrar din önskan om att vi lyssnare ska få höra din uppläsning det gör mig glad och förgyller min tillvaro ! Så tack Dan för att du Bill dela med dig av sin kunskap och även tack till ditt team för ert arbete med att låta oss lyssnare få ta del av det ni gör. Skulle vilja ha ett swishnimmer så att jag kan sponsra eran podd . Många hälsningar /Aneth Pia


Dåligt... (3/5)

Alltid älskat denna podden men efter de olika ljudeffekterna mm som säkert är i ett gott syfte så är det olidligt att lyssna på.


Var bra förut (1/5)

Superbra podcast fram till de senaste avsnitten. Nu har det blivit larviga ljudeffekter och en helt annan känsla på podden. Otroligt synd.


Nja (2/5)

Bra typ av podd men fruktansvärt ointressant berättarröst att lyssna på. Ingen inlevelse och inga effekter som gör det spännande. Ta efter P3 historia eller P3 dystopia, då hade denna podden varit toppen.


Det börjar gå utför (3/5)

Dan, sluta animera dina berättelser, det börjar bli trist och utdraget. Har alltid gillat ditt rak-på-sak berättande med dina egna kommentarer till. Och sluta med ljudeffekterna.


Uppläsaren 👎 (2/5)

Intressant innehåll men uppläsaren är så dålig tyvärr..


H (1/5)

Hahahah


Berättarrösten funkar när den inte... (2/5)

tar i från tårna i ett försök att göra avsnitten mer spännande... Klarar tyvärr inte att lyssna på den annars helt okej skrivna berättelsen när den berättas på ett sätt som ibland låter väldigt fånigt och stundtals nästan komiskt. Lita på att berättelsen är tillräckligt bra skriven, spela in den med en röst i lugnt och bra tempo, vips så är det här en helt okej podd...


Snälla ingen musik (5/5)

Seriemördarpodden är utmärkt vad gäller faktaframställning och information, och jag har inget emot berättarrösten, men i senaste avsnittet (Melvin) där det lagts på musik och fåglar och annat så slutade jag faktiskt lyssna. Det tillför absolut ingenting, utan är snarare distraherande. Ska detta vara en informativ podd som tidigare, eller ska det vara högläsning ur en creepy sagobok? Nej ta bort ljudeffekterna tack.


Podd (1/5)

Berättarrösten är bedrövlig, liksom försöken till dramatisering.


Som en automatisk robotröst (1/5)

Riktigt onaturlig berättarröst, mycket creepy och oväsentliga beskrivningar av personer. För mycket ointressant info. Hade kunnat göras så bra med all fakta som finns, nu blir det bara ord. Synd!


Fantastiskt jobb! (5/5)

Håller inte alls med vissa som beklagar sig över berättarrösten. Jag tycker berättaren har en tydlig, lugn och behaglig röst som ligger i bra i ton med ämnet!


Dålig berättarröst (1/5)

Håller med föregående, berättarrösten är största delen av denna typ av podd, denna funkar ej!


Ingen bra berättarröst (3/5)

Helt okej men berättarrösten är inte bra! Känns som någon som läser direkt ur en tidning eller något, inget illa menat men Sebastian Krantz hade gjort de gryyymt


Riktigt bra podd! (5/5)

Lyssnar varje kväll, bästa berättarrösten! Rekommenderas starkt 🌟


Bästa podden (5/5)

Dan Hörning är en legend, podden är fantastisk och nu gäller premium alla dagar i veckan!


Dålig berättar röst (1/5)

Faööen är bra och intressanta, men jag klarar inte av rösten som pratar


Fot (2/5)

Jag lyssnar mycket på olika poddar kring just true crime men den här klarar jag inte av, berättarrösten är förfärlig, det går inte att lyssna på. Vilket är synd för researchen är bra och fallen är intressanta.


Bra (5/5)

Mycket bra pod. Gillar hela konceptet. Vissa seriemördare fastnar mer än andra, men det har inget med podden att göra. Perfekt ”underhållning” på promenader och annat.


Sara (2/5)

Spännande berättelser men blir rätt långdraget och tråkigt efter ett tag i varje avsnitt, berättarrösten är det inget fel på men tycker avsnitten behöver något mer. Kanske lite klipp man får höra eller något annat kring mördaren? Någon inspelning från ett förhör hos polisen. Något som kryddar till spänningen och avsnitten.


Favorit (5/5)

Älskar!


Berättarrösten.. (1/5)

...gör att en podd som annars hade varit super bra med all research, istället blev otroligt ointressant... man tappar intresset efter redan 5 minuter. Och jag ÄLSKAR mördar-poddar.


Bra rakt igenom (5/5)

Favoritpodden. Bra rakt igenom. Manus, berättaren och urvalet.


Synd (1/5)

Otroligt bra skriven, dock hade jag önskat en annan berättarröst och klarar inte längre av att lyssna på podden! Manusförfattarna gör otroligt noggranna djupdykningar i övrigt :)


En av mina favoriter just nu! (4/5)

Älskade hela följetången kring EAR/ONS! Lyssnade i början när podden var ny och håller med vissa här om att berättarrösten inte förhöjde podden, men tror mest att det beror på att konceptet skiljer sig mycket från andra poddar och att man är ovan. Nu när jag lyssnat på 14 timmar EAR/ONS så tycker jag nästan tvärt om. Det blir ett väldigt personligt format av podd när man bara berättar om fall på detta sättet och inte har det så som tex ”spår” (även om den är riktigt bra) Tycker detta förhöjer hela true-crime grejen! Väldigt intressanta fall! Heja er!


Dåligt språk förstör (2/5)

Bra idé och bra underlag förstörd av den dåliga svenskan. Det är som att manus är skrivet av en förstaårsgymnasist med alla anglicismer och dåliga översättningar. (Man åker inte till ett garage för att laga bilen på svenska, man åker till en verkstad.) Uppläsaren läser mer än han berättar vilket gör det onödigt styltigt.


Jättebra! (5/5)

Superbra och intressant podd! Gillar berättarrösten och att ni verkligen djupdyker i flera av fallen som t.ex. i EAR/ONS-avsnittet. Tycker särskilt de olösta fallen är superintressanta och hoppas på fler sådana avsnitt i framtiden. Tack för en bra podd!


Bra fakta! (3/5)

Man får mycket information om de olika seriemördarna, vilket är mycket positivt. Berättarrösten däremot är näst intill horribel. Det känns tyvärr som att uppläsaren försöker att lägga ner minimalt med tid på varje avsnitt. När något felaktigt sägs eller något blir konstigt så har det inte klippts bort utan istället försöker uppläsaren att rätta till det. Som tidigare nämnts är det jobbigt att lyssna på konstiga betoningar, konstiga pauser och försök att härma seriemördares röster.


👍👍 (5/5)

Sååååå bra podd! Verkligen superbra. Väldigt intressanta fall som jag inte hört talas om innan!


Sådär (3/5)

Jättebra info osv. Men pratar alldeles för snabbt och ingen känsla alls.. synd


Hej! (5/5)

Extremt välskriven och bra berättad. Gillar att du upprepar det du säger eftersom den blir mer intressant. Perfekt berättarröst! Keep up the good work!💪


Intressant och välskrivet (5/5)

Gillar du true crime gillar du Seriemördarpodden! Välskrivna avsnitt med mycket fakta och många perspektiv! Känns som väl spenderade pengar att sponsra denna podd!


<3 (5/5)

håller inte med de senaste kommentarerna alls. dan pratar varken för snabbt eller för trött. betoningarna är bra. när mörkret faller, där har ni en podd med riktigt dåligt placerade betoningar. favoritpodd den här. keep up the good work


Håller med om rösten. (1/5)

Det skulle behövas en helt annan uppläsare, intressant innehåll dock, men rösten är mycket i en podd, det är lite som en sångare sjunger falskt ungefär fast i ljudbok/podcast svängen, ledsen om det sårar dej Dan, du har säkert hört det förut gissar jag dessvärre.


Intressanta fall men känns oproffsigt gjord (2/5)

Förstår inte varför manusförfattarna känner behovet av att beskriva offren så fruktansvärt dåligt. Jag struntar i offrens ögonfärg, hårfärg, fysisk etc och än mindre i vad manusförfattaren tycker (ex ”hon hade långt mörkt hår, skimrande ögon och ett vackert ansikte”). Det låter enbart creepy!! Dan måste sluta härma eller försöka förvränga rösten när han citerar eller dylikt. Vi som lyssnar vill inte höra sagor, vilket Dans röst ofta får det till att likna. Detta är dom två främsta anledningarna till att jag inte vill betala för premium-avsnitten, vilket jag absolut vill bli om Dan tar till sig av denna feedback.


Grymt bra (5/5)

Älskar dessa storys, älskar berättarrösten och hans ivriga inlevelse. Bra jobbat Dan!!! / Bohman


Ljudkvalitén förstör! (2/5)

Intressanta ämnen men burkigt och kasst ljud så tröttnar efter 5 min in i varje avsnit . Vet inte hur många gånger jag gett denna en andra chans.


Poddlyssnare123 (3/5)

Trevlig berättarröst. Håller dock med om att podden skulle vinna på om berättaren pratar långsammare! Hellre lite längre avsnitt pga det tidvis speedade tempot gör den lite svårlyssnad. Att uttalet på utländska namn blir lite fel är däremot inget som stör tycker jag. Bra research, men störande att berättaren ibland inte påpekar att något är enbart mördarens påstående gällande förloppen och vad offret sagt och gjort. Rätt respektlöst mot offren kan jag tycka. Något som däremot bör jobbas på är slarvet med översättningarna! ”The mass” i avsnittet om Arthur Shaw översätts till ”mässen” (mässen betyder alltså matsal på svenska). Dialogerna i samma avsnitt där berättaren gör olika tillgjorda röster känns överdrive, bitvis på gränsen till pinsam. I andra avsnitt berättar Hörning rakt av vad personer sagt istället och fungerar bättre.


Din röst är INTE olidlig! (5/5)

Jag är en gammal lyssnare som tyvärr inte lyssnar så mycket längre, men inte för att det är något fel på podden överhuvudtaget utan bara för att jag insett att ämnet är lite för tungt för mig. Jag mår inte så bra av att lyssna på kriminalpoddar, så jag har tvingat mig själv att sluta lyssna haha. Men det jag ville säga med min recension är: Tack för en fantastisk podd Dan. Det märks att du lägger ner dig fruktansvärt mycket i din research och fokuserar på att återge historien på ett ärligt snarare än sensationellt sätt, vilket känns värdigt och det uppskattas! Till sist skulle jag vilja invända mot alla recensioner som anklagar dig för att ha en dålig berättarröst! Jag håller INTE med, jag tycker inte att det är något fel överhuvudtaget på din röst och ditt sätt att prata på upplever jag som personligt men seriöst, vilket jag föredrar framför skolade eller konstlade framföranden. Keep up the good work, jag kommer att sakna din dju(p)va stämma!


Helt klart en favorit (5/5)

Jag tycker detta är en av dom bästa poddarna. Är perfekt att lyssna på och enkelt att hänga med. Finns några småsaker som stör ibland men inget värt att nämna. Toppenpodd!


Ljudkvalité (4/5)

En intressant podd med mycket fakta rabblande. Men det vävs in i berättande som gör det intressant. Det stora minuset som gör det svårt att ens överväga att fortsätta att lyssna är ljudkvalitén. Burkigt, monotont. Fixas detta är podden en given 5/5.


Dan hörning (4/5)

Kanon pod men du pratar sinnesjukt fort, och det förstör känslan


Mycket bra (5/5)

Den absolut bästa svenska podden på detta tema (eller på tema mord överhuvudtaget). Intressant och underhållande utan att bli tramsigt och utan att förminska offren! Bra!


Grym pod! (5/5)

Precis som rubriken skriver. Väldigt intressant. Den här podden räddar min vardag med all tid jag spenderar i bilen!


Lyckosam timing! (4/5)

Det blev ju en jäkla turträff för denna podd att original night stalker återigen blev aktuell (i och med ett gripande) efter alla år. Slukar allting som släpps om ONS nu. Extra intressant med alla avsnitt från förra sommaren som kom innan gripandet. Att dessutom fått följa utvecklingen av fallet parallellt med denna podcast har varit exceptionellt. Ändå minustecknet skulle vara att det inte riktigt känns som att Hörning agerar tillräckligt mycket smed medan järnet varit varmt. NU! Borde Hörning mata ut avsnitt efter avsnitt om ONS. Andra seriemördare kan stå åt sidan i några månader.


Utrymme för förbättring (2/5)

Fallen som tas upp är intressanta, men jag slutade lyssna på grund av den oslipade produktionen. Uttalet av t ex namn och platser är ofta helt bedrövliga, det känns som att man borde tagit tiden att researcha sådana saker innan inspelning. Det låter dessutom som om texten läses upp innantill. I nuläget känns det inte alls befogat att pusha för en Patreon när det inte känns som om man lagt ner något direkt arbete på innehållet. Podden skulle definitivt bli bättre om man klippte bort felsägningar och kollade upp basic uttal.


Fred & Rose del1 (2/5)

Fick tyvärr avbryta p. g. a. den olidliga berättarrösten. Synd, för jag tycker poden är intressant.


Superbt! (5/5)

Har precis upptäckt den här podden, jag blir så engagerad av att lyssna på avsnitten om EAR ONS! Och samtidigt så skrämd av att han inte blivit identifierad. Fantastisk berättarröst!


50/50 (2/5)

Bra podd men berättaren skulle kunna vara lite bättre... jag vill känna som att jag var på plats när respektive avsnitt berättas! Sebastian Krantz från podden svenska mordhistorier är ett bra exempel. Han har bra berättarröst och får en verkligen att känna sig som att man var med när själva händelsen skedde.


Intressant innehåll! (4/5)

Mycket intressant material! Det är sakligt berättat och med distans, jag uppskattar tonen och att det inte är sensationssökande och överdrivet dramatiserande som många amerikanska True Crime poddar. Sen visst, det vore fint med mer redigering och att slippa lite felsägningar.


Tar lite tid att komma in i berättartekniken (2/5)

Känslan är som att det är ett försnack innan själva historien börjar. Der tar en stund att komma in i att det inte kommer någon spännande medryckande berättelse utan att det bara kommer information om händelserna. När man kommit in i sättet den här podden är upplagd på så är den helt okej.


Zara Hani (5/5)

Fantastisk podd! Rekommenderas


Bra (5/5)

Han berättar osympatiskt och faktamässigt men jag tycker att det är så de ska va när man pratar om seriemördare och allt vidrigt kring det


Seriemördarpodden (1/5)

Usel berättarröst och dålig berättarteknik.


Sämst (1/5)

Absolut sämsta. Det går inte att lyssna på! Berättartekniken är usel. Har avsolut ingen känsla. Förstör ämnena med massa årtal, släktingars namn å födelsedatum. Hade kunnat vara bra men dessa saker gör det så dåligt


Så bra! (5/5)

Denna podden är egentligen vidrig! Men så bra! Man känner att han brinner för detta. Har lyssnat från avsnitt 1 sen var jag fast!


Trist (1/5)

Intressant ämne. Men tycker tyvärr att det uppläsningen gör det mindre intressant. Låter mest som ett föredrag man gjorde i skolan. Hade varit kul med lite mer inlevelse, lite bakgrundsmusik, etc..


Ninnson (1/5)

Om du är ute efter att höra en högstadie-presentation utan någon som helst kvalitativ produktion där innehållet motsvarar vad du själv kan hitta på nätet så har du kommit rätt. Jag föredrar en mer saklig narrativ och ett mognare språkbruk. Rekommenderar Svenska Mordhistorier och En Mörk Historia för er som har samma smak som jag.


Olyssningsbar (1/5)

Kan inte bli mer besviken över att ett så intressant ämne kan slaktas totalt av den värsta berättartekniken jag har hört inom true crime. Det blir så bisarrt att lyssna på mord och våld, berättat som om vi vore 10-åringar som lyssnar på sagor. Han betonar alla ord fel och har noll melodi. Lägg sedan till att han fnissar vid de mest olämpliga av tillfällen, så har du denna podd i ett nötskal. Vill jag höra stakande läsning innantill kan jag besöka en högstadieskola.


Ear/ons (5/5)

Mest spännande avsnitten med ear/ons, har följt och läst mycket efteråt, han är så sjuk! Så coolt att han åkte dit för någon dag sen, jag måste lyssna om alla avsnitt nu😃👌


Gilla! (5/5)

Vilken spännande utveckling! Mer sådant!


Från Palme till Zodiak (5/5)

Har varit en flitig lyssnare / knarkare av Palmemordet podden och tänkte smita över hit för att se om kvaliteen höll och det gjorde den. Nu har jag ytterligare en podd som går varm. Zodiak - börja lyssna!


Äger (5/5)

Dan Hörning är tveklöst den mest fängslande poddaren. Dan är lika intressant som ämnena han tar upp. Humoristiskt, opretentiöst och blottar sig själv på de mest oberäkneliga sätten. Dan känns nästan som en Arne Weise med lite klös. Bra jobbat. Hoppas du fortsätter med crime porn tills det inte finns någon kvar att berätta om.


Bästa crimepoden på svenska! (5/5)

Mycket bra och sakligt utan att bli ”träigt”. Behaglig röst att lyssna på och trevliga inslag av personliga åsikter och funderingar ibland. Riktigt kul att få höra om seriemördare man kanske inte alltid har så bra koll på. Väl värt ett patreon bidrag!!


Edmund Kemper/ hitchhike killer och green river killer (5/5)

Älskar denna podd. Snälla gör en podd om min favorit Edmund eller om Green river killer. Deras historia bakgrund och mord är så himla intressanta


Äldre avsnitt (3/5)

Bra pod! Önskar gå tillbaka och lyssna på äldre avsnitt men både här och i Acast finns bara från nr 33, går det att få tag på de tidigare?


Bajs (1/5)

Programledaren verkar extremt självgod. Stor tid läggs ned på att promota andra projekt. Ingen respekt för offren eller att det är riktiga kriminalfall utan onödigt gottande i makabra detaljer. Programledaren verkar njuta och tycka att det är lustfyllt att beskriva grova sexualsadistiska handlingar.


Så bra (5/5)

Nu har jag lämnat 5 stjärnor till dig Dan för detta är en så bra Podd och du gör ett jätte bra jobb. Längtar alltid till nästa avsnitt kram Marina 👌👍


Otroligt bra pod. (5/5)

Kan inte annat än rekommendera denna podden++++


otroligt bra!! (2/5)

en otroligt bra och fängslande podd!! Aldrig gillat poddcasts särskilt mycket, men kan inte för allt guld i världen slita lyssna på denna! Otroligt bra berättade historier om intressanta seriemördare. Verkligen att rekommendera för den lite mindre känsliga!


Spännande (5/5)

Bra jobbat


Snyggt jobbat, spänning och kusligt (5/5)

Måste tacka för att du tagit på dig att återberätta dessa historier, mycket intressant och bra information och behagligt återberättat! Hoppas på mycket mer i detta segmentet, du har värvat en ny Patreon följare genom detta!


Udda och intressant! (5/5)

Seriemördarpodden tar upp många av de fall som inte är fullt så medialt kända vilket gör den mycket mer intressant än alla de slentrianmässiga dokumentärer om seriemördare som vi är vana med, inte minst från tv. Dan Hörning låter dessutom varje individuellt fall få det utrymme som krävs för att det skall kunna beskrivas på ett komplett sätt. En mycket bra pod!


Reklam (1/5)

Avsnitt ett bör vara något som gör folk intresserad, men här börjar man snacka för att få pengar direkt. Tänkte ge de en chans, men tröttnade efter allt reklamsnack....


Superspännande! (5/5)

Mycket intressant podd som på ett ingående sätt tar sig an riktigt obehagliga fall. Både historiska och nutida. Genomarbetat rakt igenom.


Utmärkt innehåll (4/5)

Fantastiskt innehåll och upplägg! MEN 4/5 stjärnor pga att det enligt mig brister språkligt och i berättartekniken. Röstmelodiskt sett framställs inte innehållet rättvist och rent språkligt låter det som att innehållet stundtals översatts av Google translate..


Spännande o jättebra uppläst (5/5)

Tycker den är väldigt bra uppläst och väldigt spännande gillar dom avsnitten med flera delar Alfta mäst och ser fram emot många flera avsnitt!!


Bra (1/5)

Bra


Intressanta ämnen men dåligt gebonförande (2/5)

Berättelsen är ostrukturerad och det är lite för många egna kommentarer. Önskar att att upplägget vore mer objektivt. Det som framförallt gör att jag slutade lyssna efter några avsnitt är att han låter lite för glad på rösten när han ska spela alla offer. Skippa uppläsningen av hur offer (ofta kvinnor) låter och vädjar om hjälp. Om det ska vara med, snälla låt någon annan spela in det.


Stökigt (1/5)

Stökigt och fullt av felsägningar.


Topp betyg!!! (5/5)

Otroligt intressant tycker jag! Dan är duktig på att berätta och tar reda på bra fakta som han framför på ett spännande sätt. Svårt att sluta lyssna verkligen! Storgillar den här podden😃


Toppen (5/5)

Intressant lyssning


Intressant men,,,, (1/5)

Mycket intressant serie men herrejivlar vad berättarrösten är tråkig!! Hyr in GW, jag betalar


Grym! (4/5)

Såpass bra och djupgående att jag nu har svårt att lyssna på andra (liknande) poddat då de sällan ger nog med detaljer. Det enda område som jag skulle kunna säga kan bli bättre är att det ibland blev lite repetitivt, men samtidigt så kan man ju inte ändra fakta så det är kanske svårt att undvika.


Berättaren har givit oss en suparlek 👌🏻 (1/5)

Av de 4 avsnitten jag har lyssnat på så blir jag mer irriterad än inspirerad. Dan upprepar samma sak om och igen. Vilket har gett oss en supar lek. Varje gång han säger ett specifikt ord flera gånger om så tar vi en shot. Dålig podcast! Rekommenderas endast till drinklek!


Gediget! (4/5)

Intressant och faktaspäckat


Bra, intressant och speciell podd -- att rekommendera! (4/5)

Jag har följt den här podden sedan den, helt oväntat, seglade upp som etta på iTunes-listan över podcasts hösten 2016. Sen dess har podcasten utvecklas mycket och blivit en av mina favoritpoddar (tillsammans med Dans andra podcast om Palmemordet). Viss kritik har riktas mot att man tycker att Dan kan ta lättsamt på ämnet genom att prata på ett dramatiskt sätt med diverse betoningar. Dock tillhör inte jag en av de kritikerna; utan jag tycker snarare att det tillför någonting till podden som gör den lättare att ta till sig. Istället för att bara vara en massa information, blir podden istället mer levande. Däremot är podden, trots sin ofta höga kvalité, inte helt utan brister. Ibland upplever jag att Dan tyvärr går ifrån sin annars engagerade berättarröst, till att läsa innantill. Det bidrar till att det ibland kan kännas som fakta-rabblande, istället för en intressant podd. Däremot har detta fenomen blivit mindre vanligt på senare tid, och det uppskattas. Sammanfattningsvis är detta en podd med stor potential. Den har utvecklas till det bättre från avsnitt till avsnitt, och den kommer säkerligen bara bli bättre.


Mycket bra svensk podcast om intressanta och inte helt kända seriemördare (5/5)

Sommarspecialen om EAR/ONS som just nu pågår är verkligen att rekommendera.


Specialisterna (5/5)

Dan Hörning äter sig in på en man lär sig tycka om honom!


Favoritpodden (5/5)

Du är bäst Dan! Keep it up! EAR/ONS avsnitten har varit lätt bäst hittills. Förstår att det ligger mycket mer jobb bakom men det gör dem också bättre! Gillar verkligen konceptet med många avsnitt om samma mördare för att kunna grotta ner sig mer. Längtar alltid till nästa avsnitt! P.S ser att folk här klagar på att du berättar för oseriöst och fnissar ibland. Jag tycker det är kul och har t.ex skrattat högt när du härmat hur EAR/ONS ropar "HÅLL KÄFTEN!" till alla hela tiden D.S


Tyvärr besviken när jag lyssnade. (1/5)

Blev glad när jag hittade podden, men tyvärr, berättarrösten låter mer som en nyhetsuppläsning och lite stressat. Någon inlevelse eller spänningskänsla infinner sig inte. Och när jag dessutom ser kommentarer om att N-ordet används i andra avsnitt så kommer jag inte ge denna podd ett ända avsnitt till. Sorgligt att vi inte kommit längre än så år 2017.


Mycket bra och intressant! (5/5)

En av mina favorit poddar!


Byt poddare (1/5)

Tyvärr, jobbig att lyssna på. Ingen bra hörlurs-röst.


Bra idé (2/5)

Men ljuden runt omkring förstör allt. Dessutom när ni sitter och fnissar osv.. Varför inte klippa bort det? 🤔


Svinbra!! (5/5)

Lyssnade precis igenom hela EAR/ONS. Det gick rätt fort eftersom det inte gick att sluta lyssna. 2h-avsnitt funkar utmärkt. Det märks att du brinner för detta - så fortsätt snälla!


Bra och intressant!! (5/5)

Tycker skaparen blir bättre och bättre med tiden, trivs bra med denna pod 👌🏼


Uselt (1/5)

Dan Hörning försöker profitera på fenomenet podcast, resultatet är nya nivåer av uselhet. Det låter som att Dan läser innantill för första gången, hundraprocentigt saxat från något gammalt skolarbete som han googlat fram. Att den här mannen skulle försörja sig på den här och liknande produktioner framstår som en parodi.


OK! (3/5)

Har återkommit till podcasten några gånger vilket ändå är ett bra betyg. Tråkigt att avsnitten om East Area Rapist är en ren kopiering av True Crime-podden.


Superbra! (5/5)

Spännande, ruskigt och välproducerat! Rekommenderas!


Älskar! (5/5)

Jag älskar hur simpel och minimalistisk denna podcasten är, och Dans sarkasm är ju bara för go, han skulle typ kunna säga "Den här dagen mördades bara sju människor, ajaj det var inte så mycket." En solklar femma från mig!


Blir lite repetivt och bara faktarabblande (2/5)

Se ovan


Mycket bra pod (5/5)

Seriemördarpodden är väldigt intressant och spännande och gör mig sällskap när jag kör tåg genom de småländska skogarna. Ämnet har alltid fascinerat mig så långt tillbaka jag kan minnas. //Lokforarbloggen.se


Ok (4/5)

Lite för möe reklam o sånt för min smak men still bra


Ljudmix (4/5)

Älskar podden men i släppta avsnitt är det väldigt skarpa s-ljud! Skulle önska att det filtrerades bort, det kan göras med ett enkelt ljudredigeringsprogram så att podden bli behagligare för örat att lyssna på!


Min favorit! (5/5)

Den är riktigt spännande och intressant! Jag älskar att dricka en kopp te och lyssna på podden på kvällen innan jag går och lägger mig 😅


Intressant men saknar redigering (2/5)

Intressanta berättelser men avsnittet verkar inte redigerade överhuvudtaget. Felsägningar, upprepningar, Dan tappar bort sig i texten så märkliga tystnader uppstår, klick från datorn hörs ofta och fortfarande väldigt burkigt ljud än idag 29 avsnitt in. Prova att exportera avsnittet i högre kvalité så kanske det burkiga försvinner? Det är ju ändå inspelat i studio...


Personlig (5/5)

Jag lyssnar på flera av Dans poddar och gillar hans person. Han är personlig och hanterar temat likaså. Man kan behöva ge "lära kännandet" av den podd lite tid vilket är helt naturligt!


Retoriker (2/5)

Att lyssna på den här podden är som att slå på text till tal funktionen på en wikipedia artikel. Bra sakta uppläst av en robot.


En utav mina favoriter (5/5)

Grym podd, lyssnar på varje avsnitt. Fortsätt med det lysande arbetet!


Den bra podden (4/5)

Jag längtar verkligen efter bakgrundsmusik! Men mina funderingar går kring att i vissa avsnitt blir det burkigt, andra brusigt. När du är i "burkiga rummet", skulle du kunna testa att lägga en filt över dig själv och micen då så kanske det inte ekar så mycket från rummet? Jag, som inte har någon aning om hur ljudteknik fungerar, hoppas på goda resultat. Jag gillar att du flikar in med dina idéer och tankar för ibland känner jag att jag försvinner lite medans jag lyssnar och när du säger "gud en sån sjuk människa" eller liknande så vaknar jag ur paralysen. Ytterligare tror jag att det kanske vore en kul idé att dela podden med någon eller alltid ha en gäst så du har någon att bolla lite med. Är nyfiken på hur denna poddcast kommer att utvecklas!


Bra och blodigt. (5/5)

Superbra pod om seriemördare. Inget för dem känsliga.


Vad hände med de första 15 avsnitten? (4/5)

Var kan man hitta de första 15 avsnitten?


Riktigt hemskt! (5/5)

Intressant och obehagligt, man vill lyssna på ett nytt avsnitt direkt efter ett annat..!


ris & ros (4/5)

Jag gillar podden som sådan, men Dan Hörnings röst är inte tillräckligt bra för att jag skall kunna slappna av och njuta fullt ut.


Blandat (3/5)

En blandad känsla. Ett ämnen som fascinerar mig men rösten är lite svår att lyssna på ibland.


Bra ämne, mindre bra utfört (1/5)

Bra ämne, skulle kunna varit så bra! Jag tycker det känns tråkigt att berättarrösten alltid frågar efter pengar.(!) Berättarrösten låter alltid så nervös tycker jag, som att han inte vill göra det här.. Det låter som han läser rakt av, Ganska hattigt berättat och alldeles för mycket detaljer gör att det blir svårt att hänga med. Jag vill älska detta, Men jag kan tyvärr inte det.


Nja... (2/5)

Sättet att berätta förstör så mycket... Det blir jättekonstigt och onaturligt när man betonar nästan alla ord. Sedan är det det här med översättningarna - ibland verkar det som att berättaren har en engelsk text framför sig som översätts efterhand som han läser. Det blir inte bra...


Finemang (5/5)

Intressant podd för oss med uppenbart störda hjärnor som gillar att höra om hemskheter. Väntar ivrigt på varje nytt avsnitt.


Såå tråååkigt (1/5)

Tror inre jag lyckats ta mig igenom ett helt avsnitt. Bara en massa faktarabblande och noll inlevelse.


Olustigt, läskigt och oerhört spännande (5/5)

Varit med från start och hoppas på många fler avsnitt! Det är med både obehag och intresse som jag lyssnar på varje avsnitt. Människans absoluta bottenskrap och empatilöshet är skrämmande men så intressant att höra mer om!


Mer detaljer! (5/5)

Jag tycker Seriemördarpodden är jättebra! Otroligt fascinerad av historierna och jag tycker om Dans engagemang. Podden har fått ett lyft från de första avsnitten och kvalitén är betydligt bättre. Som flera andra skulle jag vilja ha lite musik, det skulle höja stämningen. Men framförallt vill jag be om MER DETALJER. Beskriv morden mer, hur de gick till, hur det såg ut osv. Tusen tack för en bra podd!! //Linnea


Faktamässigt intressant, berättarmässigt hemskt (2/5)

Det märks att Dan gör sin hemläxa när man lyssnar. Det är mycket information, det är intressant information. Det är också allt som ger den här podden två stjärnor. För berättarmässigt är det hemskt. Det finns inget flyt i berättandet, det känns som att Dan läser innantill från ett manus, och det låter som någon slags högläsning ur en berättelse som, om det inte vore för ämnet i fråga, skulle kunna vara skriven av vilken skrivkunnig tolvåring som helst. Hans fäbless för att försöka härma "onda" röster när han läser citat gör det bara värre. Ska det läsas direkt ur ett manus får man se till att det är berättarmässigt intressant och bra skrivet. Jag orkade med tre avsnitt, sen så fick det räcka.


Bra material (5/5)

Tycker att den här podden är den mest intressanta av alla mordpoddar. Den har nämligen fall som jag inte kände till. Lyssnar man på många mordpoddar som jag gör så är det oftast samma fall som upprepas, Johanfallet, Da Costa m.m. Men i denna har jag inte känt till ett enda fall. Till en namne: Alexis, gäst i Belle Gunness avsnitten, var super! Mer Alexis!


Bra podd (5/5)

Du gör ett bra jobb!!!!


Grymt bra podcast! (5/5)

En favorit!


Superintressant podd! (5/5)

Som en av de trogna lyssnarna på dina poddar måste jag säga att det här är en av de bästa (en av de bästa) Gillar sättet du introducerar mördarna på med i princip ett avsnitt med deras bakgrund och sen fortsätter med morden och sen domen. Ljudet blir bättre och bättre efter avsnitten med Angel - bra jobbat! Ta gärna in gäster även om det är kul att bara lyssna på dig. Skulle vara intressant med mer kvinnliga seriemördare och fler från Norden.


En Podd Med Personlighet! (5/5)

Folk skriver om att Dan borde ta lite efter Rättegångspoddens sätt att leverera info..... Jag kan dock känna att Rättegångspodden redan finns och har sitt eget koncept och sätt att förmedla information och om Dan ska leverera Sin information lika dant så blir Hans Podd i princip bara en kopia och inget original! Personligen har jag inget emot lite inlevelse! Med tanke på min i mellan åt obefintliga koncentration så Behöver jag att där är lite variation! ;) Om man behöver att informationen är inlevelselös.... så finns Rättegångspodden att lyssna på ;) //Sandra


Mycket intressant (5/5)

Detta är en podcast som får en att längta efter varje nytt avsnitt. Roligt att Dan tar upp seriemördare som inte hör till de allra kändaste som "alla" pratar om - Belle Gunness hade jag faktiskt inte hört talas om tidigare trots att det är en så kuslig historia. Gillar avsnitten utan gäster bäst, men det är ju en smaksak. Ljudet är mycket bra. Rekommenderar denna podcast varmt.


Usel berättarteknik (1/5)

Instämmer med DödaÖgons recension. Kan inte lyssna på den här berättarrösten. Du överanvänder ordet "då" som en krycka och din berättarstil motsvarar en tredjeklassares. Jobba på detta så finns potential.


Bäästt (5/5)

Perfekt podd! Gillar hur den är unik och inte som alla andra truecrime poddar så lyssna inte på de som säger annat


En av mina favoritpoddar. (5/5)

Började lyssna på den här podden förra veckan och lyssnat ikapp alla avsnitten på jobbet nu. Gillar berättarrösten och sättet ni berättar med lite humor som i avsnittet med finländaren. :)


Seriemördar podden (5/5)

Tycker att dessa är såå bra, lagom längd 30-45 min.


Dålig ljudkvalitet och störig berättarröst (1/5)

Synd!


Elin (5/5)

Tack för ytterligare en fantastisk pod! Gör din thing, du gör det bra!


Gör något nu eller bli bortglömd... Tyvärr (3/5)

Hej! Tyvärr så kan jag bara hålla med döda ögon. Hans recension var spot on.. Denna podden börjar trilla ner mer och mer på listorna nu. Vilket är tråkigt! Seriemördar podden har verkligen potential. Men du måste förbättra den och det är snabbt, annars kommer du tappa för många lyssnare på vägen. Som sagt läs döda ögons recension, jag tycker att han fick med det mesta där. Kan också rekommendera att du tar inspiration av p3 dokumentär, rättegångspodden, Sammanfattning om vad jag hade förbättrat *Bättre redigerade avsnitt *Mer seriös uppläsning (inte så mycket skratt osv) får inte bli för mycket "sagostund" av det. *Någon jingel för seriemördar podden. *Ta upp mer nutid seriemördare, finns ju hur många som helst att ta av från Usa och övriga världen. Hade gillat mer ingående och längre avsnitt. Lycka till! Hoppas du förbättrar podden, kommer ge det ett tag till men kommer snart ge upp.


Intressant och underhållande (5/5)

Dan Hörning berättar med glimten i ögat (rösten).


Nja (2/5)

Intressant ämne men tyvärr så får jag inte rätta känslan! Man påminner om att det ska vara läskigt? Känsliga lyssnare undanbedes liksom? Känns mer som barnprogram tyvärr...


Föregående (1/5)

Håller helt med föregående talare^. Avsnitten med belle är dom du flamsar och skrattar mest i. Sen är det mycket bättre om du skulle be oss gå in på din hemsida och läsa mer om hur man kan sponsra dig. Känns ovärt att du lägger 5min i avsnitten på det.


Svårt för tonen (2/5)

Jag gillar verkligen innehållet i den här podden, och det är intressant att höra om mordfall utanför Sveriges gränser. Men jag har svårt för flams och trams i samband med detta ämne, och det blev det alldeles för mycket av i det här avsnittet om Belle. Efterfrågar en mer allvarlig ton, den var bättre t.ex. i avsnittet om Brabantmorden. Känns som att tonen blir raljerande när mordfallen utspelar sig för mycket i historisk tid, och det känns inte snyggt. Det är min åsikt.


4 Stjärnor (4/5)

Den här podden är över lag riktigt bra, jag själv har inga problem med varken rösten, betoning, bakgrundsljud och annat men jag är väl inte så kräsen antar jag. Att berätta om seriemördare och deras offer med viss humor och ironi är helt okej men avsnitt nr 13 om Belle går helt och hållet över gränsen! Att både Dan och Alexis sitter och skrattar och är väldigt ironiska när de berättar om när hon dödar sina barn ett efter ett. Vi dom uppskattar den här podden är väl rätt morbida men där gick gränsen faktiskt. Lite mindre trams och hån i nästa avsnitt önskas i alla fall av mig. / Lollo


Tyvärr... (1/5)

Jag blev sååå himla besviken när jag började lyssna på denna podd, sättet att berätta på gör det omöjligt att lyssna vidare... Det känns som att lyssna på en kompis som ska återberätta vad han har läst om nån seriemördare på Google och gör det på ett spretigt sätt som bara förvirrar, det blir för mycket oväsentliga detaljer och tjoller. Lyssna och lär av tex P3 dokumentär, rättegångspodden & spår.


Mycket intressant!! (5/5)

Jag gillar verkligen din berättarröst!! Det går lite fort bara. Om det gick lite långsammare skulle det vara perfekt! 👌🏾 Har alltid varit otroligt intresserad av detta ämne så jag är så glad att ha hittat podden.


. (5/5)

Älskar hans berättarteknik. Jag skulle vara generad men han spelar ut när det är citat från mördaren! Jätteroligt att lyssna på!


Ljudkvalitet (5/5)

Tycker de är en grym pod, förbättras hela tiden. Tycker barbant avsnittet var mycket bättre ljud än de andra. De som spelas in i studion som du lånar tycker jag har sämre ljud


Bra och informativt (4/5)

Känns verkligen som om du är påläst och du berättar fängslande.


Suverän podd! (5/5)

Suverän podd! Underhållande och otäck. Perfekt balans mellan fakta och spekulation.(tänker tex på Angel Rezendis fallet, där det inte går att fastslå hur många av offren som var hans verk) Ser fram emot nästa avsnitt!


Fundering (2/5)

Helt okej podcast. Stör mig inte på din röst som övriga har skrivit utan tröttnade snabbt på podden för att de personer du berättar om verkade för så länge sedan. Tycker det skulle vara mycket bättre att ta upp seriemördare som folk vet om eller om man kan relatera lite mer till tiden som de utspelar sig på. Att höra om en mördare som kommer undan för att DNA tekniken inte finns är sjukt ointressant. Allt känns så avlägset. Finns gott om nutida seriemördare du kan berätta om.


Seriemördarpodden (5/5)

Bra podd.


Hel ok (3/5)

Intressant, men lite för mycket högläsning för att jag skulle vilja sponsra podden. (Har lyssnat på avsnitt 1-3).


Wfth (3/5)

Wwerrivc


Nej nej nej! (1/5)

Trots ett intressant och tämligen lättsålt ämne så slaktar han hela sin pod. Han pratar hetsigt, omelodiskt, helt utan inlevelse och pustar in i micken. Flikar in egna tankar, skrattar och stör hela ljudbilden med att ständigt röra på sig, klicka på en datamus eller banka i ett bord. Förfärlig pod!


Suverän bra podd :-D (5/5)

Älskar denna podd💖


Skräck (4/5)

Riktigt riktigt bra pod, fängslande!! 👍🏻


Bra start! (4/5)

Mycket bra podd som har enorm potential. Stör mig lite på alla klickljud och musrörelser som man kan höra i de senare avsnitten. Tänker mig att de borde kunnas klippas bort? Någon musikslinga eller något slags intro är något jag saknar. Ibland så introduceras ett datum för någon händelse, och någon minut senare introduceras ett nytt datum med tillhörande kommentar "så länge var det emellan alltså" utan att påminna om hur många dagar/månader/år det handlade om. Kanske bara är jag som har svårt att hålla koll på de datum som nämns. Podden har enorm potential och jag ser fram emot kommande avsnitt!


Musklick? (4/5)

Hej, jag har hört alla avsnitt och tycker sammantaget att ämnet är intressant och det är spännande och gripande att lyssna till helt osannolika historier om dessa psykopater. Ljudet var sådär i början, något som många verkar störa sig på, men jag tycker nog att berättandet är viktigare. Föredrar helt klart när du berättar som en historia och fyller i luckorna mellan raderna med eget stoff. Det gör upplevelsen mer målande! Nåväl, trots ljudet av musklick emellanåt så kommer jag inte sluta lyssna i första taget! Bra podd! Och bra jobbat! Med vänlig hälsning, Anders


Konstruktiv kritik: (1/5)

Superintressant med seriemördarpod MEN berättartekniken sitter inte. Lyssna in på talböcker mycket och få in en bra berättarmelodi och undvik personliga infall.


Bra, intressant och nytt (på ett sätt) (4/5)

Jag gillar verkligen true crime poddar men har inte hittat någon bra svensk (tills nu). Gillar din berättarröst och den info du valt att använda dig av är relevant och rakt på sak, även om du ibland ramlar in på andra saker:) Vad som gör din pod unik är att du väljer att inte fokusera på världens kändaste seriemördare tex, Ted Bundy, Jeffrey Dahmer och Ed Gein. Kul att höra om något nytt! Något som du däremot måste sluta med omedelbart är klickljuden som hela tiden låter då ,vad jag antar är när du klickar fram en ny sida. Det är extremt störande. Detta är givetvis inget som gör podden dålig, bara mitt psyke som inte klarar det:)


Fängslande bra! (5/5)

Har lyssnat slaviskt på alla avsnitt och märkt en tydlig skillnad på kvalitén med ljudet i de senaste avsnitten om Angel. Avsnitten med Carl var lite väl magstarka för mig då jag själv har barn och väldigt svårt med våld mot yngre barn. Jag har tänkt på din betoning när du pratar med inte så att jag stört mig på det utan accepterat att alla pratar olika. Tyckte om avsnittet om finska Johan och skrattade flera gånger själv i det och tyckte det va bra att du tog in en till person. Fortsätt verkligen med det fantastiska jobbet och ändra inte för mycket för den blev ju populär av en anledning.


Kul idé (2/5)

Gillar genren och idén men du berättar som om du vore en nervös student som pratar inför klassen. Berättarmelodin är helt fel om man tänker på den typ av berättelser du berättar. Låter som en saga och det är rörigt. Hoppar fram och tillbaka i berättelsen. Svårt att hänga med.


Älskar podden😀 (5/5)

Älskar din podd och hur du gör den. Även om du spelar teather så är det bara spännande. Det ända jag har och "klaga" på eller hur jag ska formulera mig och det är att du kan häva på bakgrunds musik. Om du inte har tid att redigera så kan du fråga mig🙂 Jag har en youtube kanal(Det är Rasmus som intervjuade dig) som jag redigerar på hela tiden typ då när jag har tid. Det skulle vara en ära om jag fick. Det var allt🙂 så Dan jag har en sak till att säga det är kämpa på och go go go🙂


För lite inlevelse. (1/5)

Känns som att man googlat seriemördare och går in o läser rakt av från sidan helt utan inlevelse. Mer research och hårdare arbete så som spår och rättegångspodden gör.


Kul ide men dåligt utfört (1/5)

Berör intressanta ämne men saknar inlevelse. Upplevelsen är att han sitter och läser från ett papper. Ett papper han läser första gången. Han stakar sig och fnittrar till när det kommer något lustigt. Jag skulle vilja ha mer inlevelse, att han läst igenom det han ska framföra samt att podden ska vara mer genomarbetad. Det är även hysteriskt roligt att han livnär sig på detta & tigger patreons.


Riktigt bra (5/5)

Rikigt bra podd, älskade avsnittet om Carl Panzram. Podden är väldigt spännande! Bra längd också


Otäckt bra... (5/5)

...med betoning på båda orden. Har lyssnat ikapp till senaste avsnittet, uppskattar den högre ljudkvaliteten som studion ger. Idén med bisittare (i "Johan Adamsson") kanske går att utveckla, men genomförandet kändes inte seriöst. Det var flamsigt. För övrigt ruskigt bra.


Bra (4/5)

I stort bra och intressant. Jag har hellre ett avsnitt än flera delar.


Skärpning (3/5)

Vet folk i kommentarsfälten om att det finns tre stjärnor emellan 1 och 5. Allt behöver inte vara antingen ett mästerverk eller det sämsta någonsin. Den här podden är väl en trea, dvs helt ok och kan absolut bli bättre med lite finslip. Ni som bara sätter femmor och ettor på allt borde tänka på att ni bidrar till att antingen höja förväntningarna eller totalt sänka något som kanske inte är så pjåkigt.


Snurrig amatörpodd.. (1/5)

Den här podden är väldigt ovärd att lyssna på. Typisk amatörpodd, väldigt mycket fnissande, halvdan fakta och egna (väldigt irrelevanta) spekulationer. Den här får inte ens en stjärna av mig!! (Om du är en person som gillar högkvalitativa och välproducerade dokumentärpoddar, borde du genast gå ut ifrån den här sidan och leta reda på nånting annat!)


Gillar berättarstilen (5/5)

Jag tycker att det är intressant att höra om dessa kusliga och knepiga personer och allt hemskt de hittat på, men ljudeffekter eller mer "stämningsfullt" snack skulle förstöra det för mig. Att du är tidvis gladlynt/småpratar och berättar lite annat också gör det mindre läskigt men fortfarande intressant och fängslande! Tyckte bäst om de första avsnitten. Sista hade toppen ljud, men gick kanske lite snabbt (och kändes mindre personligt på sätt o vis?).


Rekommenderas varmt. (4/5)

Vill rekommendera denna pod till er som fascineras av mord, mördare och historia. Den har ett bra innehåll, men märker att "prataren" är ännu lite grön i radioprat. Tor att detta kommer att lösa sig med mer erfarenhet.


Grym (5/5)

Riktigt intressant podcast. Grymt jobbat!


Kanon! (5/5)

Otäckt, spännande och intressant. Toppbetyg från mig 👍 keep up the good work 😀


Mycket bra! (5/5)

Roligt och bra att du berättar på ett personligt sätt. Det gör det mycket mer intressant och fångande. Fortsätt att berätta precis som du gör!


Finns bättre (1/5)

Läser du innantill? Överdriven och plastig inlevelse. Lite som när en telefonförsäljare med läslogg försöker beskriva fantastiska kallingar.


Inte alls bra (1/5)

👎🏻👎🏻


👎🏻 (2/5)

Herren bakom mikrofonen är sjukt tråkig att lyssna på. Ämnet är mycket spännande men det är för dåligt utfört för att få mig att fastna! Bättre inspelning och mixning behövs för att få denna podcast att skina 😊


Spännande och intressanta berättelser! Imponerande research! (2/5)

MEN... plojigt och oengagerat berättat. Känns ovärdigt att berätta om alla dessa hemskheter på ett så glatt och slentrianmässigt sätt.


Kom igen (1/5)

Att förställa rösten när mördaren citeras blir fånigt. Skratta inte när otäcka detaljer läses upp, känns oseriöst. Bättre kan du


Efterlängtat ämne! (5/5)

Med mycket fakta och stor detaljrikedom får vi lära känna de värsta seriemördarna. Keep it up!


Super! (5/5)

Otroligt bra pod. Bra berättarteknik, det känns som att man lär känna mördaren lite. Gillar de humoristiska kommentarerna som slinker in ibland, känns som ens kompis som sitter och pratar.


Bra och engagerad men.. (4/5)

Lite för mycket osakliga kommentarer och utsvävningar vilket gör att det känns lite som redovisning från gymnasiet bitvis. Blir bättre allt efter som.


Bra men lite tjatigt (2/5)

Jag tycker att historierna är riktigt bra och spännande! Dock förstörs det lite av att du ständigt måste göra reklam och berätta om att sponsra dig med pengar. Förstår varför men jag tycker det blir lite jobbigt när avsnitten är korta och du gör reklam först och reklam efter. Kanske bättre att bara ta det lite snabbt på slutet och att man kan läsa mer på din fbsida/blogg och resten handlar om det de ska handla om. Har alltså inga problem att du måste få in pengar till mat men det förstör din podd som är riktigt grym annars! De som vill sponsra dig kommer höra av sig till dig/söka upp information om hur de ska bära sig åt osv ändå. Grym podd för övrigt! Hoppas du får in tillräckligt så du kan fortsätta jobba med den 😊


Mycket bra!!! (5/5)

Perfekt lyssning till och från jobbet Gör mina resor kortare och intressantare Spännande och tänkvärd podd ✨


Yes! (5/5)

Äntligen en seriemördarepodd!


Intressant men kan bli bättre (2/5)

Väldigt intressant ämne med seriemördare! Gillar dock inte berättartekniken. Känns enformig, samma tonläge och "glada kommentarer" emellanåt. Gärna mer inlevelse, blandat med (mystiska) melodislingor och seriösare uppläsning. (Klipp gärna bort där du sagt fel årtal eller nått annat felaktigt som du rättar) Med dessa justeringar skulle jag gärna ge 5 stjärnor!


Grymt bra! (5/5)

Gillar verkligen detta. Mera!


Riktigt dålig (1/5)

Var förhoppningsfull när jag läste titeln, men usch vad tråkig den var. Tyvärr!


Djupkunskap i ett proffesionellt format (5/5)

Dan är otroligt i sin research han missar inte en ända detalj, skull han bli polis skulle fler fall lösas. Podden i sig är ett mästerstycke. Rekommenderas varmt!


Njaaa (1/5)

Det här känns rörigt, det finns ingen röd tråd i berättandet. Mycket egna åsikter som jag inte tycker är relevanta.


Spännande (5/5)

En riktigt "trevlig" pod om otrevliga människor. Ett extra plus för ett härligt berättande.


Alldeles för gladlynt! (2/5)

Seriemördarpodden tar upp ett enligt mig superintressant ämne men tyvärr så känns uppläsaren/skaparen av podden inte seriös när det framstår som han berättar en rolig saga av nåt slag. En lite mer sober stämning efterlyses då det handlar om helt avskyvärda handlingar.


Kanon! (5/5)

Riktigt riktigt bra! Ska man säga nåt så hade jag önskat lite bättre ljudkvalité.


Superb pod för en historiegeek (4/5)

Gillar konceptet, du känns påläst och pratar tydligt. Vad som kan förbättras : #ljudet är inte toppen, kan inte sätta fingret på vad det är. låter lite burkit och bryter upp vid slutet på varje mening. #hade gillat nån stämningsfull musik här och där för att öka på spänningen.


Känns oseriöst (1/5)

Tycker berättaren känns oseriös. Skrattar och skojar, om hemska händelser. Ljudmässigt är podden inte heller bra. Dags att köpa lite nya grejer? Gav denna ändå en chans, om 1 och 1/2 avsnitt. Ingen förändring!


Alla tummar upp (5/5)

Jätte trevlig röst att lyssna på, den bryter av lite från vad den pratar om. Gillar att allt var så enkelt gjort. Lite snubbel över ord. Känns som han snackar med mig.


Berättarrösten gör inte innehållet rättvisa (2/5)

Jag har svårt för den här podden. Fakta- och innehållsmässigt är den kanonintressant men jag klarar inte av berättarrösten. Den hör recensionen baseras på första till halva fjärde avsnittet för det är så långt jag kunnat lyssna innan jag störde mig för mycket på berättarrösten. Överdrivna betoningar på konstiga ställen. Ibland känns det som att allt läses från färdigskrivna meningar som är nedskrivna någonstans och för att få lite djup i texten så improviseras betoningar som kommer på konstiga ställen och blir överdrivna. Mitt tips till dig Dan är att kanske skriva ner mer i punktform än vad du gör idag. Tala mer fritt. Överdriven röstgestaltning När Dan gestaltade Carl Panzram så blev det väldigt överdrivet. Man behöver inte prata genom tänderna med "ond" röst för att man ska förstå att det är en seriemördare han tolkar. Det blir lite som att berätta spökhistorier för barn. Tala hellre med en lugn, kanske mörkare röst. Innehållet är tillräckligt bra. Fakta presenteras skrattande På sina ställen, när Dan läser upp sån fakta som är lite extraordinär, ex som att någon blivit mördad på ett ohyggligt sätt, att det var många mördades samtidigt så gör Dan det på ett skrattande sätt. Som man kan göra om man vill berätta något helt sjukt till sina kompisar. Istället för att skapa stämning blir det en framtvingad komisk touch. Jag skulle föredra att jag som lyssnare själv får bestämma när jag vill fnissa åt att något är sjukt. Det här är några av de saker jag stör mig på. Lyssna på och ta lite inspiration från poddar som: -Rättegångspodden. En podcast där berättarrösten är monoton men lyckas ändå skapa en stämning med sitt lugn. -Hardcore history. Orättvist då han har en sinnessjukt bra röst. Han kan ta i med rösten och man hör när han röstgestaltar någon men han gör det ändå sparsmakat och återgår alltid till en lugn berättarröst snabbt därefter. Jag hoppas att Dan tar till sig av de konstruktiva kommentarerna för jag tycker att innehållet är så starkt att det kan bli en kanonpod. Just nu faller det enligt min mening på berättartekniken.


Riktigt bra (5/5)

Grymt trevlig pod. Spännande och med glimten i ögat.


Suverän! (5/5)

Berättaren är lika behaglig att titta på som hans röst är att lyssna på. Intressant välgjord och äkta. Vill fortsätta lyssna den håller mig kvar. En podd som helt klart läggs bland favoriterna! Grattis!


Mycket bra inlevelse (5/5)

Grym inlevelse i berättandet med väl valda historier, rekommenderad varmt till samtliga som är intresserade av seriemördare.


Bra (4/5)

Bra podd med undantag för det ihåliga ljudet.


Dåligt utfört (1/5)

Intressant ämne som skulle kunna bli riktigt bra. Men en uppläsare som fnissar åt sin egen uppläsning och när det handlar om mord, våldtäkter och annat känns sådär. Satsa på bättre produktion annars lär tiden på topplistan inte bli långvarig.


Gör dig själv en tjänst och skippa den här podden (1/5)

Låter som en dåligt förberedd redovisning på högstadiet. Jättedåliga och lata översättningar från den engelska källa han förmodligen snor rakt av. Irriterande intonation. Blä. Älskar true crime men det här är outhärdligt.


Recension (4/5)

Superbra podcast! Enkelt och följa med och jag lyssnar slaviskt. Det känns Väldigt ocensurerat och på riktigt. Fortsätt på den vägen är min åsikt. Men kanske lite bakgrundsljud och soundtrack?


Fängslande (5/5)

Väldigt interesant!


Äntligen! (5/5)

Ser fram emot att följa denna pod och dess utveckling. Äntligen en pod om seriemördare på svenska som inte sparar på detaljerna kring offrens skador. Inget för den känslige lyssnaren, men vi andra jublar.


Riktigt bra! (5/5)

Tycker du gör ett grymt jobb, riktigt intressant! Men lite bakgrundsmusik och kanske lite mer inlevelse skulle göra det perfekt!


Spännande (5/5)

Mycket spännande och bra berättat!!!


Njae (2/5)

Inget jag fastnade för. Långt kvar till Rättegångspodden samt Spår. Låter som han läser direkt ur en bok.


Besviken (1/5)

Svår att lyssna på eftersom berättaren skrattar sig igenom grova övergrepp och mord. Känns inte seriöst, för att inte tala om respektlöst.


Toppen (5/5)

Sjuka grejer men intressant att lyssna på medans man jobbar!


Seriemördarpodden! (5/5)

En riktigt bra pod som passar mig som tycker att det är jätteintressant att höra om människoöden och kriminalhistoria. Avsnitten om Panzram var verkligen fascinerande och intressanta. Jag tycker att du berättar väldigt bra, upplever inte ljudet som burkigt. Ser framemot fler intressanta avsnitt av Seriemördarpodden! Bra jobbat! Med vänlig hälsning, Julia.


Otroligt bra podd och riktigt intressant. (5/5)

Bästa podden EVER!


Bra! (5/5)

En riktigt bra podd med behaglig berättarröst.


Mindre skratt tack.... (3/5)

Blev superglad när jag upptäckte den här podden men snälla, den vore bättre om du kunde sluta skratta åt sånt du själv tycker är tokigt m.m Och ibland låter du stressad när du läser. Annars en bra pod, äckliga idioter som du hittat mycket info om, bra jobbat!


Bra! (3/5)

Spännande ämne och intressanta fall! Väl påläst kring fallen. Dock finns förbättringspotential främst kring sättet att berätta. Blir monotont i längden, liknande poddar har ibland t.ex bakgrundsmusik och liknande för att förbättra lyssnarupplevelsen, kan vara nåt att tänka på!


Äntligen (5/5)

Har saknat en podd som tar upp detta ämne. Skön inlevelse och faktarikt 👍🏻


Fungerar inte 😥 (1/5)

Fungerar inte 😥


5 av 5 (5/5)

Spännande och fängslande pod!


Riktigt bra! (5/5)

Intressant och otäck fördjupning i några av det absolut värsta seriemördare världen har sett. Det sparas inte på otäcka detaljer, bra längd på podden! Ser fram emot de andra avsnitten :)


Skotten på Sveavägen (5/5)

Det går inte att spela upp skotten på Sveavägen för mig :( alla andra avsnitt funkar


Nej tack (2/5)

Ett försök att hänga med dokumentärtrenden som finns. Men högläsning med tafflig produktion tycker jag inte håller i denna tuffa konkurrens.


Spännande :) (4/5)

Bra podd som är intressant att lyssna på. Jag gillar att få bakgrund på personerna det handlar om 👍 den enda lilla kritiken jag kan komma med är att du ibland gör "röster" åt främst mördarna. Typ med lite arg eller morrande röst återger något de sagt. Asså det blir inte så bra 😉 men annars, awesome! Heja heja! 👏👏


Sweet! (5/5)

Avsnitten om Panzram var perfekt berättade! Du håller ihop tråden mycket bra genom hela storyn! Delsboberättelsen lär bli en peak! Nästan lika bra som palmemordet som är helt outstanding bland poddar i Sverige idag!


Toppen (5/5)

Super spännande 👌


Obehaglig men samtidigt häpnadsväckande intressant! (5/5)

Otäckt bra!


Uppfriskande. (5/5)

Jag tycker du gör ett bra jobb! Jag är född och uppvuxen med mycket högläsning/sagostunder. Fortsätt!!


5 av 5 (5/5)

Mycket intressant innehåll! Spännande att höra om alla "monster" som vandrat på denna jord och spridit skräck. Vill höra mer!


Bra pod (3/5)

Bra och intressant.


Tips på avsnitt (4/5)

Dr. Harold Shipman En man vars historia är minst sagt sjuk. Hade varit intressant att lyssna på ett avsnitt om honom! Googla och se om du finner intresse. För övrigt bra pod!


Bästa podden! (5/5)

Tycker det är en av de bästa poddarna jag lyssnat på. Dan är väldigt duktig i sin research samt i sitt berättande. Men blir helt fast! Lyssnade på denna första gången i måndags, har lyssnat på alla avsnitt håller också på och lyssnar på palme podden.


Ruskiga timmen! (5/5)

I motsats till roliga timmen i skolan. Helt absurda historier som man nästan inte skulle kunna tro på om de inte är belagda av polis och domstolar.


Lyssna! (5/5)

Den absolut mest intressanta podcast jag någonsin hört! Dan Hörning tar med oss till lägerelden och berättar inlevelsefullt och hörbart fascinerat om alla våra värsta seriemördare. Lyssna på den och hjälp till att sponsra honom så vi får massor av avsnitt.


Alltså man använder inte N ordet (2/5)

Upprepade gånger nämns "n" ordet om afrikaner. Skärpning!!!


Bra och spännande (4/5)

Mycket bra och spännande! Tips skulle kunna vara att blanda in lite musik (om möjligt) då det kan höja stämningen. Vidare är det alltid kul (tycker jag) med lite anekdoter om ämnet som avhandlas.


underhållande pod (5/5)

Riktig intressant pod, underhållande. mycket bra jobb Dan!


Riktigt bra koncept (5/5)

Denna på är en 5a! Bra berättande och välskriven story! Fruktansvärt bra!


Gaaaaalet (5/5)

Gaaaaalet bra;)


Like it! (5/5)

Bra podd, intressant och man märker att det finns mycket efterforskning i dem


Bra koncept men konstigt nog lite tråkig (2/5)

Jag tycker att det lät väldigt spännande men blev besviken på hur den läses upp. Det känns mest som ett enformigt samtal och lite som att lyssna på någon som bara pladdrar på. Kan delas upp, struktureras (mycket känns upprepande) och läsas upp lite mer ordentligt (kan ibland kännas som en blandning av någon som läser för ett barn samtidigt som det saknar inlevelse!) men jag tror att med lite utveckling kan det bli en toppen podd!


Kanon (5/5)

Älskar denna pod, klart bästa. Ös på med mer:)


E.E (2/5)

Bra med fakta. Men tyvärr, det saknas den mystiska känslan som en mörk historia kan behöva. Mindre "glad" berättarteknik = 5 stjärnor


Grymt (5/5)

Detaljerat, ofiltrerat och riktigt intressant!


Grymt intressant podd! (5/5)

Detaljrik och spännande om riktigt obehagliga gärningar och människoöden!


Läskigt spännande (5/5)

Väldigt intressant och spännande!


Tack för ännu en bra podcast! (4/5)

Tack Dan för ännu en bra podcast. Jag hoppas verkligen att du även kommer ta upp kvinnliga seriemördare. Ljudet är lite dåligt ibland. Men det löser sig nog. Många kramar!


Underbart (5/5)

Äntligen har någon kommit på en genre som jag saknar i podd-universum! Tack!


Jätte bra pod. (5/5)

Väldigt bra gjord och intressant. 👍🏻


Superbra (5/5)

Bra och intressant


👍👍 (4/5)

Har verkligen letat och väntat på en podd om seriemördare. Det hade varit mer effektfullt och spännande med mer berättarstämning i Creepypodden anda men annars rekommenderar jag denna podd!!


Bra podd! (4/5)

Bra podd och behaglig röst. I mellan åt lät det kanske som lite innan till läst. Men annars toppen och spännande!


Kritik (2/5)

Gillar sånna podcaster men jag tycker att det blir lite halvdant när du skrattar och flikar in små egna kommentarer, tycker att podden borde läsas lite objektivt och sedan dela av med en melodislinga om du vill prata om vad du tycker om människornas val osv, sen att du kan ta bort lite miljöbeskrivningar för det är ganska mycket av det, ta det som är väsentligt Och kanske dela av podden i avsnitt mer där du först pratar om bakgrund hos mördare och sen rättegången, tror du fattar..de två första poddarna var inte så bra mkt pga ovan nämnda saker men senaste var helt okej men tror man blir lite irriterad av strukturen för de andra mord/rättegångs-poddarna är uppbyggda likadant


Den råa sanningen (5/5)

Märkligt, ju obehagligare desto bättre, av någon anledning. Jag tror det är fascinationen, den ofattbara sanningen som får folk att vilja höra de hemskaste detaljerna, de grövsta fallen, den ocensurerade sanningen. Tack för intressant pod!


Så bra! (5/5)

Jag gillar Dan Hörnings sätt att jobba, hans poddar är väldigt spännande och alltid med en twist.


Mycket bra! (5/5)

Tack för en väldigt bra och intressant pod! Rekommenderar starkt!!


Grym pod!!! (5/5)

Tack!


👎🏻 (1/5)

Kändes som en sagostund att lyssna. Saknade inlevelse och engagemang. Nej tyvärr det här var inget vidare.


Kanon (5/5)

Äntligen en podd som tar upp seriemördare! Bra röst och bra research


Kanon! (5/5)

Riktigt spännande och obehagligt!!


Intressant. (5/5)

Kul att höra om kompletta idioter.


Tack! (5/5)

Riktigt intressant, bra jobbat 👌🏻💪🏻


Rekommenderas!!! (5/5)

Spännande och informativt samtidigt!


Nervkittlande spänning (5/5)

Dan Hörning does it again! En riktigt spännande podd om det grovt obehagliga men fängslande ämnet seriemördare. Dan röst är behaglig och välartikulerad och den väl uppbyggda podden får mig att se fram emot nästa avsnitt. Rekommenderas för de med starka nerver!


★★★★★ (5/5)

Fängslande pod! Ser framemot fler avsnitt!


Riktigt (o)trevlig pod! (5/5)

Får tacka för ett väldigt intressant ämne! Seriemördare är aldrig något trevligt ämne, men ack så spännande! Jag misstänker att spänningen ligger i att det är så långt från den grå Svensson-vardagen men ändå samtidigt så vet man att det finns spjuvar som vandrar runt som tickande bomber. Det enda jag har att invända till är att jag innerligt hoppas att Thomas Quick-fallen inte kommer tas upp! Anledningen till det är att det är så många tveksamheter i utredningarna samt att han friats i efterhand i alla mordåtal! 4/5 pga att jag fortfarande upplever ljudet som burkigt likt Palmemordet! Annars, keep up the good work! Jag ska försöka se till att få tummen ut och bli patreon inom snar framtid Tack Dan!