Aggregated reviews for Skeptikerpodden

Poddradio som ifrågasätter pseudovetenskap, vidskepelse och övernaturliga fenomen

Tummen upp för Skeptikerpodden   (5/5)

Härligt med en PodCast som tar upp aktuella ämnen och håller diskussionerna på en nivå så att alla förstår. Många intressanta intervjuer.


Lysande   (5/5)

En radio i min smak som förgyller min vardag genom deras arbete för att upplysa och förklara så man bättre kan kritiskt se på saker.


Fantastiskt!!   (5/5)

Otroligt bra podcast!! Har laddat ner alla avsnitt och är just nu på avsnitt 74! Har hittills skrattat väldigt mycket när ni pratar sönder motståndarnas argument :) keep up the good work!!!


Bra med svenska ämnen   (5/5)

Det är jättebra att ha en podcast med svenska ämnen och med svenska röster som kontrast till alla de amerikanska podcasterna som finns. Det är kul att höra likasinnade diskutera aktuella ämnen. Lite fler återkommande händelser, så som i SGU, vore kul.


Bra!   (5/5)

Bästa podden för oss som gillar att titta nyktert på saker och ting i en värld full av tomtar och troll.


Bäst   (5/5)

Bra saklig podd om vetenskapligskeptisk...lärt mig mkt å gillar dissekreringen av div pseudovetenskap...


Utmärkt podcast!   (5/5)

Enda jag prenumererar på, bra jobbat!


Kul och informativt   (4/5)

Den enda podden jag lyssnar på regelbundet.


Sensationellt!   (5/5)

Nr. 95 är min favorit.


Ögonöppnare   (5/5)

Tack för en grym podcast om vetenskaplig skepticism!


Bästa svenska podcasten   (5/5)

Bästa svenska podcasten. Riktigt bra!


Livsviktigt!   (5/5)

Lyssnade på avsnitt 78 och bara älskade det! Denna podcast är Sveriges nyaste fyr vars sken är starkt och med lika delar humor och allvar lyckas skingra vardagens många dimridåer. Jag tror kanske inte man alltid kan fajta mystikerna med förnuft, men att försök duger, och att avslöja rappakalja är alltid roligt. Tack för att ni finns!


Fler avsnitt, tack   (4/5)

Varför finns bara de tio senaste avsnitten?


Väl utfört!   (5/5)

Mycket bra pod, har bara lyssnat på de fem första avsnitten för tillfället. Det kommer snart ändras!


Bra   (4/5)

Bra! Ibland lite för frispråkiga när de kommer till saker som de inte har kunskap nog för att yttra sig om. Extremt viktigt att skeptiker får mer plats att kritisera korkade TV4-journalister!


Skeptiker unite!   (5/5)

James Randi, Pen & Teller, Skeptikerpoden!


Intressant och bildande!   (5/5)

Tar upp en mängd teman och följer upp nyheter.


Kritiskt tänkande på cykelturen   (5/5)

Skeptikerpodden är en av mina följeslagare på cykelturen till och från jobbet. Tänk om den kom oftare! En rejäl dos kritiskt tänkande i en understundom galen värld. Tack för det gedigna arbetet.


Lysande!   (5/5)

Förnuftets förespråkare i ett allt mer intellektuellt haltande mediasamhälle.


Fruktansvärt nödvändig podcast   (5/5)

Bland allt humbug i min omgivning kan jag bli så tacksam över en hel timmes reflektion i saklighetens namn. Skeptikerpodden låter en sätta fötterna på jorden och samtidigt rör den om i grytan och skakar om ens perspektiv mellan varven; gör en engarerad (ibland upprörd) och påminner en om hur VIKTIG den moderna vetenskapen är i en civilisation. Man uppskattar att det är mycket man inte vet och att det man vet oftast förändras. Inte nog med att Skeptikerpodden är användbart om man vill utveckla sitt kritiska tänkande, den är också underhållande, lärorik och skapar ett behövligt motstånd till ens egen och andras irrationalitet. Jag känner mig inte bara upplyst när jag lyssnat på den utan också en aning ödmjuk till männsikan och får mer förståelse för hur vi fungerar och gärna resonerar. Veckans utbrott är definitivt mitt favoritinslag, annars är de mest intressanta ämnena organiserad religion, kreationism, homeopati och avslöjanden av medium och annat påstått spökeri. Det skulle vara ännu bättre med ett program i veckan, men varför klaga när podden är så briljant! Lyssna på den om du ännu inte har gjort det!


Lärorik och intressant!   (5/5)

Innehåller allt från aktuella händelser till intervjuer med personer inom skeptikerrörelsen, varje program är både underhållande och lärorikt. Väldigt lärorik podcast och kan inte annat än rekommendera den!


Bra, bättre, bäst   (5/5)

En bra poddcast som blir bättre och roligare för varje sändning!


Behövs verkligen   (5/5)

Detta är de svenska skeptiska podcatsernas moder. En välupplyst panel som ser till att man får tänka själv, men också ser till att man får fakta på bordet. Bra arbete Skeptikerpodden. Sluta aldrig ert arbete, ni behövs!


Underbart!   (5/5)

Underbar podcast! Väldigt intressant och rolig! Ni har verkligen räddat många arbetsdagar. Har lyssnat igenom allt 3-4 ggr nu. Tyvärr kommer programmen ut för sällan. :( Tack så mycket! /Jonas


Karin V   (2/5)

Lika underhållande som sakligt.


Bra har blivit bättre.   (5/5)

Saklig, informativ och otroligt intressant. Börja lyssna och ni kommer inte att ångra det.


Favvopoddcast   (4/5)

Haha, "Hesselroth"... :D


Riktigt bra!   (5/5)

Har lyssnat i ett och ett halvt år nu, toppenbra podcast! Dock så tror jag Kvack har gått om er lite sen Houdi och Anders lämnade :)


Tack   (5/5)

Tack för en fantastiskt bra pod!


Väldigt välgjort och informativ!   (3/5)

Definitivt en av Sveriges bästa podcaster tyvärr har det blivit lite sämre tekniskt efter att Hesselroth lämnat för att prodda Radio Houdi. Saknar också Skrock och Svart Magi inslaget.


Started out good   (4/5)

Detta har varit och är då och då en bra podcast. Variera gärna ämnena lite mer, försök att hålla ner på raljerandet, även om det är svårt att låta bli. Om alla ämnen inte ligger inom panelens hjärtefrågeområde, tag in gäster. Keep it up, för det behövs såna här podcasts!!!


För mycket tönterier.   (3/5)

Jag önskar att det fanns en podcast om samhällspåverkande pseudovetenskap där det inte var "coolt" att vara nörd. Där det inte var accepterbart att prata om Star Trek. Det finns människor som är intresserade av vetenskap men som inte är töntar, om du är en av dem kommer du förmodligen bli trött och irriterad på den här podcasten efter ett tag.


Bästa svenska podcast   (5/5)

Värt att lyssna på! Roligt och skeptiskt :-)


Mycket nöjd   (5/5)

Hej på er, jag e väldigt stolt över er vill jag säga. Har ganska nyligen upptäckt er men ändå hunnit lyssna på 55 avsnitt, försöker hinna ikapp så gott det bara går, längtar efter en skeptikerpub i gbg. Fortsätt bara framåt och sluta aldrig, vi har precis börjat!


Kanon!   (5/5)

Bästa svenska podcasten!


Otroligt bra podcast   (5/5)

Underhållande och lärorikt. Denna podcast är väldigt viktig för att skapa dialog om alla de pseudovetenskaper som utövas nuförtiden!


Super duper   (5/5)

Viktigt ämne i detta oroliga tidevarv. Mkt bra upplägg och roligt att höra på. Ni behövs. SR borde planka detta!


Välbehövd!   (5/5)

Podcast som på ett underhållande sätt slår hål på psedovetenskapliga myter.


Tack!   (5/5)

Måste bara säga att det är en grym podcast! Kul sätt att fördriva lite tid och samtidigt lära sig lite. Rekommenderar till alla! Tack!


självtänkande människor   (5/5)

Dettta får folk att börja tänka själva!


Bra   (5/5)

Bra program som är viktigt för att slå hål på diverse myter.


Fantastisk!   (5/5)

Kan inte nog rekommendera den här podcasten!


Bra bra   (5/5)

Mycket bra pod värd att ladda ner


toppenbra podcast   (5/5)

grymt bra. segmentet skrock och svart magi funkar inte så bra dock. kanske sveriges viktigaste podradio.


Tyvärr...   (5/5)

Tyvärr behövs ni verkligen! Ni kämpar på mot villfarelserna och verkar ha kul medan ni gör det. Ärlighet varar ju längst sägs det så fortsätt att stcka hål på myter, pseudovetenskap och bedrägerier!


Bra!   (5/5)

Längtar efter varje nytt avsnitt Tipsar om er till lärare


Utmärkt   (5/5)

Högkvalitativ podcast med allt om skepticism!


Fantastisk podcast!   (5/5)

Både underhållande och lärorik. Ni behövs för att höja kunskapen i Sverige och göra allmänheten lite mer kritiskt tänkande. //tiinae


Blue Duck   (5/5)

Fantastiskt trevlig podcast, men betoning på trevlig. Anders veckans utbrott är min höjdpunkt kan annars bita mig lite i läppen när John ibland är liite för respektfull o snäll mot vissa bedragare. Därav bara 5 stjärnor ;)


Good stuff   (5/5)

Finally! Something in Swedish worth listening to! I can feel my Swedish getting better after each podcast:-) Keep up the good work guys!!! Brian Coughlan Alingsås


Bäst i långa landet falukorv!   (5/5)

Ett superbra program med ett härligt gäng som har koll på allt inom skeptikerrörelsen!


Vår svenska kära ateist podcast   (5/5)

Härligt gäng med John houdi som programledare. Intressanta samtalsämnen och intervjuer.


Längtar varje vecka   (5/5)

Mitt i prick!


Kanonprogram   (5/5)

Ett ytterst välgjort och högst intresant program! Tyvärr är skeptiker-rollen högst relevant idag. Här har vi helt enkelt ett gäng som gör en insats som verkligen behövs och de gör det genom att helt enkelt värna berätta om sanningen. Rekomenderas varmt!


Tack!   (5/5)

Ni gör ett bra jobb. Lyssnar på er varje vecka och rekommenderar till vänner och kollegor.


Tipptopp   (5/5)

Mycket bra. Många bra intervjuer och lagom allvarlig ton i samtalen.


Gillar   (5/5)

Även om jag inte alltid överensstämmer med deras åsikter och ibland kan tycka att skrattar och pekar med fingret på andra då måste jag säga att jag gillar podcasten väldigt mycket och väntar varje vecka att den kommer ut :)


Ruskigt bra!!!   (5/5)

Ruskigt bra!!!


Bästa   (5/5)

Den podcast man lyssnar på inom en timma efter att den blivit uppladdad. Bra jobb skeptikerpodden!


5/5   (5/5)

Lärorikt och intressant 


Tack!   (5/5)

Tack för en magnifik podcast. Hoppas att ni finns kvar i flera år framöver.


För alla   (5/5)

Tyckte först att de höll en för mjäkig nivå, men insåg sedan att man måste möta människor där de är. Följ med oss nu 2000 år, fram till idag och se vad människor har lärt sig om vår värld!


Gr8   (5/5)

Obligatorisk lyssning för alla och envar.


Grymt bra!   (5/5)

Intressant och lärorikt.


Intressant och roligt   (4/5)

Vitt och brett diskussioner med en vetenskaplig infallsvinkel men öppen för andra synsätt. Skeptiker


Bra   (5/5)

Intressant


Alla kan lära sig något av Skeptikerpodden.   (5/5)

Kritiskt tänkande och vetenskaplig skepticism är grunden för alla mänskliga framsteg. Ingen insikt eller kunskap står att finna i religion, alternativ medicin, spådom, tro på spöken eller något annat nonsens. Dessa företeelser grumlar vår tankeförmåga och fräter på vårt omdöme och bättre vetande. Skeptikerpodden har något för alla, alla borde således följa detta briljanta program. Inget ämne är för stort eller för litet, allt går att prata om, på ett lättsamt sätt som såväl experter som noviser kan ta till sig av. Tillåt dig själv en klarare tankeprocess, lyssna på Skeptikerpodden!


Bra! Jag vill veta mer om ...   (4/5)

Bra initiativ och vettig nivå; "lagom" vasst men ändå ödmjukt och med trevlig samtalston. Jag vill höra mer om: - Psykoanalys - förr och nu, evidens - Lögndetektorer (polygrafer) - Placebo - och angränsande fenomen - Nedslag kring verkligheten bakom "Män som stirrar på getter" ("Artichoke", "MKULTRA", KUBARK m.m. jämte Lifton, Zimbardo, Milgram m.fl.) - "Vetenskapskriget" (Sokals bluff) - olika synsätt inom vetenskapssamhället - Psykometri - möjlighter och problem med att operationalisera psykologi - Karl Popper - plus och minus, i relation till Kuhn, Lakatos och dagsläget - Memer - som en möjlig "mjuk" förklaring, jämte "gener" som "hård" biologisk dito, ifråga om människan som biopsykosocialt djur Fortsätt! Tack för bra program, Claes


Lärorik och underhållande   (5/5)

Jag har lyssnat på Skeptikerpodden från avsnitt 1. Det är trevligt med en svensk podcast som behandlar det här området. Rekommenderas för alla intresserade!


Jättebra!   (5/5)

Rolig, informativ och seriös podcast. Rekommenderas varmt!


Awesome   (5/5)

Har lyssnat sen första avsnittet kom ut och det blir bara bättre. Kul med en skeptikerpodcast på svenska. Kan inte klaga på någonting.


Äntligen!   (4/5)

Ett sånt här program på svenska har jag längtat efter länge. 10 avsnitt hittils som alla är suveräna. Snart tar programmet nästa steg och då sitter 5an där.


Bra svenskt initiativ   (4/5)

Bra och efterlängtat initiativ med en svensk skeptiker-podcast! Seriös diskussion, men jag saknar humorn fr internationella motsvarigheter. Och lite mer dryghet hade inte skadat heller, även om den respektfulla attityden säkert underlättar intervjuer med true belivers.


Svensk podcast   (5/5)

Jättekul att sverige äntligen fått en egen podcast för skeptiker. Vi får hoppas att deras försök att få till en diskussion lyckas och att några med andra åsikter vill ställa upp och vara med.


Bra initiativ!   (4/5)

Nystartade Skeptikerpodden har de ingredienser som behövs för att göra en bra podcast (det har bara kommit tre avsnitt när detta skrivs). Programmet leds av magikerveteranen John Houdi och består av en roterande panel med sju andra gäster. Eftersom det redan finns en uppsjö av bra, varierande skeptiska podcasts på engelska som redan behandlar det som händer i USA och Storbrittanien, är det roligt att Skeptikerpodden tittar på svenska fenomen. Vad jag skulle vilja se är intervjuer med svenska skeptiker-profiler, men framförallt med namn inom new age, pseudovetenskap, konspirationsteorier, med mera. Inte för att förlöjliga eller "debunka" dom, utan för att ta reda på vad dom tror och varför, något som både skeptiker och våra meningsmotståndare kan uppskatta.