Aggregated reviews for TV-spelspodden

En podcast om spelkulturen, mediets upplevelser och branschen i helhet.

Podvärldens stelaste konversationer   (2/5)

En Tvspelspod utan särskilt mycket fokus på tv-spel, vilket inte nödvändigtvis behöver vara något dåligt då podden lyfter några intressanta perspektiv stundtals. Det största problemet med Podden är Aaron. Killen som vill framstå som ultra-feminist och pk-mästare men som inte ens kan lyssna på sina kvinnliga kollegor. I princip varenda gång Amanda i synnerhet sagt något om ett spel eller liknande så skulle det normalt sätt komma en motfråga eller en reflektion, men istället blir det nästan alltid knäpptyst obekvämt länge innan Aaron drar en suck eller säger ”...jaa....” medan man hör honom skriva på tangentbordet. Lägg till ett extremt högt antal cringe-framkallande gubbskratt efter var och varannan mening samt spelsmaken som gud glömde (där No Mans Sky och The Division är mästerverk) samt en total oförmåga att göra sig begriplig till varken lyssnare eller kollegor och du har spelpoddvärldens mest störande man. Bästa vore om Aaron lämnade och lät en kvinna vara programledare i en podd som säger sig vara feministisk. Jesper Engelin samt försöket till intressanta infallsvinklar räddar podden från bottennapp.


Ursäkta?!?!?!!!   (1/5)

Att kalla sig Tv-spelspodden är missvisande. Lyssnade på senaste avsnittet för att få veta mer om Wolfenstein 2 och COD: WWII. I stället för att veta mer om spelen, deras mekanik, ljud, grafik och detaljer som kan hjälpa mig göra ett informerat köp får jag något helt annat. Många gånger undrar jag om det är en tv-spelspodd jag lyssnar på, eller en grupp privilegierade personer som har en PK & Genus-tävling framför mikrofoner där tv-spel ibland nämns. Att kritisera och ifrågasätta varför det inte finns transpersoner i ett spel utspelar sig under 2a världskriget är verklighetsfrånvänt och oerhört ointelligent. Bedömt från Alan Turings öde skulle en transperson inte kunna delta i kriget pga vad som då skulle bedömas som psykiskt sjuk. Efter detta vet jag fortfarande ingenting om hur multiplayer fungerar, eller om kampanjen är bra eller dålig. ”Wolfenstein-konversationen” var en enda stor lektion om att nazister är dåliga personer. Ett faktum man lär sig genom sunt förnuft eller första historielektionen i skolan. Det blir en ryggdunkar-cirkel som slutar med att jag inte vet något mer om Wolfenstein än att nazister blir köttfärs i ett kraftfält. Bristen på kunskaper om saker man tycker personer med en tv-spelspodd borde inneha är skräckinjagande. Det är en podd. Använd internet. Gör research och använd stödlappar om ni vill bli tagna på allvar. Fokusera mer på spel och försök hålla genus-minoritets-jämställdhets frågor till ett minimum. Spel är underhållning och en flykt för många. Att tvinga in allt detta i en podd som ska diskutera spel dränker spelpratet. Är personerna i podden så rädda att folk inte ska veta att de är politiskt korrekta att de måste påpeka alla detaljer i spelen som inte inkluderar varenda minoritetsgrupp på vår planet?


Mycket bra!   (5/5)

Kanon!


Äntligen en svensk spelpodd   (5/5)

Härlig jingel, Bra tempo, och intressanta ämnen. massa förbättringspotential (såklart). Jag tycker att ni kan bli mer precisa, framförallt korta ned introdelen av avsnittet (det tar rätt lång tid innan ni kommer igång). Ljudkvalitet är bra men kan bli mer jämt. Men är övertygad om att ni löser allt detta inom kort. Kör på! 👍