Aggregated reviews for Svenska Mordhistorier

Svenska Mordhistorier är en podcast där Sebastian Krantz varje måndag går igenom verkliga mordfall såväl som fiktiva som baserats på verkliga händelser.

Sisådär produktion   (2/5)

Upprepande meningar och felklippningar i samtliga avsnitt gör det svårt att fortsätta lyssningen utan att bli irriterad. Lyssna igenom avsnitten innan ni publicerar!


Mysig att lyssna på   (5/5)

Tycker podden är jättemysig att lyssna på och väldigt intressant. Rösten är jätte behaglig att lyssna på och man vill verkligen lyssna på flera. Har lyssnat på alla avsnitt och tycker dom blir bättre och bättre!! Verkligen så bra!


Lättlyssnat   (5/5)

Bra och spännande podd. Känns skönt att avsnitten inte är allför långa. Trivsam röst. Rekommenderas!


Besviken   (1/5)

Så himla tråkigt att upptäcka att en podd jag uppskattat mycket använt och tagit åt sig äran av andras material utan deras tillåtelse.


Plagiat är det minsta problemet   (1/5)

Varje avsnitt är kantat av rena felaktigheter och därtill i sin helhet inte bara osammanhängande utan även obegripligt. Ibland omtalas GM som avliden, BO heter helt plötsligt något annat osv. Sedan har vi denna klassiker där man inte kan skilja på borgenär och borgensman. Tur att Sebastian har ett annat riktigt jobb. Manusförfattaren är sannolikt inte bara slarvig utan saknar förmåga att sätta ihop en ändå ganska kort text och få ihop kronologin.


Plagiat   (1/5)

Plagiat


Nope!   (1/5)

Svårt att mäta sig med Rättegångspodden som är helt överlägsen.


Jag är förvirrad :/   (5/5)

Angående S3EP2: du säger i början att Kjell-Åke är född ”1995”?? Och i tredje fjärdedelen när Marita använder en ficklampa för att se hur Birgitta mår så förstår både ”Dan”? Och Marita att hon behöver läkarvård? Vem är Dan? Hursomhelst! Toppen program! Jag önskar endast att det kom nya avsnitt varje kväll, älskar historierna och sättet de berättas på. 5/5


Kanske dags att knyta ihop säcken...   (1/5)

Detta brukade verkligen vara min absoluta favorit pod...men nu är det bara suddigt, kommer korta avsnitt med långt mellanrum som jag dessutom redan hört om i andra poddar... blandar svenska svensson-mord, med några att världens mest uppmärksamaste? Jag bara förstår inte dess kontent längre alls... tråkigt, men om det är så här slarvigt gjort är de nog ingen idé mer:/


Spännande och bra podd   (5/5)

Härlig röst som är skön att lyssna på.


Thom   (1/5)

Alla svenska poddar om amerikanska mordfall är bara sämre kopior än de amerikanska. Bara minskat på all fakta och sedan översatt det hela. Ganska pinsamt faktisk.


Plagiat...   (1/5)

Riktigt illa 🤮


Jätte bra!   (5/5)

Gillar att det är bara en entonig röst och inte flera personer som diskuterar. De går bara rätt in och börjar berätta👍🏻👍🏻 och bra skrivet


Extremt mycket plagiat   (1/5)

De tar andra människor texter/artiklar och påstår att det är deras egna. Otroligt okreativ pod med endast ett syfte; tjäna pengar utan att anstränga sig. Om man kan förbise deras plagiat så är podden ändå fruktansvärt dålig.


Den här podden går bort.   (1/5)

Tyvärr, den här podden är riktigt dålig. Manuset är torftigt och språkligt fattig. Dessutom har uppläsaren ingen förmåga att kompensera upplevelsen, uppläsningen är trist och enformig. En sömnig pod som inte lyfter trots alla förutsättningar som finns sett till den händelse man försöker spegla.


Plagierar andras innehåll!   (1/5)

Som man avskyr de som åker snålskjuts på andras hårda arbete. Plagierat och sen har mage att säga att man inte är ansvarig utgivare.


Robot-pod   (2/5)

Låter som en dålig robot som försöker prata svenska, vilket förstör en hel del. Dessutom är det så långa pauser att man tror att appen stängts av. Förstår inte om de försöker med nägon konstig utfyllnad. Dessutom långa reklampauser tex. >1min om hur tyst det är i bilen när poden spelas in. Sen har jag svårt att veta vilka avsnitt som är påhittade och vilka som är sanna. En hel del faktafel i de poddar man vet (bör vara) sanna. Det är lite kränkande mot inblandade tycker jag, att de inte kan lägga tid på att ens ta reda på fakta.


Jäkla gnäll på alla på en riktigt bra podd   (5/5)

Ni som klagar på det inte är svenska mord osv! Det är bara ett namn! Om det stör dig lyssna inte då! Jag tycker ni gör ett toppen jobb och bästa mord podd av alla som är ute!


Plagiat   (1/5)

Tyvärr plagiat från början till slut


Bra   (5/5)

Det är den enda podden jag kan tänkta mig att lyssna på.


Plagiat   (1/5)

Plagierar andras innehåll - tack för granskningen JW!


Plagiat är inte okej   (1/5)

Se till att betala upphovsmännen ni plagierat och gör jobbet själv utan oschyssta genvägar hädanefter


Plagiat   (1/5)

Kopierar andras texter och redovisar de som sina egna. Skäms.


Nästan där   (4/5)

En bra podd, det som gör att inte betyget blir 5/5 är tyvärr de lite korta avsnitten och att ni frångår själva namnet ”Svenska” mordhistorier när ni tar fall från andra länder det sänker betyget för min del. Rekommenderas 4/5


Uttal   (1/5)

Jag klarar inte av berättaren. Han kan inte uttala enkla ord som Genre eller ortsnamn som Arboga. Sist hade han problem med att säga Lasarettsgatan. Stör så fruktansvärt. Klippningen är också under all kritik när ibland ord eller meningar upprepas. Reklamen kommer på väldigt konstiga ställen. Som mitt under telefonsamtalet mördaren ringer till ett offer i avsnittet om original night stalker. Jag kommer aldrig mer prova att lyssna på något med Sebastian Krantz igen.


Bra kvalitetspodd   (5/5)

En av de klart bästa poddarna i ämnet. Bra jobb!! Bra intalat också.


Rösten e viktigast i en pod!   (5/5)

Älskar sebastians röst!


Bra!!   (5/5)

Väldigt bra och intressant podd! Ett stort plus till han som pratar som har så behaglig röst och pratar noga och långsamt.


Sebbe vill ha din röst och längre avsnitt och gärna fler avsnitt   (5/5)

När ska ni börja sända nya avsnitt ?? Mvh Sigge


<3   (4/5)

Alltså jag älskar Sebastian Krantz röst. Den är så behaglig. Tyvärr så är avsnitten sååå korta. Jag hade velat ha en timma iallafall 😭


Mer avsnitt 😇   (3/5)

Jätteintressanta avsnitt, lyssnar alltid på er när jag ska sova..men kan ni inte släppa lite nytt? Och gärna oftare, har lyssnat på allt ett antal gånger nu, hehe! Mvh


Magnus fyra delar   (5/5)

De fyra avsnitten om Magnus kan vara i särklass den bästa och mest intressanta podden jag någonsin har lyssnat på! Tack så mycket för detta!


Älskar detta 📕   (5/5)

Tycker detta är en riktig bra podd! Riktigt spännande att lyssna på tycker jag! För mig spelar det inte riktigt någon roll hur långa avsnitten är, men det vore ju ännu bättre om dem skulle vara upp mot 1 timme nästan😉 Annars riktigt bra!


Svin bra, men blivit för korta avsnitt för ofta.   (4/5)

Kanon, men synd det är så olika längd på avsnitten, helst inte kortare än 30minuter vore fantastiskt, gärna längre. Men en av dom bästa poddarna.


Bra   (3/5)

Allting är bra förutom att de är för långa stunder där de är tyst eller bara musik.


Jobba lite mer med manuset   (2/5)

Intressanta case men dåligt skrivna och ibland även dåligt klippta.- Allt för många upprepningar. Blandar skrivandet mellan berättandeform, rapporterande, eget tyckande, klyschiga fraser och tala till lyssnaren. Ibland för långa konstpauser men ibland saknas paus mellan olika stycken helt.


Uppläsare   (1/5)

Varför har ni bytt uppläsare? Förlåt men nu vart det mycke sämre!! Saknar sen gamla rösten , lyssnar inte alls lika ofta .


Språk   (2/5)

Andra juni, inte andre juni


Väldigt ostrukturerad   (1/5)

Bara lyssnat på avsnitten om Magnus. Finns ingen logik i längden på de olika avsnitten som varierar från 25 minuter till nästan 2 timmar. Att ni säger att ni skriver manus känns ju som en lögn då i princip allt är ljudupptagning. Sista avsnittet är en recap på hela historien som man då redan hört. Produktionsmässigt bland det sämsta jag hört.


Bra   (5/5)

Riktigt bra podd! Skön berättarröst, bra sammanfattat och inlevelsefullt musik. Dock ganska mycket reklam.


Över förväntan!   (4/5)

Magnus-avsnitten var riktigt riktigt bra!


För mycket reklam   (2/5)

Intressanta ämnen ibland. Dock för mycket reklam!


Magnus avsnitten   (5/5)

Glöm all kritik ni fått! Jag blev så tagen av dessa avsnitt. Olikt allt annat i liknande format.


Allmänt!   (5/5)

Älskar innehållet, senaste avsnitten om Magnus är dock ganska sega och enformiga! Jag tycker att de är samma sak hela tiden. ANNARS EN SUPER PODD


Sträcklyssnade på Magnus   (5/5)

Alla avsnitt är jättebra men de senaste om Magnus var helt outstanding! Kunde inte sluta lyssna. Lite avsnoppigt slut på den dock. Men som sagt, väldigt bra pod!


Snark   (1/5)

Magnus avsnitten är sååå långa. Det smattrande ljudet gör mig jättetrött och man sitter bara och tänker ”tar det aaaaaldrig slut”


..   (3/5)

Hur kommer det sig att ni inte väljer att berätta om utfallet i tingsrätten? Får känslan av ni anser att Felix döms felaktigt då ni bara lyfter omständigheter som kan ursäkta hans agerande i slutet på ep4?!


Senaste avsnitten 🤦🏼‍♀️   (3/5)

Generellt bra förutom det senaste fallet om Magnus som är så segt och långdraget att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Man hade lätt kunnat klippa ihop det till ett avsnitt och sammanfattat det, istället för att spela upp dom oändliga intervjuerna. Annars gillar jag innehållet i podden, men som många andra har påpekat är inte kvaliteten och klippningen den bästa. Folk som verkar insatta säger också att avsnitten innehåller en del faktafel och det är ju såklart helt oacceptabelt om det är sant.


Cigarrkompaniet.se – cigarrer för alla tillfällen.   (5/5)

Tack för otrolig lyssning och för ett fint samarbete.


Magnus   (5/5)

Magnus, är det bästa som jag har hört på denna podd. Vidrig, men kan ändå inte sluta lyssna!


Saknar sista touchen!   (2/5)

Tanken men denna podd och materialet bakom känns väldigt lovande, men det håller inte hela vägen. Uppskattar mängden av avsnitt men det känns tyvärr som man satsar på kvantitet framför kvalitet. Ofta känns det som att man inte lyssnat igenom klippningen av avsnittet innan man publicerar? Vilket tyvärr sänker intrycket.


Ojämnt   (3/5)

Skön berättarröst. Men konstig blandning av fiktion och verklighet. De senaste fyra timmarna ”Magnus” är märkliga i en podd som denna. Kennedyavsnittet är nog det sämsta jag har hört i ärendet. Men kämpa på!


Bästa podden   (5/5)

Känns som att det är någon som gråter lite då och då i bakgrunden!! Bra podd😃spännande


Lotta   (2/5)

Om bars det där surrljudet inte fanns på avsnitten om Magnus!!! Blir såååååå trött i öronen!!!


Långrandigt   (2/5)

Det har blivit alldeles för långrandigt på senaste. Det borde klippas mer i utdrag ur rättegångar. Gärningsmannen får prata helt ostört om totalt irrelevant information om han svängde höger eller vänster eller stod i två sekunder och tittade på det ena eller andra. Får hoppa över detta avsnitt och hoppas på bättre i kommande avsnitt. Och går det att försöka få bort så mycket som möjligt att det störande tangenttryckningarna från rättegången vore det väldigt bra. Tror att det är svårt dock. Skippa även dramatisering i form av onödiga ljud. I övrigt tack för bra och spännande podd.


Bästa podden ❤️   (5/5)

Sebastian du är tydligt att höra! Du har även skön röst och super bra podd ❤️


Fyfan   (1/5)

Hoppas, innerligt att han som starta denna podden hamnar upp i en likadan, sämsta skiten


Tangentljud   (2/5)

Vad tillför tangenljudet som hörs oavbrutet? Bara högst irriterande och tillslut är det det enda man hör.


Älskar poddar som denna!   (5/5)

För det första är intromusiken så sjukt bra! Låter metal🤘🏾 Intressant med fall som en läst eller hört om! Bra berättat och bakgrundsmusiken höjer stämningen!


Hallå   (5/5)

Släpp nya avsnitt plz!!!! Ni är så bra!!❤️


Krya på dig Sebastian Krantz!   (5/5)

Hjalmar Whilsén berättar väldigt bra om skolskjutningen, skulle gärna höra honom mer, men Sebastian Krantz är fortfarande favoriten, krya på dig! :D


J   (2/5)

Bra podd men alldeles för långs konstpauser mellan styckena


Bra pod men dåligt uttal   (3/5)

Bra och spännande pod. Många detaljer kring morden och berättad med bra flyt. Tyvärr uttalad många ortsnamn och även vanliga ord med fel betoning. Så pass irriterande att jag har slutat prenumerera.


Röst   (5/5)

Bättre röst nu än förut!


Grym!   (5/5)

Detta är den bästa podden jag nånsin lyssnat på och älskar din röst! Men du får hålla din tid när du ska släppa avsnitt för nu har du missat massor av måndagar osv.


Hyfsat bra   (3/5)

Bra röst men lite störande bakgrundsljud/musik


..   (1/5)

Det är väldigt mycket felaktig information i avsnitt som ska vara verkliga fall. Lite synd man vill ju ha rätt information och rätt namn Går säkert att rätta till det här med lite mer research :)


5 stjärnor!   (5/5)

Riktigt bra pod!


Svenska Mordhistorier   (5/5)

Tråkigt med all dålig kritik! Eftersom att det är "amatörer" utan någon som helst utbildning som startat den här podden, så har den blivit otroligt bra dom senaste månaderna. Dock så borde alla fejkfall droppas. Märkligt att den alltid ligger på topp 20, när den är så "dålig". 😉 Och du ditt pucko (hoppas du ser detta) som säger att Charles Manson inte hade några barn.. get your facts straight.


Snackar som en robot   (2/5)

Konstig intonation, skumt långa pauser och inte helt 100 svenska


Mycket bra   (5/5)

Förstår inte all denna kritik. Bra berättat och spännande. Av mig får du fem stjärnor för du är bra och intressant att lyssna på. Svenskarna är duktiga på att kritisera och dåliga på att ge beröm.


Ta till er kritiken!   (1/5)

Dåligt gjort med mycket slarvfel. Ofta problem med långa pauser, dubbla meningar, hackningar m.m. Aldrig någon sammanhängande berättelse utan läser ofta rakt av och väldigt styltigt. Inte heller okej med faktafelen som kommer i var och vartannat avsnitt. Nu har ni även kopierat de sista rakt av från Mordpodden, oseriöst.. Varit likadant sen start och förstår inte hur Sebastian inte kan ta till sig kritiken och förbättra podden när många ändå lyssnar. Är övertygad om att antalet lyssnare beror på intresset för ämnet och att man redan lyssnat på avsnitten från de välproducerade poddarna. För detta är tyvärr väldigt dåligt producerat och genomfört. Stör mig otroligt mycket på allt det här då en podd om mord kan göras riktigt intressant och bra men Svenska mordhistorier lyssnar aldrig på kritiken de fått i flera år nu så de verkar inte alls ta podden seriöst utan verkar snarare bara giriga.


Intressant historia.   (4/5)

Mycket intressant, utan det störande BAKGRUNDSLJUD hade allt gått att höra. Sänk volym på det som fyller ingen funktion


Kom tillbaka   (1/5)

Riktigt dåligt. Varför lägger ni in en påhittad historia av så låg kvalitet?


Charles Manson   (3/5)

Manson hade ej ngn dotter? Hans förstfödda barn, tillsammans med rosalinn var en pojke vid namn Charles Manson jr...?


Ljudeffekter   (2/5)

Otroligt störande ljudeffekter på senaste tiden. Går knappt att lyssna på längre 😕


Bra podd   (5/5)

Bra podd. Man får bra inlevelse.


Nöjd   (5/5)

Bästa berättarrösten någonsin sluta aldrig piffa


Bra podd!   (4/5)

En bra podd för dig som vill bli lite skraj! Man kommer verkligen in i det man lyssnar på och allt byggs upp jättebra! Toppen👌


YEEEES   (5/5)

Älskar denna podden, värdens mest behagligaste berättarröst!!?😍😍


5 stjärnor   (5/5)

Jag tycker du har en helt enastående bra röst när du berättar o framförallt lever dig in, Alla händelser som ej är fiktiva är helt suveräna. Dock har jag heller aldrig lyssnat på nån fiktiv heller :) Enda kritiken jag har är dessvärre bara att jag önskar det kom lite oftAre avsnitt och framförallt mer regelbundet. Jag förstår att det tar tid givetvis o kostar pengar. Jag var med och donerade en omgång då ni bad om det. Men fick inget resultat. Jag hade hoppats på lite fler kanske kunde göra samma sak igen, så vi fick lite ”längre” och ”fler”avsnitt. Men rent objektivt så anser jag detta är den helt klart bästa podden när den väl kommer 😜 Med vänlig hälsning, Freddie van Dijk Lidköping


Rättelse stureplansmorden   (1/5)

Rättelse på Stureplansmorden: Första meningen där Tommy umgås med sin fästmö Gulliermo? Är inte han en av gärningsmännen, inte Tommys Fästmö!


Snälla   (1/5)

Förutom det usla uttalet, och en berättarröst som inte gör sig bra alls i en podd, är det absolut värsta med den här podden de 50000 år långa ”konstpauserna”. 0/100.


Avsnitt 100   (3/5)

Berättaren säger att arbogakvinnan mördade sin sambo vilket är fel. Hon blev frikänd för det. Ja, jag tror också att hon gjorde det men rent formellt och juridiskt är hon oskyldig.


Riktigt bra   (5/5)

Superbra mord pod, bra research och fakta bakom historierna. Bra blandning av kända och mer okända mordfall. Kan varmt rekomendera denna,


Underbart upplägg   (5/5)

Underbar podd och härlig berättarröst. Bra upplägg och intressanta och ibland skrämmande historier.


Lisa Holm   (5/5)

Lisa Holm mordet har berört mig väldigt mycket. Hör väldigt gärna hennes utredning och historia berättad av dig.


Klippning?   (2/5)

Jag blir galen på att ni inte lyssnar igenom era avsnitt innan ni lägger ut dom. Det är samma inspelningar som går efter varann i väldigt många avsnitt. Alltså ni säger samma sak två gånger.... Att det heter "svenska mordhistorier" stör också med tanke på att det inte bara är svenska mordhistorier. Även om ni hade tanken att "det läses upp på svenska" så får man en annan uppfattning av namnet. Dom fiktiva berättelserna borde inte heller blandas med verkliga.... Det skapar förvirring om vad som är sant och inte. Det hade kunnat vara en superbra podd men tyvärr känns det alldeles för ihophafsad. Jag fortsätter dock lyssna i hopp om att det ska bli bättre. Men snart ger jag upp!


Underhållande men   (4/5)

”...sätter foten på Madeleines bakhuvud och trycker ner henne i vattnet tills hon slutar andas. Madeleine Sandegård - Borta bra men hemma bäst!” Hur kan det vara så usel tajming på reklaminslagen??? En i övrigt bra podd med något för långa dramaturgiska musikstycken.


I brist på bättre   (3/5)

Svenska mordhistorier, kan det bli mer spännande? - Ja! Om det hade presenterats bättre, varit mer djupgående och mindre 'klumpigt' redigerat. Trotts allt hört alla avsnitten - men i brist på annat.


Svenska mordhistorier???!   (1/5)

Näe detta var uruselt och tråkigt! Tänker INTE lyssna på fler avsnitt!


Ta bort reklamen!   (4/5)

Riktigt bra berättare, i princip bara plus, reklamen mitt i avsnitten är ett STORT minus, detta förstör lite av upplevelsen...


Urkass uppläsning   (2/5)

Älskar mordpoddar och det är den enda anledningen till att jag pallar lyssna på detta. Vänder mig bara till denna podd när jag lyssnat klart på alla andra poddar jag gillar. Uppläsningen är under all kritik. Såå många ord uttalas fel, meningar betonas konstigt och det känns som att uppläsaren inte förstår vad som står i manus eftersom det ofta blir stakigt och konstigt. Använd ”lättare” ord och mindre ”byråkratiskt” språk om det är svårt att läsa upp det. Övning och kontrolläsning kan man väll i alla fall se över?


Gg   (2/5)

Konstigt sätt att prata om prostitution som helt oproblematiskt i avsnittet Vampyrmordet


Amatörverkstad   (1/5)

Sedan när blev Jack the Ripper en svensk mordhistoria? Det vore uppskattat om du redigerade bort dina omtagningar för det ger ett extremt amatörmässigt intryck när dom är kvar i avsnitten. 😂


🌈   (3/5)

Varför måste berättarrösten vara så himla lugn och långsam? Det är mord vi snackar om, inte någon godnattsaga! Annars är podden rätt så intressant och tar upp fall som inte andra poddar gjort.


Reklamen   (1/5)

Alla långa reklamavbrott förstör lyssningen :(


Synd med de fiktiva historierna   (3/5)

Betyget hade blivit mycket högre utan de påhittade avsnitten. Det gör en osäker på vad man lyssnar på och trovärdigheten sänks. Annars bra podd!


Super !   (5/5)

Jag älskar denna podcast, spännande fakta från all världens mördare. Lugn och behaglig röst att lyssna på .. bara tummar upp.


Hyfsat   (3/5)

Bra berättarröst! Dock för lite info och korta avsnitt. Berätta mer ingående. Känns som att lyssna på en sammanfattning...


Fängslande!   (4/5)

Mycket intressant och fängslande pod, saknar dock lite mer information och detaljer i vissa fall. I avsnittet med Marinamammen vill man tex. gärna höra vad som stod i smsen som raderats och liknande detaljer


Detaljfattigt   (2/5)

Gillar alla fall ni tar upp med det är alldeles för fattigt med detaljer och information. Älskar upplägget av seriemördarpoden Annars bra.


Fult och girigt!   (1/5)

Var en flitig lyssnare fram tills idag när jag fick göra: ”Avsnittet du försöker lyssna på kommer att publiceras inom kort”. Detta meddelas efter 2 minuter reklam! Kommer aldrig mer att lyssna på denna pod eller Paranormalia. Så girigt och fult gjort!


👍🏻   (4/5)

Alltså jag vet inte om det är min telefon som är dum men avsnitten typ hoppar fram och tillbaka i storyn eller vad man ska säga stup i kvarten vilket är oerhört störande! Det händer inte med några andra poddar jag lyssnar på dock.. MEN förutom det är det en väldigt bra pod och grym berättarröst!


Bästa   (5/5)

Bästa podden! Sjukt spännande med bra info och noga uppläsning så man får en bild av de kusliga fallen.


Bäst   (5/5)

Perfekt podcast! Bra balans! JS Krantz Röst är så skönt, särskilt under nattskift


Manson   (1/5)

Inte Palinsky - ROMAN POLANSKI!!!! Regissör. Skär i öronen med en så slarvig felsägning.


Lägg ner!   (1/5)

Pinsamt dåligt. Styltigt berättat, felaktigt betonat och många felaktigheter i uttal av både namn, platser och ord i allmänhet. ”Roman Polinski”, ”ideoliserat” och ”inkontinetetsskydd” bland annat... skräp!


Arbogamordet   (1/5)

Streamingen funkar dåligt så berättelsen hoppar över olika bitar.


Alexandra   (1/5)

Osammanhängande 😵😵😵


Bara uppläsning av text   (2/5)

Berättar inte utan läser bara upp texter från olika källor. Väldigt mycket tid av avsnitten fylls ut av div ljudillustrationer.


Va?   (1/5)

Känns ju inte superseriöst att källhänvisa till ”internet” eller Flashback.


Gillar att upprepa dig?   (1/5)

Gör kortare avsnitt om det inte finns tillräckligt med material. Riktigt jobbigt att höra samma mening och info flera gånger i samma avsnitt...


dritt   (1/5)

fyfan va dålig pod, sebbe k.


Inte trovärdiga källor   (1/5)

Använder källor som mimersbrunn.se och skvallertidningar...


JÄTTE GRYM   (5/5)

Allt var bra men min lärare tyckte inte att den var för barn😡🤬


Anonym   (5/5)

Jätte bra podd!😀


Reklam   (1/5)

Sluta blanda reklam med storyn det stör


Fadime   (5/5)

Ta seden dit ni kommer förhelvete! A och o är väl ändå lära sig svenska direkt och utbilda sig!!!! Har värre kvinnosyn än vad vi normala har på skadedjur! Kan inte ens lyssna klart på podden blir så äckligt förbannad!!!! Känner så många invaderade kvinnor som vill leva som svenskar men känner sig inte som svenskar tack vare sin familj och släkt! Inbördeskrig inom 10år tro mig!


Ok   (3/5)

Längre avsnitt tack. Helt omöjligt att berätta om vilket mird dom helst på 21 minuter.


Bästa svenska podden!   (5/5)

Otroligt spännande, bra och harmonisk berättarröst. Den bästa podden helt enkelt! Väntar alltid med spänning tills nästa avsnitt.


Aftonbladet som källa?   (1/5)

Störande ljudeffekter, långa och onödiga pauser, tar informationen ifrån Aftonbladet, uppger felaktig information. Hur vet jag detta tro? Jo, för att jag bodde nära Malin, så har bra koll på området och händelsen. Berättandet är också rörig och man upprepar samma saker flera gånger som för att dra ut på tiden. Lider med de anhöriga som får hemska brott presenterade på detta viset. 💔


Försöker   (2/5)

Podden försöker men saknar känsla av proffessionalitet. Många små missar och dåligt klippt.


Nja   (1/5)

Tycker inte det är flyt i uppläsningen. Det läses rakt av och upplevs stolpigt. Stör mig också bland annat på att han säger "upprepande" istället för upprepade. Det märks att uppläsaren läser texten för första gången (alternativt inte förstår vad han läser). OBS! Mycket faktafel! Olof Palme blev inte skjuten 1985 vilket beskrevs i avsnittet om Da Costa. Otroligt okänslig bild när man lyssnar på Tova-avsnittet. Obegåvad podd.


OK ämnen, horribelt språk.   (2/5)

Man kan tycka att man borde låta någon korrekturläsa (alternativt lyssna) innan man publicerar. Otroligt slarvigt språk med rena grammatikfel och ord som används helt fel... svenskakurs är att rekommendera!


Bästa podden!   (2/5)

Bästa podden!


!   (1/5)

Flertalet faktafel och upprepade plagiat


Extremt dåligt utfört   (1/5)

Korrekturlyssning verkar inte göras, släpps igenom så brutala fel. Som, år 20-tusen? På riktigt? Ord uttalas felaktigt och avsnitten präglas av personliga åsikter. Tycker inte riktigt att det har med fallen att göra. Mindre vinkling och onödig utfyllnad, mer kontenta och korrektur!


Korrekturläsning?   (2/5)

Tyvärr extremt ytligt och oftast bara en enkel sammanställning av uppgifter från massmedier. Extremt irriterande att utgivarna verkar hoppa över korrekturläsning och att varenda avsnitt därför innehåller en mängd fel. Än mer irriterande är att podden är rena slakten av det svenska språket - pinsamt dåligt språkbruk! Sorry!


Avsnitt 95: Linkan o Peter   (1/5)

Hur kan man kalla en våldtäkt för ett kärleksdrama? Blev oerhört upprörd och besviken då jag i vanliga fall gillar denna podden.


Adhd har gjort det svårt för mig att lyssna men ni ändrade på det.   (5/5)

Älskar att era röster är så lugna å att det inte är för mycket/hög musik. Jag har adhd och har aldrig kunnat somna till en podd/ ljud i bakgrunden. Det är positivt i min situation då jag antingen störs av vissa svaga ljud som håller i länge eller högt oväsen/ störiga röster. Jag tycker era podd är så intressant och förstår aldrig hur jag ändå lyckas somna varje gång. Har problem med sömnen och gillar rutiner så att lyssna på denna podden har blivit en rutin för mig och känner att jag somnar mycket snabbare nu. Bästa podden. PS jag HATADE poddar innan då dem var så fruktansvärt tråkiga och jag känner att de flesta bara babblar och babblar om irrelevanta saker. Förstår inte hur ni lyckas hålla kvar mitt fokus till poddens slut så ofta.


Bra hittils   (3/5)

Ni skulle inte kunna prata lite högre för jag hör inget när ni frågar saker och sen när de andra pratar be like AAAAAH


Mycket fake   (2/5)

Mycket berättelser som inte baserar sig på verkliga händelser..och varför döpa podden till svenska mordhistorier när de flesta fallen inte ens är svenska..


Inte välproducerad.   (2/5)

Svenska mordhistorier är inte en särskilt välproducerad podd. Gillar inte heller upplägget, samt att det är jobbigt hur det pendlar mellan historia till att han pratar ur gärningsmannens perspektiv dvs pratar som att han vore gm. Längden på avsnitten varierar kraftigt. Det går att lyssna på men det finns poddar som är mycket mer välproducerade och intressanta. I framtiden kanske avsnitten höjer ribban!


Bra   (5/5)

Älskar denna podcast!


Mer uppdatering   (2/5)

Mer svenska mordfall! Mycket Dålig uppdatering. Det borde spelas upp fler, mycket oftare. Hur mycket mord har inte hänt i Sverige, varför bara ta enstaka där allting redan visats i media?


Ylvan   (2/5)

Något måste göras åt ssssssen, kan vara micken eller efterarbetet.. plzzz <3


Ssss?   (3/5)

Hej, Sitter ni i samma studio som paranormalia? Det är något med ev. deessern som gör att det låter som läspning. Gillar innehållet men kan tyvärr inte koncentrera mig på grund av detta...


Vidrig kvinnosyn ni har!!!   (1/5)

Hur kan ni säga att männen Aileen Wuornos dödar bara är "på väg till släkt" och "ute på biltur" ??? När de stannar för att köpa sex och sedan misshandla kvinnor? Är det en vanlig biltur för er??? Och hur svårt kan det vara att uttala hennes namn rätt!?


Sämst   (1/5)

Sämst och slarvigt. Okunnigt med, slänger sig t.ex med juridiska uttryck som inte existerar. Läser även rakt av från Wikipedia i vissa avsnitt..


Ok   (3/5)

En helt okej podd. Men skippa påhittfallen ta och berätta endast om verkliga historier!


En riktigt bra podd   (5/5)

Älskar alla avsnitt


Bra   (4/5)

Behaglig röst och intressanta historier!


Hackigt!!!   (2/5)

Du har tagit upp ett flertal gånger i både denna och paranormalia om att de är hackigt och att det är radioplays fel och inte själva avsnitten.. Skitsnack! Det är bara Svmh och paranormalia som är så för mig av alla poddar jag lyssnar på..


Illa   (1/5)

Dåligt klippt, dålig svenska. Trist när ämnet är intressant.


WTF   (1/5)

Ni har bättrat er sedan starten men vissa avsnitt är rena plagiat av Rättegångspodden, som håller en mycket högre klass. Syftar på bl.a Bodenfallet. En stjärna, max.


Uselt språk horribel redigering   (1/5)

Språket i podden är under all kritik. Redigeringen obefintlig, vid ett flertal tillfällen i varje avsnitt förekommer upprepningar/klipp som gör att meningar sägs två gånger på raken. Zzzzz Skärpning!


Bra pod   (5/5)

En spännande pod med olika historier som får håret att resa sig på kroppen!


Bra podd med bra uppläsning   (4/5)

Fortsätt fyll på med internationella historier så kommer den att toppa listorna. Garanterat.


Katastrof   (1/5)

Skitdåligt producerat och uselt uppläst


Sant eller inte   (3/5)

Hade varit bra om ni skrev vilka som är en sann historia och vilka som är fiction.


Nej   (1/5)

Fattar inte hur denna ens ligger på topplistan..


...Gick bara utför   (1/5)

Första avsnitten var bra gjorda, sedan i något försök att utveckla podden gick allt snett och det blev skådespeleri, överdrivna försök att skapa stämning och annat trams. Back to basic!


Bra tidsfördriv.   (3/5)

Mycket slarvigt gjort, endel totala osanningar. Exempel - Catrine Da Costa säger du att utredningen dröjer pga Palme mordet, du nämer även att detta är under 1985... Man undrar nästan om du skämtar!!!


Nej, nej, nej!   (1/5)

Det som imponerar mig är hur Sebastian Krantz så otroligt ihärdigt fortsätter att göra sina podcasts fastän en stor majoritet av alla recensioner säger att de är skräp. Jag är ledsen, men alla röster passar inte för att göra podcasts, och Sebastians är tyvärr en av dem då han är extremt monoton och använder sig av riktigt skum intonation.


väldigt dåligt gjort   (1/5)

alltså informationen ni har tagit del av är det riktigt många brister i. några som faktiskt anstränger sig lite är dock mordpodden...


Maska   (2/5)

Gillar idén MEN blir riktigt sned över att man inte har någon som lyssnar igenom avsnitten innan man publicerar dem. Tycker att jag alltid hittar "omtagningar" o andra jävligt påfrestande hopp i avsnitten, något som man hade undvikit ifall man löpt linan ut. Sen har jag fattat att man ibland har påhittade historier eller historier som är baserade på verkliga händelser, men jag fattar verkligen inte syftet med det. Spännande fall här, men i denna genren håller jag mordpodden avsevärt mkt högre.


Varför så dåliga recensioner?   (5/5)

Tycker du berättar det bra, har inget imot att du försöker "efterlikna" P3 dokumentär. Om det är sant att vissa verkliga historier faltiskt är påhittade får den här podden bara 3 stjärnor.


Bättre förr!   (1/5)

När podden startade var det en av mina absoluta favoriter. Nu har jag istället slutat lyssna helt. Påhittade historier intresserar mig inte, det har jag böcker till. Snälla gör som förr och ta upp svenska, sanna mordfall så att jag återigen kan börja följa podden!


Nej tack   (1/5)

Gillar ni fiktiva historier där en fjärdedel är musikslingor så gillar ni detta. För min del så skippar jag detta.


Blandat   (3/5)

Jag gillar avsnitten med Sanna fall! Dom påhittade hoppar jag över 🙄


Bästa!!   (5/5)

Räddar varje onsdag!!!


Tydliggör vilka historier som är sanna   (4/5)

Var skeptisk först när jag läste kommentarer att många av historierna var fiktiva, men såg sedan att det i beskrivningen står om historien är baserad på en sann historia. Vore bra om ni tydliggör det ännu mer kring vilka historier som är sanna, det är bara dem jag lyssnar på. Bra berättade gör övrigt.


Kopierar andra poddar   (1/5)

Var bra koncept i början när det togs upp svenska mordhistorier. Men nu har ni snott ett koncept från en annan, mycket bättre pod, (Seriemördarpodden) rakt av, vilket känns som ett lågvattenmärke. Ni tappar mig som lyssnare i och med detta..


Bedrövlig berättarröst   (1/5)

Podden skulle kunna vara bra om man bytte berättare. Nu orkar man inte lyssna igenom ett helt avsnitt på grund av undermålig frasering, som gör historien fullständigt ointressant.


Kalkon   (1/5)

Då har vi alltså slutligen kunnat konstatera att podcast tassar sig längre och längre in i finrummen, och med det kommer lite pengar, och en stor grupp opportunister. Denna podcast, tillsammans med en uppsjö andra från upphovsman(männen?) vilar på en naiv, förminskande och lätt narcissistisk syn på mediet och kunskap. Nej, det räcker inte med att ladda hem skolarbeten från mimers brunn, och slappt läsa upp det ord för ord. Vare sig med eller utan den mediokra redigeringen så klassas det inte som innehåll. Bristerna i kunskap och respekten för hantverket uteblir, och jag likt ovanstående chockeras av att någon som spyr ur sig 10 podcasts i veckan, för det är åtminstone ambitiöst, inte utvecklas en gnutta. Känns som en sorglig utveckling och dessa är knappast ensamma. Dyker fler och fler såna här "saxaraktavochlösafrånskärmenpoddar"


👎🏻   (1/5)

Slarvig och osammanhängande podd, ingen spänning eller stämning och dåligt klippt. Avsnitten känns inte genomarbetade och håller allmänt låg kvalité.


Ointressant   (1/5)

Tillför noll nytt och berättarrösten är jobbig att lyssna på. Finns bättre poddar i genren.


Skrattretande   (1/5)

Jag lyssnade på ett rörigt första avsnitt. Inte min grej, jobbig att lyssna på och väldigt oklart allting. En ruskigt dålig cover på P3 dokumentär.


Love   (5/5)

ÄLSKAR


Favorit!   (5/5)

Älskar den här podden, så behaglig röst att lyssna på, gör fler poddar(eller ljudböcker..snälla)


!   (5/5)

Gillar er pod så mycket! Ladda gärna upp oftare, älskar att lyssna på mordpoddar innan jag ska sova på kvällarna för det är intressant! Hade vart roligt med fler i veckan så man slipper vänta, är så nyfiken på allt som hänt & händer!


Dånald   (1/5)

Sämsta skiten nånsin haha vilken dåre


👍🏻   (5/5)

Spännande


Magnifikt   (5/5)

Fantastisk podd! Hört samtliga avsnitt flera ggr. Snälla gör fler så vi får ta del av dem snarast :)


Stolpigt effektsökeri   (2/5)

Tanken är väl god, men jag ger upp. Har försökt mig på flera avsnitt men tappar tråden och stör mig på ständiga missar. Ska man göra radio så går det inte att använda dramaturgi och språk anpassat för textformat och bara lägga in lite ljudeffekter. Det låter uppläst och inte berättat. T ex att säga "de" om "dom" får hjärnan att associera till "det". Oproffsigt med alla ord som uttalas fel, får en extra eller saknar en bokstav nånstans. Och alla omtagningar som inte klippts bort. Snälla?


+   (5/5)

Bra+++


Problem med ljudet?   (3/5)

Vet inte om det bara är jag eller om fler upplevt att bakgrundsljudet ibland tar över? I det senaste avsnittet om Anna Lind hör man svaaaagt nånstans i bakgrunden hur människor pratar, men man kan inte uppfatta vad dem säger då bakgrundsljudet i avsnittet överröstar totalt.


Skamligt   (2/5)

Palme blev inte skjuten 1985 som du säger i catrin da costa. get your facts right bro..


Feedback   (1/5)

Märks att det finns en bra produktion bakom podden. Var gärna tydliga med vilka avsnitt som är ren fiktion och vilka som inte är det. Personer som prenumerer på den här typen av poddar gör det just på grund av att fallen känns nära och äkta. Missledande beskrivning gör mig Väldigt besviken. Jag var inte intresserad efter ett par avsnitt. Synd!


Avsnittet om Yara   (5/5)

Avsnittet om Yara berörde mig verkligen! Önskar just nu att jag hade en famn som kunde omfamna alla barn.


Totalt kasst!   (1/5)

Pretentiöst och dåligt. Bara en massa dravel och försök till vackra dikter och berättelser. Finns alltså inget av journalistiskt värde i detta.


Dåligt skriven   (1/5)

Tips till manusskribenten Emelie: Be ngn läsa och korrigera din text innan produktion. Tips till uppläsaren: Gör fler än en uppläsning och välj det material som betonar orden rätt.


Spännande   (4/5)

Gillar denna podcast och dess avsnitt mycket. Skulle önska att det framgick tydligt i början om historien är sann eller påhittad.


GRYM   (5/5)

👍👍👍👍👍


intressant men dåliga ljudeffekter   (2/5)

bra mord och intressant information, men ta bort ljudet som är i bakgrunden. det stör, och tillför ingenting bra till podden.


Förstår inte vad alla klagar på   (4/5)

Gillar verkligen denna podd, hade dock gärna viljat att ni hade kunnat ta upp mord runt i Sverige då svenska mord inte alltid är så intressanta.


Riktig skitpodd   (1/5)

Vart börjar man? Vid omslagsbilden som allra mest liknar en amerikansk skräcknovell för 10-åringar á Polluxklubben eller det värdelösa innehållet samt avsaknad av respekt mot riktiga offer. Eller kanske den oerhört irriterande fejkdramatiska berättarrösten? Riktigt bottenskrap i True Crime-genren


Snaaark!   (2/5)

Berrättarrösten får mig seriöst att somna. Jag pallar inte att lyssna när hon läser segt och tyst i "beskrivande segment" i historien. Läs normalt, fattar att ni vill skapa stämning med detta men det faller så platt! Halvbra podd men uppläsaren får oss att stänga av/somna!


Så jäkla bra!   (5/5)

Så otroligt bra podd!!!!


Inte bra någonstans!   (1/5)

Vet inte vad jag ska börja, kasst intro, massa oljud, ordval som hos en 5åring, berättar samma saker fast med andra ord, uppenbart påhittade historier, försöker använda avancerade ord men dom blir bara så fel! Sjukt att ni ligger på topplistan ändå, grattis! Tror ni har namnet på podden att tack för det. För det är det ända bra med podden, namnet.


går inte att lyssna på   (1/5)

har försökt att lyssna på denna podcast ett bra tag men det går ju inte. effektljuden i bakgrunden gör det svårt att höra vad som sägs. speciellt i avsnitt 44. har sett att fler klagat på just detta så varför inget ändras förstår jag inte.


Tämligen uselt   (1/5)

Inga analyser, inga reflektioner och enbart en sammanställning av i massmedia tidigare rapporterade uppgifter med lite förment spännande och stämningsskapande musik i bakgrunden. Mest besvärande är att uppläsaren inte ens kan uttala ordet "fänrik" och med tanke på att det rör sig om masskjutning kunde det vara klädsamt att beskriva vapnen och dess generella hantering någorlunda korrekt. Ytligt och oseriöst effektsökeri på gymnasienivå.


Tyvärr.   (1/5)

Tyvärr. Det håller inte. Känns inte genomarbetat och personligen har jag svårt för berättarens tonfall.


👌🏼👌🏼👌🏼   (5/5)

Sjukt bra podd


Spännande   (4/5)

Älskar denna podd. Både fakta och spänning


Bra   (5/5)

Väldigt intressant podd! Släpp fler avsnitt 😍😍


👌🏽   (4/5)

Kanon pod!


Hade kunnat vara intressant   (1/5)

Om: 1. Berättaren hade läst texten innan inspelning 2. Och lärt sig uttala nya ord och namn ordentligt 3. Och slutat hypa podden hela tiden 4. Och dragit ner på all musik och effekter 5. Och slutat låtsas vara P3 Dokumentär


Spännande å lungn   (5/5)

Gillar verkligen den hör podden då de är en bra röst och intressanta avsnitt! Gillar när de är lite längre👌🏻


Njae...   (2/5)

Tanken är god, men utförandet desto sämre. Finns inget originellt i de här poddarna. De känns bara som kopior och intrång av andra journalisters hårda arbete och slit. Bland annat P3 dokumentär och Rättegångspodden har fått sig en copycat.


Spännande!!   (3/5)

Tycker ni steppat upp rejält! De senaste avsnitten är grymma! Tycker ni bara ska köra på verkliga mord i framtiden. Ser fram emot fler spännande fall i höst!! :-)


Bättre än väntat   (5/5)

Efter att ha läst tidigare recensioner så var jag lite skeptisk till denna podcast. Men jag gav den en chans och det är jag glad för! Behaglig berättarröst och bra historier.


John   (5/5)

Väldigt intressant att lyssna på!


Känns inte genomtänkt   (1/5)

Killen som läser upp låter som att han försöker vara berättarrösten från P3 dokumentär. Dock så känns det inte som han läst texten tidigare, och att texten inte är skriven för att läsas upp, utan för att läsas. Känns som en uppsats av en gymnasieelev som sen läses upp utan flow vid radbrytningar mm. Introt är alldeles för långt och han repeterar poddens namn och vem han är flera gånger efter varandra. Jag tycker inte att det här är bra. Jag är ledsen.


Skämskudde   (1/5)

Uselt och riktigt amatörmässigt. Jag skäms å deras vägnar när jag lyssnar på den här smörjan. Pratar på ett onaturligt sätt i nåt misslyckat försök att låta som P3 dokumentär och har inte klippt bort felsägningar. Pinsamt!


Slarvig podd   (2/5)

Det är synd att så spännande och intressanta brott schabblas bort med alla jinglar och osammanhängande klipp. Alltför ofta uttalar speakern orden helt galet. Hur uttalar man tex orden genrer, preskriptionstiden och Arboga? Helt klart så behövs mer research och förberedelser om detta ska bli bra!


Har potential   (5/5)

Jag lyssnade första gången igår kväll på Sigrid, alla delar. Det borde bara var en berättar röst och MER information. Det va mycket fram och tillbaka. Creepy podden visar hur man gör 👌🏻


Lisa holm   (5/5)

Podden om mordet på Lisa Holm fick mig att storböla. Riktigt bra podd, väldigt mycket känslor flödade genom kroppen. På slutet brast det helt.


Mycket upprepning   (2/5)

23 minuter in hade jag fortfarande egentligen inte fått så mycket information om historien (sann eller inte) utan kände att den upprepade sig gång på gång. Påminnde om när man tittar på en reality polis/kriminalshow från USA där det är reklam var 5e minut och där de återupprepar alla fakta igen efter reklamen - innan nästa reklam! :p Annars är det ett roligt koncept men hade önskat mer fakta och info för att hålla intresset vid liv!


Too much drama   (2/5)

Lite väl dramatiserat och uppstyltat för min smak. Tänker främst på musiken och upprepningen kring hur ett oskyldigt liv slocknat. Minska dessa delar och försök komprimera avsnitten. Blir mer fokuserat och en mer konkret skildring av varje mord.


Oproffigt, ej trovärdigt!   (1/5)

Oerhört uttråkande podd, jag gillar inte att allt återberättas. Inte heller de ljudeffekter, dåliga skådespelare eller att man bara läser rakt upp & ner. Man rycks inte med & hänger med när allt låter samma. Det är inga autentiska ljudinspelningar & man tappar trovärdigheten för alla berättelser. Skall leta efter en ny podd att lyssna på..


Nja   (2/5)

Dåligt språk som stör lyssnandet. Förstår inte riktigt grejen med påhittade fall.


För mycket svammel och för lite information   (1/5)

Podden svävar ut med alldeles för mycket prat om ingenting, det innehåll som faktiskt rör ämnet är alldeles för kortfattat och informationsfattigt. Fokusera hellre på sakfrågan, försök få med unika intervjuer med personer som var med kring händelsen och sluta tramsa! Då skulle podden bli mycket bättre enligt mig.


Inte bra   (1/5)

Finns så mycket bättre poddar i den här genren.


Nja   (3/5)

Jag saknar en gemensam struktur i avsnitten för de är väldigt ojämna i upplägget. Ett avsnitt kan fokusera mest på vad som hände innan morden medan ett annat kan handla i huvudsak om förhören med mördaren. Det i sig behöver inte vara ett problem med rätt upplägg, men här lämnas jag med känslan av att jag har så många frågor som inte fått svar. På ett icke mystiskt sätt. Bara otillfredsställande. Gillar att det finns en facebooksida med bilder, men det är svårt att hitta rätt och jag hade önskat att det fanns länkar där jag själv kunde läsa lite mer om fallen. Sommar och mordhistorier är en supermysig kombination och jag ser fram emot mer genomarbetade avsnitt med bättre klippning/ljudmix!


Älskar!   (5/5)

Skeptisk i början då jag kände mig lite lurad, men nu älskar jag konceptet! Både verklighetsbaserade och egenskriva berättelser. Spännande. Bra jobbat!


Skräp   (1/5)

Riktigt dåligt! Påhittat skräp gjort av människor som inte behärskar varken språket eller ämnets terminologi. Lyssna inte, besvikelse!


Bara nej..   (1/5)

Jag tyckte podden var helt okej i början minus de påhittade historierna, det är nu på slutet som den spårat ur alldeles för mycket. Hade ni fortsatt med mer äkta historier hade podden varit mer intressant. Tack för mig 👎🏻


Håller med övriga!   (2/5)

Bort med musiken och allt annat ljud som bara är störande! Annars helt okej! Fast varför står den listad under konst som kategori?


Näää   (3/5)

Vet inte om ni inte kontrollyssnar innan ni släpper avsnitten? Vissa är jättebra, men många är väldigt förvirrande... Vill dessutom höra sanna historier! Nää, mer organiserat, mindre musik och lyssna på dom själva innan ni släpper! Svåra att hänga med i!!


Amatöraktigt...   (1/5)

Förställd röst ljudeffekterna och mixen drar ner betyget.


Bästa podden!!!   (5/5)

Älskar mordhistorier, jag älskar musiken. Genialiskt!!!


Nja   (1/5)

Ta bort allt onödigt ljud och fokusera på berättandet


Håll er till verkliga fall!   (2/5)

Podden var mycket bättre när ni höll er till fall tagna från verkligheten, såsom Fru F (Koffertmordet i Göteborg). Gör det i fortsättningen, så får ni fem stjärnor av mig iallafall... De påhittade historierna är inget vidare.


Nja..   (1/5)

Tanken är god, men utförandet är tyvärr ganska bedrövligt.. Ljudmix och klippning är riktigt slarvigt gjort, med många "omtagningar" som inte klippts bort. Och många gånger hörs det verkligen att man strängt läser innantill..


Håller inte   (1/5)

Försöket att få historierna att bli intressanta misslyckas helt. För mycket av allting. Gör om gör rätt


Inte vad jag väntat mig   (1/5)

Tyvärr gör denna podden mig besviken, "Svenska mordhistorier" heter den men ändock är det med andra historier från andra länder. Det som gör mig mest sur är att alla är inte sanna, utan bara påhitt. Tråkigt. Alla ljudeffekter kan tas bort och uppläsaren kan tona ner sig lite. Tyvärr.


Bra koncept   (2/5)

Bra koncept men FÖR mycket ljudeffekter, och ni har många historier som inte är svenska = inte svenska mordhistorer. För korta avsnitt. En vanlig berättarröst räcker, behöver inte göra till sig. Utveckla, lyssnar fortfarande varje vecka och hoppas på en förbättring av kvaliteten.


Förfärligt   (1/5)

Det här är den allra sämsta podden jag har hört. Den verkar knappt klippas? Ska man berätta sagor för vuxna måste de vara mycket bättre.


Vad är sant? Känner mig lurad   (2/5)

Jag tycker ni verkligen lyckas bra med spänningen och ni bjuder på en lyssnarupplevelse. MEN! Jag kände mig otroligt lurad när jag insåg att i stort sätt allting var påhittat. När man i introt hör "Du lyssnar på en svensk mordhistoria" och något i stil med "Vi tar upp några av de mest uppmärksammade mordfallen och några du glömt" tolkar jag det helt klart som att det är sant det jag lyssnar på. Det gjorde att hela podden tyvärr sjönk i mina ögon. Så fortsätt på samma vis gällande produktionen men skapa TYDLIGHET så jag faktiskt vet vad det är jag lyssnar på.


Usel produktion   (1/5)

Bra story ( dem som är baserade på verkliga händelser) men produktionen är undermålig och stjäl fokus från ämnet. Dem storys som är uppdiktade är ingen höjdare alls.


Grym idée men går inte att lyssna på..   (2/5)

Grym idée, men all onödig musik, oljud och dåliga mix gör att man bara blir irriterad. Plus att berättarens sätt att tala mest låter som att han försöker berätta en spökhistoria till småbarn. Just nu går det inte att lyssna på men rensa bort allt det onödiga och tala normalt så blir det nog grymt!


Mkt bra   (4/5)

Väldigt bra podd! Favoriten! Får en alltid att rysa till


Superdålig   (1/5)

Känns tafflig och väldigt hemmagjord. Dålig svenska, konstiga ordval och helt knäpp berättarröst - som gör alla repliker utom en? Inte genomarbetad och helt enkelt dålig enligt mig. Känns som om jag blev bestulen på 20 minuter av mitt liv, innan jag stängde av.


Påhitt   (1/5)

Uppenbart påhittat material men detta påvisas endast i beskrivningen av podcast och inte innan avsnittet.


Uselt   (1/5)

Lyssnade på ett avsnitt i början och sedan ett avsnitt mot slutet. Absolut INGEN förbättring. Det är skamligt att denna podd ens syns på topplistan? Det är en usel kopia av P3-dokumentär och liknande poddar. Denna podd förtjänas knappt att jämföras med dessa... För det första framstår det som att podden är baserad på verkliga SVENSKA fall, vilket inte ens stämmer. För det andra är ljudet dåligt, det förekommer grammatiska fel och ord som uttalas felaktigt. Gör om och gör rätt, det är bara en tidsfråga innan denna podd försvinner för gott. Det är förmodligen lika bra då detta inte ens förtjänar 1/5 utan snarare 0/5.


Missnöjd   (1/5)

Tyvärr riktigt dålig. Det mesta är påhittat, men de är otydliga med vad som är sanning och vad som är påhittat, eller "baserat på en verklig historia"... Dessutom dåligt klippt, konstiga ljudeffekter, halvdana talare. Nej, jag är riktigt missnöjd.


Ridå.   (1/5)

Efter första avsnittet satte jag en 5:a då jag saknat en bra podcast med svenska mordfall. Då det visat sig vara rent hittepå så får det istället bli en 2:a. Besvikelsen är stor, men jag kommer att lyssna några avsnitt till och se ifall man styr om inriktningen. Uppdatering: blev en 1:a till slut. Sämre och sämre avsnitt och dåligt berättande av fall som borde kunna vara intressanta. Dessutom kass produktion. Som sagt: ridå.


GRYYYMM   (5/5)

Riktigt bra, vanligtvis så blir jag inte skrämd men detta kändes. Kan och starkt rekommendera PARANORMALIA podden som handlar om de övernaturliga och vad som händer efter döden. ”De du inte kan se de du inte kan röra”


Mycket bra   (5/5)

Ljudeffekterna ger en bra inlevelse, dock när det blir för mycket ljudeffekter tappar man fokus, man får en sammanfattning om vad som händer i berättelsen då o då och det är väldigt bra! PS rösterna i podden är perfekta !


  (1/5)

Inget vidare alls.


Osäker   (1/5)

Vad ska jag säga, detta hade kunnat vara en bra podd men tyvärr är det alldeles för korta avsnitt utifrån hur mycket ljudeffekter, musik och annat krimskrams som avsnitten är peppade med. Det känns som att poddskparen/poddskaparna är väldigt inspirerade av P3 Dokumentär, och att de kopierat mycket rakt av. Öka på avsnitten längdmässigt, minska ner effekter och annat avsevärt och läs in med en normal röst, så kanske jag kan tänka mig att lyssna på nästa avsnitt. /jan -16 Uppsatering: Jag lyssnar bara på något avsnitt när jag inte har något annat att lyssna på. Avsnitten har bara blivit sämre. Varför säger man sig vilja berätta om svenska mordhistorier när man bara baserar avsnitten löst på riktiga mord? Igår fick jag svaret på frågan varför den här podden ligger högt upp på topplistan; det göra reklam om den på mix megapol och liknande. Nä! Vill du ha en kvalitetspodd att lyssna på, välj en annan än denna. /mars -16


Glada amatörer?   (1/5)

Spekulativt och illa formulerat manus, till och med grammatiska fel?!


Synd   (1/5)

Synd att det inte släpps ett nytt avsnitt varje måndag som det ska, eller förra onsdagen som det skulle.. bra podd annars och rolig att lyssna på men intresset svalnar ju med bristen på avsnitt.


Spännande   (5/5)

Äkta eller oäkta historier spelar mig ingen roll. Spännande i vilket fall och älskar långa avsnitt!


Nja.   (2/5)

Så många frågor denna skapar. Tyvärr mer om produktionen än om de storys ni kör... Varför så korta ostrukturerade avsnitt? Varför så dålig mixning? Varför så långa konstiga pauser/ljudsnuttar? Varför så många "men det ska vi prata om sen och varför VARFÖR ser ni inte till att de följs upp ordentligt?! Så sjukt irriterande.


Kul podd, strölyssnar gärna   (2/5)

Når tyvärr inte hela vägen, bland annat för att formuleringar ofta känns osakliga eller inkorrekta (ex "han hade börjat sluta med xxx"). Språkbruket är ofta styltigt och onaturligt, pga ett korrigerat språkbruk som ej behärskas. Vaga avslut utan knorr och ibland svårt att förstå ifall detta är äkta eller fabrikerade historier. Hade varit kul med någon typ av slutsats i poddens avslut - vad tänker man efter en genomgången berättelse?


👎🏻   (1/5)

Gav podden en chans till efter att de skulle berätta om riktiga händelser. Men fy vad uselt..


Kasst   (1/5)

För mycket utfyllnad. Känns oseriöst.


Dåligt   (1/5)

Amatörmässigt och oerhört dåligt


Lurad   (1/5)

Känner mig otroligt lurad av att man marknadsför denna berättelse som sann. Rent och skärt skitsnack och det gör mig så förbannad att jag gick på det


Mer info vore bra!   (1/5)

Jag fattade det som att detta var helt sanna riktiga svenska fall men efter lite googlande inser jag hur fel jag hade 😂 Bottennapp enligt mig 👎🏼


Märklig upplägg   (1/5)

Snurriga upplägg av podcaster, Fall "inspirerade" av verkligheten (alltså ej svenska eller Sanna) och en oförmåga att vilja svara på frågor om fallen eller källorna. Märkligt.


Inte helt bra   (2/5)

Det funkar inte riktigt för mig. Löjliga jinglar och skådespel...


Superbra!   (5/5)

Sorgliga historier... Men den får mig att tänka. Det är så mycket som händer, som alla inte vet. Jag tycker att den blir mer intressant att lyssna på när det faktiskt är sanna historier! Tycker dessutom att musiken gör den mer spännande:)


Synd   (1/5)

Tappade förtroendet helt när det framgick att berättelsen var fakead. Riktigt dåligt.


Amatörmässig podd!   (1/5)

Kunde varit så sjukt bra men den förstörs av ljudeffekter, påminna om oss vilken podd vi lyssnar på, kort, konstigt upplagt, dåligt ljud men kanske det viktigaste det är fake!


Påhittad historia   (1/5)

Grymt omoraliskt att försöka berätta en totalt påhittad historia som om den vore sann, dem som ligger bakom det här borde verkligen skämmas, förutom att allt är lögn så är ljuddesignen bedrövlig


Håller inte måttet   (1/5)

Nej nej nej


Nja..   (1/5)

Har lyssnat på en hel del podcaster och jag tyckte detta var alldeles för vagt. Visst är det ett intressant ämne och hemsk tragedi. Du försökte få upp spänningen men den försvann sen.


Ej baserat på en verklig händelse   (1/5)

Tyvärr finns inget fup eller dom som stöder deras podcast.


Oetisk podd   (1/5)

Riktigt lumpet försök att lura lyssnarna att det är en riktig historia. Oetiskt och klumpigt. Lyssnarsiffrorna kommer rasa helt efter ett så dåligt PR-trick. Trist och oschysst. Bojkott!


Vilseledande smörja   (1/5)

Om de tjänar pengar på det här borde de anmälas för vilseledande marknadsföring. Framställs som en dokumentär om svenska mordhistorier, när det i själva verket är väldigt löst inspirerat av ett Österrikiskt fall. Använder sig genomgående av skådespelare men väljer ändå att förvränga "gärningsmännens" röster. Allt för att vilseleda. Utöver detta dålig produktion, tunn story med massor av lösa trådar och logiska luckor. Lägg er tid på en ljudbok istället.


Fegisar   (1/5)

Ta med alla rescensioner. Riktigt dålig blåsnings pod. Borde inte få finnas.


Oproffsigt   (1/5)

Låg nivå på journalistik och etik. Pinsam kommunikation runt brister och fel.


Oseriöst   (1/5)

Natacha kampush finns det dokumentärer,böcker och långfilmer om. Detta är fullt hittepå och då finns det mer spännande ljudböcker att lyssna på. Så fruktansvärt oseriöst och vilseledande. Kommer definitivt inte lyssna mer. För er som söker seriösa poddar i samma genre kan jag rekommendera "fallet", "spår" och såklart "serial" som är helt fantastisk. Tack för mig!


Byt introljudet!   (1/5)

Nu försöker poddskaparna rädda upp situationen genom att säga att historien är baserad på Natascha Kampusch... Inget stämmer ju in på det förutom att hon var kidnappad i åtta år. Allt det de säger är alltså bara bluff och fiktion. Trist att vissa vill luras för att bli kända.


Dåligt.   (1/5)

Inte bra att allt är påhittad. Min sambo känner sig väldigt lurad. Kvällen är förstörd nu.


SVENSKA mordhistorier!?   (1/5)

En berättelse (Sigrid) "inspirerad" av ett österrikisk fall!? Och podden heter "Svenska mordhistorier"? Dessutom - Ingenstans berättar ni att detta är löst inspirerat på ett verkligt fall (om än inte svenskt) utan ger sken med diverse intervjuer och telefonsamtal av en dokumentär podcast.


...   (1/5)

Var är källorna och framför allt var är del 3..?


Botten är nådd...   (1/5)

Hmm.. Tråkigt att historien marknadsförs som sann när den uppenbarligen är uppdiktad.


Kul idé men...   (2/5)

... alldeles för detaljfattigt! Störande kringljud i början och väldigt irriterande att del 3 inte läggs upp på utlovad tid!


Obehagligt ljud..   (1/5)

..


Amatörmässig   (2/5)

Håller med om att det är en superbra idé. Men får samma tankar som de andra, fake? Och det känns bara som en låååång upprepning av samma förklaring. Ha inte med frågorna till de intervjuade?! OM det nu är viktigt att ha det på enskilda frågor, ha 100 ggr bättre ljud på den som frågar?? Låt de intervjuade prata själva. A och O inom journalistik ju. Detta leder till att man tror att det bara är en PR-kampanj.


Favoriten   (5/5)

Så himla intressant


faller på format och ljudmix   (2/5)

15min avsnitt kanske passar folk med koncentrationsvårigheter. ljudeffekter och mix stör fokus. innehållet däremot är sjukt lovande och berättarens röst är on point.


Bästa podden   (5/5)

Mycket bra pod😃Längtar efter sista avsnittet och mer därtill.


Försöker för mycket.   (2/5)

Intressant story, men det har använts alldeles för mycket effekter och dåliga försök att efterlikna p3 dokumentär för att försöka göra det mer spännande.


Fake   (3/5)

Uppenbart påhittad historia. Lägger mina 2 cent på att detta är en PR kampanj för en bok eller liknande. Men! Lite spännande trots allt. Tror att fiktiv podcasting kan bli intressant om den görs på rätt sätt. därför sätter jag en trea.


👍🏼👍🏼👍🏼   (5/5)

Älskart!


oljud   (3/5)

skulle blivit en 5a om det inte var för allt oljud ni spelar upp i princip hela tiden. Det räcker med berättar rösterna. Ta bort det så blir det en toppen podd👍🏼


Snart där   (3/5)

Jätte bra idé och jobb men ljudmix och intro fick mig helt ur fokus. Korta ned på musiken och arbeta in informationen som ska läsas up, känns som om det är första gången ni läser det. Annars så är det ruskigt bra!


Underbart!   (5/5)

Spännande, längtar efter del 2!