Aggregated reviews for Spelklassiker

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Grymt   (4/5)

Grymt att ni hade med den bästa låten av alla. Dvs dark world theme från snes Zelda


Love UUU   (5/5)

Så härliga att lyssna på!!! Är uppväxt med Nes och älskar spelmusik och att lyssna på er. /// Josefin


Samspel och spelglädje som värmer ett nörd-hjärta   (5/5)

Tobias och Hiro babblar om högt och lågt med avstamp i spel- och popkultur och bjuder på gamla såväl som nya smycken ur spelhistoriens musikskatt. Något för den inbitne att sitta och nicka med till och känna igen sig men även en fin introduktion till musik i spel för nykomlingen. Keep up the good work! Ni är grymma!


Super Spelklassiker Musik Grabbarna   (5/5)

Nostalgi, gaming, nörderier och helt underbart.


Bästa podcasten!   (5/5)

Har ju lyssnat nu något år eller två. Så är väl dags att sätta betyg på eran podcast. lyssnar varje vecka så det ända jag kan säga är topp betyg :) Keep up the good work! Micke aka Bigboss


En podcast värd din tid   (5/5)

Jag kan rekommendera alla denna podcast som gillar spel men kanske inte lägger ner så mycket tid att lyssna på musiken som finns bakom dessa guldklimpar. Gwellmyn och Hiro plockar ut alla de bästa låtarna och blandar upp musiken med härliga tankar och historier!


Suverän podcast   (5/5)

Som titeln avslöjar är detta en riktigt bra podcast om man gillar spelmusik. Programledarna bjuder på en bra blandning av musik och förgyller dessa med intressant och oftast relevant kuriosa. Att få ett nytt avsnitt presenterat varje vecka är väldigt ambitiöst och gör att abstinensen hinner bli lagom hög. Tack vare den här podden har jag upptäckt både spel och spelmusik som helt gått mig förbi exempelvis dunderhiten 'Girl in the tower'...


Väcker retroräven i mig   (5/5)

Musik i spel är halva spelupplevelsen och tack vare er kan jag återuppleva känslan för spelen som jag en gång spelat i min barn/ungdomsår. Ni har bidragit till att upptäckarlusten för missade spel blivit större och att jag ganska ofta går runt och nynnar på TV-spelmusik. Tack!


Härlig musik, mysig och undrebart nördig!   (5/5)

Underbart mysig och nördig podcast! Med en perfekt mix av spelmusik, personligt och fakta! Ett måste för den som älskar spel både från förr och nu!


Alltid underhållande...   (5/5)

...för det mesta. Andreas och Tobias är en dynamisk duo av Batman och Robin sort. Vem som är vem vågar jag inte säga. Musiken är bra också ^^


God Jul   (5/5)

Sitter på jobbet och lyssnar på eran pod på julafton :) Har följt er i många och och säger bara bra jobbat, så 5 stjärnor. Och mera Amiga musik :) Fredrik


Underbart musik och härligt snack!   (5/5)

Hepp! Tack för att ni kör på. Underbart att lyssna på all spelmusik. Känner igen en del men mycket är nytt. Hittade den ganska nyligen men kör igenom från början. Tobias är entusiasmen i person, att Andreas hoppade på gör inte saken sämre - härligt samspel. 5/5!


Mycket bra!   (5/5)

Som andra redan har nämnt, en sund blandning av härlig musik, kuriosa och anekdoter. Som inbiten PC-gamer så tycker jag att det väger lite väl tungt mot konsol sidan men jag får väl höra slag i saken och önska låtar/anmäla mig som gäst dj. Lyssnat från det första tillgängliga avsnittet och går mot det nyaste. Spelklassiker musik FTW!


spelklassiker fjweuuturing gaminggrannar   (5/5)

Störtskön podcast med min favorittyp av musik, riktigt roligt mellansnack med episka svengelska uttalande då och då


Beroendeframkallande   (5/5)

Gillar mixen mellan musik, personliga anekdoter och nördig kuriosa. Dynamiken mellan Gwellmyn och hiro är jäkligt skön - dessutom blir det ganska stor skillnad i valet av musik och den andres reaktion på detta. Jag började på episode 78 och har på ca 2 veckor lyssnat på till 118. Uppskattas!


Riktigt underhållande   (5/5)

Spelklassiker + gaminggrannar är en otroligt bra pod. Inte nog för att man upptäcker ny(gammal) spelmusik att älska, utan också mycket för att Andreas och Tobias är ett radarpar av rang, och deras roliga och intressanta mellansnack överglänser inte sällan musiken de spelar, ironiskt nog :) Lyssna och njut! NU!


Bäst i Sverige   (5/5)

Sveriges bästa spelpodcast, hands down! Keep it coming, grabbs.


Tack för att ni finns.   (5/5)

Har varit med och lyssnat sedan starten och tyckte det var dags att skriva nått om er. Underbar podcast! Tycker att spelmusik är helt fantastiskt och blir så glad varje måndag när jag läser på Twitter att en nytt avsnitt finns uppe =) Ser mycket fram emot konserten LEGENDS i Stockholms konserthus i sommar. Kanske ses vi där =) Ni gör ett kanon jobb som lyckas hittar all musik. Kul att Tobias fått sällskap nu också. Jag kan bara tacka för att ni finns.


Kalasbra!   (5/5)

Om du som mig gillar både tvspel och musik så är detta podcasten för dig. Det som är ett stort pluss är den breda blandningen av musik. Att det levereras nya avsnitt med bara en veckas mellanrum gör det inte sämre. Måndagsmorgon har blivit lite mer uthärdlig!


+   (5/5)

Det här gillas starkt! Score.


Nostalgi i massor! - Perfekt i örat på jobbat!   (5/5)

Tycker du gör ett fantastiskt jobb med podcasten! Jag har lyssnat igenom samtliga avsnitt flera gånger och varje gång jag gör det blir dom t o m lite lite bättre... Jag tycker alla element i podcasten är välregisserade och du uttrycker din nördighet på ett riktigt bra och underhållande sätt! Jag hoppas och önskar att du fortsätter länge till. Tack för allt! /Svennefenne


Okej.   (3/5)

Mindre prat, mer musik! Och kortare intro, tack.


Briljant!   (5/5)

Fantastisk liten nördig podcast med en nördig Tobias! Då jag jobbar i en tvspelsbutik och oftast inte orkar lyssna på företagets skivor brukar jag i smyg slänga på Spelklassiker.. Det är jättekul att se hur mina kunder stannar till och ibland får något nostalgiskt i blicken när de känner igen en strof eller ett musikstycke. Lyssna och våga vara nördig! :)


Tack!   (5/5)

Detta är ett fantastiskt initiativ och ett projekt som Tobias ständigt verkar lägga en hel del tid på då kvaliteten alltid är hög och man märker att han brinner för detta! Har ofta teman på sina avsnitt vilket gör det varierande! Trots att lyssnargruppen kanske är nischad och liten lyckas podcasten med att vara bred och ta in hela spektrat av spelmusik! Ljudkvaliteten som andra kommenterat har förbättrats avsevärt, jag kan inte klaga! Tack! /daweeb


Nästan perfekt Podcast!   (4/5)

Har lyssnat på ca 8st Spelklassiker och njuter varje gång! Kvaliteten är super på musiken men inte när du pratat eller någon anna därför ej full pott! Mer musik dör man inte av... hehe 2-4 låtar till i musik specialerna.. Mycket trevlig Podcast!!!


myslyssnande   (5/5)

Mysigt lyssnande för den som spelat spel länge eller som vill få en inblick hur det var att "vara med då" och därtill en god inblick i spelandets historia. Med tillägget musik bjuds vi också på en fantastisk resa med de hundratals blippblopp-mästerverk som producerats genom tiderna. Keep up the good work!


Mysig och bra debut!   (5/5)

Trevligt program som framkallar nostalgiska spelminnen. Keep it up!


En trevlig debut   (5/5)

Underhållande att lyssna på en lite djupdykning i specifika spel, ser fram emot att höra fler avsnitt.