Aggregated reviews for Spanarna

Tre skarpsynta personligheter försöker avläsa trender i vår vardag och ge oss sina framtidsvisioner. Ansvarig utgivare: Katarina Svanevik

Glädje spridning på hög nivå! (5/5)

Radio när det är dom bäst!


Linnea (5/5)

Jessika Gedin 👌🏻


Trötta spanare (3/5)

Känns som flera av spanarna behöver bytas ut om det ska bli något tänkvärt innehåll. Tyvärr är vissa för trötta för att orka göra research och jag misstänker att vissa hittar sina ämnen på väg till inspelningen. Jessica gör alltid sina efterforskningar och bemödar sig med ett rim eller två, kul!


Klassiker (4/5)

Lördagsgodis. Konceptet håller fortfarande, men kvaliteten är så klart avhängig spaningarna varje vecka. Oftast mkt kul och Gedin är nästan alltid bäst när hon är med. De skulle förmodligen tjäna på att plocka in ytterligare en lite yngre spanare.


Så här bra blir det aldrig igen (5/5)

Njuter till fullo varenda lördagsmorgon när kaffekoppen och brödet står laddat och likaså fruktar jag den fredag om 1000 år då programledare Storm blivit för åldersstigen för att orka leda alla de briljanta spanarna och måste lämna över facklan.


Så tjatigt! (1/5)

Tristare än detta blir svårt, lägg ner Ingvar!!


bästa bästa (5/5)

bästa radioprogrammet jag vet, helt oslagbart!


Bra (4/5)

:)


Undvik felsteg (1/5)

Låt ALDRIG mer Cecilia Hagen medverka!!! Hallberg har inte haft något att komma med på 15 år för den delen.


Prat på radion om "ingenting" är njutbart (5/5)

Min absoluta radiofavorit sedan länge, länge. Blir aldrig gammalt och tjatigt - en ny spaning mot framtiden är alltid fräsch och ny ...


Huller (1/5)

...om buller. Innehållet är ju lysande. Men vad har hänt med datumhanteringen av podcasten??? Sedan flera månader tillbaka lägger sig avsnitten inte längre prydligt i datumordning på min iPhone utan huller om buller. Och senast var det ännu värre. När jag ville lyssna på senaste avsnittet visade det sig att det var ett par månader gammalt. ("Välkomna till VÅRENS sista Spanarna" trots att det nu är september!) Avsnittet hade alltså försetts med ett helt färskt datum trots att det var ett par månader gammalt (och det som verkligen var senaste avsnittet kunde jag inte hitta alls!) 1 stjärna för det!


Radio på recept (5/5)

Vanlig läkare som ställer sig frågan om man inte borde ordinera ett avsnitt per dag , förebyggande mot demens, diverse tillskansad skröplighet, mörkersjuka, diffus värk och allsköns lättja tillika besvärande rastlöshet. Jag ger 5 britspappersrullar av 5 möjliga , oanvända


SR i sitt esse (5/5)

Tanken var att detta program skulle vara ett komplement till på minuten då det ligger på is tillsvidare, men oj så fast jag har blivit. Lyssnar igenom hela arkivet från nutid och bakåt. Underhållning på hög nivå


Bra lyssning (5/5)

Ska man promenera/resa en bit fubkar det perfekt att lyssna på!


Så nu, så bra, så himla genuint trevligt (5/5)

Alltid drar jag på munnen, alltid är det intressant och många gånger frustar jag till av skratt på olämpliga platser i vardagen på grund av denne Storm och hans härliga gäster!


Jessika Gedin är toppen (5/5)

Intelligent och underhållande program som ofta ger bestående intryck och väcker funderingar. Jessika har ordets gåva och formulerar meningar så man nästan ramlar baklänges!


Program: 5+ Teknik: 1-! (5/5)

Programmet är fullkomligt fenomenalt och har så varit i alla sina drygt 20 år! Hoppas Ingvar Storm är så evigt ung som han låter och aldrig lägger ner! Men den praktikant som har hand om podifieringen av programmet borde aldrig släppas in i radiohuset igen! Datummärkningen är helt off och programmen kan ha publiceringsdatum 1997 eller inget alls. Flera gånger på senare tid startar programmet plötsligt om mitt i, eller ännu värre, tar slut. Märkningen av avsnittet har varit dålig länge men blir inte ett dugg bättre, snarare tvärtom. Ovärdigt ett mediahus som SR!


Muy bien! (5/5)

Gillar Spanarna i allmänhet, och Ingvar Storm i synnerhet. 5/5


Veckans höjdpunkt!! (5/5)

En klassiker som förhoppningsvis fortsätter i 20 år till.


Kul (5/5)

För det mesta lysande radiounderhållning!


Tråkigt (2/5)

Meningslöst lyssnande, varken underhållande eller intressant. Bara en massa pladder och svammel. Rekommenderar istället P3 Dokumentär, Aschberg Radio1, Filip & Fredrik eller Värvet.


Underbart! (5/5)

Fantastiskt program som lyckas med att vara sentimentalt, bildande, humoristiskt, hoppfullt och framförallt inspirerande på en och samma gång! Tack för att återigen få ta del av en liten bit av åttiotalets bästa förfest Megapol!


Klassisk radioinstitution (5/5)

Spanarna är en av radions riktiga långkörare och man kan inte annat än älska detta program. Insiktsfulla tankar, med mycket hjärta och humor gör att detta är en av veckans stora höjdpunkter!!


Bra (4/5)

Mycket bra!


Bästa! (5/5)

Ingvar Storm leder detta underhållande och informativa program på ett formidabelt sätt!


Postverket (5/5)

Säger bara: Postverket.


En av veckans två höjdare! (5/5)

Bättre än såhär... blir det inte.


Lysande! (5/5)

Längtar efter varje nytt avsnitt!


Veckans högtidsstund (5/5)

Missar aldrig ett nytt avsnitt fantastiskt bra radio


Oemotståndlig blandning (5/5)

Programmets sammansättning av spanare med olika infallsvinklar och sätt att beskriva sina observationer är värt fem stjärnor bara det. Oavsett var i världen jag befinner mig laddar jag ner programmet och lyssnar på podversionen. Aktuella ämnen och underfundiga paralleller, tänkvärt och roande. En oemotståndlig blandning.


Nja (2/5)

Med allt detta beröm tycks det behövas lite kritik kan jag tycka. Jag skulle inte säga att det spanas mot framtiden i podcasten utan snarare att man förfasar sig över samtiden och pratar varmt om forntidens pappersböcker, röda soffor och gamla sätt att förhålla sig till teknik som att det är nåt exotiskt och farligt mm. Det kokas mest soppa på spik i programmet och de gånger som dem faktiskt säger något klokt så har man nästan alltid redan tänkt det själv. Programmet hade nog tjänat på lite yngre förmågor som faktiskt har ett grepp om samtiden vilket vissa av dem nuvarande(Jonas Hallberg) inte har.


Lysande! (5/5)

Lysande!


Bästa podden ever! (5/5)

Man vill ju hänga med och ibland lär man sig nya saker, då bli man glad för det. Och ibland berättar de om sånt man känner till, då blir man glad för det. Otroligt bra koncept!


Fantastik (5/5)

Varje måndag morgon på väg till jobbet låter jag Spanarna förgylla en annars tråkig stund.


Fantastiskt! (5/5)

Fantastiskt!


Missar inte ett avsnitt (5/5)

Hög kvalitet, rakt igenom.


Ett fantastiskt program (5/5)

Radiohistoria i realtid.


Lysande (5/5)

Vi tillhor ocksa lyssnarskaran sedan tiding Metropoltid och forutom en liten svacka under tidigt 90-tal har Spanarna hallt en mycket hog klass, oavsett vilka som varit ankare vid varje tide.


En lisa för den tanketrötta själen (5/5)

Radio när den är som bäst! Lyssnar nu i San Francisco. Tack alla ni!


 (5/5)

Mitt trogna sällskap i hörlurarna på väg till jobbet.


Lysande (5/5)

Samtidsreflektion när den är som allra bäst!


Bäst (5/5)

Det är och har alltid varit så oerhört bra. Minns spaningar från tidiga Metropoldagar lika mycket som förra veckans spaningar. Helt klart bäst på det ni gör. Inget annat program kan mäta sig med er Spanare trots att många försöker.


Ingvar, Jessica och alla deras vänner (5/5)

Jessica Gedin är sublim! Per Naroskin är understundom psykologpretto men jobbar med sig själv, så vi gillar honom också. Jonas Hallberg är som kungahuset: Egentligen onödig, men småkul. Övriga spanare håller alla hög klass (om än inte så hög som Jessica). Och Ingvar Storm är en mästerdomptör. Ingvar, we love you!


Låt det aldrig ta slut (5/5)

Spanarna har funnits i 20 år och det blir bara bättre och bättre. Snälla, sluta inte i topp, fortsätt i all evighet!


Bra (5/5)

Bra, ruggigt bra


Underbart (5/5)

Radio när den är som bäst!


Magiskt! (5/5)

Bara så bra! Har laddat ner och lyssnat på samtliga tillgängliga avsnitt!


Kanon! (5/5)

Fullkomligt lysande. Se till att inte missa ett enda avsnitt. Tur att man kan ladda ner.


Sanslöst! (5/5)

Sanslöst att det hitintills funnits en enda kommentar kring detta fullkomligt lysande radioprogram. Istället för att förklara alla dess kvaliteter föreslår jag att du helt enkelt laddar ner ett avsnitt. Lyssna sedan i bilen, på bussen, på cykel på väg till jobbet, träningen eller varsomhelst och njut av humorn och ta del av insikterna. Vintermörkret lättar garanterat och du får energi som räcker tills det är dags att ställa fram grillen. Eller var det trädgårdsmöblerna? Nu finns det iallafall två kommentarer...


Se världen på nytt (5/5)

Hur fånigt ämnet än kan tyckas häpnar man alltid över spanarnas slutledningsförmåga och intelligens. Veckans mediemässiga höjdpunkt!