Aggregated reviews for USApodden

President Donald Trump satsar stenhårt för att vinna en andra mandatperiod i Vita huset. Hör allt om utmanarna, politiken och valdramatiken i USApodden. Ansvarig utgivare: Klas Wolf-Watz

Bästa podden (5/5)

Ni gör ett kanon jobb Mycket lärorikt och lite roligt Ibland dock lite väl partiska allt Trump gör är väl inte fel även om mycket Clintonadministrationen var väl inte helt oskyldiga eller Vad händer med podden om Warren vinner ? Vill inte att den skall upphöra


Bästa podden! (5/5)

Den har allt!


Pladdrig (2/5)

Superintressant ämne, men ack så pladdrigt. Varför inte försöka vara lite mer seriös som programledare?


Bra podd för dom som inte fattar engelska (2/5)

En hyfsad intressant podd om man gillar amerikans politik och inte förstår engelska. Det skrapas mest på ytan och om man är uppdaterad i amerikans politik ter sig denna podd rätt onödig. Ämnena är oftast redan avhandlade i typ CNN och NPR. Men om man inte kan engelska och vill ha en lättare översikt är denna podd värd att lyssna på.


Vänstervriden. (1/5)

Jag upplever inte att podden klarar att följa public service mål att vara objektiv, vilket är jobbigt då det handlar om mina skattepengar och jag är en del av folket som public service ska tillgodose. Ändå har jag jättesvårt att hitta neutralt och objektiva program att ta del av. Medverkandes åsikter lyser rakt igenom. De som tycker ni är neutrala delar utan tvekan er åsikter politiskt. Ni hånar konstant trump och gör er lustig över saker han säger eller gör. Har ni med inslag från FOX så är det endast inslag där FOX gjort något fel. Ni är ofta så tydligt emot och för vissa partier och länder i världen, likaså är ni extremt partiska kring just USA, deras partier och politiker. Det är unket då ni ska vara neutrala. Det är unket för att jag som medborgare tvingas betala för detta. På ett sätt är vi folket ägarna då vi är finansiärer, ändå har vi inte något att säga till om av innehållet, ändå finns det i princip ingen som granskar er neutralitet eller brist på neutralitet i hela Public Service kanaler. Ni är som alla vänster-liberala: fundamentalt oförmögna att förstå konservativa, därav är mi även totalt oförmögna att förstå USA. Ni är inte USA-nördar, ni är opinionsbildare. Jag slutar nu lyssna även på denna kanal. Det finns nu absolut inget utbud för mig på public service. Ändå tvingas jag betala för pk-propagandan. Vill man få en nyanserad bild av USA bör man lyssna på Amerikanska nyhetsanalyser av Ronnie Bergren. Han är öppen vad han röstar på och vad han tycker, ändå lyckas han vara mer opartisk och nyanserad än USApodden.


Briljant på precis alla sätt (5/5)

Detta är den absolut mest briljanta podden som hittills producerats i norra Europa. Det finns ingen som helst anledning till att inte lyssna. Är du helt ointresserad av USA, amerikansk politik i synnerhet eller politik i allmänhet så kommer du ändå uppskatta podden då kemin och tugget mellan de båda programledarna Sara Stenholm Pihl och Gina Lindberg är magisk. Utöver det så är gästerna, som oftast är nuvarande eller tidigare korrar, otroligt spännande karaktärer och nästintill absurt kunniga i amerikansk politik. MISSA INTE DETTA!


BÄSTA PODDEN NÅGONSIN!! (5/5)

Väntat ihjäl mig efter säsongsstarten 😍👏🏽


BÄST (5/5)

Den bästa podden som jag hört någonsin, någonstans. Jag skriver detta på fullt allvar. Tack tack tack för att ni förgyller mitt liv!


Vridet? Nej! (5/5)

Flera lyssnare klagar på vänstervridning o podden. Det beror säkerligen var man själv befinner sig. Från yttersta högerkanten finns inte utrymme och allt hamnar vänster om där man själv befinner sig. Jag har själv perspektiv från 60-talet och pratar med både dem. och rep. som aldrig upplevt en så extrem president som Trump. Jämför man podden med Washington Post så ser man att podden ligger i mitten och kommer från public service-media. Något annat skall vi inte heller vänta oss eller hur? Bamse/47


Roland P. Martinsson (3/5)

RPM borde vara permanent medverkande i podden. Hans vinklingar kontrasterar och ifrågasätter övriga deltagares resonemang. I ärlighetens namn lyssnar jag nästan bara när han är med, stämningen blir alltför bekräftande utan honom. Det är uppenbart att han stressar andra deltagare, men skall podden upp i nivå måste han eller någon av samma kaliber vara mer permanent. Tack för ett bra program/C


Väldigt väldigt vinklat (1/5)

Man tycker en statlig produktion borde innebära oberoende åsikter och hålla jämn balans men denna pod är fruktansvärt vänstervriden och stundtals skrattretande över att man inte döljer sin agenda överhuvudtaget. Mer balanserade gäster och mera neutrala åsikter och rapporteringar hade gjort denna pod helt klar hörvärd.


Partisk (1/5)

Extremt anti till Trump. Nästa, men bara nästan, komiskt.


Pinsamt opartisk. (1/5)

Lyssnat några avsnitt, inte ett enda positivt ord om Trump. Mueller-rapport avsnittet var även det extremt avslöjande. Det skylls hit och dit och Trump ”kanske ändå har samarbetat med Ryssland” osv. Svagbegåvade analyser men underhållande att lyssna i efterhand på hur totalt fel dom fick. Noll koll.


USA-podden (5/5)

USA-podden är den bästa podden typ ever. Jag brukar lyssna på den så mycket jag kan. Jag gillar inte Trump, jag har släktingar där som inte heller gillar Trump. Alla mina kompisar har någon löjligt smeknamn på Trump, tex Donald Trampcykel. Men jag har en fråga. Skulle Trump(alias ”Trampcykel”) kunna starta ett tredje världskrig? Och skulle folk uppmuntra honom eller avsätta honom om han sa det? Har undrat jättelänge. Vill verkligen inte att ett sådant ska bryta ut😰 /Esther Nyberg, 9 år


Mycket bra podd (5/5)

Har lyssnat på alla avsnitt och detta är håller mycket hög klass och är ett perfekt program för oss som intresserar sig för amerikansk politik. Bra programledare där Sara och Gina balanserar varandra mycket väl. De gör även saker för att lätta upp och jag älskar personligen Fun Facts med Anders Ask. Stolt över Public Service när sådan finns tillgänglig. Fortsätt så!


Väldigt bra (5/5)

Sara och Ginna är väldigt bra och proffsiga!


Bästa pod:en någonsin (5/5)

Hur kan man slå detta?


En fantastisk pod! (5/5)

Ett härligt sällskap varje vecka!


Förvånansvärt objektivt (5/5)

Läser några som tycker att podden inte är opartisk. Tänk, jag förbluffas istället av motsatsen, att ni lyckas hålla er så pass neutrala som ni gör mitt i den galenskap ni rapporterar om.


Fantastisk podd! (5/5)

Fantastiskt bra podd. De som medverkar är otroligt införstådda i amerikansk politik, konstant uppdaterade och förmedlar det på ett analytiskt, roligt och lättförståeligt sätt. Missar inte ett avsnitt!


Bra podd (5/5)

Lyssnar med stor glädje. Bra podd. Kunde vara lite mer balanserad. Skulle uppskatta om ni inte avbryter varandra. Kan ni kanske sända lite oftare. Med vänlig hälsning


⭐️ (5/5)

Inte missat ett avsnitt. Får dock dåliga vibbar varje gång Roland Poirier Martinsson är med...


Som SVTs valvaka, fast varje onsdag (2/5)

Otroligt underhållande när det är så ohämmat vinklat. Inte ett avsnitt där inte kön och ras fixerat, inte ett avsnitt när det inte är högst upp agendan. Jag skrattar varje avsnitt! Fyra stjärnor som underhållning, men för saklighet bör man vända dig nån annanstans. Kanske Ronnie Berggrens podd


Intressant men smalt (3/5)

USA-podden har den bästa bevakningen av amerikansk politik på svenska. Men podden är inte så bra som den skulle kunna vara. 1. När ekots utrikeschef Ginna Lindberg är med fjäskar de andra SR medarbetarna pinsamt mycket. 2. Poolen av inbjudna är väl smal. Nästan alla verkar ha sina sympatier hos demokraterna. Alla avskyr Trump. 3. Extremt mycket fokus på Donald Trump och alldeles för lite om övrig amerikansk politik. Mer om Kongressvalet och intressanta guvernörsval snälla! Trump har man hört nog om.


Veckans höjdpunkt! (5/5)

Sara och hennes team levererar en underhållande och kompakt sammanfattning av det politiska läget i USA.


Underbar podd! (5/5)

Underbar podd och intressant på många plan! Ni borde göra en till podd i veckan för varje gång ni släpper podden så händer det något ☺️


Avbryt inte! (5/5)

Synd att programledaren ideligen avbryter. Bättre om hon lät bli. F.ö. bra pod.


Sakpolitiken? (3/5)

Lite väl mycket om Trumps senaste galenskaper och för lite om sakpolitiken.


Super 👌🏻👌🏻 (5/5)

Längtar till varje nytt avsnitt


Beroendeframkallande (5/5)

Missar inte ett avsnitt av denna roliga och intressanta podd. En av mina absoluta favoriter.


Beroendeframkallande kunskapspodd (5/5)

Lättillgängligt men ändå analyserande och fördjupande om politik i främst USA men även, så klart, annan utrikespolitik. Otroligt kunniga journalister och inbjudna gäster. Även mycket humor. Fullständigt uppslukande!


Längtar alltid till nästa avsnitt (5/5)

Lyssnar på varje avsnitt, oerhört intressant att följa det som händer inom politiken i USA och få höra aktuella analyser från gästerna. Riktigt bra programledare som fördelar ordet på ett bra sätt och följer upp med frågor.


Veckans höjdpunkt! (5/5)

Håller min skräckblandade förtjusning över Trump vid liv på ett förståeligt och föredömligt sätt!


Love it (5/5)

En av de bästa poddar som jag lyssnat på. Kan inte vänta på att det skall bli onsdag igen. Keep up the good work och ha en trevlig Jul och ett Gott Nytt år. Ni är bäst!


USA podden (5/5)

Fantastisk underhållande & lärorik!


Välinformerat, intelligent och roligt (5/5)

Hedrar samtliga medverkande och berikar oss som lyssnar


Intressant (5/5)

Väldigt bra och intressant podd bra produktionsvärde. Karin Henriksson är dock fruktansvärt irriterande att lyssna på. Låter som darth vader med allt flåsande och gurglande.


Hörrni (5/5)

...är det mycket av ;-)


Kul och intressant (5/5)

Den enda kritiken jag kan komma med är att avsnitten är på tok för korta. Den där timmen swishar förbi alldeles för fort.


C sjöl (5/5)

Utmärkt!


USA podden (5/5)

Klar etta!!!


Makes poddlyssnande great again! (5/5)

En podd som har allt. Fun facts om amerikansk politik, det senaste om det politiska spelet (och vad som händer på panda-fronten), fördjupningar i sakfrågor och mycket mer. Att podden leds av landets förmodligen bästa poddprogramledare gör inte saken sämre. Att den inte ligger etta på topplistan är SO SAD!


För vänstervridna åsikter (2/5)

Det vore intressant om ni kunde ha en mer balanserad podd. Det finns bara Hillary anhängare i denna podd, väldigt ensidiga åsikter. Man vet på förhand vad dom ska tycka om varje fråga...


Bästa podden (5/5)

Intressant och lärorik podd med massor med humor.


Så bra! (5/5)

Allt jag behöver veta och underhållande som bonus


Programledaren drar ned betyget (3/5)

Gillar politiska podcasts och är intresserad av amerikansk politik. Men programledaren förstör verkligen den här podcasten, vilket är riktigt trist. Hon är alldeles för flummig, kan nästan inte lyssna på det.


Mycket bra, men! (4/5)

Initierad och underhållande podd, med väl pålästa och hörvärda gäster. Jag har följt podden sedan första avsnittet och det enda som hamnar på minussidan (och är ett stort minus!) är programledarens ständiga försök att göra sig rolig. Det fungerar tyvärr inte alls, det trasar sönder samtalet och blir bara tramsigt, som att sitta och lyssna på en övertrött tonåring. (Ska dock tilläggas att hon är jätteduktig i Godmorgon världen!) De gånger en vikarie har lett programmen har de varit fantastiska!


JT (5/5)

Mycket bra!


Suverän podd! (5/5)

Kunnigt, trevligt och engagerande om amerikansk politik. Rekommenderas varmt!


Världsbäst (5/5)

Det absolut bästa som kunde hända! Att extremt kunniga personer får prata om aktuella händelser i det kaotiska USA utan tight tidsbegränsning och musik. Lovely!


Bästa podden! Lyssna! (5/5)

Bästa podden någonsin. Otroligt kompetent programledare med lika kunniga gäster. I varje program. Otroligt hög nivå.


Hade kunnat vara fantastiskt (2/5)

Men handlar mer om tweets än sakpolitik. Det känns som programledarna läser tweets om källor istället för att läsa källorna. Otroligt svagt jämfört med bra USA-poddar. Halvokej för att vara svensk.


Mkt bra politisk pod om amerikans politik (5/5)

Oerhört bra och intressant pod! Efterlängtat med kvinnor som får ta plats och visa sin kunskap i mycket aktuellt ämne! Varit med från första avsnittet och kommer fortsätta lyssna så länge det sänds. Vi hoppas på nyval snart 👍


Kunniga programledare och gäster (5/5)

Superintressant 👍👍👍👍👍


Världens bästa Pod om USA-valet (5/5)

Oerhört kompetent med ett svenskt perspektiv.


varför sara stenholm, SR? (2/5)

Stor fantast av både politik och radio. Men nu ger jag upp, varför Sara Stenholm som programledare? Alldeles för många uttalanden som är irrelevanta för diskussionen, vilket drar ner betyget rejält.


USA val pod (5/5)

😊👍👍👍🌹


Intellektuellt initierat (5/5)

Kunnigt, aktuellt men ändå lättsamt. Bra tempo.


Smart och roligt (5/5)

Underbar podd. Längtar varje vecka. Och Ginna Lindberg är ett geni.


Tack (5/5)

Fantastiskt lättillgängigt och smart!


Fullkomligt lysande (5/5)

Så otroligt roligt det kan vara med politik


Värd att följa. (5/5)

Riktigt bra podd med både intressanta korrar och samhällsvetare.


👍🏼 (5/5)

Super bra pod


Bra nivå (5/5)

Både viktigt och underhållande!


Nya SR stödjer Crooked SHillary - podden (4/5)

Jag har svårt att förstå varför man väntat så länge på att ta bort kravet på opartiskhet. Det blev ju riktigt bra när Regeringen väl tog steget och politiserade Public Service.


Flamsig programledare (2/5)

Hilary Clinton-programmet flamsades bort av programledaren, Gelin fick alldeles för lite tid att berätta om sin bok. Kunde vart ett riktigt bra program, men sumpades bort pga skräck för att bara vara rapp och saklig.


Så bra! (5/5)

!


Kanon! (5/5)

Är det så att man tycker om USA och vill vara uppdaterad om det stora och lilla som händer i och kring valet så är det ett utmärkt sätt att fördjupa sina kunskaper genom att lyssna på dessa kunniga personer debatera och bolla frågor mellan varandra.


Suverän (5/5)

Otroligt bra, rapp, rolig & intressant program!


Älskar't! (5/5)

Riktigt bra politiknörderi


Grymt bra podd! (5/5)

Riktigt bra och intressant podd. Många tummar upp!👍🏻


Bra (5/5)

Superbra!