Aggregated reviews for Svamppod

Svamppod är Sveriges främsta pod för tv-spel, datorspel och en massa annat härligt nördigt. Redaktionen från Svampriket pratar varje vecka om spelvärlden, nyheter, releaser och kulturen som stort.

Lysande!   (5/5)

Fantastisk spelpod med ett skönt gäng och Linus 😜


Mycket trevligt   (5/5)

Aahh vilken stil och klass på den här podden, nu skall jag inmundiga en singel malt och fortsätta. Skål för bövelen!


Å de e TIIISDA!!!...   (5/5)

Härligt gäng, Bra flyt, Vi snackar gaming!!! Prova denna...


För lite trots sin längd   (5/5)

Jag gillar verkligen Svamppod. De olika medlemmarna tillför olika saker både i vad de talar om och vilken dynamik som uppstår med olika medlemskombinationer i podden. P.g.a. detta varierar dock podden väldigt i kvalitet. När Svamppod är som bäst så är den riktigt bra och när den är som minst bra så är den bara ganska bra. Jag har följt podden i ungefär ett år nu och har lyssnat igenom större delen av backloggen. Jag lyssnar med glädje varje vecka, med lite otur så är jag klar med veckans avsnitt redan på förmiddagen på tisdagen och har då inget svamprike i öronen igen på en hel vecka. Tack för ett bra arbete.


Halvtrötta besserwissrar   (2/5)

Två halvtrötta snubbar och en lite mer energisk som försöker piska liv idem. Pratar om väldigt mycket annat än spel och det kännssom att några av programledarna känner att de har viktigare saker för säg än att engagera sig när det är dags att spela in. Tröttsamt, segt och putslustigt.


Rolig pod!   (5/5)

Alltid trevligt med prat om spel! Ludde meddela de andra att ni måste repetera vilket spel ni pratar om oftare. Speciellt när det gäller lite mindre spel. För ofta så låter det intressant men så vet man inte vilket spel ni pratar om för att man lyssnade lite dåligt i starten! Tack och hej :)


Svamp är gött!   (5/5)

En av de bättre podcasterna på svenska. Mitt tips är att gå tillbaka till sommarpoddarna 2014 för att lära känna personerna bakom micen. När man vet vilka alla är känns det som man är en del av en liten Svamppod-familj. Frälst helt enkelt. Visst finns det småsaker att anmärka på, t ex. så kan det ibland kännas smått ofokuserat, men å andra sidan är det ju så en riktig konversation är. Tack för en fin pod! P.s om denna recension blir uppläst vill jag höra Anders recensera Luddes skägg enligt pizzasysystemet. Tack för mig! D.s


Bra underhållningsvärde   (5/5)

Jag lyssnar på 4-5 olika podcaster om spel och tycker den här är helt klart bäst! Därför att den har en bra blandning mellan roligt "skitsnack" och seriösa recensioner!


Spelpodd för alla!   (5/5)

Denna podd har räddat otaliga arbetsdagar. Med detta sköna gäng i lurarna så flyter dagarna på som en dans. Djupa och intressanta samtal om spel, humor och härlig gemenskap får mig att vilja ha tiiiiisdag igen efter varje spelat avsnitt. Fortsätt med det fina jobb ni gör. Tack!


Anledningen till att tisdagar är bästa dagen på veckan!   (5/5)

Det finns ingen spelpodcast som är så personlig och härlig som Svamppod. Den härliga redaktionen får mig att skratta ut högt varje vecka. Att lyssna på Svamppod är viktigare än att stiga upp på morgonen... Typ.


Podcast i kalsonger med grogg   (5/5)

Förstår kritiken några skriver om lite tramsigt och ofokuserat men ger man dom några avsnitt så växer dom snabbt på en. I början hade jag lite svårt för Svamppod men nu ser jag fram emot nya avsnitt varje vecka.


Bästa spel-podden utan tvekan!   (5/5)

Läs ovan!


Min favorit   (5/5)

Har lyssnat nu ett tag och jag tycker det är det givna valet för den som älskar tv-spel och vill ha en pod på svenska. Ett skönt gäng. Längtar till varje tiiiisdag. /Anders_Flanders


Mer än bara en spelpod   (5/5)

Jag är ingen gamer, det kan jag säga med en gång, iaf så tror jag inte det. Men jag har spelat och spelar fortfarande lite, och intresset för spelen finns där, och då är denna pod perfekt för mig! Jag får uppdateringar på vad som händer i spelvärlden i stort, vilka spel som är relevanta och vad som är på väg ut. Samtidigt är det härligt med den avslappnade stämningen och att de låter sig sväva ut, utan att tappa allt för mycket fokus på det de ska göra. Men det bästa är variationen på avsnitten, beroende på vem av redaktionsmedlemarna som sitter i veckans pod så kommer resultatet bli olikt föregående vecka, men ALLTID med bra resultat! De gör ett fantastiskt jobb på svampriket, de slåss för etik och moral i ett tufft trollande forum som spelmediumet ändå är, och jag kan bara säga att de gör det med bravur. Om ni(lyssnaren) vill lära känna svamparna så rekomenderar jag att ladda ner sommarspecialarna från 2014, där får vi verkligen komma in under skinnet på allihopa och höra hur de formades till de gamers de är idag.


Praise the sun!   (5/5)

Bra podcast, sunda värderingar, fem röda stjärnor av fem möjliga.


Bättre förr   (3/5)

Helt okej, men har tappat mycket, och har ganska tråkiga personligheter, även om Tommy och Linus är intressanta.


Mysig, trevlig och rolig.   (5/5)

Ett litet dipp blev det när Samson slutade och jag var orolig för att det skulle gå och bli mindre bra. Det tog ett tag och nu tänker jag aldrig på Samsons frånvaro något mer. Man småler ofta när man lyssnar och ganska så ofta så skrattar man ut högt. Ibland känns det dock som att man kunde planerat lite bättre innan. Ett dåligt exempel: Brunlöf frågade om det bästa Ps1-minnet (tror jag att det var i alla fall, ganska nytt avsnitt iaf) och det kändes som att övriga blev lite tagna på sängen. Brunlöf(v?) väntar snällt på sin tur och har sedan en 30 minuters monolog där man tydligt hörde att han var förberedd. Man kanske skulle tagit upp detta med övriga någon dag innan? "Jag tänker ta upp det här, läs på lite., tänk lite, förbered svar etc" Men överlag en störskön podd. Lyssnar varje vecka och tänkte fortsätta med det :)


Jättebra!   (5/5)

Den här podden är nästan som att sitta och lyssna på ett gäng polare som diskuterar spel! Helt kalas bra stämmning med andra ord! Gillar verkligen hur setupen funkar nu, Saknar dock en (eller två) Kvinliga röster! Rekomenderas starkt! Kram till alla!


Hallelujah Jesus och malaria   (5/5)

Bästa svenska spelpodden (efter Retroresan såklart). Synd att Samson har lämnat, men Anders finns trots allt fortfarande kvar. P.S. De andra gossarna och gummorna är inte så tokiga heller ;) D.S. 10/10!


Vilka bor i en ananas under havet?   (5/5)

Svamppod Fyrkant! är ett av de bästa podcasterna som finns just nu, om inte den bästa. Sköna radioröster, bra humor och mycket informationsrikt. Levereras varje gång och i bra kvalité. (Skriven oktober 2012)


Blivit mycket bättre   (5/5)

Lyssnade på något enstaka avsnitt förr och tyckte det var sådär. Men efter omstruktureringen så lyssnade jag igen och jäklar va bra den har blivit! En av mina favoritpoddar numera.


Riket faller och reser sig igen   (4/5)

(OBS! Uppdaterad recension för Svamppod Fyrkant, perioden hösten 2013 - mars 2014.) Oktober/November 2013: Den Dubbla Käftsmällen (Malin och Samson försvann från både podd och blogg). Det smärtar att erkänna det, men förändringen verkar ha varit i högsta grad nödvändig. Efter att podden hade hållts i liv av Samsons sparlåga så svämmade det plötsligt över av engagemang när en podcasthungrig Anders fick styra. Bra nymodigheter: +Roterande deltagarsammansättning +De små sketcherna före intromusiken (var tog ni vägen?) +Det mer genomarbetade reportageinslaget (det om EVE, avsnitt 61) +Avsnitt som aldrig vill ta slut Nytt klagomål: Bonuspoddens extremt skiftande kvalité (personligt = bra, intimt = dåligt) Tips: På tok för långa avsnitt som går ut över er deltagare negativt? Använd timer/tidsgränser. Avslutningsvis: Spelsveriges bästa podcast. Igen.


Bow Chicka Bow Wow   (5/5)

Sveriges bästa spelpodcast. Som ett bullkalas i öronen, varje tisdag.


Favorit   (5/5)

Har tidigare skrivit att podden kännts lite elitistisk. Tycker dock podden har blvit mer bättre och bättre på senare tiden.


Blir allt bättre!   (4/5)

Efter att ha lyssnat intensivt till en början tröttnade jag på denna podd efter runt 30 avsnitt men har därefter tagit upp den igen. Jag tycker att den blir allt bättre och den är verkligen värd att lyssna på! Lite för långa avsnitt eftersom det lätt blir utsvävningar om allt mellan himmel och personlig hygien. Eller också bara långa diskussioner om vem som har rätt om en subjektiv fråga. I övrigt väldigt bra. Trots att herrarna är väldigt könsmedvetna och gärna tar upp viktiga ämnen som hur vi behandlar tjejer inom spelvärlden, saknar jag en kvinnlig röst i bland.


Bäst   (5/5)

Bästa podcasten och nu när ni kör genom internet och är fler så blir det bara bättre!


Mys!   (4/5)

Den mysigaste tv-spels podden, med sin egna approach och analys av dagens spelvärld!


Blä   (2/5)

Handlar tyvärr inte lika mycket om spel som det gör om pk-rant och besserwisserinslag


Intresserad blev intresserad!   (5/5)

Detta är absolut tisdagens höjdpunkt, samt att det var ni som fick mig intresserad av spel på allvar! Saknar dock Malin väldigt mycket. Hon bidrog till många skratt och många konstiga blickar från folk som satt utanför min lilla podcast-bubbla. Puss och kram på er!


Appsolut!!!   (4/5)

Ingen vecka kan vara komplett utan Svamppod!!! Har lyssnat sen starten och lär göra det tills det går i graven. Sköna, personliga typer som tillsammans tagit mej bakom spelvärldens fasad. Roliga nördiga fakta blandas med samhällsdebatter och meningslösa "omjaghadesuperkrafter" diskussioner. KuL p0dD!!!


Bäst just nu   (5/5)

Bra roligt mysigt, lite tråkigt att Malin tagit paus, hoppas att Anders kommer på besök lite oftare. Synd att man missa att ge lite cash, är nyfiken på bonus podden


Det är tisdag   (5/5)

Svamppod har förvandlad den jobbigaste och vidrigaste dagen i veckan till en bra dag. Jag älskar den flummiga stämningen, sidospåren och de utdragna samtalen. Spelen tacklas på en lagom nivå och medlemmarnas personligheter körsbäret på toppen.


Tisdagsmys   (4/5)

Sjukt mysig spelpodcast med mycket personlighet! En podcast som ger skönt perspektiv på spelklimatet och samtiden


I samarbete med bra grejer   (5/5)

Svamppod Fyrkant leverera varje vecka, ungefär, både underhållning och spännande diskussioner om det vi alla gillar mest, efter pepparkakor. Det spridda personlighetsgalleriet ger en dynamisk och extremt oförutsägbar pod. *high five* Tycker man att utsvävningar och offtopic inte hör hemma i en spelpod bör man kanske inte lyssna men då missar man ju en av Sveriges bästa spelpoddar.


Mysiga men utdragna samtal   (3/5)

Bra pod med människor med kompetens inom området. Dock känns skämskudden förrädiskt lockande ibland när utsvävningarna blir för flyktiga och diskussioner för långa. Tips: ägna mer tid åt förberedelse och mejsla ut egna teorier och resonemang innan showen för att få tydligare och mer intressant bollplank i form av övriga deltagare. Att diskutera spel kan vara oerhört intressant då det är en medial knytpunkt för kulturella referenser och möjligheter. Som sagt, ni är begåvade och sakkunniga men ni behöver helt enkelt mer utstakad struktur. Och en till sak: angående ert USA-resonemang i senaste avsnittet; att kontra påstådda fördomar med egna som är ännu värre är aldrig att föredra.


Underbart sällskap i öronen!   (5/5)

Jag har inte vart så jätte insatt i svampriket, men det som drog mig till det var för det mesta Anders & Samson (Det vill säga retroresan och skitsnack) Men efter att ha lyssnat på en hel säsong av svamppod så börjar jag känna mig hemma i svampriket. Genom svamppod har jag fått lära känna nästan alla som skriver och gör diverse videoinlägg på svampriket, synd bara att inte Anders och Linus inte kan vara med, och Tobias för den delen! Tack för att ni gör en grym podcast som gillar att spåra ur, Massor av kramkalas på er! Hoppas på ännu en lyckad säsong!


Bra, men förbered mer   (5/5)

Bra pod med härlig stämning. Hade höga förväntningar sedan Retroresan och delvis har jag fått vad jag önskade, men ni kan bättre. Förslag: förbered er mer inför varje avsnitt, lägg mer tid på presentation och produktion, mer Ludde, mer Anders. Samson rules!


Kanon   (5/5)

Top 3 podcast. Sjukt bra!


Mediokert   (2/5)

...på sin höjd.


Våga klipp!   (3/5)

Svamppod är stundtals jättebra, men tyvärr ägnar de ibland några minuter till att diskutera trafik(klipp!), vem som är med i vilken film (googla och klipp!), sexistiska spel (låt stå!) osv. Visst kan något stickspår vara kul, men det är lite hybris att tro att man kan vara intressant och rolig i ~2-3h varje vecka. Den är lite som en jättegod saft, som är för utspädd. Säkert perfekt för folk med gott om tid.


Mys   (5/5)

En riktigt mysig spel podcast! :)


Jag gillar!   (5/5)

Detta är en mysig liten podcast med mycket personlighet och hjärta. Vi blir varje vecka inbjuden till Malins kök där hon tillsamans med Tommy, Ludde och Samson och diverse andra gäster diskuterar spel och spelrelaterade nyheter. Det är en lagom blandning av seriösa diskutioner om spel, filosofiska derails som aldrig lyckas kännas orelevanta och allmänt skitsnack. Det blev fort min favorit spelpodcast!


Bästa Svenska just nu!   (5/5)

Jag har absolut inget problem med utspårningar. Allt är underbart förutom introlåten enda minuset den är hemsk...


Nja   (5/5)

Höga förhoppningar som inte infriades. Mkt trams och en ständig strävan efter att vara rolig som misslyckas. Finns bättre poddar om man vill höra diskussioner om spel


Svinbra podd!   (5/5)

Var lite tveksam efter det första avsnittet, men det börjar verkligen ta sig. Det märks att ni har radiovana och det känns mycket proffsigt paketerat! Nu när det är en bristvara på bra svenska podcasts om spel och populärkultur i största allmänhet kom denna pod som en frisk fläkt. Sjukt bra helt enkelt, kommer fortsätta lyssna varje vecka :). Keep up the good work.


Mediokert överlag.   (2/5)

Vill man lyssna på människor som diskuterar spel finns det långt bättre alternativ.