Aggregated reviews for USApodden

Vad händer med USA under Donald Trumps presidentskap? Följ USApodden hela 2019! Ansvarig utgivare: Klas Wolf-Watz

Pinsamt opartisk. (1/5)

Lyssnat några avsnitt, inte ett enda positivt ord om Trump. Mueller-rapport avsnittet var även det extremt avslöjande. Det skylls hit och dit och Trump ”kanske ändå har samarbetat med Ryssland” osv. Svagbegåvade analyser men underhållande att lyssna i efterhand på hur totalt fel dom fick. Noll koll.


USA-podden (5/5)

USA-podden är den bästa podden typ ever. Jag brukar lyssna på den så mycket jag kan. Jag gillar inte Trump, jag har släktingar där som inte heller gillar Trump. Alla mina kompisar har någon löjligt smeknamn på Trump, tex Donald Trampcykel. Men jag har en fråga. Skulle Trump(alias ”Trampcykel”) kunna starta ett tredje världskrig? Och skulle folk uppmuntra honom eller avsätta honom om han sa det? Har undrat jättelänge. Vill verkligen inte att ett sådant ska bryta ut😰 /Esther Nyberg, 9 år


Mycket bra podd (5/5)

Har lyssnat på alla avsnitt och detta är håller mycket hög klass och är ett perfekt program för oss som intresserar sig för amerikansk politik. Bra programledare där Sara och Gina balanserar varandra mycket väl. De gör även saker för att lätta upp och jag älskar personligen Fun Facts med Anders Ask. Stolt över Public Service när sådan finns tillgänglig. Fortsätt så!


Väldigt bra (5/5)

Sara och Ginna är väldigt bra och proffsiga!


Bästa pod:en någonsin (5/5)

Hur kan man slå detta?


En fantastisk pod! (5/5)

Ett härligt sällskap varje vecka!


Förvånansvärt objektivt (5/5)

Läser några som tycker att podden inte är opartisk. Tänk, jag förbluffas istället av motsatsen, att ni lyckas hålla er så pass neutrala som ni gör mitt i den galenskap ni rapporterar om.


Fantastisk podd! (5/5)

Fantastiskt bra podd. De som medverkar är otroligt införstådda i amerikansk politik, konstant uppdaterade och förmedlar det på ett analytiskt, roligt och lättförståeligt sätt. Missar inte ett avsnitt!


Vänstervriden. (2/5)

Jag upplever inte att podden klarar att följa public service mål att vara objektiv, vilket är jobbigt då det handlar om mina skattepengar och jag är en del av folket som public service ska tillgodose. Ändå har jag jättesvårt att hitta neutralt och objektiva program att ta del av. Annars tycker jag de som medverkar är kunniga kring vad de pratar om i sin helhet, även om deras åsikter lyser rakt igenom. Ni är ofta så tydligt emot och för vissa partier och länder i världen, likaså är ni extremt partiska kring just USA, deras partier och politiker. Det är unket då ni ska vara neutrala. Det är unket för att jag som medborgare tvingas betala för detta. På ett sätt är vi folket ägarna då vi är finansiärer, ändå har vi inte något att säga till om av innehållet, ändå finns det i princip ingen som granskar er neutralitet eller brist på neutralitet i hela Public Service kanaler.


Bra podd (5/5)

Lyssnar med stor glädje. Bra podd. Kunde vara lite mer balanserad. Skulle uppskatta om ni inte avbryter varandra. Kan ni kanske sända lite oftare. Med vänlig hälsning


Sveriges CNN (1/5)

Sveriges CNN, men CNN är öppna med sin vinkel. Skall detta betalas med Public Service skatt går det bara att hoppas att SR kommer ihåg att de ska föreställa vara opartiska. Började bra, men är nu svårt att lyssna på om man inte vill anpassa sig till åsikts korridoren.


⭐️ (5/5)

Inte missat ett avsnitt. Får dock dåliga vibbar varje gång Roland Poirier Martinsson är med...


Som SVTs valvaka, fast varje onsdag (2/5)

Otroligt underhållande när det är så ohämmat vinklat. Inte ett avsnitt där inte kön och ras fixerat, inte ett avsnitt när det inte är högst upp agendan. Jag skrattar varje avsnitt! Fyra stjärnor som underhållning, men för saklighet bör man vända dig nån annanstans. Kanske Ronnie Berggrens podd


Intressant men smalt (3/5)

USA-podden har den bästa bevakningen av amerikansk politik på svenska. Men podden är inte så bra som den skulle kunna vara. 1. När ekots utrikeschef Ginna Lindberg är med fjäskar de andra SR medarbetarna pinsamt mycket. 2. Poolen av inbjudna är väl smal. Nästan alla verkar ha sina sympatier hos demokraterna. Alla avskyr Trump. 3. Extremt mycket fokus på Donald Trump och alldeles för lite om övrig amerikansk politik. Mer om Kongressvalet och intressanta guvernörsval snälla! Trump har man hört nog om.


Veckans höjdpunkt! (5/5)

Sara och hennes team levererar en underhållande och kompakt sammanfattning av det politiska läget i USA.


Underbar podd! (5/5)

Underbar podd och intressant på många plan! Ni borde göra en till podd i veckan för varje gång ni släpper podden så händer det något ☺️


Avbryt inte! (5/5)

Synd att programledaren ideligen avbryter. Bättre om hon lät bli. F.ö. bra pod.


Sakpolitiken? (3/5)

Lite väl mycket om Trumps senaste galenskaper och för lite om sakpolitiken.


Super 👌🏻👌🏻 (5/5)

Längtar till varje nytt avsnitt


Beroendeframkallande (5/5)

Missar inte ett avsnitt av denna roliga och intressanta podd. En av mina absoluta favoriter.


Beroendeframkallande kunskapspodd (5/5)

Lättillgängligt men ändå analyserande och fördjupande om politik i främst USA men även, så klart, annan utrikespolitik. Otroligt kunniga journalister och inbjudna gäster. Även mycket humor. Fullständigt uppslukande!


Längtar alltid till nästa avsnitt (5/5)

Lyssnar på varje avsnitt, oerhört intressant att följa det som händer inom politiken i USA och få höra aktuella analyser från gästerna. Riktigt bra programledare som fördelar ordet på ett bra sätt och följer upp med frågor.


Veckans höjdpunkt! (5/5)

Håller min skräckblandade förtjusning över Trump vid liv på ett förståeligt och föredömligt sätt!


Love it (5/5)

En av de bästa poddar som jag lyssnat på. Kan inte vänta på att det skall bli onsdag igen. Keep up the good work och ha en trevlig Jul och ett Gott Nytt år. Ni är bäst!


USA podden (5/5)

Fantastisk underhållande & lärorik!


Välinformerat, intelligent och roligt (5/5)

Hedrar samtliga medverkande och berikar oss som lyssnar


Intressant (5/5)

Väldigt bra och intressant podd bra produktionsvärde. Karin Henriksson är dock fruktansvärt irriterande att lyssna på. Låter som darth vader med allt flåsande och gurglande.


Hörrni (5/5)

...är det mycket av ;-)


Kul och intressant (5/5)

Den enda kritiken jag kan komma med är att avsnitten är på tok för korta. Den där timmen swishar förbi alldeles för fort.


C sjöl (5/5)

Utmärkt!


USA podden (5/5)

Klar etta!!!


Makes poddlyssnande great again! (5/5)

En podd som har allt. Fun facts om amerikansk politik, det senaste om det politiska spelet (och vad som händer på panda-fronten), fördjupningar i sakfrågor och mycket mer. Att podden leds av landets förmodligen bästa poddprogramledare gör inte saken sämre. Att den inte ligger etta på topplistan är SO SAD!


För vänstervridna åsikter (2/5)

Det vore intressant om ni kunde ha en mer balanserad podd. Det finns bara Hillary anhängare i denna podd, väldigt ensidiga åsikter. Man vet på förhand vad dom ska tycka om varje fråga...


Bästa podden (5/5)

Intressant och lärorik podd med massor med humor.


Så bra! (5/5)

Allt jag behöver veta och underhållande som bonus


Programledaren drar ned betyget (3/5)

Gillar politiska podcasts och är intresserad av amerikansk politik. Men programledaren förstör verkligen den här podcasten, vilket är riktigt trist. Hon är alldeles för flummig, kan nästan inte lyssna på det.


Mycket bra, men! (4/5)

Initierad och underhållande podd, med väl pålästa och hörvärda gäster. Jag har följt podden sedan första avsnittet och det enda som hamnar på minussidan (och är ett stort minus!) är programledarens ständiga försök att göra sig rolig. Det fungerar tyvärr inte alls, det trasar sönder samtalet och blir bara tramsigt, som att sitta och lyssna på en övertrött tonåring. (Ska dock tilläggas att hon är jätteduktig i Godmorgon världen!) De gånger en vikarie har lett programmen har de varit fantastiska!


JT (5/5)

Mycket bra!


Suverän podd! (5/5)

Kunnigt, trevligt och engagerande om amerikansk politik. Rekommenderas varmt!


Världsbäst (5/5)

Det absolut bästa som kunde hända! Att extremt kunniga personer får prata om aktuella händelser i det kaotiska USA utan tight tidsbegränsning och musik. Lovely!


Bästa podden! Lyssna! (5/5)

Bästa podden någonsin. Otroligt kompetent programledare med lika kunniga gäster. I varje program. Otroligt hög nivå.


Hade kunnat vara fantastiskt (2/5)

Men handlar mer om tweets än sakpolitik. Det känns som programledarna läser tweets om källor istället för att läsa källorna. Otroligt svagt jämfört med bra USA-poddar. Halvokej för att vara svensk.


Mkt bra politisk pod om amerikans politik (5/5)

Oerhört bra och intressant pod! Efterlängtat med kvinnor som får ta plats och visa sin kunskap i mycket aktuellt ämne! Varit med från första avsnittet och kommer fortsätta lyssna så länge det sänds. Vi hoppas på nyval snart 👍


Kunniga programledare och gäster (5/5)

Superintressant 👍👍👍👍👍


Världens bästa Pod om USA-valet (5/5)

Oerhört kompetent med ett svenskt perspektiv.


varför sara stenholm, SR? (2/5)

Stor fantast av både politik och radio. Men nu ger jag upp, varför Sara Stenholm som programledare? Alldeles för många uttalanden som är irrelevanta för diskussionen, vilket drar ner betyget rejält.


USA val pod (5/5)

😊👍👍👍🌹


Intellektuellt initierat (5/5)

Kunnigt, aktuellt men ändå lättsamt. Bra tempo.


Smart och roligt (5/5)

Underbar podd. Längtar varje vecka. Och Ginna Lindberg är ett geni.


Tack (5/5)

Fantastiskt lättillgängigt och smart!


Fullkomligt lysande (5/5)

Så otroligt roligt det kan vara med politik


Värd att följa. (5/5)

Riktigt bra podd med både intressanta korrar och samhällsvetare.


👍🏼 (5/5)

Super bra pod


Bra nivå (5/5)

Både viktigt och underhållande!


Nya SR stödjer Crooked SHillary - podden (4/5)

Jag har svårt att förstå varför man väntat så länge på att ta bort kravet på opartiskhet. Det blev ju riktigt bra när Regeringen väl tog steget och politiserade Public Service.


Flamsig programledare (2/5)

Hilary Clinton-programmet flamsades bort av programledaren, Gelin fick alldeles för lite tid att berätta om sin bok. Kunde vart ett riktigt bra program, men sumpades bort pga skräck för att bara vara rapp och saklig.


Så bra! (5/5)

!


Kanon! (5/5)

Är det så att man tycker om USA och vill vara uppdaterad om det stora och lilla som händer i och kring valet så är det ett utmärkt sätt att fördjupa sina kunskaper genom att lyssna på dessa kunniga personer debatera och bolla frågor mellan varandra.


Suverän (5/5)

Otroligt bra, rapp, rolig & intressant program!


Älskar't! (5/5)

Riktigt bra politiknörderi


Grymt bra podd! (5/5)

Riktigt bra och intressant podd. Många tummar upp!👍🏻


Bra (5/5)

Superbra!