Aggregated reviews for Ubåtsaken

NRK følger rettssaken mot Peter Madsen. Han er tiltalt for å ha drept og partert den unge journalisten Kim Wall i selvbygget ubåt.

Dårlig   (1/5)

Dette er en sak jeg gjerne vil høre mer om, men horribel forteller. Altfor mye forklaringer om hennes omgivelser som ikke har noe med saken og podden å gjøre. Alle skildringene minnet meg nesten om min egen 8. klasse norsk tentamen. Han som hadde Purk eller Skurk burde laget en podd om denne saken.


Dansk   (2/5)

Mye går på dansk. Greier ikke å følge med, og det gjør at jeg ikke orket å høre flere episoder.


Ikke enig i all kritikken   (3/5)

Savner Emma... veldig behagelig stemme som er lett å følge med på


Dårlig   (1/5)

En interessant historie som dessverre blir ødelagt av ødelagt av podcastens stemme. Hun har en merkelig måte å avslutte setninger på som får alt til å høre ut som spørsmål. Til episode 4: hvorfor har ikke denne blitt kuttet? Intervjuer med venninner blir litt lite profesjonelt og veldig langtekkelig. Edit: enda godt Emma nå er ute. Episode 5 funker mye bedre uten henne. Og til slutt episode 6.


Interessant   (3/5)

Interessant. Men kan bli for mye politisk vinkling og meninger fra journalistens side. Det gjorde det ikke bedre akurat. Tar seg opp ette noen episoder da det er en annen programleder


Hva mer?   (1/5)

Det må snart komme flere podkast episoder. Uproft å slutte midt i, er det ikke?


Fremdrift...   (4/5)

Begynner jo å bli en stund siden siste episode. Hadde vært fint med en tilbakemelding fra produsenten(e) på når neste kommer.


Bra!   (5/5)

Når kommer neste episode


Feil journalist   (1/5)

NRK skulle ha valgt Runar Henriksen Jørstad...


Hva skjer????   (4/5)

Hva skjer?????


Skuffende og useriøst   (1/5)

Skuffende og useriøs fremstilling av denne alvorlige saken, særlig i de to første episodene. De danske intervjuene burde også blitt oppsummert på norsk.


Neste episode?   (4/5)

Det skjer masse i rettssalen om dagen, hvor blir det av nye episoder?


Helt greit   (3/5)

Veldig bra at NRK er på ballen når det gjelder podcast, men enig i hva de under skriver. Emma C. Gabrielsen gjør det hele veldig personlig, og det retter fokuset bort fra saken. Dette funket imidlertid bedre i «Innafor», men ikke her - dessverre. Dårlige lydopptak til tider, og dansk gjør seg virkelig ikke på podcast! «Alle» sammen har forhåndsdømt Madsen, vært interessant om NRK valgte en annen vri.


Ikke objektivt   (2/5)

Dette feiler en del for meg fordi podcasten fra et journalistisk ståstyn ikke er objektiv. Absolutt underholdende, men her oppfører hun seg litt for mye som en konspiratør dessverre. Dette kunne vært nye bedre om det var en personlig podcast, men ikke under NRK.


Kunne fått flere stjerner   (1/5)

fra meg, dersom intervju av danskene ble oppsummert på norsk. Emma C. kunne også gjerne dempet litt pratet om seg selv, særlig i første episode.


Interessant sak, men uheldig fremstilling   (2/5)

Dette er en veldig interessant sak som jeg personlig synes det er bra at dere dekker - jeg likte veldig godt "purk eller skurk" og skulle ønske det var mer i den stilen. Men - dokumentaristen sine følelser og spylyder kan statskanalen holde seg for god for. Bra med bytte av dokumentarist i senere episoder.


Emma for the win!   (3/5)

Hallooo hvor er Emma? Hun har den beste stemmen som er veldig behagelig å lytte til


Useriøst   (1/5)

Denne podcasten ble en stor skuffelse, ettersom jeg syns saken egentlig er veldig spennende å høre om. Journalistene har altfor mye personlige tanker og følelser og dekker ikke historien på en nøktern måte. I tillegg er stemmene utrolig dårlig egnet for podcast, med dårlig diksjon, nasale, slepende stemmer og ulyder. I tillegg er mange av intervjuene rotete og lite interessante. Det virker som journalistene bare har dratt ned til Køben og funnet noen random folk som egentlig ikke har noe med saken å gjøre.


Ok - Emma egner seg ikke.   (2/5)

Veldig spennende. Dessverre unødvendig med spylyder. Dansk intervju egner seg heller ikke når dialekten er så vanskelig å forstå. Hvem som helst andre kunne dekket denne dokumentaren - Emma er kun irriterende. Skjerpings NRK!


Spennende sak, men...   (2/5)

...det er ganske påfallende at journalisten så å si forhåndsdømmer Peter Madsen. Selv om det står «svart på hvitt» i tiltalen at Madsen har gjort tingene han er anklaget for, betyr ikke det at han har gjort det. Dette er påtalemyndighetens oppfatning av hva som har skjedd, men han er ikke dømt for noe enda. Man er uskyldig inntil det motsatte er bevist, og det hadde vært fint om en profesjonell journalist kunne forholdt seg til det.


Merkelig av NRK   (1/5)

Selv syns jeg det er rart at en kanal som NRK bruker denne podcasten som fremstilling av en drapssak med denne alvorlighetsgraden. Denne podcasten fremstår litt som et barn som oppdager en grusom drapssak. Hadde kanskje funket for NRK Super, men ikke for oss voksne som ønsker innsikt inn i dødsfallet til Kim Wall


Anklageskiftet?   (1/5)

Dette er en tragisk og interessant sak, synd den skjemmes av useriøs dokumentarstil a la ungdomsskoleradio. I løpet av de første minuttene av episode 3 har vi hørt om ‘krediterte journalister’ og ‘anklageskiftet’ (sic). Gabrielsen fremstår som en useriøs lettvekter og burde med fordel ha overlatt dokumentaren til Rønneberg, som har en betydelig mer målrettet og informert tone.


Tja   (3/5)

Spennende tema, men Emmas stil liker jeg ikke. Hun fremhever seg selv altfor mye.


Spennende sak, dårlige valg.   (2/5)

Som mange andre også fremlegger her, ble jeg nesten irritert over hvor følelsesladet dokumentaristen var over saken. Synes en som kunne sett mer objektivt på saken, kunne tatt for seg denne podden. Også ganske irritert at de danske intervjuene ikke ble lest opp på norsk etter at vi hørte dem. Er sikker på at mye spennende detaljer gikk over hodet på de fleste av oss. Ellers en spennende sak, og er spent på å høre videre.


Synd!   (1/5)

Svært spennende sak, men dokumentaren ødelegges av mangelen på objektivitet og gode spørsmål fra journalisten. I tillegg burde formatet på podcasten vært lagt opp til å slippe episodene tettere på hverandre.


Emma må være mer proff!   (1/5)

Denne saken er kjempespennende og fortjener sin egen podcast. MEN programlederen må ikke ta over hele serien. Saken forsvinner i alle hennes følelser. Hun burde bruke mer tid på å gjøre smidige overganger mellom passasjene,mindre tid på å utlevere sine opplevelser. Det er ikke riktig å behandle saken som ferdig før rettssaken er det. Jeg har så lyst på en podcast om saken som var mer i bane med « purk eller skurk», Emma burde lære mer av den type fortellerteknikk.


Potential finns   (3/5)

Som säkert många andra, har jag gledet mig och väntat på en podcast som behandlar denna sak. Blir därför lite besviken då journalisten och skaparen av podcasten, framför allt för mycket av sina personliga åsikter och känslor. Detta är inte förenligt med god och seriös journalistik. Lyssnare till denna podcast är säkert informerade om Kim Wall saken och alla obehagliga inslag. Att 2 minuter in i första episod få höra ljud upptag av en spyande journalist, är INTE nödvändigt och sätter inte standard för en seriös podcast. Tråkigt, men vi hoppas journalisten herter ner sig lite, så kan detta bli bra.


Både/og   (3/5)

En horribelt spennende og interessant sak, men jeg klarte bare å plukke opp litt her og der i de danske intervjuene. Jeg tror jeg mister mye innhold på grunn av det. Kanskje det kan være en idé med en kjapp oppsummering på norsk av det de sier etter at de er ferdige å snakke? Tipper jeg ikke er alene om å slite med å forstå de. Jeg vil fortsette å lytte i håp om at det tar seg opp.


Interessant sak, men...   (3/5)

Syntes ikke denne er like god som mange andre NRK podder. Det burde også vært en gjennomgang av hva alle danskene sier da ikke alle forstår dansk like godt som norsk.


Ødeleggende med dansk   (1/5)

jeg skjønte fint lite av de danske intervjuene, uforståelig hva som ble sagt!


Emma🙌🙌   (5/5)

Emma følger opp suksessen fra Innafor :) Kononbra!


Usaklig fremstilling   (1/5)

Dette ble en personlig skildring og lite profesjonelt. Ga meg etter spylydene.


**   (2/5)

Emma Clare egner seg ikke som dokumentarist. Til det tar hun for stor plass selv. Basics.