Aggregated reviews for Tyngre Dietistpodden

Två legitimerade och pratglada dietister diskuterar kost, näring, träning och hälsa. Nytt avsnitt varje vecka! Värdarna är Lova Molin och Karoline Pettersson. Ni hittar även @tyngredietistpodden på Instagram och Facebook med tips på goda recept, intressanta nyheter och annan matnyttig information.

Bästa podden (5/5)

Har nyligen upptäckt podden men säger bara wow så sunda inställningar och väldigt intressant. Älskar att det finns lite bakom påståendena dvs att tjejerna är utbildade dietister och pratar om saker som bygger på forskning!


En ärlig kost/hälsa/träningspodd (5/5)

By far den bästa träning och kost podden . Lyssnat på så många: men denna är ärlig och förklarar nutrition ur ett hälsoperspektiv på ett NORMALT sätt !


Bästa podden! (5/5)

Så duktiga och kunniga!


Den bästa podden med handfasta tips och evidensbaserad (5/5)

Herregud vilket jobb ni gör med att utbilda människor, jag har fått en helt annan syn på mat vilket hjälper mig otroligt mycket, så tacksam!!


Goda råd i toppklass (5/5)

Goda råd från dietister som verkligen kan sitt ämne! Släng veckotidningarna genast!


Mytkrossare (5/5)

Goda råd och tips. Inget tjafs bara en bra podd! ☺️👍🏻


Klokt, vettigt och sunt (5/5)

Två duktiga tjejer som pratar om kost, träning och hälsa. Inspirerande, kloka och utan all form av hets


Vettigt o lätt att ta till sig! (5/5)

Superbra podd, med avslappnade och kunniga tjejer, som är vettiga o tydliga i sitt budskap! Allt är bevisat och stöds av vetenskapen! Mitt hälsotänk har förändrats så mycket tack vare Lova o Karoline!


Bästa brudar!! (5/5)

Tack för en superbra podd!!😍👏🏼👏🏼👏🏼


Favoritpodden (5/5)

Intressant och lärorik!


Så bra 🤩 (5/5)

Superbra podd! Älskar att ni blandar intressant fakta med personliga åsikter och erfarenheter. Fortsätt som ni gör, ni är grymma och verkligen förebilder! Kram 💕


Bästa podden! (5/5)

En podd jag faktiskt längtar tills ett nytt avsnitt kommer. Två otroligt vettiga tjejer som har sån sund syn på hälsa och kost som faktiskt ger en inspiration och får en motiverad. ÄLSKAR!


Älskar! (5/5)

Har verkligen fastnat för denna pod! Har lyssnat alla avsnitt från början; så lärorik & inspirerande! Fått en helt annan (bättre!) syn på kost & hälsa tack vare dessa tjejer :)


Bästa podden (5/5)

2 jättevettiga tjejer som pratar om kost och hälsa på ett mycket vettigt sätt med hög igenkänningsfaktor! Lyssnar alla avsnitt!!


Johnor (5/5)

Fantastisk podd av 2 kunniga tjejer!! Lär mig massor hela tiden då dem sprider bra och hållbar information och tips. Ett måste varje söndag!! 🙌🏻💚


Veckans mumma så att säga! (5/5)

SÅ HIMLA BRA podd alltså!! Bästa avslutet på veckan! Så otroligt härliga och inspirerande tjejer! Älskar er och podden, ni får en verkligen att tänka rätt!


Min nya förälskelse (5/5)

Fasen vad ni är grymma! Jag älskar er podd och speciellt sedan Karoline började! Ni är fantastiska, så inspirerande och jag är totalt förälskad i er! Ni är så ”spot on” och jag har fått så mycket inspiration och lärt mig så mycket av er! Hoppas ni fortsätter i all evighet så att söndag kan fortsätta vara min favorit dag 😍😃 Roligt att ni nämner holy greens i senaste avsnittet! Jag är restaurang chef på en av holy greens restaurangerna i Helsingborg! Hälsa Fredrik ( RC i Göteborg) när ni ha delar hos honom nästa gång 😊 / Anna L PS skulle kunna avfölja alla instagram konton för att bara följa er så att jag inte missar något 🤪


🌟🌟🌟🌟🌟 (5/5)

Toppenbra podd! Så inspirerande! Jag lyssnar, reflekterar för egen del och använder kunskaperna ni delar! Tack🙏🏻💪🏼🌟🌟🌟🌟🌟


En toppen-podd 💪 (5/5)

Inspirerande, lärorik och många ”aha-upplevelser”. Helt enkelt kanonbra! 💪⭐️


Konstvetare (5/5)

Hej! Jätte bra pod! Ni pratade lite om utbildning och Kostvetare! För att inte blanda ihop det med kostrådgivare som är enkelt att bli, vore de Nice om ni kunde lyfta att de är en fantastiskt utbildning där man kan bli antingen kostekonom eller livsmedelsinspektör! :)


Grym podd! (5/5)

Älskar Dietistpodden, den har följt med i mitt bibliotek ett tag nu, och glädjen som uppstår när ett nytt avsnitt släpps är densamma varje gång. Innehållet är intressant och okrångligt. Karoline och Lova vet vad de pratar om och ger enligt mig värdefulla tips och idéer som jag annars hade kunnat gå miste om, om det inte vore för deras podd. 😊


Grym podd! (5/5)

Intressant och lärorik podd! Bra variation på ämnen!


Toppen podd (5/5)

Så himla bra podd!


Har en hel del att förbättra. (2/5)

Mycket intressant med ämnet kost och dessutom med proffs inom området vilket alltid är positivt. Men ljudet är klart sagt uselt. Bättre mikrofoner, bättre mikrofonteknik och i en tyst miljö utan ofta störande ljud som läcker in så kan detta säkert bli en tyngre favorit.


Bästa (5/5)

Utan tvekan den bästa podden om mat och hälsa! Fantastiska värdar! Tack 🙏🏻


AP (5/5)

Intressant och inspirerande. Bra vägledning genom dagens mathets och fällor!


Trevlig och informativ podd (5/5)

Har lärt mig väldigt mycket genom att lyssna på denna podd. Rekommenderas för den som vill öka sin förståelse kring kost och kroppen


Äntligen förstår jag! (5/5)

Jag älskar träning, det har jag gjort i hela mitt liv. Jag har själv haft en uppfattning av vad ”bra” kost är för att nå resultat. Detta baserat på snack på stan, sociala medier, artiklar etc. tack och lov så började jag lyssna på denna pod, gällande kost är det lätt att inte vara källkritisk. Jag har äntligen fått en rättvis bild av kost enbart genom att lyssna på Karoline och Lova. Deras kompetens och tydlighet har hjälpt mig väldigt mycket då de lätt förklarar något som jag tidigare har haft svårt för att förstå. Jag rekommenderar denna pod för alla, då det är viktigt att skaffa sig en klar bild av vad bra kost är och att vi inte ska gå på allt som sägs på stan. / Kevin


Grym podd (5/5)

Äntligen så är det några som har en bred kunskap och ordentlig utbildning bakom sig som kan förklara det här med kost på ett sömnlöst sätt. Det är för många där ute som bara riktigare in sig på en diet, som de förvisso kan riktigt bra men sen ska tvinga på alla deras egna diet som att det är det enda som funkar. Tröttsamt. Fortsätt att göra såna här avsnitt så kommer jag fortsätta att lyssna varje vecka. Kunskap är makt.


Full pott! (5/5)

Härliga tjejer med en bra kunskap kring kost och hälsa. Förmedlar en sund och hälsosam syn på träning, hälsa och kost. Mycket bra!


A (5/5)

Vettig kost- och näringsinformation!


Intressant och underhållande (5/5)

Äntligen en riktigt bra pod om kost med proffsiga dietister. Intressant pod med kunniga dietister.


Mycket bra! (5/5)

Tjejerna är utbildade dietister och mycket pålästa. De har en lagom distans och resonerar på en bra nivå. Det finns inga ”superfoods” och man kan äta allt - men inte alltid och inte hur mycket som helst. Men säkert jobbig lyssning för folk som gått på någon populär diets påhittade förklaringsmodell... ;-)


För lite pålästa.. (1/5)

Tyvärr är påståendena och innehållen för svaga och inga studier refereras till heller, det blir inte trovärdigt. Läs på istället vad som gäller.


Tekniken fallerar (2/5)

Innehållet är bra men den här podden lider av dåligt ljud. Sprak ljud, burkigt ljud mm är irriterande. Fixas de enkla sakerna blir betyget högre.


Emma (5/5)

Tack för en intressant och givande podd!


Stringens önskas (1/5)

Jag lyssnar för att ämnet intresserar mig men varje avsnitt är en kamp att ta sig igenom. Det är alldeles för ostrukturerat, ogenomtänkt och flamsigt. Det verkar som att ni inte vet vad ni ska prata om mer än avsnittets rubrik, sedan trycker ni på record och hoppas på det bästa. Men det blir inte så bra. Ett manus hade verkligen suttit på sin plats, samt en rejäl klippning efteråt. Jag förstår inte riktigt hur den här podden har hamnat under Tyngres vingar med tanke på vilken låg nivå den håller.


Glassavsnittet (1/5)

En bra podd, men sorry, glassavsnittet var ett lågvattenmärke. Ostrukturerat, hoppar fram och tillbaka i vad ni kallar glassarna för, blir rörigt när ni blandar ihop vikt och liter och priser. Ledsen, men orkade inte lyssna klart. I övrigt tycker jag ämnen och standard brukar vara bra, men den här gången svammlade ni för mycket. Bättre förberedelse ;)


Kunnigt men ganska tråkigt och präktigt (2/5)

Intressanta ämnen, kost ligger ju i tiden, men nivån är ofta alldeles för banal. Känner mig ofta lite tom och lurad när jag lockats att lyssna på olika ännen. Kunde lika gärna ha läst en myndighetsbroschyr. Tonen är lite torrt rabblande av enkla fakta, det blir aldrig riktigt levande eller känns engagerande. Till och med när semestrar och privatliv är på tal så känns det stolpigt och uppstyrt och inte så äkta. Lite för präktig ton, skulle må bra av mer humor och personlighet, bus och spontanitet, samtidigt som mod att våga gå mer på djupet. Det är nästan som att podden vänder sig till de som i stort sett saknar kunskap om kost, men är det de som lyssnar på en sådan här podd? Våga krydda upp det hela lite mer - då blir det mer intressant tror jag!


Intressanta ämnen! (5/5)

Bra pod med pålästa dietister. Kanske hade varit till fördel att ta in någon som inte kan lika mycket som er istället för att ha 3 stycken som tycker precis lika. Som ex läkarpodden? Men riktigt bra och vettig podcast annars.


Bra koncept, tråkigt med "uppläxarröster" (3/5)

Fortsätter lyssna på podden eftersom det är ett ämne som intresserar mig. Dock stör jag mig på att ni verkar tro att lyssnarna har noll koll på mat och behöver bli uppläxade och därför håller en tråkig ton. Ibland blir det ett enda malande ifrån alla tre, som t ex när ni pratar negativt om LCHF och kortsiktiga dieter. Jag tror de som söker sig till er podd redan har någorlunda koll men kanske vill lära sig mer. Var lite mer snälla och positiva så får ni de sista två stjärnorna av mig också.


Lågmärke (1/5)

Kommer sluta prenumerera efter detta avsnitt. Att förespråka mat med tillsatser när det finns så mycket bra och god mat utan, tycker jag visar trångsynthet. Fokus var enbart på positiva effekter och inte negativa effekter. Hur vissa tillsatser påverkar på lång sikt, barn, äldre, gravida togs inte upp. Inte heller hur framställningen av vissa tillsatser går till. Att idag förespråka aspartam utan att nämna bieffekter är som att gå tillbaka 20 år. Nämndes endast i en bisats att djurförsök görs i processen att godkänna tillsatser. Varför förespråka mat som måste testas på djur? När det finns bra, näringsrika mat ändå?


Mycket lärorikt och inspirerande! (5/5)

Inspirerande podd, som lär mig vikten av att äta "rätt" och hälsosamt. Vill föra detta tänket vidare till min dotter.


Kikki (5/5)

Vilken bra podd!! Ännu bättre om den kom lite oftare än en gång i veckan!


JA (5/5)

Tjoho! Vad jag behöver detta. Läser in mig på vad så många hemsidor skriver om mat & hur alla säger olika har påverkat mig till att bli rädd för att äta överhuvudtaget?! TACKTACKTACKTACK! Väntar spänt på nästa avsnitt!


Lyssna! (5/5)

Älskar det. Jag kommer lyssna på varenda avsnitt!


Tycker lika för det är baserat på fakta (5/5)

En annan recension klagar över att ni tycker för lika, men eftersom podden baseras på fakta och inte tyckande blir det en konstig kommentar. Skönt med en podd om mat och hälsa som utgår ifrån vetenskaplig evidens så att man kan lita på det som sägs. Var gärna fortsatt tydliga med hur det ni säger kan backas upp! Intressanta ämnen so far och passar alla som är eller vill bli hälsomedvetna!


Fem stjärnor! (5/5)

Det ska bli kul att följa en podd som handlar om kost och näring och där personerna bakom faktiskt har koll på vad de snackar om!


Nja (3/5)

Det är svårt att lyssna på tre personer som dessutom tycker lika. Det blir för mkt mmm-ande, ja, jo, precis... Det är lätt att ni som utbildade raljerar över konsumenters oförstånd!


Detta är bra! (5/5)

Så sjukt kul att en podcast har kommit inom detta område. Perfekt och helt rätt i tiden! Passar precis ALLA i dagens samhälle. Kör på tjejer, väntar redan på nästa avsnitt. /chef


Dietistpodden (5/5)

Intressant och kunnigt!


Intressant!!! (5/5)

Så roligt att som dietiststudent lyssna på denna podd, väntar redan på fler avsnitt 😄